יורוטריפ אורבני ומרוכז
-
שלום לכולם,
קוראים לי יניב ואני רוצה לצאת אחרי פסח לחודש ± באירופה כטיול אחרי צבא.
היעדים המרכזיים הם לונדון, ברלין ואמסטרדם (לא בהכרח בסדר הזה).
הסגנון הוא אורבני מובהק. אין לי רכב אבל יש תחבורה ציבורית למסלולים קצרים.
תקציב באזור 10 אלף ש”ח. על איזה מקומות אתם הכי ממליצים?מה הטיפים המרכזיים שלכם?
-
הטיפים המרכזיים שלי:
1.לקרוא לעומק על כל אחד מהמקומות האלו ולראות מה מעניין אותך. זה לא יעזור המלצות של חברי הפורום אם אנחנו לא יודעים מהם תחומי הענין וההעדפות שלך. אוהב מוזיאונים ? שווקים ? כנסיות ?
אחרי שיהיו לך כיוונים תוכל לחזור עם שאלות ספציפיות.
- לגבי כל אחת מהערים לעשות רשימה של הדברים שמעניינים אותך ולפי זה להחליט איך לחלק את הזמן שלך בין המקומות
- אני לא יודעת אם התקציב שלך כולל טיסות אבל גם אם לא אז הוא מאד לחוץ לדעתי. 10,000 ש”ח זה 2500 יורו כלומר בערך 80 יורו ליום שאמורים לכלול לינה, תחבורה, אוכל, כניסה לאתרים. לדעתי לא מספיק. גם המעברים בין הערים עולים כסף. אז או שתגדיל את התקציב או שתקצר את הטיול.
-
מדובר על 3 מקומות סופר מתוירים עם המון מידע בכל מקום – תתחיל לקרוא ותראה מה מעניין אותך וקולע לטעם שלך. אין אתר מומלץ באופן יוניברסלי, זו שאלה של טעם אישי ותחומי עניין.מכיוון שזהו טיול עירוני לגמרי ב-3 ערים ממילא אין צורך ברכב. להיפך, הוא רק ייקר את העסק ויסרבל את התנועה (כי לך תמצא חנייה בלונדון...). אפילו הלונדונים עצמם לא מזיזים את הרכב בשביל להגיע למרכז לונדון ביומיום.
לגבי תקציב, לא ציינת אם זה כולל טיסות או לא. אם לרגע נתעלם מהמעברים בין הערים והטיסות ונסתכל רק על תקציב מחיה יומי – בניגוד למגיב הקודם לדעתי אפשר בהחלט לחיות ב-80 יורו ביום בערים הנ”ל, אבל זה דורש ויתורים ובחירה ברמת חיים כתרמילאי. כלומר, לקחת מיטה בחדר משותף באכסניה זולה ולא מלון, להימנע מריבוי אטרקציות יקרות, לשים לב כמה אתה מוציא על אוכל ושתייה (לבשל בעצמך לפחות חלק גדול מהזמן) וכו’.
אם אתה רוצה להיות נוח יותר עם התקציב, לך על ערים פחות יקרות מלונדון ואמסטרדם.
-
אני רוצה להגיד לך שזה סגנון טיול די קשה. יצא ככה שהייתה לי סוג של נסיעת עבודה לאנגליה וקצת אחריה עוד אחת בצפון הולנד. מפה לשם בדיוק היום סיימתי שבועיים וחצי בלונדון ובעוד ערים בסביבה ועכשיו אני באמסטרדם לכמה ימים ואז נוסעת לצפון הולנד. סה״כ 4 שבועות. זה טיול קשה. כל קטע כזה בנפרד כנראה היה סבבה ורוב הסיכויים שהייתי נהנית יותר מאשר כשזה בטיול אחד כמו עכשיו. אני כבר קצת עייפה פיזית (האייפון סופר לי 13-15 ק״מ הליכה בכל יום של טיול) אבל בעיקר קצת עייפה מהטיול, מכל האתרים, משעות פתיחה, מתחנות רכבת, מלחשוב מה לאכול ואיפה…. היה לי כיף בלונדון אבל לא כמה שהיה לי כיף אם מראש הייתי באה רק לשבוע בלונדון. רוב הסיכויים שגם באמסטרדם זה יהיה דומה.
טיילתי טיולים ארוכים בעבר, לא ככה. זה טיול קשה ומתיש. יש הבדל בין טיול של חודש במדינה אחת או אפילו בעיר אחת ובין לעבור ככה 3 ערים גדולות. אני כותבת לך את זה בעודי נחה אחרי יום של 7 שעות ברכבות בין לונדון לאמסטרדם.