דרום אמריקה כיעד לטיול של אחרי צבא
-
שלום,
השאלה שלי קצת לא ממוקדת ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להתמקד קצת מניסיונו.
השתחררתי מהצבא וכעת אני מתלבטת להיכן לטוס לטיול הגדול שלי..
אני מתבלטת בין דרום אמריקה, למזרח הרחוק ולמרכז אמריקה.
יש לי כמה שאלות:
האם במרכז אמריקה יש פחות צעירים אחרי צבא מאשר במזרח או דרום אמריקה (כן חשוב לי שהאוכלוסייה שאפגוש תהיה בערך באותו ראש כמו שלי. זאת אומרת – מטיילים צעירים. לא בעיקר משפחות עם ילדים וכו’, ולכן אני חושבת שהנתון הזה גם ישפיע על בחירת היעד שלי).
בנוסף, האם מנסיונכם שמתם לב שיש אוכלוסייה מסויימת שיותר נמצאת במקום מסויים? או שניתן למצוא הכל מהכל בכל מקום? (למשל, מודעת לעובדה שזה סטיגמטי – שאנשים שרוצים לעשות סמים טסים להודו).
כמו כן, כשאני הייתי בטיול קצר במזרח שמתי לב שהתרבות מאוד שונה ופחות מערבית. לעומת זאת, כשהייתי בטיול קצר בצ’ילה וארגנטינה שמתי לב שהארצות הללו יותר מערביות ויותר דומות מבחינה זו לישראל. האם זה ככה בכל/רוב דרום אמריקה?
ושאלה אחרונה – האם למישהו יש עצות כיצד להחליט בין טיול במזרח לטיול בדרום אמריקה?
אשמח לתשובות, ותודה רבה רבה לכולם!!!

-
היית כבר בטיולים קצרים במזרח ובארגנטינה וצ’ילה לפני הצבא??
שלי נעלייך מעל רגלייך -
טוב, לא הייתי במזרח, אבל שמעתי סיפורים:
- אין בעייה לפגוש מטיילים צעירים בשתי המקומות, אם זה מה שמחפשים. רק צריך ללכת למקומות הנכונים.
- במזרח הרבה יותר זול, באופן כללי.
- בדרום אמריקה הרבה יותר מודרני, מבחינת תשתיות / תרבות. כמובן אין דין ארגנטינה וצ’ילה כדין בוליביה.
- במזרח העוני הרבה יותר בולט (שוב, סיפורים). אבל גם בדרום אמריקה יש הרבה עוני (וגם באמריקה, אם לשפוט על פי הביקור באחרון בפורטלנד).
-
לשמחתי הייתי בטיולים ארוכים גם בדרום אמריקה(אופי תרמילאי), גם במרכז אמריקה (גוואטמלה בלבד כתרמילאי) וגם במזרח (הודו בלבד באופי תרמילאי ובשלב מאוחר יותר גם תאילנד אך לא כתרמילאי).
אם נלך על הכללות מאד רחבות אז צעירים תמצאי גם בכל המקומות האלו.
אולי אני אקים עלי קצת ביקורת אבל שוב- לצורך ההכללה הרחבה אומר שהאנשים ה”איכותיים יותר” בגילאי אחרי-צבא היו בדרום ומרכז אמריקה.
כמובן שגם בהודו יש צעירים איכותיים אך גם יותר כאלו שפחות…
לגבי הסמים ההתרשמות שלך שגויה כי גם בדרום אמריקה תמצאי צעירים שעסוקים בלעשן כל היום ולא לזוז מההוסטל. (שזה פאתטי בעיניי. לא עצם העישון אלא עצם העובדה שהם טסים חצי עולם כדי לשבת במרפסת ולעשן. את זה אפשר לעשות גם בישראל... )
שוב- אני מדבר בהכללה גסה מאד.
לגבי סוף ההודעה שלך, רק את תוכלי להחליט בהתאם לאופי הטיול שאת מחפשת ולאופי שלך כאדם. פשוט לשבת לקרוא על מקומות ולראות מה יותר מדבר אלייך.
-
לטייל גם עם אנשים ששונים ממך תוכלי להנות ולחוות חוויות.
יצא לי לטייל בדרום אמריקה עם אנשים שלא היו באותו ראש שלי ובכל זאת נהנתי איתם לא פחות מאנשים אחרים.
גם אם מטיילים עם מישהו לא חייבים לעשות ביחד הכל, או שקובעים להפגש בהמשך הדרך מחדש או להתפצל. כשמטיילים במסלולים הקלאסים במדינות תוכלי למצוא המון אנשים להתחבר אליהם.
יצא לי לטייל טיול ארוך בדרום אמריקה, טיול קצר של 3 חודשים בסין ו5 שבועות ביפן.
אמנם זה לא טיול קלאסי במזרח אבל אופי הטיול הוא מאוד שונה מדרום אמריקה. גם אופי הטיול משתנה בתוך דרום אמריקה.
בדרום אמריקה את יכולה לטייל ולבשל לעצמך בעיקר בארגנטינה, צ’ילה. דבר שמאוד היה לי חסר במזרח. ההוסטלים ברובם גם מציעים לך מטבח מאובזר בו תוכלי לבשל, בשאר המדינות את גם יכולה למצוא פה ושם הוסטלים כאלה אך למשל בבוליביה ופרו משתלם יותר לאכול בחוץ.
גם אופי הטרקים שונה בתוך דרום אמריקה – בארגנטינה צ’ילה יוצאים לטרקים באופן עצמאי ובבוליביה פרו אופי הטרקים הוא באמצעות חברה שסוחבת לך את הציוד בגלל הגבהים. שזהו ככה גם אופי הטרקים במזרח – טרקים באמצעות חברה.
אם תעשי טיול ערים אז בוודאי שתפגשי את המערביות חזק יותר. אבל אם תצאי קצת מהמסלול הקלאסי השחוק את תוכלי למצוא עולמות שונים.
עצה שלי לגבי ההתלבטות.
תעשי רשימה של דברים שנרים לך שמעניין יהיה להגיע אליהם בכל איזור ומה שימשוך יותר לשם תטוסי.
למשל כשרציתי לטייל במזרח בהתחלה חשבתי לטייל בדרום קוריאה ויפן אבל אז במקרה הגעתי לסרטונים ביוטיוב על איזשהו איזור בסין ומשם התמקדתי בסין שלא איכזבה.
בכל מקרה לא משנה לאן תטוסי את תהני לא פחות מהמקום האחר שישאר לך לזמן אחר.
-
הרוב כבר נאמר, אבל אולי גם זה יכול לסייע להתמקד קצת: כתבת השוואה בין היבשות