ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול אחרי צבא

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    5
    1091
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • allstar1000
      allstar1000 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

השאלה שלי קצת לא ממוקדת ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להתמקד קצת מניסיונו.

השתחררתי מהצבא וכעת אני מתלבטת להיכן לטוס לטיול הגדול שלי..

אני מתבלטת בין דרום אמריקה, למזרח הרחוק ולמרכז אמריקה. 

יש לי כמה שאלות:

האם במרכז אמריקה יש פחות צעירים אחרי צבא מאשר במזרח או דרום אמריקה (כן חשוב לי שהאוכלוסייה שאפגוש תהיה בערך באותו ראש כמו שלי. זאת אומרת – מטיילים צעירים. לא בעיקר משפחות עם ילדים וכו’, ולכן אני חושבת שהנתון הזה גם ישפיע על בחירת היעד שלי).

בנוסף, האם מנסיונכם שמתם לב שיש אוכלוסייה מסויימת שיותר נמצאת במקום מסויים? או שניתן למצוא הכל מהכל בכל מקום? (למשל, מודעת לעובדה שזה סטיגמטי – שאנשים שרוצים לעשות סמים טסים להודו).

כמו כן, כשאני הייתי בטיול קצר במזרח שמתי לב שהתרבות מאוד שונה ופחות מערבית. לעומת זאת, כשהייתי בטיול קצר בצ’ילה וארגנטינה שמתי לב שהארצות הללו יותר מערביות ויותר דומות מבחינה זו לישראל. האם זה ככה בכל/רוב דרום אמריקה?

ושאלה אחרונה – האם למישהו יש עצות כיצד להחליט בין טיול במזרח לטיול בדרום אמריקה?

אשמח לתשובות, ותודה רבה רבה לכולם!!! wink

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimon amar
        shimon amar נערך לאחרונה על ידי

באמת שאלות לא ממוקדות.

סעי למזרח ודרום אמריקה.

• dregev03
          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אין תשובות נכונות וכל מה שימליצו לך אחרים יהיה תלוי בהעדפות אישיות ובניסיון של המשיב.

עצתי אלייך היא לשבת ולקרוא, אפילו כאן ב”עפתי” ולראות מה מגרה את דימיונך יותר.

בעיני לפחות האפשרות לרכוש מהר את הספרדית ולקשקש בה היא יתרון לדרום אמריקה אבל זה גם לא עניין אוביקטיבי. 

אני חושב שבממוצע דרום אמריקה יותר יקרה היום אם זה שיקול עבורך.

לגבי צ’ילה וארגנטינה אני חושב שאפשר לענות לך יחסית באוביקטיביות. הן שתיהן מהמדינות היותר אם לא הכי “מערביות” בדרום אמריקה אבל הן מדהימות לדעתי בזכות עצמן.

בוליביה פרו ואקוודור הן הרבה יותר אנידיאניות מאשר מערביות ובברזיל יש אוכלוסיה מגוונת ומאוד מעניינת.

כמובן שכל מה תבחרי בסוף יהיה מדהים

• גילי ט
            גילי ט נערך לאחרונה על ידי

היי,

קשה לענות כי ב-3 היעדים יש הכל מהכל.

בפורום הזה הרוב יעדיפו את המזרח מן הסתם.

לא הייתי בדרום/מרכז אמריקה, אבל מקריאה בפורומים נראה לי שלמטיילים שם יותר חשוב נושא הבילויים/מסיבות מאשר במזרח. 

לגבי ריכוז מטיילים – לא חושב שזה צריך להוות שיקול בטיול ארוך, כי בכל מדינה או איזור יש אופי טיול מסוים שבו יש יותר/פחות צעירים.
            לדוגמה הוארז, בירת הטרקים של פרו - היא גם עיר של מסיבות וחיי לילה מטורפים.

שם תוכלי לפגוש גם בני 60 שבאים לטייל בטבע וגם יוצאי צבא שבאים למסיבות טבע…

איך מחליטים? קוראים חומר באתרים כמו למטייל, מוצ’ילר, קבוצות בפייסבוק וכו’.
            בהצלחה

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

בוחרים לפי מה שהכי מעניין אותך, שאת גם יכולה לממן. וזהו. נשמע בנאלי, אבל ככה זה.

זה לא כזה קריטי. אם בחרת במזרח ואחר כך תחשבי “אבל מעניין אותי לנסוע גם לדרום אמריקה” אז תסעי לשם בהזדמנות אחרת, ולהיפך. חייך כמטיילת לא חייבים להסתיים אחרי הטיול הזה. לכן, בחרי מה שהכי מושך אותך כרגע, כי זה באמת שאלה של טעם אישי.

לגבי איפה יש “מטיילים אחרי צבא”, גם זה לא שיקול. קודם כל, בכל היעדים הנ”ל יש. שנית, אם את יוצאת למסע ארוך במטרה לראות עולם, להרחיב אופקים ולפתוח את הראש, אזי כדאי לעשות זאת – לא צריך בהכרח לחפש “ישראלים אחרי צבא” אלא במקום זאת להכיר ולטייל עם מי שמעניין אותך ולא משנה איזה דרכון יש לו, ישראלי או פורטוגלי, ותגלי גם שלא צריך לבדוק את תאריך הלידה בתעודת הזהות. מן הסתם באכסניות רוב המטיילים הם בשנות ה-20, אבל יהיו גם כאלו שלא, ותופתעי לגלות שאם פותחים את הראש מוצאים שפה משותפת. כולם ממילא תרמילאים ומטיילים, שזה כבר דבר אחד במשותף להתחיל ממנו שיחה.

אוכל לספר שלפני שנה גרנו חבורה שלמה בעיירה קטנה בניו זילנד לכמה שבועות, כולנו חבר’ה ממדינות שונות שכל אחד מהם הגיע למקום לבדו, והפכנו לחברים מאוד קרובים, פתחנו שולחן מדי ערב, יצאנו לטיולים, ניהלנו שיחות נפש, וחלקנו אפילו נפגשנו מאז בארצות שונות – ובחבר’ה היו בני 17-18, בני עשרים פלוס, וגם בני שלושים וארבעים. אף אחד לא עשה מהגיל של האחר – צעיר או מבוגר - עניין.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון