ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול תרמילאים -שלושה שבועות בנורווגיה (ומעט שבדיה)

פורום אירופה
    2
    5
    1059
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • MilanFan
      MilanFan נערך לאחרונה על ידי

אני מתכנן כבר תקופה טיול בקיץ לנורווגיה, בהתחלה התיכנון שלי היה ליסוע גם לצפון הרחוק, טרומסו והכף הצפונית אבל בגלל שכרגע אני נוסע לבד ועלויות השכרת הרכב גבוהות מאוד, החלטתי להישאר רק עם גיחה לאיי לופוטן.

התכנון כרגע (מקווה וצריך להיסגר החודש) הוא לטוס לאוסלו/שטוקהולם. משם לקחת טיסה לאיי לופטן ולהישאר שם 4-5 ימים (מספיק לדעתכם?) אח”כ לחזור לשטוקהולם בכדי להשכיר רכב (ראיתי שעלות השכרת הרכב נמוכה בכמעט חצי מהעלות של השכרת רכב באוסלו). 

משטוקהולם ליסוע לאוסלו ומשם להתחיל במעין מסלול מעגלי שיעבור בסטראוונגר, ברגן  ובעצם עלייה לאזור טרודנהיים ואז ירידה חזרה לאוסלו ונסיעה לשטוקהולם. לדבר הזה יש לי סדר גודל של שבועיים (מאחר ואני רוצה לסיים במשחק באיטליה בסוף אוגוסט / תחילת ספטמבר)

מה דעתכם על המסלול? אני אשמח לכמה המלצות על טרקים (יום אחד או יותר), טיפים על התנהלות במדינות האלה ואולי מה לעשות באזור שטוקהולם אם אחליט להקדים במעט את ההגעה לשבדיה. 

תודה רבה! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • K.Amit
        K.Amit נערך לאחרונה על ידי

עונה לך לעניין לופוטן:

5 ימים זה מספיק בהחלט. תביא בחשבון שאם אתה רוצה לטייל באיים עצמם, אתה צריך גם שם לשכור רכב. אמנם ראיתי שיש שם אוטובוסים אבל אין לי מושג על התדירות שלהם ולאן בדיוק הם מגיעים. 

כאן תמצא את כל הטרקים בלופוטן – בלשונית outdoors

http://www.68north.com/info/

אבל יותר חשוב – הטיסות בקיץ ללופטן יקרות, ואם זה ממש בעונה, אז הכרטיסים שנותרים סמוך למועד הטיסה הם במחירים גבוהים מאוד, בטח ובטח שכרטיסים לסבולבאר (יש שדה נוסף, הארסטאד, מרוחק יותר, נסיעה של 3 שעות ללופטן). מציעה לך להחליט מהר ולהזמין לפחות את זה. אני הייתי שם בתחילת יוני, שזה קדם-עונה, והזמנתי חצי שנה מראש.

מאוסלו בטוח יש טיסות ישירות לשם אבל עד כמה שאני יודעת משטוקהולם זה עם חניית ביניים, אולי בשיא הקיץ יש גם ישיר, שווה לבדוק. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • MilanFan

היי,

תודה על התגובה, אני בהחלט מתכנן להזמין עד סוף החודש טיסות ולסדר את נושא השכרת הרכב.

ממה ששמעתי נראה שלמרות העלות, עדיף לפחות לכלול את האיים הללו בטיול. מקווה שייצא לי מתישהוא לבקר גם בטרומסו, בכף הצפונית וכו’. העלות למטייל לבד גבוהה מידי. 

אני אשמח לשמוע על עוד רשמים מהטיול שלך, לא רק לופטן:)

• K.Amit
            K.Amit נערך לאחרונה על ידי

הייתי פעמיים בנורווגיה – 

זה הטיול שכולל את לופוטן וטרומסו:

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4296207/srch-#ms g_4296207

וזה הטיול במרכז נורווגיה:

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4116476/srch-#ms g_4116476

אם יש שאלות – אשמח לענות.

• MilanFan

היי,

שמתי במועדפים ויש הרבה לקרוא:) ואם יהיה משהו, אשמח לשלוח לך שאלות.

תודה רבה!

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון