מסלול בוסטון-מפלים-וושינגטון-ניויורק - חלק 2
-
שלום שוב, אנחנו עדיין זוג +3 (15, 12,
אחרי קריאה של תגובותיכם וסיעור מוחות משפחתי התבייטנו על מסלול הבא:20.09 – יציאה מבוסוטן דרך גשר QUECHEE לכיוון מפעל בן & ג’ריס, משם למעבורת, חציה של אגם שמפליין, Ausable Chasm והמשך ללינה באזור לייק פלסיד.
21.09 – טיסה מעל הרים והמשך לכיוון איטקה דרך אולד פורדג’
22.09 – איטקה, וטקינס גלן הגעה בערב למפלי ניאגרה
23.09 – מפלים
24.09 – Letchworth park, קורנינג, הגעה בערב להרשיס ולינה באזור
25.09 – הרשיס ונסיעה לוושינגטון
26.09 – וושינגטון
27.09 – השלמות בוושינגטון ונסיעה לניו יורק
האם לא עמוס מדי? אם כן, איך אפשר לרווח?
-
היום הראשון- עמוס עד כדי בלתי אפשרי. אבל לא הייתי מוותרת על אף אחד מהדברים...כך שצריך, לדעתי, לחלק ליומיים, עם לינה בברלינגטון, ואז להוסיף משהו ליום בוורמונט. או לעשות ביום הראשון את בן אנד ג'ריס והמעבורת, אבל את אוזבל קאזם ועוד נסיעה ללייק פלאסיד אי אפשר לדחוס באותו יום.
היום השנייה לא יודעת כמה זמן יקח לכם ענין הטיסה, אבל הנסיעה אחכ עד איתקה היא ארוכה. גם לא יודעת מה זו הטיסה הזו, כך שלא יכולה להמליץ לכם לוותר עליה, אבל אם תוותרו אז תספיקו להגיע לאיתקה ואולי גם לטייל בה באותו יום, ולרווח את ההמשך, כי הוא גם קצת צפוף…
לגבי היום של הרשיס- אם הכוונה להרשים פארק אז יהיה קשה לנהוג עד וושינגטון אחרי יום בלונה פארק. מצד שני אין כמעט זמן לוושינגטון.
בקיצור, חוץ מויתור על הטיסה לא יודעת איך לרווח. גם לא ציינת אם תקדישו זמן לבוסטון עצמה. אם זו הכוונה, אז אולי שם יש מקום לרווח, אם נגיד התכוונתי להישאר בה שלושה ימים אז אפשר להוריד יום אולי.
-
תגובה לגבי הטיסהמדובר על טיסה פרטית מלייק פלאסיד בת 25-30 דקות מעל האזור ,כמה משפחות הגולשים בפורום קיימו אותה ודיווחו שמאוד נהנו !
משך הטיסה אומנם לא יפריע לתכנית להגיע לאיתקה,אך כבר רשמתי לא פעם שנדרשת הכנה רצינית לזוג שנוסע עם ילדיו ,לתוואי שהוא אומנם נופי מאוד באדירונדאק, אך הרבה שעות הגה, עבורם??!
מוני
-
תודה למגיבים, אכן מדובר בטיסה של כ-30 דק’ משדה תעופה של לייק פלסיד. נשמע כמו אטרקציה חביבה ומרעננת ולכן חשבנו שזה יהיה גיוון נחמד.
לגבי העומס, אכן, די עובדת עצות, כמו לכולנו יש לנו אילוצי תאריכים ואילוצי “ביקורי חובה” וכמובן שרוצים להספיק כמה שיותר בכמה שפחות כי עד טיול בר מצווה הבא יש עוד 4 שנים

בדקתי את החישובים שלי שוב ונראה שחסר לי שדילגתי על יום ולכן הנה שוב:
17.09 – נחיתה בבוסטון בצהריים, התמקמות וסיבוב קצר
18.09 – בוסטון
19.09 – אקווריום + שייט עם לויתנים, הרווארד והשלמות
20.09 – יציאה מבוסוטן דרך גשר QUECHEE או וודסטוק לכיוון מפעל בן & ג’ריס, ברלינגטון ולינה במקום.
21.09 – מעבורת של הבוקר Ausable Chasm, לייק פלסיד וטיסה, נסיעה לאולד פורדג’ ולינה באזור
22.09 – אולד פורדג’ – איטקה, לינה באיטקה
23.09 – איטקה, ווקטינס גלן, מפלי ניאגרה
24.09 – מפלי ניאגרה ויציאה לכיוון קורנינג, לינה בדרך/אזור
25.09 – קורנינג והרשיס, הגעה בערב לוושינגטון
26.09 – וושיטנגטון
27.09 – השלמות וושינגטון ונסיעה לניו יורק עם עצירה בדרך בלטימור או גני לונגווד
28.09 – 2.10 – ניו יורק
3.10 – טיסה לאורלנדו
4-7.10 – 2 פארקים, סי וורלד, פארק מים
8.10 – NASA
9.10 – קולומביה דיי, שופינג
10.10 – פארק נוסף
11.10 – טיסה חזרה ממיאמי
זו התמונה המלאה. ממה שראיתי , אפשר לקצץ יום בניויורק (4 במקום 5 ימים) או יום באורלנדו (פארק אחד פחות) ועל חשבון זה לרווח את החלק הראשון.
אשמח לשמוע הערות.
-
עדיין לא ברור לי מה התכניות בהרשי. אם מגיעים בסוף הטיול לאורלנדו, אז חבל על הזמן והכסף בשביל הרשי פארק. ואם אין כוונה להרשי פארק, אז גם בטיול כזה עמוס לא הייתי נכנסת להרשי. אם הכוונה רק "לשבור" את הנהיגה לוושינגטון אז זו עצירה סבבה בעולם השוקולד, ועדיפה על פני קורנינג.
הייתי מורידה יום אחד מבוסטון לאור העומס בהמשך. אם תוותרו על האקווריום, למשל, אז יש אקווריום גדול וטוב גם בבולטימור.
נסו לצמצם את מה שתרצו לעשות בבוסטון לכדי יום אחד מלא+יום הנחיתה, והבוקר. השני לדעתי צאו כבר לדרך ותוכל לרווח. עדיין היום הזה שבו אתם רוצים גם לעשות את אוזבל קאזם אחרי המעבורת שלוקחת גם זמן, גם טיסה וגם נסיעה ארוכה לכיוון איתקה נשמע לי לא הגיוני.
וביום הנסיעה מוושינגטון לניו יורק לא תצליחו גם השלמות בוושינגטון וגם גני לונגווד או כל עצירה משמעותית שהיא. זה או זה או זה. אני הייתי מחליטה להקדיש לוושינגטון רק את היום אחד המלא, ומוותרת לחלוטין על כניסה למוזיאונים, כדי להספיק את הדברים שרואים רק בוושינגטון.
גני לונגווד אגב זה מקום מקסים, אבל לא בטוח שבני עשרה טיפוסיים (לא מכירה את שלכם כמובן:-)) יעריכו את הביקור שם מספיק. אולי האיימישים יעניינו אותם יותר כחוויה תרבותית.
-
אכן היום הראשון היה עמוס מדי עד בלתי אפשרי וטוב שתיקנת בהתאם
למה שאמרה קודמתי.
לגבי הטיסה צריך להתייחס לזה כחלק עיקרי בביקור ולא כאטרקציה חביבה
ותו לא. מלמעלה רואים כול מה שאי אפשר לראות מלמטה בגלל הצפיפות הגדולה של העצים (אלא אם כן עושים טיולי הליכה).
-
לא קשה לפספס שהרבה כאן ממליצים על אטרקציית הטיסה בפלאסיד לייק...אז לנוכח הביקוש, לדעתכם יש צורך להזמין מראש טיסה כזאת לחודשי הקיץ?
-
דור
אין צורך!
מוני
-
לפחות בסוף מאי לא היה צורך להזמין מראש.
-
בעניין הטיסה, לפי האתר שלהם אין צורך להזמין מקום. טיסות יוצאות כל 20 דק. באים, משלמים ועולים.
אכן מתכננים את הטיסה כחלק מחוויה עיקרית ולא כסתם עוד משהו.
בעיקרון אנחנו אנחנו דוגלים בשילוב טבע, ערים, מוזיאונים וחוויות מעניינות כדי שטיול לא ישעמם את הילדים. מכיוון שמדובר ב 3 דמויוֽ שונות לגמרי מבחינת מין, גיל וטעם, אז צריך לגוון.
מכאן, לא היינו רוצים לוותר על אקווריטם בבוסטון בעיקר בגלל השייט עם לויתנים ומסיבות משפחתיות נצטרך להישאר שם 3 לילות.
כרגע אני חושבת שחלק בין בוסטון למפלים נראה לי זורם, תתקנו אם אני טועה. גם ביטלנו לילה נוסף במפלים ונצא משם אחרי סיור בוקר במקום. מכאן ועד וושינגטון הנסיעה ארוכה ולא מסודרת כרגע. אשמח לתובנות בנושא.
קורנינג מבחינתנו לא חובה.
פארק הרשי זה עוד נסיון לשבור שגרה, למחא קצת מצברים עד אורלנדו. היימישים, הדעות בנושא חלוקות. אשמח לשמוע בעד ונגד.
בנסיעה מוושינגטון לניורק, 4 שעות, אז כן נשמח לעשות עצירה כדי לשבור רצף. גנים אולי באמת לא המקום המתאים. האם יש המלצות נוספות?
תודה לכולם.
-
אולגה, לדעתי אתם מנסים לדחוס יותר ממה שאפשר בפרק הזמן שיש לכם.
אם הולכים להרשי פארק, זה יום שלם, שאין לכם. ושוב, לדעתי אם מגיעים בסוף לדיסני אז זה לגמרי מיותר. אפשר להסתפק בhershey chocolate world, יש שם נסיעה נחמדה בקרוניות, סרטון תלת מימדי, כמובן חנות ובית קפה, זה מקום כייפי לעצירה של שעה וחצי ככה.
העצירה באיימיש בדרך מוושינגטון יכולה להיות חווייתית, לא יכולה לומר לך בוודאות שכל ילד יהנה שם, אבל בעיני זה משהו שהוא אחר משאר הדברים שתעשו בטיול, מוסיף גיוון. כמובן שאם מגיעים לשם כדאי לעשות משהו מבין הסיורים המוצעים- ביקור בחווה, או בבית ספר, או סיור בכרכרה.
לגבי הגנים, זה מקום באמת מקסים בעיני, אבל אחרי שכבר נמצאים בדרכים ומטיילים כל כך הרבה יכול להיות שלילדים זה כבר לא יהיה מספיק אטרקטיבי ויגרור קיטורים…
בולטימור לא תענה לכם על הצורך לשבור את הנהיגה, כי זה קרוב מדי לוושינגטון ואחכ עוד תהיה לכם נסיעה מאוד ארוכה.
אז אולי כבר עדיף לעשות עוד בוקר בוושינגטון ולנסות לנסוע דוך לניו יורק ודי.
-
דווקא כן חושב שגם לילדים תהיה עדנה, באתנחתת הביקור בלונגווד גארדן ,בדרך מוושינגטון לניו יורק,וגם אני כגלית חושב שהם מקסימים.
מוני
-
תודה.
אשמח לשמוע איך הייתם מציעים לשבור את הדרך ממפלים לוושינגטון. אם לקחת בחשבון שיוצאים ממפלים בשעות אחר הצהריים, אחרי טיול ושייט במקום.
-
במסגרת הביקור במפלים ממליץ לך לקפוץ גם לעיירה ניאגרה און דה לייק היפפיה שלא
רחוקה וגם בדרך לשם אפשר לראות את התעלה בין האגמים בגבול בין קנדה לארה"ב
שם כלי שייט עוברים בתאים להחלפת גובה המיים.
-
לא הבנתי מה את שואלת, את רוצה לצאת אחהצ מניאגרה ולהגיע באותו ערב לוושינגטון??? זה לא אפשרי.
-
לא התכוונתי לנסיעה רציפה ביום אחד, אלא יך עדיף לחלק את הנסיעה אם יוצאים ממפלים בשעות הצריים ורוצים להגיע לוושינגטון ביום למחרת לקראת ערב.
-
תזכירו לי – זה טיול ראשון בארה”ב?
הרשי, איימיש, קורנינג, בולטימור ואפילו גני לונגווד הן לתחושתי אטרקציות ליגה ב’ או ג’. כלומר אפשר לעצור שם כדי לשבור נסיעה, אבל אין טעם לנסיעה מיוחדת. (לא הייתי בלונגווד או בקורנינג)
כך שכדי לבקר יום אולי יום וחצי בוושינגטון יש לכם בערך יומיים של נסיעה. אם תוותרו למשל על וושינגטון ומהניאגרה תסעו לכיוון ניו יורק תוכלו לחסוך לפחות יום שלם של נסיעה, ובתוספת היום וחצי בניו יורק תשחררו יומיים וחצי.
אם תשלבו טיסה מבאפולו לניו יורק תשחררו עוד יום בערך.
לטעמי האישי (וממש לא חייבים להסכים איתי) אתם פשוט מנסים לדחוס יותר מדי.
– יציאה מבוסוטן דרך גשר QUECHEE או וודסטוק לכיוון מפעל בן & ג’ריס, ברלינגטון ולינה במקום.
לכאורה – יש לנו 3.5 שעות נסיעה. בכלל לא נורא. בפועל זה לא ככה. קודם כל בבוקר שוכרים רכב, מעמיסים וכו’. זה לוקח טיפה זמן. הפרוצדורה של לשכור רכב, להעמיס פעם ראשונה, ונסיעה ראשונה יוסיפו להערכתי שעה עד שעתיים בהשוואה לימים הבאים.
נניח שתתחילו את היום ב-8. כלומר לאיזור גשר QUECHEE תגיעו כבר לקראת 12. שיטוט ל באיזור הגשר ונסיעה של שעה לכיוון מפעל הגלידות. בדרך תעצרו לחצי שעה של ארוחת צהריים איפשהו. כלומר לבן אנד ג’ריס תגיעו ב-2. נדמה לי שקראתי ביקורות לא טובות על הגעה למפעל בשעות אחר הצהריים.
בכל מקרה, כדי להגיע למפעל ב-2 בפועל נסעתם די מהר כל הדרך. למעט עצירה לאוכל ועצירה קצרה בגשר לא עצרתם בכלל. לא בנופים, לא בסופר ולא שום דבר.
– מעבורת של הבוקר Ausable Chasm, לייק פלסיד וטיסה, נסיעה לאולד פורדג’ ולינה באזור
היום יש לכם 4.5 שעות נסיעה על פי גוגל. בפועל זה יותר קרוב ל 5.5. הטיסה אומנם רק 20 דקות נטו, אבל להבנתי כשעתיים ברוטו (מהרגע שהרכב חנה עד שתתניעו שוב). Ausable Chasm יקח אני מניח שלוש שעות בקלות. עוד איזה חצי שעה לארוחת צהריים, וקיבלנו יום של 11 שעות (לא כולל ארוחותל בוקר וערב)
ואפשר להמשיך ככה לימים הבאים.
אז מה הבעיה עם ימים כאלה?
שהם מתישים ואחרי שבוע תתחילו ליפול להרגליים
שאין זמן לסטייה מהתוכנית – לא לסופר, לא לשופינג, לא למקום עם נוף, לא לאטרקציה מקומית שנתקלתם בשלט/ברושור על הדרך
שהנסיעות מתישות 4 שעות ביום הראשון, 5 ביום שאחרי. אחר כך שלושה ימים של 3-4 שעות כל אחד, יום של 7-8 שעות וכו’. מהר מאד הילדים עוברים למצב מריבה קבוע, הנהג מותש, הנווט לא יכול יותר להיות רק קצינת בידור ודיילת, ובקיצור – כל ילד תקוע במסך שלו לשעות על גבי שעות.
אז ברור שאפשר, אבל זו לא הדרך שאני הייתי רוצה להעביר את החופשה המשפחתית והמאד יקרה שלי.
מבחינתי – שעות נסיעה הן לא שעות מהנות אלא הכרח. אם חצי יום ביליתי בנסיעה, מבחינתי בזבזתי חצי יום.
ומהפן הכלכלי – אם יום עולה לי 400-600 דולר, אז חצי יום מבוזבז זה 200-300 דולר שהלכו לפח...
-
אכן טיול ראשון בארה”ב.
לצערי מרוב הבחירה לא מצליחים להתאפס, מה שלא קרה לנו בטיולי אירופה הקודמים.
אז מה אתה מציע?
-
אולי, בהמשך לדברים של אנשים טובים, לטוס מבפאלו לוושינגטון?
ככה יהיה לכם עוד יום לוושינגטון, ותוכלו לנסוע משם לניו יורק עם עצירה קצרה בעולם השוקולד של הרשי ובאיימיש. או רק בגני לונגווד.
לדעתי האטרקציות האלה של פנסילבניה הן לא ליגה ג', ובטיול שלא כולל את אורלנדו אפשר להרחיב שם לכמה ימים שיכולים לתת מענה הולם מאוד לחווית החוף המזרחי, כולל פארקי שעשועים וכיוב'.
במקרה הספציפי כאן, שכן ממשיכים לאורלנדו, מסכימה שיש בהחלט מקום לוותר על כל החלק הזה.
-
ברור שאתם לא מצליחים להתאפס, כי אתם מתייחסים לטיול הזה כמו לטיול לארץ אחת באירופה, בזמן שזה כמו לנסות להכניס כמה ארצות אירופאיות ביחד לטיול אחד!!! וגם את מזכירה לי ילד קטן בחנות צעצועים, שלא מצליח לבחור ורוצה את הכל ועכשיו
(ברוח טובה כמובן. ואפשר להבין אותך, הכל נשמע כל כך וואו ולא רוצים לוותר על כלום)לא צריך, ואין שום סיכוי גם, לתפוס הכל בפעם אחת. אין סיבה שלא תעשו עוד טיולים לארה"ב בעתיד הלא רחוק. וגם אם לא תצליחו להגיע שוב בקרוב, חבל להפוך את הטיול הזה למירוץ מטורף אחרי הזמן. אתם תהנו הרבה יותר אם תוותרו קצת, ותתחילו מיד לתכנן את הפעם הבאה...