ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    עזרה למטיילת בודדה

    פורום מרכז אמריקה
    3
    6
    986
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • SonyaBar
      SonyaBar נערך לאחרונה על ידי

      אני בת 22, רוצה לצאת לבד לטיול של עד חצי שנה, התקציב שלי היא בערך 30 אלף.

      מתכננת לצאת בספטמבר הקרוב!

       

      לאן כדאי? גם מבחינת התקציב, גם מבחינת זה שאני נוסעת לבד, וגם מבחינת העונה... 

       

      תודה רבה! אני מאוד מבולבלת

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SonyaBar
        SonyaBar נערך לאחרונה על ידי

        *התקציב הוא... 

        (כמובן)

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • animalrn
          animalrn נערך לאחרונה על ידי

          בוקר טוב,

          מצ”ב קישורים למודעה שפרסמתי כאן.(טיול 3 חודשים)

          בקישור תמצאי קישורים למפות גוגל שיפרטו את המסלול שאנחנו מתכננים “אחרי החגים” של 2017. 0כרגע יש 3 משתתפים)

          http://www.lametayel.co.il/%D7%9C%D7%9C%D7%90+%D7%9E%D7%92%D 7%91%D7%9C%D7%94++%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96+%D7%90%D7%9E%D7%A 8%D7%99%D7%A7%D7%94

          בכל אחת מהמפות תמצאי טקסט ותמונות על האתר.

          המסלול נבנה יחד עם גדליה – מנהל הפורום וכולל את כל ה – HIGH LIGHTS במדינות מרכז אמריקה, תוך השתדלות של תקציב יעיל וחוסר כפילויות.

          יש לי גם טבלת WORD המפרטת את לוחות הזמנים מול מסלולים אלו בכל אתר.

          צרי קשר אם את חושבת שאת זקוקה לה.

          בברכה, פסח

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

            יש פה כל מיני דברים שאת צריכה להביא בחשבון.

            חלק מהם הן מה מעניין אותך יותר . ראית שפירסמת גם בדרא”מ ככה שאני מניח שהנטיה שלך היא לאזור דרום- מרכז אמריקה. אבל האם את יותר מחפשת לראות תרבויות, או דווקא חופים ונופים? האם את רוצה לטייל לאט ולהעמיק או רק היילייטס ולנוע מהר?  וכיוב. בטיול של חצי שנה סביר שתחווי מהכל אבל לפי תחומי העניין את יכולה לבחור מדינות.

            למרכז אמריקה מבחינת עונה יותר כדאי להגיע לקראת דצמבר, ככה שאולי כדאי לך להתחיל בדרום. אבל אם את רוצה לטייל בעיקר במרכז- ומאחר ויש לך תקופת טיול ארוכה- את בהחלט יכולה לטייל במרכז גם בעונה ה”רטובה”.

            מבחינת בחורה לבד- כמובן שזה מחייב יותר זהירות ממצבים אחרים, ויש גם את עניין האופי שלך. אני מכיר אישית בחורות שחשבו לטייל לבד פתחו בגווטמאלה וחטפו הלם עם הירידה מהמטוס וישר יצאו לחפש אנשים להמשיך איתם, ולעומתן פגשתי מטיילות אחרות שהסתדרו לבד גם במדינות שנחשבות קשות.. אבל זה החלטות שאת צריכה לקבל עם עצמך.

            לגבי התקציב- האם זה כולל טיסות או לא? יש לך כ-7500$, עם זה כולל טיסות זה כ-1000$ לחודש, תקציב מאוד נמוך גם במדינות זולות- מה שיחייב אותך לנוע פחות, ככה שגם אטרקציות שתרצי לעשות תחלקי על יותר ימים, וכמובן סגנן תרמילאי- מבחינת לינות, אוכל ותחבורה.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • SonyaBar
              SonyaBar נערך לאחרונה על ידי

              תודה על התגובה המפורטת! 

              אני בעיקר מחפשת שקט ושלווה, טיולי יום ולא טרקים. 

              אם אכן כדאי בספטמבר להתחיל בדרום היבשת, אז באיזו מדינה כדאי לפתוח? 

              בהתחשב בתקציב ו בביטחון. 

               

              תודה! 

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

                דרא”מ זה פורום אחר, ואני הייתי בדרום ממש מזמן

                הייתי אומר שאם יכולת להתחיל בצ’ילה- ארגנטינה בחלקים הצפוניים שלהם- הן יחסית מדינות בטוחות, אבל לא בטוח שתצליחי לעשות בהן הרבה עם התקציב המוגבל. מה ששולח אותך לפרו ובוליביה… אבל שוב אלו שאלות לפורום דרא”מ, שמן הסתם יש שם מספיק אנשים שמעודכנים במחירים יותר ממני.

                במרכז המדינות היותר בטוחות הן פנמה- קוסטה ריקה וניקרגואה. שתי הראשונות יותר יקרות למחייה, ויכולות להיות קשות להסתדר עם כ-30$ ליום ( במיוחד שלינה בדורמיטורי יכולה להיות 10$, ארוחה מקומית 5-6$… בתקציב הזה זה ממש מחייה בסיסית ולא נשאר אפילו תקציב נסיעות או לראות)

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון
                ×