ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שווה לקפוץ לפורטופינו לכמה שעות/חצי יום?

פורום טיולי משפחות
    4
    8
    2167
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • FamilyTrip
      FamilyTrip נערך לאחרונה על ידי

אשמח לחוות דעתכם yes

במהלך טיול בת מצווה שמתוכנן לאביב הקרוב (אמצע מאי-תחילת יוני), נשהה שלושה לילות בלה ספציה. התכנון המקורי היה להגיע לשם לקראת אחר הצהרים ולטייל בין כפרי הצ’ינקווה טרה ביומיים הבאים.

האם כדאי להקדים ולהגיע ללה ספציה לקראת הצהרים ביום ההגעה, להסתפק ביום וחצי בכפרים ויום אחד לנסוע בבוקר אל פורטופינו ולחזור באותו הערב ללינה בלה ספציה? הנסיעה היא כשעה ורבע לכל כיוון.(לא ארוך מדי)... השאלה אם זה שווה את הנסיעה, או שזה מאד דומה למה שיש בכפרים של הצ’ינקווה טרה?

תודה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ciji
        ciji נערך לאחרונה על ידי

הייתי לפני 20 שנה.blush. מקום קסום ומיוחד. אני זוכרת כביש נוף מפותל, חוף ים וסימטאות צרות. 

עם זאת, בתור נערה בת 15 אני זוכרת שמאוד השתעממתי. נראה לי יותר מתאים לטיול זוגי.

• gillp2
          gillp2 נערך לאחרונה על ידי

פורטופינו יפה, אבל אני, אישית, עם יומיים באיזור, הייתי מקדיש לכפרי צ’ינקווה טרה יומיים מלאים.

אגב, מותר להתעניין למה דוקא לה ספציה שהיא העיירה הכי פחות נחמדה באיזור ללינה? 

• FamilyTrip

תודה, כרגע אנחנו נוטים כן לבקר גם בפורטופינו, אבל אני מניחה שנראה במקום לפי החשק/ההספק ונפעל בהתאם…

בנוגע ללינה (בטח שמותר להתעניין wink), בחרנו בלה ספציה, מאחר ואנחנו משפחה די גדולה (זוג + חמישה ילדים), אז מבחר אפשרויות הלינה בחדר אחד/דירה הוא קטן מראש, והנחתי (וגם, למיטב זיכרוני, ראיתי) שבכפרים עצמם יהיה פחות היצע (ומראש, התקציב די מוגבל, והנחתי, גם, שהלינה תהיה יותר יקרה בהם). 

מעבר לזה, נראה לי שעם רכב גדול (פורד גלאקסי) זה די מסורבל כל עניין החניה בכפרים…

לה ספציה כל כך גרועה?

ושוב, תודה. אשמח לכל תובנה בעניין...

• FamilyTrip

תודה.

אני מקווה שבנות העשרה שלנו (ואחיותיהן הצעירות) ישתעממו פחות...הן שתיים מעל גיל 12. מקסימום הן ישעשעו אחת את השנייה...blush

• gillp2

קודם כל לה ספציה לא כל-כך נוראית…

שנית, אני בהחלט לא ממליץ לכם ללון בכפרים, בדיוק מהסיבות שציינת – הלינה בהם מאד יקרה, ועניין החנייה מאד מסורבל

הייתי ממליץ ללון באחת משתי העיירות: ססטרי לבנטה, או לבנטו. 

משתיהן נוח מאד לטייל גם בכפרי צ’ינקווה טרה (אין שום צורך ברכב) וגם בעיירות שבמפרץ קמולי ומפרץ פורטופינו עם בסוף תחליטו לבקר שם (קמולי, פורטופינו, סנטה-מגריטה, רפאלו) – גם לשם, אגב, אין שום סיבה להגיע עם רכב הרבה יותר פשוט ונוח עם רכבת.

גם ססטרי לבנטה וגם לבנטו פשוט יותר נחמדות מלה ספציה, ולדעתי אפשר למצוא בהן לינה עם חנייה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • shamayny
                  shamayny נערך לאחרונה על ידי

אפשר לתפוס טרמפ על השירשור?

מססטורי לבנטה זה 40 דקות ברכבת לכפרים.

גיל, יש שם איפה להשאיר את האוטו? או לנסוע עם הרכב ללבנטה, מה שלדעתי לא ממש חוסך זמן.

יש לנו ארבעה ימים כמעט מלאים (היום הראשון לטיול, שישי מתחיל במילנו אחרי לינה בשדה).

חשבנו על יומיים בכפרים, יום נוסף לצד השני (קמולי, פורטופינו, סנטה-מגריטה, רפאלו) ומה בעוד יום? יש המלצות?

תודה

• gillp2

לא כל-כך הבנתי איפה אתם ישנים או מאיפה אתם באים לטייל באיזור.

מה שהתכוונתי הוא שאם אתם לנים באיזור החוף הליגורי, אז בססטרי לבנטה או בלבנטו אפשר למצוא מקומות לינה עם חנייה, ואז אפשר לטייל בכפרי צ’ינקווה טרה ללא רכב – עולים על הרכבת וקופצים בין הכפרים – היא באה בקיץ כל הזמן ומאד נוח.

לגבי מפרץ פורטופינו והעיירות קאמולי, פורטופינו, סנטה מרגריטה, ורפאלו – את היום הזה אין שום סיבה לעשות עם רכב – הוא יסרבל אתכם, יאט אתכם, הכבישים והעיירות בקיץ פקוקים מאד, וחנייה שם זה סיוט.

אפשר מכל אחד מכפרי צ’נקווה טרה (או מססטרי לבנטה או מלבנטו) לקחת רכבת לסנטה מרגריטה או רפאלו או קמולי ובין העיירות השונות לקחת שייט קצר.

למעשה, כשאתם באיזור, אין שום צורך ברכב. הקושי הוא להגיע לאיזור עצמו בתחבורה ציבורית.

אנחנו ישנו במונטרוסו – אחד מכפרי צ’נקווה טרה – 

הגענו ברכב, החננו בחניון מחוץ לכפר, התמקמנו בדירה, ואז נסעתי לבד להחזיר את הרכב בלה-ספציה וחזרתי ברכבת למונטרוסו…

לגבי יום נוסף שלכם – אנחנו היינו יומיים מלאים בצ’ינקווה טרה, יום אחד בעיירות של מפרץ קמולי ופורטופינו ויום נוסף הקדשנו לשייט למפרץ המשוררים ולעיירה המקסימה פורטוונרה.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון