ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למה לפי דעתי - עדיף לקנות בחול ציוד סקי

פורום סקי וסנובורד
    5
    9
    1802
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Maki869
      Maki869 נערך לאחרונה על ידי

הינה הוכחה נוספת למה עדיף לקנות בחול ...
      אחרי 4 שנים שגלשתי עם נעל קשיחות 110 הבנתי את הסגנון גלישה שלי ( שילוב של פרייסטיל ופריידיר ) והחלטתי ללכת על נעל רכה שלי
      ( על מנת לא לפגוע בשם החנות - כי אנשים מפרשים כאן דברים איך שבא להם- לא נציין את שם החברה של הנעל )
      אחרי שקניתי את הנעל - מודה מאוד התלהבתי מהביקורות באינטרנט על הנעל וקניתי אותה יותר מתוך התלהבות. 
      אבל אחרי יומים גלישה איתה התחלתי להרגיש כאב ( במיוחד אחרי שהייתי מוריד את הנעל בסוף יום ) ממש חזק.
      חשבתי בהתחלה שזה בגלל עצם ברגל וצריך פשוט לעקם את הפלסטיק של הנעל  ( בוט פיטינג )
      הלכתי בחול לחנות והבחור שעושה בוט פיטינג אמרי לי אחרי בדיקה של דקה שיש לי נעל 2 מידות גדולה יותר !!!
       ( מה שקניתי היה 29.5 כי זה היה פשוט נוח על הרגל והרגיש לי שזה המידה הנכונה שלי. 

והמידה שלי לפי הסרגל לרגל 27.5 )
       מתוך מקצועיות הוא לא רצה לטפל 
      ואמר שהפתרון הכי טוב זה להחזיר את הנעל מאיפה שקניתי כי זה פשוט לא המידה שלך!
      בסוף שם לי מדרס וכמה מדבקות בין המגף לפלסטיק של הנעל ושלך אותי לסבול פחות .
      ( אנחנו בישראל - אף אחד לא באמת יקבל נעל שגלשו איתה אחרי יומיים )
      בחופשה עכשיו באזור סקי אמדה חיפשתי חנות שיש להם את הדגם של הנעל שלי רק במידה הנכונה
      לבשתי וזה פשוט לא זה
      החליטו לעשות לי מדידה לרגל עם סורק  ולהביא נעל אחרת
      עולם אחר לגמרי - נעל כמו כפפה ליד.
      פשוט לא הרגשתי שאני לובש נעל 
      התעקשות שלי לדגם ספציפי היה טיפשות - הנעל פשוט לא מתאימה למבנה הרגל שלי!
      ( כמובן שקניתי שוב נעל חדשה )

המסקנה מהסיפור היא שאין מה לעשות , שרוצים מבחר ורוצים לעשות התאמה לרגל ( כול אחד והבעיות שלו ) בחול זה פשוט עדיף יותר ( נכון בארץ יש ציוד טוב ) אבל המבחר והכלים שיש כאן הוא עולם אחר, עשרות דגמים של עשרות חברות ( לנו בארץ יש אולי 10٪ ממה שיש באתרי הסקי ) 
      נ.ב- למען הסר ספק - אני לא בא להגיד לא לקנות בארץ , כי כול מקרה לגופו.
      אבל אני את המחיר שלי שילמתי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Paspotu
        Paspotu נערך לאחרונה על ידי

בדיקת התאמה הבסיסית היתה מונעת את זה

המסקנה היא לעשות את הבדיקת התאמה טובה ולא משנה איפה קונים בארץ או בחו’’ל.

לא צריך יותר מדי כלים כדי להבחין מהי מידה הנכונה שלך.

אבל אתה צודק שאם קונים משהו ספיציפי (דגם מסויים, סריקת הרגל) בדיקת התאמה נעל לרגל צריכה להתבצע במקום המקצועי.

זה פאק רציני שמכרו לך את הנעל ב 2 מידות גדולות !

• markus
          markus נערך לאחרונה על ידי

נעלי סקי בוט פיטר

אתה לא קונה נעל סקי אלא את השרות, הניסיון ואת הידע של בוטפיטר מקצועי. תן לו לבחור את הנעל הכי מתאימה עבורך.  אפשר למכור נעל סקי בחצי שעה או בשלוש שעות של התאמה. כמובן שזה גם עולה כסף אבל זה גם כולל FINE TUNING בימים אחרי הקנייה והתנסות על ההר.  התאמה טובה זה לא רק מדידה של אורך ורוחב של הרגל.  צריכים לקחת בחשבון גם נפח,  קשת ו- INSTEP,  גמישות הקרסול, רמת גלישה ושטח, קוטר רגל תחתון, KNEE TRACKING בהתכופפות, משקל טכניקה וכושר גופני של הגולש.  האם הוא סובל מרגליים קרות או שיש בעיות ספציפיות ידועות?  בארץ אין המבחר, הידע או הניסיון לטפל בכל הפרמטרים האלה.  ברוב המקרים מומלץ גם להוסיף מדרסים שהתאמתם אומנות בפני עצמה.  

ממליץ לשאול מקומי כמו למשל את מדריך הסקי או בעלי צימר על בוט פיטר טוב באתר. (אם אקבל יותר מ-5 תודות אני אפרסם שרשור חדש עם המלצות לבוט פיטרים בסט אנטון, אישגל, ואל דיזר שמוני ודבוס.)

ד”א באנגליה יש חנויות שמוכרות נעלי סקי עם אחריות התאמה.  אם אתה לא מרוצה מהנעל אחרי חופשת הסקי הראשונה הם מתחייבים לפתור את הבעייה או תקבל החזר כספי.  ובכל זאת הייתי מעדיף לקנות באתר קרוב להר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
          • Maki869

זה מה שעשיתי 

קניתי בחנות ליד האתר עם יכולת להתאים אם יש בעיות 

• rozmar
              rozmar נערך לאחרונה על ידי

המדריך הקבוע שלי בוייל, אמר לי

שזה שעדיין לא החלפתי מגפיים אחרי 11 שנות סקי עוצר את ההתקדמות שלי, אפילו יותר מהמגלשיים, וכי הכלל הוא החלפת מגפיים אחרי 100 ימי גלישה. הומלץ לי על בוט פיטינג טוב בוייל, וכן שכדאי לעשות את זה בסוף עונה כי אז מחירי המגפיים צונחים.

אני אבדוק את זה עכשיו במרץ בחנות המומלצת בליונסהד, ונאמר לי שהעלות תהיה לפחות 600-800 דולר בעונה. אעדכן.

עוד הוסיף ואמר, כי המגלשיים שלי לא מספיק מתקדמים וכדאי לשדרג גם אותם, כי הם מתאימים ל advanced intermediate.

עכשיו, לא ממש בא לי להחליף את כל הקולקציה (יש לי עוד גו פרו 3 שעושה לי צרות), אז נראה את ההמלצות והמחירים שם ואז נחליט.

החבר’ה (ניסים, המכור, אדו) סיפרו לי על בוט פיטר מהמם בקורמאיור, אבל לא הספקתי להגיע לשם, וגם הזמן לא הספיק.

כנראה שהגיע הזמן.

• markus
                markus נערך לאחרונה על ידי

רוזמר, הבעייה אם משאירים את הקנייה של נעליים לסוף העונה אז המלאי מצומצם במיוחד אם את צריכה מידה פחות נפוצה.  לפעמים החנות יכולה להביא ממקום אחר...או שלא.  אחרי 100 ימי גלישה הנעל הפנימית ה-LINER מאוד שחוקה אין כבר אחיזה טובה של הרגל.  יש אופציה להחליף רק אותה ולשדרג לדגם פרמיום ( LINER INTUITION מאוד פופולרית בארה”ב ומומלצת אם את סובלת מרגליים קפואות) .  בהתחשב לגיל של כל הנעל בכל זאת הייתי מעדיף לקנות נעליים חדשות – בשנים האחרונות היו חידושים רבים בתחום.   אני משער שהמדריך המליץ נעל יותר קשיחה.

• Maki869

להחליף מגלש כי את לא מתקדמת?

לפי דעתי קניית מגלשיים מתאימה בין השאר לסגנון גלישה .

קניתי מגלשיים אחרי 4 שנים כי הבנתי מה הסגנון גלישה שלי והן מתאימות לי למה שאני מחפש 

• rozmar
                    rozmar נערך לאחרונה על ידי

נעליים קניתי ב 2006, מגלשיים קניתי ב 2013

סגנון הגלישה שלי השתנה מאד מאד בין 2006 ל 2013, ובין 2013 לעכשיו.

ב 2006 הייתי גולשת מתחילה, ב 2013 הייתי לגמרי advanced intermediate.

היום מעניין אותי לגלוש בשטחים מגוונים ככל האפשר- אז גלשתי בעיקר על groomed terrain.

אז כן, נראה שהגיע הזמן להחליף נעליים, ואולי גם מגלשיים, אבל הדחיפות של הנעליים נראית כרגע גדולה יותר. שלא לדבר על החלפת הגו פרו.

ומרקוס,  מידת הנעליים שלי היא סטנדרטית לגמרי- 26.5- 39 פחות או יותר.

נעדכן עוד כ 3 שבועות מה הוחלט, כמה עלה, ואיך החוויה.

• מ. פולני
                      מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

תורידי שני מספרים במידה. תעלי 20 נקודות בפלקס.
                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון