יפה
-
ברצוני לשאול האם אפשרי לנהוג ביום אחד מאזור ניס לפריז? האם יש מקומות יפים ששוה לבקר בהם על הדרך-האם כדאי לעצור בליון או לקחת טיסה מניס לפריז ואחכ להגיע ברכבת לליון?
-
נסיעה מניס לפריזלפי גוגל מאפס מדובר על לפחות 9 שעות,
אולי אפשרי טכנית (יום שלם, כן?) אבל בוודאי לא רצוי.
אם התכוונת לעצירות בדרך באותו יום- אז בוודאי לא מעשי
-
בוקר טוב.
ראשית מצטרף לדעת קודמי ואפרט.
מניס לפריז כ - 1000 ק"מ.בזמן נהיגה ברוטו של כ - 10 שעות נהיגה.
גם אם נחלק עם עצירה בליון נקבל.
ניס ליון כ - 5 שעות ברוטו.למרחק של כ - 470 ק"מ.
מליון לפריז כ - 470 ק"מ.למשך נהיגה של. כ - 5 שעות ברוטו.
דבר עקרוני לא ברור לי לחלוטין.
מה המסלול.והיכן ברצונך לבקר.
אם ברשותך זמן של עד חודש.(ולא
ציינת מועד.הרכב הטיילים.ואורך הטיול).
אם זמנך בידך.תתרכזי במסלול אשר
תתכנני לפי איזורי צרפת.ולפי נקודות
העניין שלך/שלכם.ולא בריצה מטורפת.עם הרבה כביש רק כדי לסמן - v.זו לא שיטת טיול.וכבר אמרו
חז"לנו.
" תפסת מרובה לא תפסת ".
תכנון נכון ומוקדם.חוסך כסף וזמן.
ותחשבי על זה.
בכל שתחליטו עלו והצליחו חיים.
נ.ב.
מקווה שלא נשמעתי/כתבתי.באופן בוטה מדי.ואם עלבתי בצורה כלשהי
מתנצל מראש.
-
תודה על התשובות. ואם מקדישים 3 ימים לנהיגה מניס לפריז מהי הדרך המענינת, איפה כדאי לעצור והאם ניתן ושווה לשלב את עמק הלואר?
-
כדי לתת לך תשובה חכמה- אנא פרטי מה אורך הטיול – 5 ימים בניס ו3 לדרך כדי להיות יום בפריז- לא כדאי.
10 ימים בניס 3 לדרך ושבוע בפריז- משהו אחר.
האם זה טיול ראשון באזור? בצרפת?
האם הטיסות כבר נרכשו?
האם יש חובה כלשהי להגיע לפריז (כנס, סבתא מתחתנת וכו) או רצון לראות אותה (ואת הלואר).
-
נוחתים בפריז ב14/5 וממשיכים בטיסה לניס. שהיה לביקור בפרובנס-כבר הייתי פעם אך החצי השני-טרם. אחכ חושבים לחזור עם הרכב לפאריס. היינו בפאריז בעבר-אני מזמן, לפני כ15 שנה ל10 ימים.טיסה חזרה מפאריס ב28/5.מתי מתקיים פסטיבל הסרטים בקאן? נראה לי שאנו נופלים על התאריך.לסיכום האם כדאי לחזור בטיסה ולהקדיש הזמן רק לפאריס או להנות מהדרך חזרה. אני מאד אוהבת טבע. בנוסף האם יש המלצות לדירה עם מטבח בפאריס במקום טוב? תודה על תשובותיכם
-
ראשית אם הנחיתה בקאן-אז כדאי לטייל (לפחות חלק) מהטיול ברביירה הצרפתית ולא רק בפרובנס.
כל אחד משני החבלים יכול למלא בשקט שבוע של טיול.אם אוהבים טבע- יש מספיק יעדי טבע (קניונים) בשני החבלים להלן.
פסטיבל הסרטים בcannes אמור להתקיים השנה בין 17 ל28 מאי.
עכשיו לחשבון- יש לכם שבועיים
את מורידה ללא ספק כ4-5- ימים לטובת פריז(?)
מכאן נשארו לך כ8-9 ימים לחבלים רביירה ופרובנס?
נסיעה חזרה מניס/מפרובנס לכוון פריז כפי שאת מעוניינת תהיה לפחות יומיים-שלשה
מה שמשאיר אותך עם 5 ימים לדרום צרפת – וחבל אחד בלבד.
כלומר מתווה אפשרי(כמה אופציות)
1.טיסה לפריז-טיסת המשך לניס (מניחה שהטיסות הוזמנו)- טיול ברביירה במשך 5 ימים-נסיעה של כ3 ימים דרך נפוליון-ליון- והיתר לכוון פריז(בלי לואר !)- ו4-5 ימי פריז.
- טיסה לפריז-טיסת המשך לניס- טיול של 4 ימי ריביירה- 4 ימי פרובנס- טיסה מניס לפריז- 5 ימי פריז וטיסה חזרה.
- טיסה לפריז-טיסת המשך לניס- טיול של 7ימי רביירה ו6 ימי פרובנס כולל מסלולי הטבע וטיסה חזרה ניס -פריז -בלי להיכנס לפריז עצמה.
אבל לפי השאלה- אני מניחה (?) שהטיסות לניס מפריז ואליה עוד לא הוזמנו.רק הטיסות אל פריז עצמה וחזרה(?)
אם ככה- הייתי שוקלת יעדים אחרים בצרפת (נורמנדי-לואר-פריז) וחזרה מפריז בלי טיסות פנים, ובפעם אחרת על בסיס טיסה ישירה-טיול ביעדי דרום צרפת בלוח זמנים אפשרי ולא “מקווץ” עם פריז וטיסות פנים.
-
תודה על האופציות. נרצה את פריז. האם יש נקודות מענינות בדרך נפוליון ליון מומלצות? וכן דירה לשניים בפריז מצוידת כהלכה עם שרותים מודרניים.תודה על תשובות מהירות עוזר מאד!