ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נעלי סקי: טיפים והמלצות לבוטפיטר

פורום סקי וסנובורד
    4
    23
    4744
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • markus
      markus נערך לאחרונה על ידי

לפי בקשות של כמה חברי הפורום אני פותח שרשור חדש – העתקתי את המבוא מהפוסט הקודם שלי עם כמה שינויים ותוספות (לטובת אלה שיגיעו לשרשור דרך  חיפוש בפורום) .  בסוף אתן המלצות לבוטפיטרס בכמה אתרים.

אתה לא קונה נעל סקי אלא את השרות, הניסיון ואת הידע של בוטפיטר מקצועי. תן לו לבחור את הנעל הכי מתאימה עבורך.  אפשר למכור נעל סקי בחצי שעה או בשלוש שעות של התאמה. ההתאמה כלולה במחיר של הנעליים – משלמים את המחיר המלא בד"כ אין הנחות ומבצעים.  בסוף העונה יש דילים אבל אז המבחר כבר מאוד מצומצם. בארה"ב שמעתי על בוטפיטרס שאין להם שום מלאי הם עושים את כל המדידות ואז מזמינים ממקום אחר כמה דגמים וגובים תשלום נפרד עבור תהליך ההתאמה. בימים אחרי הקנייה והתנסות על ההר אפשר לחזור לחנות ל-FINE TUNING ללא עלות נוספת.  זה יתרון גדול לבוטפיטר שקרוב להר.

התאמה טובה זה לא רק מדידה של אורך ורוחב של הרגל.  צריכים לקחת בחשבון גם נפח,  קשת ו- INSTEP,  גמישות הקרסול, רמת גלישה ושטח, קוטר רגל תחתון, KNEE TRACKING בהתכופפות, משקל טכניקה וכושר גופני של הגולש.  האם הוא סובל מרגליים קרות או שיש בעיות ספציפיות ידועות?  בארץ אין המבחר, הידע או הניסיון לטפל בכל הפרמטרים האלה.  ברוב המקרים מומלץ גם להוסיף מדרסים שהתאמתם אומנות בפני עצמה.  ד”א אם המדידה על מכשיר הסרגל יוצא מספר מסויים זה לא אומר שהבוטפיטר יבחר נעל עם המידה הזאת הוא גם יכול לבחור מידה קטנה או גדולה יותר.  הוא תמיד צריך לבדוק איך הרגל יושבת בתוך הנעל עצמה – בשביל זה הוא מוציא את הנעל הפנימית ה-LINER ומכניס את הרגל שלכם שהאצבעות נוגעים בחלק הקדמי של ההנעל החיצונית ה-SHELL ואז בודק כמה מרווח נשאר בחלק האחורי של הנעל.  בוטפיטר שלא עושה את הבדיקה הזאת –  לברוח ממנו מהר!!!

ממליץ לשאול מקומי כמו מדריך סקי או בעלי צימר על בוט פיטר טוב באתר. לי אישית יש רגליים מאוד בעתיות ובמשך השנים הרבים בתחום אני נתקלתי בהרבה בוטפיטרס.  אני חייב לציין שההמלצות שלי לא מעודכנות, יכול להיות שאנשים כבר לא עובדים שם ובכל זאת אלה חנויות עם שם מצויין ואני בטוח שכל מי שעובד שם הוא מקצועי.  בד”כ די קל לזהות מי הבוס עם הידע/הניסיון הכי טוב במחלקה.  

סט אנטון:  JENEWEIN ליד ה-RENDLBAHN היה לי שם ניסיון טוב עם PHILIPPE ו-BENNI.  יש להם עוד חנות בצד השני של הכפר שם עובד ROLAND  שהוא מוכר כ-MASTERBOOTFITTER.

אישגל:  BRUNDL INTERSPORTS – CLIVE BOND

ואל דיזר:  PRECISION SKI – NATALY קניתי אצלה נעליים לפני עשור.  היא גם עשתה את הנעליים של GLEN PLAKE מי שמכיר זה המשוגע מהסרטים עם תסרוקת מוהוק!

שמוני: FOOTWORKS ליד הרכבל של AIGUILLE DU MIDI

דבוס: SPORT HEIERLING יש להם שם עולמי.  הם מומחים ב-FOAM INJECTION שזה נראה לי OVERKILL בשביל גולש ישראלי טיפוסי.  למי שזה כן מעניין ב-לך וסט אנטון אפשר למצוא נעליים של STROLZ (היה לי פעם זוג).

טוב, בסוף יצא לי פוסט קצת ארוך מדי – מקווה שזה יעוזר למישהו.  אני מציע לאחרים עם ניסיון טוב להוסיף בוטפיטרס/חנויות נוספים.

גלישה מהנה לכולם! 

מרקוס

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מ. פולני
        מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

במקום קצף מוזרק - אפשר להכניס ליינר של אינטואישן

אינטואישן מייצרים ליינרים מספוג בטכניקה של close cell. הם (וגם בוטפיטרים אמריקאים) טוענים שהליינרים האלה חמים יותר מהליינרים המקוריים של היצרנים שמיוצרים בשיטת open cell. את הליינרים מחממים בתנור או עם גרב ממולאת באורז חם ואז נועלים את הנעל והליינר מקבל את הצורה של הרגל. זה עובד!!

פול טילט וK2 מוכרים את הנעליים שלהם מהקופסה עם ליינרים של אינטואישן.

המחיר די קבוע – 187. יש לי שני זוגות של ליינרים משני סוגים שונים: Pro Wrap +  Powerwrap (שילמתי רק על אחד, אבל זה סיפור ארוך שקשור גם לתודעת השירות הצפון אמריקאית) שהתאמתי ללנג בלסטר פרו שנעלתי. הליינר אכן חם יותר. ומאחר והוא קשיח יותר מהרגילים ועוטף את הרגל בלי לשונית – גם מעלה את הפלקס של הנעל. אפשר לחמם את הליינר ולהתאים מחדש 3-4 פעמים.

עכשיו אני עם נעליים אחרות (אטומיק) שהותאמו בחנות בקניה ושוב לאחר 80 ק”מ גלישה ונכון לעכשיו הליינרים שגם הם עברו חימום יושבים יפה. ככל הנראה בעוד שנה או שנתיים (או אם ישעמם לי וארצה להתחיל שוב לשחק משחקים עם הציוד) אכניס את הליינרים האלה פנימה ואחמם להתאמה לאטומיק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • markus

פעם כל החברות מכרו נעליים עם ליינרים פח והיה מאוד מומלץ לשדרג אותם (בעלות נוספת) ...היה לי גם ניסיון טוב עם ליינרים של ZIP FIT.  קצף מוזרק עדיין יתן את האחיזה/שליטה הכי טובה אבל אם גולשים רק 1-2 שבועות בעונה המחיר לא מוצדק.  בשנים האחרונות החברות שידרגו את הליינרים משמעותית ועכשיו נעליים מגיעות מהמפעל עם ליינרים טובים אפילו עם אלה של אינטואישין (שגם המלצתי לרוזמר בשרשור הקודם).  אני גם צריך להחליף נעליים בזמן הקרוב – איבדתי אבזם בעונה האחרונה ולא הצלחתי למצוא חדש. מילא.. הנעליים די ישנות תירוץ טוב להתחדש!  הייתי מעדיף נעל עם ליינר אינטואישן אבל נראה לי שדי קשה למצוא אותם באירופה.

• מ. פולני

לגבי אינטואישן או זיפ פיט - הדעות חלוקות בפורומים האמריקאים

ממה שקראתי (ולא מתיימר להציג שכיסיתי הכל), הרוב נוטים לאינטואישן.

היום מי שמוכר נעליים מהקופסה עם ליינרים אפטר מרקט זה רק עם אינטואישן.

מה מידת הנעל שלך? אם הנעל 26.5-27, אני יכול לתת לך ליינרים שלא גלשתי בהם.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • markus

תודה רבה על ההצעה הנדיבה ביותר. דווקא אם זכור לי נכון יש לי 26.5.  כפי שאמרתי אני כרגע בין נעליים ולא יודע לאיזה סוג של נעליים אלך – אשאיר את ההחלטה לבוטפיטר!  🙂  

בכל מקרה ממליץ לך להחזיק בנכס הזה לעתיד.  

• מ. פולני

כנראה שלא בעיה למצוא אינטואישן בצרפת

באתר שלהם יש רשימת דילרים – כמעט בכל אתר גדול בצרפת (שמוני, כל אחת מעיירות 3 העמקים, ול דיזר, דז אלפ).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • thundercat
                  thundercat נערך לאחרונה על ידי

איך מוצאים בוטפיטר מקצועי באתרים שונים מהמומלצים שלך?

יש לי נעליים פח שקניתי לפני כמה שנים, פה בארץ כמובן.

החלטתי שבחופשה הבאה אני משקיעה בנעליים וקונה באתר, כדי לחזור להתאמות במידת הצורך.

איך אדע למצוא בוטפיטר מקצועי באתר, יש רשימת איזו רשימת המלצות יותר רחבה שכוללת אתרים נוספים?

אגב, כשקניתי את הנעליים פה בארץ, בעסק שמתיימר להבין בסקי, המוכר עשה לי את כל הבדיקות שציינת, כולל הוצאת הליינר הפנימי ומדידת הרגל בתוך השל החיצוני, ועדיין מכרו לי נעליים לא מתאימות.

• thundercat

האם הנעליים משפיעות על טכניקת הגלישה?

כמו שציינתי למעלה, יש לי נעליים פח, אני לא מרגישה שהן מחזיקות לי את הרגליים  כמו שצריך וגם אין להן כמעט פלקס. לפעמים אני מרגישה שהמגלשיים לא נשמעות לי ולוקח להן זמן להגיב. ברור לי שהטכניקה שלי רחוקה מלהיות מושלמת, ובכל זאת, האם ייתכן שלאיכות ו(חוסר) התאמת הנעליים לרגל יש קשר לתחושת חוסר השליטה בגלישה?

• מ. פולני

להיכן את נוסעת?

תני פירוט ואעשה בשבילך את החיפוש שכמובן גוגל עוזר בו.

דרך נוספת לברר היא לשאול את המקצוענים באתר: מדריכי הסקי ובעלי המלונות/דירות.

לא מפתיע אותי שבארץ מכרו לך נעליים גדולות. במו עיני ראיתי בחנות שלג בפ”ת משכנעים מישהו שהרגל שלו נראתה יותר קטנה משלי, שנעליים רוסיניול מידה 28.5 שהורידו מהמדף בלי להסתכל בכלל על כף הרגל שלו היא הנעל האידאלית בשבילו.

• מ. פולני

התשובה בגוף השאלה

הנעל צריכה להיות “דבוקה” לרגל (ממש לפני תחושת הכאב) כדי שהטיית הרגל תעבור למגלש. כשהנעל גדולה מדי, גם שרירי כף הרגל עובדים יותר קשה.

האגדות האורבניות על אלברטו טומבה מספרות, שהוא היה מתהלך יחף בשלג לפני מירוצים כדי שכף הרגל תתכווץ בקור ויוכל להכניס אותה לנעל. מישהו סיפר לי דבר אחר – שהוא היה גולש בלי גרביים ומורח את הרגל בשמן זית כדי להכנס לנעל.

ראיתי ביורוספורט את מיקלה שיפרין קוברת את רגליה הנעולות בשלג לפני מירוץ – לדעתי זה יותר בשביל שהנעל תהיה קשיחה ולא לכווץ אותה.

• thundercat

אדע לאן אני נוסעת, אם בכלל נוסעת, רק בשנה הבאה.

לגבי מידת הידוק הנעל לרגל, התשובה די ברורה...שאלתי גם לגבי הפלקס, האם מידת הפלקס משפיעה על התגובות ורמת הגלישה?

• מ. פולני

את שואלת ועונה לעצמך בו-זמנית

כמו שאמר חבר הכנסת איוב קרא: “אני שואל שאלה ריטורית ודורש לקבל עליה תשובה”

• markus

הנעליים הן הקישור בין הגוף שלך לבין המגלשיים ולכן מאוד משפיעות על רמת ושליטת הגלישה.  אם אין פלקס את לא יכולה לגלוש – הנעליים קשיחות מדי עבורך.  להרבה דגמים יש אפשרות לכוונן את הקשיחות ע”י הוצאת בורג שמחבר בין החלק התחתון לעליון של הנעל.  לבוטפיטר יש עוד דרך נוספת לרכך את הפלקס כך שלא הכל אבוד. גם  יכול להיות שהנעל רחבה מדי עבורך.  זה שהוא עשה לך את המדידה של האורך לא אומר שהוא בוטפיטר טוב,  כפי שציינתי יש עוד הרבה פרמטרים נוספים.  הבעייה העיקרית שלא הייתה לך אפשרות לחזור לחנות אחרי הימים הראשונים על ההר כדי לתקן ולעשות התאמות נוספות. יש לך למדרסים אישיים? הם גם יכולים לשפר את המצב.   כדאי לך לבדוק אצל בוטפיטר מנוסה (בחו”ל!).

כדי למצוא בוטפיטר/חנות טובה עדיף לנסוע לאתר בעל מוניטין בינלאומי ולא לאיזה כפר נידח בסוף העמק.  איפה שיש גולשים טובים רבים יהיו גם בוטפיטרס טובים.

לגבי סט אנטון יש שם עוד חנות טובה SPORT ALBERS (באמצע המדרחוב) שהם הנציגים המקומיים של STROLZ.  הם בטח יודעים דבר אחד או שניים על נעליים.  ד”א כשקניתי נעלי שטרולץ ההתאמה היית כ”כ דבוקה שהמליצו לי לגלוש בלי גרביים בימים הראשונים – דווקא היה נעים!

קצת חבל שבנתיים אין תגובות (חוץ מ-מ.) עם מידע נוסף בשרשור.  קיוותי שאחרים ירימו את הכפפה ויתרמו מהניסיון שלהם כך שהרשור יהפוך ל-”השרשור של נעלי סקי”.

• מ. פולני

נעליים פח - לא נעליים קשיחות; אלא סמרטוט רצפה
                                • מ. פולני

לינק לערוץ יוטיוב של בוטפיטר אמריקאי - שווה לצפות

לינק

• sgebay
                                    sgebay נערך לאחרונה על ידי

המלצה על בוטפיטר בחוף המזרחי

מרקוס, כל הכבוד על פתיחת השרשור.

אני מסכים על כל מה שכתבת ואוסיף עוד המלצה: להגיע לפחות לארבעה ימים ולקנות את הנעליים ביום הההגעה.  בסוף כל יום לחזור לבוטפיטר ולתאר את ההרגשה ולעשות תיקונים קלים.  התוצאה הסופית: גלישה מדויקת ומהנה ללא כאבים.

אני את מגבי הסקי שלי קניתי בחוף המזרחי ליד האתר הידוע Stowe ורמונט.

הבופיטר נבחר לאחר מחקר באינטרנט והמלצות גולשי אתר EpicSki.

ההתאמה הראשונית נערכה בבוקר ולקחה כשעה וחצי. ירדתי מידה וחצי לעומת המגפיים הקודמות! בנוסף קניתי פלקס גבוה ממה שהייתי רגיל – 100. עליתי להר עם הרבה חששות.  ירדתי שיכור מהנאה.  ההרגשה הייתה אחרת לגמרי. חזרתי בערב להתאמות וכך גם ביומיים העוקבים.  ביום האחרון בכלל לא הרגשתי שאני במגפיים.  כל כך טוב זה היה.

שנים אחרי, אני עדיין באותן מגפי סקי ונהנה מהם כמו ביום הראשון.

לינק לאתר של הבוטפיטר

http://www.innerbootworks.com

• markus

לנעול/לחלוץ נעליים

כך עושים את זה נכון:

https://www.youtube.com/watch?v=0Z0zJNb-jZo

• מ. פולני

שמת לב שהארב נמנה על המיעוט שמהדק את הרצועה מתחת לפלסטיק?
                                        • markus

האמת אני במחנה שלו וגולש ככה בסבבה הרבה שנים.
                                          • מ. פולני

ניסיתי את השיטה הזו לפני כמה שנים

לא הרגשתי הבדל כלשהו.

עכשיו שהצפת את הענין, אולי אנסה בשנית עם נעליים אחרות (וכשאני ברמה אחרת מזו שהייתי בה כשניסיתי).

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון