שבוע שני- בדיקה
-
למה משפחה שנוסעת בשבת מרוויחה שלושה ימים בשבוע? זה הרי יומיים, או אפילו יום וחצי.היות ואין לשיטתך חשיבות לקרבה לבית חב”ד/קהילה יהודית, זה ממש לא מובן מאליו שחייבים עיר. אישית הבחירה שלי במקומך היתה לבדוק האם יש פארק או אתר קראוונים בטבע שבו אפשר להתמקם בשישי אחה”צ לפני כניסת השבת ואז לעשות טיולים רגליים מסביב בכל יום המחרת – וכך תוכל להרחיב את הזמן בשרשרת הפארקים מעבר ל-5 ימים מאוד מהירים ולא מספקים. כאמור, בעיניי השבוע הראשון הולך כולו על 2 ערים בלבד, וגם לא כאלו ערים מרגשות (לטעמי). אולי כדאי לצמצם אותו ולהגיע קודם לאחד הפארקים (או אפילו לוגאס, ולבלות בה את הסופ”ש), או לשנות איכשהו את הסדר בכלל של הטיול.
-
כשכתבתי שלושה ימים התכוונתי שבמהלך הטיול ישנן שלוש שבתות ואם הייתי נוסע בשבת אז הייתי “כביכול” מרוויח שלושה ימי נסיעה או יותר נכון שהייתי יכול לסוע בהם,אז אולי התכנון היה יכול להתבצע אחרת.
זה חלק מהבעיה, אני לא ראיתי אפשרות לשהות באחד הפארקים בשבת ולעשות מסלולים בלי לחלל שבת{שאטלים}.
אני כרגע מנסה לחשב מסלול מחדש .
אני יודע ומבין שאני צריך לעשות וויתורים ואולי להוריד אתרים בכלל,אולי סן דייגו, אבל יש לי סדר עדיפויות , שבתות, ועוד דברים להתחשב בהם.
נניח אם אני מוריד את סן דייגו בכלל איך זה מתבטא ביוסמיטי וסן פרנסיסקו
בכל אופן אני כרגע מנסה לשבת על כל המסלול מחדש ,אולי לסובב את הכיוון {שוב}
-
נסה מה שהצעתי לך, לגלגל את המסלול בלי להתייחס לשבתות, ולאן שמגיעים בשבת שם עושים שבת (כמובן שאם זה באמת יוצא באמצע שום מקום, כמו בין וגאס ליוסמיטי אז עושים קצת קוסמטיקה). אולי רק השינוי הקטן הזה בתפיסה יפתור לך את כל הפאזל.
אל תחליט כמה זמן להקדיש לכל מקום לפי הזמן שיש לך עד שבת, מה שהופך חלק מהמקומות לחסרי טעם, אלא קודם תקבע עוגנים של כמה זמן צריך באמת בכל מקום במינימום. בהצלחה...
-
מציעה להוריד יום בהתחלה מלוס אנגלס
אם יש צורך נוסף לוותר אז דווקא על לאס ווגאס,הייתי בה פעמיים פעם ראשונה עם הילדים,היו בני 14 , 12 .הם לא אהבו בלשון המעטה.פעם שניה רק בזוג – סיפור אחר לגמרי.
-
אבל ויתור על וגאס לא ממש יעזור כאן, מקסימום יחסוך יום אחד. לעומת זאת ויתור על סן דייגו במקרה הזה פשוט יפתור את כל הבעיה. (זה, ו"שחרור" השבתות מהעוגנים שלהן)
-
רק ה 2 גרוש שלי.
סאן דיאגו נחמדה ולא יותר.
( ואני מכירה אותה היטב )
לי לא היתה שום בעיה לוותר עליה בטיול הזה ולא לקחת את הילדים.
וגאס היא מקום מאוד קיצוני בגישה של אנשים אליה וילדים בפרט.
יש שלא אוהבים אבל יש גם שמאוד מאוד מתלהבים.
לכן אני לא מתכוונת לוותר וכן רוצה לתת לילדים שלי לטעום.
אם הם לא יאהבו תמיד אפשר לפרוש מהסטריפ וללכת לכיוון קניות , פארק מיים גדול (שיש בווגאס ) וכו.
בסאן דיאגו לעומת זאת אין הפתעות וגם אין שום דבר בפוטנציאל להיות מדהים ( אלא אם הילדים שלך ממש חולים על חיות מיים ומופעי חיות מיים וכו ) -
ובהמשך להצעתי לשחרר את השבתות, וכאות התנצלות על תוקפנותי
הנה מסלול שבו לא תוותר על כלום חוץ מלהקדים את לקיחת הקרוואן ביום, ורק שתעשה את השבתות במקומות פחות עירוניים:שבוע ראשון:
1. אל איי
2. אל איי
3. איסוף קרוואן, הצטיידות ונסיעה לס.ד
4. ס.ד
5. ס.ד
6. יציאה באשמורת הבוקר
לסדונה7. שבת בסדונה (שחיה באפיק הנחל, טיולים רגליים קצרים בסביבה, מה רע??)
שבוע שני:
1. עוד קצת סדונה אולי (בארבע בבוקר גם יהיה פחות חם לטייל;-)) גרנד קניון ונסיעה לפייג'
2. לייק פאוול. לינה שוב בפייג'.
3. נסיעה וטיול בברייס. לינה בקאנאב.
4. פארק ציון. לינה בספרינגדייל/בתוך הפארק/ נסיעה לוגאס
5. וגאס
6. נסיעה לחניון קרוואנים סמוך למערב יוסמיטי, כ6 שעות נסיעה בערך.
7. שבת ליד יוסמיטי.
שבוע שלישי:
1. יוסמיטי
2. יוסמיטי
3. נסיעה לס.פ. אחהצ וערב בס.פ
4. ס.פ
5. נסיעה למונטריי וכרמל. לינה שם.
6. נסיעה לסן סימיון/מורו ביי
7. שבת בחניון קרוואנים שווה מול הים
חצי שבוע רביעי:
1. השלמת כביש 1 והגעה לאנהיים
2. דיסני
3. דיסני
4. הביתה
שווה לפתוח תראש ולשקול את זה.
-
אחזק את ההודעה מעליי. גם לגבי סן דייגו, וגם וגאס – בניגוד לסן דייגו, וגאס היא לפחות עיר ייחודית. אם אוהבים אותה או לא זו כבר שאלה אחרת, אבל כן מעניין לראות. לנו יומיים הספיקו די והותר. כמו שאמרתי: אפשר דווקא למקם אותה בשבת – לעשות שבוע מלא בפארקים המדבריים, ולהגיע ללאס וגאס בשישי בצהריים. אם חונים בסטריפ ממילא הכל במרחק הליכה, וכך בראשון בבוקר אפשר לעוף משם.השאלה היא רק איפה למקם את וגאס: אם בסופ”ש של השבוע הראשון או השני (לפני הפארקים או אחריהם).
-
לא נראה לי שזה חוקי לחנות את הקרוואן ככה באמצע העיר ולישון שם...
-
לא יודעת אם לזה כבש התכוון, אבל יש חניון קרוואנים מסודר ליד circus circus, לא צריך לחנות באמצע הרחוב

-
כן, אבל צריך לקחת בחשבון שהסירקוס נמצא בקצה הסטריפ, די רחוק (וחם...יוני/יולי) להליכה ממוקדי העניין של מרכז הסטריפ...הליכה של כשעה לכיוון עד לניו יורק וכ- 35 דקות לכיוון אל הסיזרס פאלאס, לדוגמא.