The wave arizona
-
במקרה ראיתי בפייסבוק תמונה של המקום שנמצא כשעה+ נסיעה מהעיר kanab.
כל האזור של פייג' זאיון וברייס מאוד אהוב בפורום ואני לא זוכר שהמקום הנ"ל הוזכר.
אודה למי שהיה ויכול להמליץ.
עופר

-
זהו מקום מדהים, אבל מכיוון שרוצים לשמר אותו, הכניסה לשם היא של 20 איש בלבד ביום ונערכת הגרלה פעם בכמה זמן . צריך להירשם להגרלות האלה הרבה מאוד זמן מראש ואם זוכים צריך להגיע בתאריך שנקבע על ידם וברוב המקרים זהו תאריך שרוב הסיכויים לא מתאים לתכנון שלך.
זה טוב לאמריקאי שיש לו יכולת לתכנן את הטיול לפי ההזמנה שיגריל.
בינתיים אפשר לקנא ולהנות מהתמונות ברשת.
-
זה כן הוזכר ע”י מי שביקר בו, לא זוכר מי מהגולשים.
צריך לירשם להגרלה כמה חודשים מראש או להגיע מוקדם על הבוקר לאפשרות שמישהו שזכה בהגרלה לא הופיע.
ההגרלה עולה כמה דולרים, אין החזרים.
-
אני רשומה בפייסבוק לנשיונל גיאוגרפיק ואתמול היתה תמונה של הwave, קראתי בגוגל , צריך להרשם 4 חודשים מראש
-
שלום
כדי להגיע למקום נשגב זה בצורה חוקית יש להירשם להגרלה מבעוד מועד (יש חלון הגרלות חודשי )
הסיכוי לזכות בהגרלה הוא בערך כמו הסיכוי שזוג חרדים יזכה בלוטו ב 12.5 מיליון ש”ח .
נו קבל תיקון הסיכוי כנראה נמוך יותר ….
זו הגרלה לכל דבר אבל אי אפשר להשתתף פעמיים על אותו תאריך .יש כמה אתרים נוספים באזור שגם הם לפי הגרלה אבל קצת שונה מה ווייב .
אמנם העלות נמוכה (5 ירוקים) אבל ההרגשה היא של גזל פשוט ויתכן שיש עדיפות למקומיים .
הסיבה שאף אחד לא כתב על זה פשוטה כנראה .
פשוט אף אחד לא היה שם ??
אחרוג ממנהגי ואצרף את סיכום הטיול שלנו שכולל בתוכו מידע על הנ”ל ועל תחליף
שווה לא פחות אבל יקר למדי . החלק הרלוונטי נמצא אי שם הרחק לקראת הסוף .
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4327922/srch-#ms g_4327922
מקווה שיעבוד .
בה$לחהִ
אילן
-
תודה לעונים.
אילן ראיתי את קראתי את הסיכום וריאתי את התמונות בהחלט מרהיב.
מי שמחפש נוף שאולי קצת מזכיר את המקומות שהוזכרו אבל יותר קל להגעה ובטח יותר זול יכול להמליץ על מסלול רגלי ב vally of fire.
הייתי שם בפברואר ומאמין שבקיץ זה הרבה פחות נעים שם.
עופר

-
לפי מה קראתי וחפרתי ברשת, יש הבדל תהומי בין ואלי אוף פייר (שם ביקרתי) לבין הווייב ושאר המקומות באזור קנאב (טרם ביקרתי בהם, נרשמתי להגרלה אבל לא זכיתי).
-
מקסימום, אם אתם יכולים להסתפק ב”ווייב” אחד ביבשת אחרת, הנה כזה נטול הגרלות ועניינים:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_Rock
-
בשביל "הווייב" המסכן הזה לא מתכוון לנסוע לאוסטרליה -
יש סיבות טובות יותר לנסוע לאוסטרליה (אני אישית לא טרחתי לבקר בגל הזה כשהייתי שם). ויש סיבות טובות פי כמה להמשיך לניו זילנד
-
אחרי שהייה מצטברת של כמעט שבעה חודשים (בשני ביקורים), אני איתך לגמרי בעניין ניו זילנד, כבש...לגמרי שווה ביקור והלוואי ויצא לי לבקר בה שוב.
-
אני הצלחתי להגיע לשם, וזה היה לפני כמה שנים בחודש פברואר (ירד שלג).
אפילו לא השתתפתי בהגרלה – פשוט דיברתי עם בעל המלון שישנתי בו ב-Kanab (אגב מקום חמוד מאד), והוא אמר לי שלחברת טיולים מקומית יש פרמיט מיותר של מישהו שלא הגיע.
בעיקרון הפרמיטים האלה לא אמורים להיות מועברים מאדם לאדם, אבל כנראה הסיכוי להיתפס היה אפסי והם אמרו שזו לא בעיה. כמובן שהייתי צריך לשלם על הסיור הזה קצת כסף, אבל בלעדיו גם כך לא הייתי יכול להגיע לשם (היה צריך רכב 4 על 4 כדי לצלוח את כביש העפר שמוביל מהכביש הראשי לחניון).
בקיצור, התמזל מזלי והגעתי למקום האדיר הזה. אחד היפים שראיתי. גם כל השטח מסביב פשוט הזוי מבחינת תצורות הסלעים.
בחורף באופן כללי יש סיכוי גדול יותר לזכות בהגרלה כי מעט מאד תיירים מגיעים לאזור. חבל שזה לא רלוונטי עבור רוב האנשים.
יש באזור עוד מקום יפה מאד שנקרא The White Pocket שלא דורש פרמיטים, אבל שוב, צריך ג׳יפ כדי להגיע. החברה מוציאה סיורים גם לשם.
וגם החלק השני של השמורה של ה-Wave שנקרא Coyote Buttes South הוא מאד יפה ושווה ביקור – יותר קל לזכות בפרמיטים לטייל שם.
לגבי Valley of Fire, זה יפה, אבל לא מתקרב לאזור של Kanab.

-
לפי התיאורים והתמונות זה ברור שהנוף ייחודי ומדהים לגבי ה vally of fire כתבתי במפורש נוף שיכול אולי קצת להזכיר ולא מעבר לזה.
עופר