אליטליה קורסת?
-
כתבה שהתפרסמה בכלכליסט
http://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3708581
מישהו יודע מה עם מי שהזמין כרטיסים במקרה ובאמת החברה קורסת?
עופר
-
לפחות בעבר – כאשר חברות תעופה קרסו – כרטיסי הטיסה לא כובדו ולא היו פיצויים.
-
אני לא חושב שהממשלה (האיטלקית) תתן לחברה לקרוס.
-
יש עכשיו כרטיסים סופר זולים לחודש יוני… מעניין אם קשור והאם כדאי לקחת את הסיכון.
-
זו לא כבר פעם שלישית בערך שאומרים שאל איטליה קורסת?זכור לי שזה מה שהניע אותנו לבחור חברת תעופה אחרת לדרא”מ, וזה היה לפני כמה וכמה שנים.
-
הממשלה היוונית נתנה לאולמפיק לקרוס
הממשלה הבלגית נתנה לסבנה לקרוס
הממשלה השוויצרית נתנה לסוויסאייר לקרוס
49% אחוז ממניות אליטליה מוחזקות ע”י אתיהד אאל”ט
-
מלחיץ. ..
יש לנו טיסה דרך אלטליה לטורונטו ביולי , מה עושים ?
יש אפשרות לבטל את הטיסה ? כל הטיסות הוזמנו ויש טיסות פנימיות גם ...
-
חברות האשראי החזירו למי שרכש ישירות מחברת התעופהלי היו כרטיסי טיסה בספאנאייר הספרדית שקרסה. אני רכשתי את הכרטיסים ישירות מהחברה דרך האינטרנט באמצעות כרטיס אשראי של לאומי קארד.
לאומיקארד החזירו את הכסף תוך פחות משבוע מהפניה שלי לאחר ההודעה על הפסקת הטיסות. מי שרכש דרך סוכנים לא קיבל את כספו ככל שזכור לי.
דבורה
-
לא ניראה לי שהחברה נסגרת בקרוב לפי איך שמדברים:
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3705420,00.html
-
מי שאומר שממשלת איטליה לא תתן לקרוס, הוא טועה. לפי חוקי האיחוד האירופי ממשלה לא יכולה להזרים כסף לחברת התעופה כי זה בניגוד לכללי תחרות החפשית. רק משקיעים פרטיים או בנקים יכולים להציל אותה. אגב, זו היתה סיבה לפשיטת רגל של החברה הלאומית של הונגריה MALEV . הממשלה היתה מוכנה לעזור אבל היתה מנועה לעשות זאת.
V
-
יש לי טיסה באליטליה באפריל.
כולל מזודות ,לא כולל ארוחה!!!
נקוה שתצא לפועל בהלוך ובחזור.
-
מה הייתם עושים?הרגתם אותי.. יש עכשיו לאמצע יוני ב$550 דולר הלוך עם KLM לסן פרנסיסקו וחזור כעבור חודש מניו יורק עם ALITALIA. קונקשנים קצרים ונוחים. הבאה בתור היא AIRFRANCE במחיר של $720 דולר. מה הייתם עושים?
-
מה הייתי עושה ?אם הכרטיס דרך האתר של אייר פראנס, אז חברה זאת צריכה לדאוג לכם אם חלילה אליטליה לא תטוס בחזרה (או KLM, השותפה של אייר פראנס).
כבר טסתי באליטליה לפני כמה שנים טובות כאשר ממש פשטה רגל, בדרך חזרה מסיאטל לארץ. לא דאגתי יותר מדי והטיסה התקיימה כסדרה.
אני מאמין שהטיסות הטראנסאטלנטיות לא תפגענה, אבל זאת רק הנחה אישית שלי. אתיהד תהיה חייבת להזרים פטרודולרס (או פטרויורוס, במקרה זה).
-
קיאק מפנה אותי לאתר של KLM אבל המחיר הנמוך ($550) לא מופיע שם משום מה. דרך אקספדיה אפשר להזמין במחיר הנמוך. אני מניח שאם בקיאק ההזמנה היא דרך KLM, אז גם ברכישה דרך אקספדיה החברה הראשית היא KLM?
-
לכך אין לי תשובהנראה לי שבמקרה זה אקספדיה אחראית ולאו דווקא KLM או אייר פראנס.
הבעיה שאקספדיה ישובת בחו”ל ואיני יודע אם תתן פתרון במקרה של ביטול טיסה של אליטליה, אני מניח שכן, אבל זאת רק הנחה. צריך לקרוא בכל “האותיות הקטנות” באתר אקספדיה או להתקשר אליהם ולברר.
במצב הזה הייתי שוקל בכובד ראש להזמין כרטיסי טיסה כך.
גם נראה לי שבטיסות האלה המוזלות יש קונקשן או קונקשנים מאוד ארוך/ים. צריך לקחת זאת בחשבון.
-
הי
גם לי יש טיסה עם אליטליה בסוף מאי לארה״ב.
דיברתי עם אליטליה וכרגע הם אומרים שעד ספטמבר הטיסות שלהם מפוצצות כולל קו חדש שנחנך בין תל אביב לאתונה שגם שם הטיסות מלאות לגמרי ולא ידוע כרגע ולא שמעו על ביטולי טיסות.
אני הזמנתי את הטיסה דרך אקספדיה ודיברתי איתם והם אמרו שבמקרה של ביטול הטיסה על ידי אליטליה הם מיד ידאגו לטיסה חלופית.
נקווה לטוב ..
פוריה
-
דווקא הקונקשנים מאוד נוחים. 1:05 בהלוך באמסטרדם, ו-2:40 ברומא בחזור.
תודה על התשובות ראובן ופוריה.

-
אליטליה פונה אליי כל חודש במיילים ומציעה לי לרכוש טיסות.
אם הם יודעים שמצבם קשה והם לפי קריסה ובכל זאת מנסים לפתות לקוחות לרכוש טיסות – ואם חו”ח אחר כך לא יטוסו ,אז יש פה הונאה לכאורה.
-
אף אחד לא באמת יודע !הם פונים אליך ואל מליוני נוסעים אחרים במבצעים עם הנחה של 15-20%
היות והקופה שלהם במצב רע והם זקוקים לתזרים מזומנים עכשיו !
לכן מעדיפים למכור במחירי מבצע העיקר שיכנס כסף.
וכן זה עוד תמרור, חברה שעושה עסקים טובים יוצאת במבצעים תקופתיים, עונתיים,
מאלטליה מגיע מייל מבצע כל שבוע.
למי שכתבה שהתקשרה ואלטליה אמרו לה שהכל בסדר,
במלוא הרצינות לאיזו תשובה ציפית ?
עובד שירמוז שהם על סף סגירה יפוטר במיידי.
וסביר שהעובדים לא באמת יודעים את המצב האמיתי.
עבדתי בחברת תעופה שפשטה רגל,
נודע על הסגירה, שהייתה בלילה, בחדשות הרדיו של 7 בבוקר , לפני משמרת ערב.
זה לא שמתכננים חודשים מראש, את הסגירה…
-
הי
דיברתי עם מישהי שאני מכירה ועובדת שם 30 שנה.. בכל מקרה לא סמכתי עליה רק והתקשרתי לאקספדיה שהתחייבו לתת טיסה חלופית במקרה כזה.
באמת נקווה לטוב…
פוריה