סקי פס בעמק אוסטה
-
מישהו יודע איך מתחלקים ימים בסקי פס בעמק אוסטה?אני רוצה לרכוש סקי פס לשישה ימים לכל העמק.כמה ימים אני יכול לגלוש באתרים אחרים חוץ מצרביניה-פילה,לה טוויל וכורמאיור.בגלל תחזית מזג האוויר אני להתנייד בין האתרים.תודה לעונים.
-
עושים גוגל לסקי פס של עמק אאוסטה.כולל את צ’רביניה (בלי צרמאט- צריך להרחיב ולשלם במיוחד. פעם אמרו לי שאי אפשר, פעם אמרו לי שאפשר- שווה בדיקה).
לה טוויל-לה רוזייר.
פילה
מונטה-רוסה
קורמאיור.
ממליצה בחום לבדוק את מזג האוויר בכל אתר ולפי זה להתנייד בהתאמה.
הרשימה מחולקת לפי חיבתי לאתרים, אולם אני חייבת לומר שפילה יכולה להפתיע לטובה. והיא גם האתר שהייתי שומרת ליום האחרון בגלל הקרבה שלה לאוטוסטרדה ולשדה.
יש המון מידע באתר למטייל על עמק אאוסטה- לא מעט בלוגים וכתבות. אחלה מקום.
-
בהנחה שאתה גולש מנוסה, כדאי כמובן לבדוק את תנאי מזה”א בכל אתר, לפני שמחליטים לאן לצאת בבוקר.
חוות דעתי לגבי האתרים (ממזרח למערב):
מונטרוזה- האתר הטוב ביותר לטעמי. מקשר בין שלושה עמקים. מסלולים ארוכים וכיפיים. דרגת קושי בינונית+. מתאים ליומיים-שלושה.
צ’רביניה- רק הצד האיטלקי לא מעניין במיוחד, חוץ מהמסלול שמגיע לולטורננש. עם הצד השווצרי המסלולים מגוונים ומאתגרים יותר. חובה לוודא מז”א טוב (רוחות וערפל). דרגת קושי קלה בצד האיטלקי ובינונית בשווצרי. מתאים ליומיים-שלושה וגם לשבוע אם מנצלים את כולו.
פילה- אתר קטן שהגישה אליו ממש מהעיירה אאוסטה. דרגת קושי קל-בינוני. מתאים ליום.
לה-טויל- אתר יחסית גדול ומגוון. מתאים לכל הרמות וניתן להעביר בו שבוע שלם בכיף.
קורמיור- אתר קטן. יכול להתאים ליום. דרגת קושי קלה+. אפשר לוותר.
מציע לך לדגום בשלושת הימים הראשונים, בהתאם למז”א, מונטרוזה צ’רביניה ולה-טויל. ברביעי את פילה וביומיים הנותרים להחליט אילו אתרים אהבת יותר.
-
יוחנן, השנה קצת ירד לי ממונטה רוסה אחרישכמעט נתקעתי באלניה, ואז כמעט נתקעתי בגרסוניי, ואז כמעט ולא הגעתי לשמפולוק בזמן. הראות היתה ממש נוראית מה שהפך את המסלול השחור לאלניה למלכודת מסוכנת.
פילה היתה הפתעה סופר נעימה, בגלל יום פאודר מושלם.
2 אתרים בעיניי הם under rated- פילה ולה טוויל.
אתר אחד over rated- קורמאיור.
צ’רביניה, מונטה רוסה הם נחמדים, אבל כמו שאמר כבר איינשטיין (אלברט, לא אריק)- הכל יחסי.
צריך שילוב של מזג אוויר, איכות שלג, וכמובן, מעברים קלים ונעימים, ואם אפשר, בלי רוחות איומות.
-
וכמובן, הפרמטר החשוב מכל לחופשה מושלמת- נוכחות הכנופיה של אדו.איך שכחתי...
-
רוזמר, חבל שדווקא במונטרוזה לא היה לך מזל.אבל כמובן שתנאי השלג ומזה”א הם גורם חשוב.
מכיוון שרוב הגיחות שלי לאאוסטה היו במסגרת סיום עבודה, כך שמבין שני המועדפים עלי, מונטרוזה ולה-טויל, הגישה היומית מאזור מילאנו למונטרוזה היתה קצרה יותר. בכל הפעמים שהייתי שם המזל האיר לי פנים.
הדבר היחיד שמציק שם הוא המעבר על הכביש בגרסוניי.
-
השאלה שלי-לא מה לבחור אלא איזה אפשרויות יש בסקי פס של אווסטה.בשנה שעברה קניתי סקי פס לחמישה ימים שמתוכם גלושתי שלושה ימים בצרביניה וולטוראנש יום בפילה ועוד יום בלה טוויל.השנה אני רוצה לקחת סקי פס לשישה ימים.מישאוה יודע בכמה אתרים אני יוכל לגלוש בשישה ימים?
עד כמה שאני יודע יש הגבלה לכמות האתרים.
תודה לעונים.
-
אכן אין הגבלה בכמות האתרים- תבחר איפה, מתי וכמה. -
תודה רבה!!
-
ROZMAR...התחלנו אצלך כחבורת מילואימניקים והפכנו לכנופיה,הכיצד?
-
הכנופיה הכי חמודה בעולם. -

-
שתי תגובות במחיר 1תגובה ראשונה: אני אישית מעדיף לקנות סקי פאס יומי בכל אתר ולא סקיפאס לכל העמק. אין הבדל משמעותי במחיר ואם בגלל סופה אתרים נסגרים (יכול לקרוא) אז אין החזר כספי.
תגובה שנייה: "כנופיה של אדו" אהבתי יותר מחבורת מילואימניקים
-
ובאיטלקית: Eduardo Sci Banda
-
מ'- אחלה שם. אדו- מה דעתך על כנופיה של מילואימניקים?...וניסים.
כמובן.
-
Banda di Prenotare e MiracoliRomani ite domum
-
ניסים הוא בהחלט miracoliאבל מ’- מה זה ??romani ite domum? זה היה גדול אפילו על גוגל טרנסלייט.
-
גוגל לא מתרגם לטינית. או פייטונית. -
willis bwaien