ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הולנד למשפחה

פורום טיולי משפחות
    6
    14
    2183
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • leem2112
      leem2112 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

זוג+3 בגילאים 4, 10, 13. נוסעים ביולי להולנד לשבועיים (13 יום נטו). יש שלד לאתרים -בלי חלוקה עדיין לימים ספציפיים (ייקבע בהמשך בהתאם לארועים ספציפיים כמו למשל שוק גבינה ביום מסוים).

אודה לחוות דעתכם על הפיזור של האטרקציות והחלוקה:

יום 1 – נוחתים 00 :18, ישר לכפר הנופש רביט היל שם נשהה 4 לילות

יום 2- ארנהים- המוזיאון הפתוח +גן החיות

יום 3- הוחה ולואה + ארמון הט לו באפלדורן

יום 4- אפלדורן- פארק הקופים + פארק החבלים קלימבוס

יום 5- חיטהורן- משם נסיעה ארוכה למקום הלינה השני בו נשהה 10 לילות: חווה ב zevenhoven שנמצאת במרכז בין ליידן לאוטרכט (כ 20 קמ מכל כיוון בקו ישר)

יום 6- גאודה- ארכאון + שוק הגבינות (אם ייבחר ביום המתאים) + קינדרדרייק + שיט פנקייק ברוטרדם (כאן התלבטות אם אפשר לוותר על קינדרדרייק לטובת זאנסה)

יום 7- אפטלינג

יום 8- טירת מיודן + גן השעשועים לינהוסאוף בהארלם

יום 9- אוטרכט- טירת האבירים + אדווטר, מוזיאון המכשפות (התלבטות גדולה אם כדאי את אדווטר ואם לא-אז מה להוסיף)

יום 10- ליידן – קורפוס+ נטורליס

יום 11 – שוק הגבינות באלקמאר (אם ייבחר היום המתאים) + מוזיאון האוניות בבקבוק בהנקהאוזן + מוזיאון האפיה במדמבליק (התלבטות אם שווים את הנסיעה להנקהאוזן ומדמבליק. מדובר ביום עם הכי הרבה ק”מ במצטבר)

**נותרו עוד 3 ימים ועדיין לא יודעת לאן להכניס את וולנדם, אולי גם זאנסה סחאנס במקום קינדרדרייק . כמו כן- בעלי נורא רוצה שנהיה לפחות יום באמסטרדם..

דילמה נוספת- גם טירת מאודן וגם טירת האבירים- חוזר על עצמו, אפשר / כדאי לוותר? ואם כן- על מי מהן?

**כמו כן, מקדימה את השאלות- הבן, בן ה13 שהטיול הוא לכבוד בר המצווה שלו ולכן נורא רוצה לזרום איתו במידת האפשר, ביקש להוריד את מוזיאון אשר ואת מוזיאון הרכבות ותיבות הנגינה וגם את הדולפינריום ולכן הם מחוץ לרשימה, למרות הנטיה הראשונית שלי להכניס אותם. 

אשמח לחוות דעתכם 

תודה!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות קטנות:

1. מוזיאון גוף האדם בליידן (קורפוס) – א. לא מומלץ. למרות הגימיק שמטיילים בתוך הגוף הוא די מיושן ועלוב, בעיקר בהשוואה למוזיאונים שנותנים גם הם התייחסות מומחשת לגוף האדם, כמו נמו הנהדר באמסטרדם. ב. הכניסה אליו רק מעל גיל 8.
        2. ואם הזכרנו את אמסטרדם – איפה היא באמת? מוזיאון נמו שבה נפלא וימלא לכם בשקט חצי יום, ויש בה עוד המון מה לעשות. בטיול ארוך יחסית כשלכם הייתי חושבת אפילו להעניק לה יומיים או יום וחצי.
        3. שווקי גבינות – נראה לי שאחד מספיק.
        4. גן החיות בבורחר – הוא מיוחד מאוד ומרשים, אותנו הוא הפתיע ומילאנו בו קרוב ליום שלם. יש אנשים שמכניסים ליום אחד גם אותו וגם את המוזיאון הפתוח בארנהיים, הקירבה הגיאוגרפית ביניהם מזמינה את זה, אבל זה באמת תלוי בקצב שלכם. אנחנו העדפנו למצות את גן החיות ולא לדחוס לאותו יום עוד משהו, בטח לא משהו שדורש כשלעצמו חצי יום לפחות.
        5. בטירת האבירים לא היינו, אבל מטירת מיודן לא התלהבנו. ביקרנו בה ביום הראשון אחרי הנחיתה בבוקר ובדרך לכפר הנופש, זה היה מוצלח ביותר בתור עצירה קלילה על הדרך אבל לא הייתי עושה מאמצים גדולים כדי להגיע אליה במיוחד.
        6. מה לגבי מדורדאם?
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • shamayny
          shamayny נערך לאחרונה על ידי

היינו לפני שנתיים עם ילדים בערך באותם גילאים.

1. שוק הגבינות היה אכזבה. מאוד צפוף ולמרות שמצאנו מקום ישיבה מעולה הרגשנו שמיצינו תוך 10 דקות לראות אותם רצים מצד לצד עם הגבינות.
            הרבה יותר נהנו אחכ מהסיבוב בסמטאות ומהאווירה ברחובות שמסביב לשוק.
          2. כדאי למצוא איפה להכניס יום אמסטרדם, הרבה אטרקציות לילדים.
          3. אצלנו דוקא מאוד אהבו את מוזיאון הרכבות – בעיקר את האטרקציות “אקסטרים” שמוחבאות (רכבת “הרים” בחושך מוחלט ורכבת תלת מימד)
          4. חיטהורן אחד הימים הטובים שהיו לנו, בילינו שם כמעט יום שלם.
          5. בגאודה רק עשינו עצירה בדרך להאג לא יודע אם הייתי בונה עליה כאירוע
          • avihay20
            avihay20 נערך לאחרונה על ידי

פארק ארכיאון- מקום ממש ממש מעולה. הייתי מפנה לו לפחות חצי יום. הגענו לשם בערך באחת בצהריים ויצאנו בלחץ בסגירה.

ממליץ לכם על פארק בייסבוך שהמלצתי עליו בטיול שלי. פארק טבע שאפשר לשוט שם בסירה בלגונות אופי אחרי לגמרי מחיטהורן ומקום מאוד לא מתוייר מוכר בעיקר למקומיים. אחד המקומות שיותר נהננו בהם.

יריד גבינות, מיצינו אחרי 10 דקות. כמה הולנדים רצים עם גבינות וצועקים בהולנדית כשמסביב צפיפות של תיירים. אל תבנו סביב זה יום.

בכללי הימים שלכם קצת עמוסים. נסו להכניס לא יותר משתי אטרקציוצ ביום כדי למצות כמו שצריך ובלי לחץ.

• עמיחי13
              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

טירת דה-האאר מוקפת בגנים יפים. אבל אנחנו יותר נהננו במיודן. הטירה היא די קטנה והביקור לא לוקח הרבה זמן. אם צריך לבחור – הייתי בוחר במיודן. גם מרכז העיירה עצמה מאוד נחמד.

כדאי מאוד לפחות יום אחד אמסטרדם. יעזור גם בגיוון של הטיול.

מקום הלינה שלכם ממש קרוב למקום הלינה שאנחנו היינו בו. ממש קרוב נמצא הכפר Nieuwkoop. מאוד אהבנו את הכפר הזה. במיוחד הרחוב שעובר לאורך האגם. יש שם גם השכרת סירות אם תרצו. 

• leem2112

היי יונה וקשת

באיזה גילאים היו הילדים שלכם בזמן הטיול?

בעניין מדורדרם- אני לא משוכנעת שיתאים לבן ה-13, במיני ישראל הוא השתעמם נורא ואני מתרשמת שהפעילויות במדורדרם מתאימות לקטנים יותר

• leem2112

היי שמאי,

מה עשיתם בהאג? הותרתי אותה לבסוף מחוץ למסלול

• leem2112

היי אביחי,

לא שמעתי על בייסבוך- אתה ממליץ במקום חיטהורן או בנוסף?

ומבחינת העומס- רוב הימים כוללים 2 אטרקציות, אני דווקא ממש מנסה שהכל יהיה נינוח..לא בא לי לרוץ ממקום למקום

• leem2112

היי עמיחי

באיזה גילאים הילדים שלך היו בזמן הטיול?

נסעתם גם לאזור רוטרדם וקינדרדרייק?

• avihay20
                        avihay20 נערך לאחרונה על ידי

היינו גם בחיטהורן וגם בבייסבוך.

שני מקומות עם אופי ומראות אחרים לגמרי וחוויה אחרת לגמרי. חיטהורן מתויירת מאוד אבל ממש יפה. בייסבוך היא בעיקר טבע, יש גם מוזיאון טבע קטן שמספר על השמורה מסלולון חביב שמוביל לאגם מלאכותי שגם אפשר להכנס בו למים ולהנות.

זה השם לחיפוש בגוגל-

National park de biesbosch

זו הכתובת למרכז המבקרים שאני הייתי בו (יש כמה) –

Baanhoekwwg 53 dordrecht

• עמיחי13
                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הילדים היו בני 11, 9 ו5.

ברוטרדם לא היינו – עניין של סדרי עדיפויות.

קינדרדרייק לא משך אותנו בגלל שבכל הנסיעות שלנו בלב הירוק ראינו המון תחנות רוח.

טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015

• ?
                            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

הילדים שלנו היו בגילאים 8-15.

לא היינו בסוף במדורדאם, לא יצא וגם לא היה בראש סדרי העדיפויות שלנו. הזכרתי אותו פשוט כי זה אחד המקומות הפופולריים בקרב משפחות ישראליות בטיול להולנד.

• shamayny
                              shamayny נערך לאחרונה על ידי

מדורדם

• שגיתרון
                                שגיתרון נערך לאחרונה על ידי

בפארק ארכיון אנחנו היינו יום מלא. מדקת הפתיחה ועד דקת הסגירה. ולא היה רגע אחד דל. הילדים היו נשארים עוד אם היה אפשר. הם הקשיבו לכל הסבר. שאלו שאלות. התנסו בכל התנסות ויצרו כל יצירה שהמקום מציע.

באמת אחד המקומות המומלצים וכדאי להקדיש לו יום מלא. 

נראה לי שיום 6 ממש לא ריאלי.

לגבי הימים הפנוים-ממליצה על האי טסל ועליה על אחת מהספינות שיוצאות ממנו. או אוניית השרימפסים או השניה שיוצאים ממנה לחקור את הקרקעית בשפל.

לגבי אמסטרדם-חובה. יש גם שיט תעלות עם הסבר בעברית. משום מה אצלי הילדים מאוד אהבו את מוזיאון העינויים באמסטרדם. תחקרו שם את הזוועות שעות ארוכות.

הנערה אהבה מאוד את הדנג'ן של אמסטרדם. היתה כבר גם באחד בלונדון וגם באחד בברלין והכי אהבה את זה של אמסטרדם. (מומלץ רק אם הילדים מבינים אנגלית ברמה טובה) וגם אהבה מאוד את תערוכת body worlds שהיתה היי לייט עבורה (מומלץ לחובבי ביולוגיה וגוף האדם)

קורפוס- בזבוז זמן מוחלט. זה מסע בזמן לשנות ה80. חבל על הכסף ועוגמת הנפש.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון