ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צריך עצה טובה - טיול הליכה עם שתי בנים בדולומיטים

פורום טיולי משפחות
    5
    7
    1190
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yoav_3684108
      Yoav_3684108 נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברי הפורום הטובים,

מתכנן לקחת את שתי הבנים הגדולים שלי לטיול טרקים בדולומיטים. הרעיון שיחוו הליכה איתי של כמה ימים בהרים, תוך לינה בלילה בבקתות הרים שם.

לדוגמא – 3-4 ימים ברצף במסלול שלנים בלילה בבקתות. ואולי עוד איזה 2-3 ימים של חד יומיים נוספים.

העניין הוא כזה: הגדול שלי בין 14 . השני בין 10. אני יודע יש מסלולים שחוצים את הדולומיטים – אבל חושש שניקח מסלול קשה מדי והבן 10 ביום הראשון או השני “יתקע” באמצע מסלול כזה.

השאלה – מישהוא מכיר/יכול להמליץ על מסלול מצד אחד מאתגר וכיפי עם לינה ב refugio מצד שני לא יותר מדי מאתגר שיתקע אותנו  (יכול להיות לדוגמא יום אחד מאתגר יותר אבל אם זה 4 ימים של קריעה זה יכול להיות בעייתי)

המלצות/טיפים מה ממליצים ??

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ג'מוס
        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

את העצה הכי טובה תוכל לקבל בלשכות התיירות האזוריות.

בלישכה של ואל די פאסה עונים ממש מהר – שלח להם הודעה בפייסבוק.

גם בואל גארדנה עונים מהר. ככה תכתוב ללשכות התיירות של העמקים שחשבת לטייל בבם. קודם פייסבוק ואם לא עונים, אז במייל. 

במסגרת הכנה לטיול חורף באזור , הנה קישור לאתר של מפות עם שבילי הליכה בין בקתות בדיוק כפי שתיארת. חלק גדול מהקושי זה הטיפוס המצטבר , כמעט בכל מסלול הנתון הזה מפורט . ככה תוכל לנסות להרכיב מסלול בו אין הרבה טיפוס מצטבר ואולי חלק מהטיפוס מבוצע ברכבלים וזה מקל מאוד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אורה.ג.
          אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

הי יואב,

קודם כל שאפו גדול על התכנית!! 

מהדברים החשובים לפני יציאה לטרק – כמו התכוננות פיזית, היכרות מעולה עם המסלול, התארגנות על ציוד מתאים – אני חושבת שמאד חשובה היא ההכנה המנטאלית שצריכה להיות נכונה וטובה. זה חשוב בכלל, אבל פי כמה בטרק עם ילדים. חשוב שהם יהיו חלק מההכנות לטיול ולשתף אותם בהתלבטויות. לדבר איתם, גם עם הגדול, שיבינו שלא הכל זה “כיף”. שיהיו קשיים בדרך ו”נפילות” שצריך לעבור אותם ולהתגבר עליהם. שחלק מה”כיף” בטיול כזה הוא תחושת המסוגלות שבאה לאחר התמודדות עם קושי. להבין איך להסתכל על התמונה המלאה של החוויה ולא על התסכול המיידי בעליה קשה, או בירידה תלולה. 

מכאן, יש לא מעט מסלולים בדולומיטים שתוכלו לבחור. אפשר לעשות מסלול שהוא חלק קטן ממסלול ארוך יותר (למשל Alta Via 1, Alta Via 2) או לבחור מסלול קצר מראש, או מסלולים יומיים.

ים של אינפורמציה בעברית יש באתר הייק ותוכל גם להתייעץ ולקבל שם תשובות בפורומים המתאימים בנוגע למסלולים.

אפשר לקרוא גם סיפורי טרקים באיטליה (בעברית) באתר “סיפור דרך” (שמשום מה הקישור שאני מנסה ליצור אליו כאן לא עובד – אבל תכתוב בגוגל והוא יעלה לך) ולנסות לבדוק אם משהו מהם יתאים למשפחה שלכם. 

אני מצרפת לכאן פוסט שכתבתי על טיולי יום רגליים בדולומיטים שעשיתי. אולי יוכלו לסייע לכם בתכנון.

בהצלחה, ונשמח אם תחזור לשתף בחוויות אחרי שתחזרו.

אורה

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

אפרופו ציוד נכון – אמליץ בחום על מקלות הליכה. מניסיון של טרקים במקומות שונים בעולם, עם ובלי מקלות, הם מאוד מאוד מסייעים, מורידים המון מהעומס על הברכיים והשרירים ברגל, ומשפרים מאוד את החוויה. אבל מדובר על 2 מקלות לאדם. מקל אחד לא שווה את הכסף בעליל.

שנית, אם הילדים לא עשו בעבר אף מסלול הליכה של שעות בטבע (אם כי מן הסתם הרעיון שלך מאפיין אנשים שבדרך כלל כן מטיילים ברגל עם הילדים בארץ), מומלץ לקחת אותם ליום או אפילו יומיים בארץ, כתרגול וגם כדי לתת לך מושג איך הם מתמודדים עם זה.

• Yoav_3684108

אורה תודה!

עושה רושם אולי לנסות ללכת על Alta Via 1 – ולעשות רק חלק ממנו (4 ימים)

הוא נראה המסלול הכי רלונטי במקרה שלנו

• חיים47
                חיים47 נערך לאחרונה על ידי

אתה בטוח שיש לך שתי בנים?

תבדוק טוב, תגלה שיש לך שני בנים wink

• Yoav_3684108

חחח

יש לי 3 ובת. את החלק הזה מתכנן אכן לעשות עם שניים ולא שתיים