16 יום חופש באוקטובר.לאן הייתם נוסעים??
-
הצלחתי להשיג 16 יום חופש מהעבודה באוקטובר,ואין לי הרבה הזדמנויות כאלו.
לא מצליחה לרכז את עצמי על יעד מסויים,עדיפות לצאת מגבולות אירופה.
אשמח להמלצות ליעד אטרקטיבי ולא יקר מבחינת מחיה.
תודה.
-
אם יש עדיפות לצאת מגבולות אירופה אז למה לשאול את השאלה בפורום אירופה?
בגדול אוקטובר חודש טוב לטייל באירופה כי זאת עונת בינים עם מחירים נמוכים ופחות עומס של תיירים.
-
היי,
רשמתי עדיפות לצאת מאירופה.
אני לא בטוחה ש 16 יום מתאימים למקום מרוחק מאוד.
אני משערת שבפורום למטייל אירופה יש כאלו שיצאו מגבולותיה ויכולים להמליץ.
ברגע שאדע מה הכיוון,אעבור לפורום המתאים.
-
לא היית זו שתכננה גמילה מנסיעות או שבלבלתי עם מישהי אחרת?…קשה לייעץ ללא סך תקציב ורמת המחייה המבוקשת. הרי אפשר להמליץ על טיול של פרק זמן כזה ביפן, למשל, אבל השאלה אם זה בכלל ריאלי תקציבית. וגם מה תחומי העניין שלך? טבע/ערים/חיי לילה/תרבות/טרקים וכו’, האם רק למדינות מתקדמות, וכל שאר הסייגים שאולי יש לך.
-
אוקטובר זה מצוין לנפאל. אישית לא הייתי טסה לשם לשבועיים נטו. לטעמי זה מעט. אבל מבחינת עונה זה מושלם. לשיקולך…
אוקטובר זה גם עיתוי נהדר לבקר בניו אינגלנד בשביל לראות שלכת. שוב – קצת קצר לארה”ב אבל… את תחליטי.
בהצלחה.
-
כן זאת אני.
כחלק מתוכנית הגמילה זה להתבייט על יעדלתאריך רחוק(אוקטובר) על מנת למנוע נישנושים בדרך.
מכל מה שציינת אפשר לוותר על ערים,חיי לילה ולהתרכז בטבע,תרבות ומדינות פחות מתקדמות.
תקציב-עד 12 א׳ לזוג כולל הכל.
(כחלק מהגמילה וכחלק מהתקציב השנתי)
-
הייתי מתייעץ בפורום אפריקה. טיילתי בקניה שבועים טיול מאוד מוצלח כולל ספארי וטרק להר קניה וסיום באזור החוף, אבל אני לא זוכר כמה זה עלה. לא בטוח שזה העונה האידיאלית.
אני לא הייתי פוסל נסיעה למקום רחוק יותר כמו המזרח אם זה בתקציב שלכם. נהוג לנסוע למזרח להרבה יותר משבועים אבל שבועים זה בהחלט מספיק לטיול קצר וחוויתי .
-
פיליפינים....
-
מדובר על שקלים, כן? (זה לא תמיד מובן מאליו)זאת אומרת 1600$ לאדם.
טוב, כנראה שלא יפן…
אפשר ללכת על יעד רחוק אך זול בעלות המחייה בו, למשל במזרח, אבל השאלה היא האם תמצאו טיסה במחיר ממש שווה, כי בזה תלוי הרבה – אם הכרטיס יעלה אלף דולר, כבר לא נשאר הרבה. ואם מדובר בסוכות, יש סיכוי טוב שהכרטיס אכן יהיה יקר...
זה גם תלוי איך מטיילים ובאיזו רמה. אם אתם מתחילים להשכיר רכב או הולכים על מלונות מפנקים, גם זה נוגס בתקציב לצד כרטיס הטיסה היקר.
-
בעית-תקציב-עיתוי שנה-אורך מסלולקצת קשה ב12.000 ש"ח לזוג
שזה 6000 ש”ח לאדם?
לנסוע לתקופה של 16 יום.
אני חושבת שנקודת המוצא שלך צריכה להיות
- יעד שיש אליו טיסות ממש ממש זולות
- מזג האוויר באוקטובר מתאים- ואתרי טיול עדיין פתוחים.
- עלות המחיה והטיול מאד מאד זולה.
אבל התקציב הוא סוגיה מהותית כאן-ונקודת המוצא (לצערנו).
-
אוקטוברכ זה תקופה מעולה בסין, 16 ימים זה לא הרבה כך שהמסלול יהיה די בסיסי.
אפשר לטוס לארצות הברית לכמה יעדים בונבסטיים, ניו יורק כבר יהיה קר בטח אם רוצים להצפין עוד ליעדים כמו בוסטון.
גם באירופה מזג אויר כבר יהיה קריר וגשום, אבל 16 ימים אפשר לבנות מסלול מעניין.
למשל חבל אנדלוסיה וחבל הבאסקים בספרד.
אירלנד/סקוטלנד (גשם גשם לקחת בחשבון)
שילוב בין גרמניה ואוסטריה.
-
פיליפינים ?לא הייתי עדיין אבל מתאים לעונה (תחילת העונה אני חושבת).
ממליצה אבל בהמשך לטיפים של יונית לבדוק קודם עלויות טיסה אם מציאותיתות לתקציב ואם כן – לעבור לפורום המתאים ולנסות לבדוק ולבנות טיול..
בהצלחה!
-
רומניה
-
אני חושבת שהכי קל יהיה למצוא יעד שהוא כן בגבולות אירופה - יוון, אלבניה, מקדוניה וכו'. מדינות זולות עם טיסות יחסית זולות שעדין חמימות באוקטובר, ויש המון מה לעשות בהן.
אם את רוצה משהו יותר אקזוטי,באמת תבדקי את אפריקה בדגש על דרום אפריקה. אני לפני הנסיעה, אז אין לי טיפים עדין אבל קניתי כרטיסים לאוגוסט ב590$ לאדם עם חברת ethiopian.
-
אגב, יתרון גדול לאפריקה בעיני הוא שאין ג'טלג או ממש מינימלי.
-
אם את בעניין של טרקים אז אפשר נפאל. אוקטובר אחלה עונה לטרקים. אופציה נוספת היא הודו. תבדקי באיזה מהאזורים מזג האוויר מתאים. אני הייתי בצפון בעונה הזאת והיה בסדר גמור
-
עונה נהדרת לרג’סטן
-
אולי סרי לנקה?לא הייתי טס להודו ל16 יום. זה קצר מדי.
אבל אני חובב גדול של המרח הרחוק… לכן:
אפשר לשקול סרי – לנקה כי היא פחות גשומה באוקטובר. יש טיסות במחיר הגיוני. גודל המדינה והאפשרויות מתאימות ל 16 יום.
אפשר תאילנד כי בכל זות הגשם שם פחות מפריע.
ערן
-
תודה על התגובות,אתחיל לבדוק עלויות.
מצרפת לכם קישור שבהחלט ישפיע על ההחלטה.
-
יעדי טבע באירופה בתקציב נמוך/בינוני -
- סלובקיה, תבדקי טיסות עם וייז אייר לדברצן שבהונגריה.
- סלובקיה בשילוב : הונגריה או אוסטריה או פולין
- אוסטריה – טיסה למינכן (או וינה) כרטיס זלצבורגלנד למשל, מוזיל את השהייה...
- היער השחור – טיסות לבאזל / ציריך / פרנקפורט
(שימוש בכרטיס אזורי ליער שמוזיל + טעימות מאלזס שבצרפת, מפלי הריין בשויץ)
- בולגריה
- רומניה
- אלפים צרפתיים (טיסה לג’נבה או ליון, עם טרנסביה, איזיגט)
- צ’כיה / סכסוניה השוייצרית – בשילוב פראג או ברלי
- פירנאים – ספרד/צרפת
תתחילי בסקירת מחירי טיסות ליעדים,,, בחגים הכל מתייקר, והזריזים כבר קנו לפני כמה חודשים.
אם תצמצמי את משך החופשה, התקציב יהיה פחות הדוק, ותוכלו לבלות בלינות טיפה יותר מפנקות…
בהצלחה