תוכנית חדשה לצפון מזרח
-
תוכנית חדשה לצפון מזרח
תזכורת: אוגוסט, זוג + 3 (בת 12, בן 9 ובת 6). לא טיול ראשון של אף אחד, אבל כן טיול ראשון לצפון מזרח.
שבוע שעבר ניסיתי לבנות תוכנית שאפתנית משהו. חשבנו על זה שוב בשבת והחלטנו שזה מוגזם. הקילומטרז', הקצב, החלפת הלינות, כמות הטבע ומיעוט האטרקציות האקטיביות (לונה פארק וכדומה).
מנסה לחזור לתוכנית הקודמת שלא כללה את האדינרונדק, אבל משופרת.
אפילו יש לי כרגע יום ספייר שאני תוהה מה לעשות איתו.
יום 1 שישי – טיסת טורקיש 10:00-18:15. שוכרים רכב ונוסעים למלון מחוץ למרכז ל-3 לילות. ככל הנראה ב woburn
יום 2 שבת – בוסטון. נכנסים לעיר עם רכב. שוטטות, שביל החירות, שייט לוויתנים, 2 מוזיאונים מהרשימה של ילדים, מדע, מסיבת תה וכו'.
יום 3 ראשון – בוסטון עם רכב. המשך של אתמול
יום 4 שני – נסיעה להרים לבנים. לוסט ריבר, 112 לינה בנורת קונווי ל-2 לילות. מפה
יום 5 שלישי – הרים לבנים, הר וושינגטון, שופינג. לינה בנורת קונווי
יום 6 רביעי – נסיעה ארוכה (6 שעות) לקוויבק סיטי. ככל הנראה בדרך עצירה באיזר Sherbrooke באמצע הדרך (יש שם פארק חבלים, קרטינג, מרכז קניות וכו'). לינה בקוויבק סיטי ל-3 לילות. מפה
יום 7 חמישי - חצי יום פארק מונטגומרי. המשך בעיר העתיקה. לינה בקוויבק סיטי
יום 8 שישי – העיר העתיקה של קוויבק סיטי. לינה בקוויבק סיטי
יום 9 שבת – נסיעה למונטריאול (3-4 שעות). עצירה בדרך ב Trois-Rivière לטיסה במטוס ימי ושוטטות בעיירה. ערב במונטריאול. לינה במונטריאול ל-3 לילות. מפה
יום 10 ראשון – מונטריאול. לינה במונטריאול
יום 11 שני – מונטריאול. לינה במונטריאול. אפשר לשקול בערב לקצר טווחים לקראת היום הבא.
יום 12 שלישי – נסיעה מערבה – מוזיאון פתוח Upper Canada Village, אלף האיים, ואם במקרה ישאר זמן גם פורט הנרי. לינה בבלוויל. כ-5 שעות נסיעה. מפה
יום 13 רביעי – נסיעה לכיוון הניאגרה דרך פארק שעשועים באיזור טורונטו (קנדה וונדרנלנד או אחר). לינה באיזור סינט קטרינס ל-3 לילות. כ-4 שעות נסיעה. מפה
יום 14 חמישי – מפלי הניאגרה. יום שלם, אבל ללא לינה. לינה באיזור סינט קטרינס
יום 15 שישי – ניאגרה און דה לייק, תעלת וולנד. בערב (19:30) משחק פוטבול בעיר המילטון (שעה נסיעה להמילטון כל כיוון). לינה באיזור סינט קטרינס
יום 16 שבת – חזרה לארה"ב. שניים מתוך השלושה: ווטקינס גלן, מוזיאון הזכוכית בקורנינג, שביל השוקולד בקורניניג. לינה באיתקה ל-2 לילות. כ-4 שעות נסיעה. מפה
יום 17 ראשון – איתקה (כולל שוק שייט, אוניברסיטה ועוד). כנראה יום טיפה יותר רגוע
יום 18 שני – יום פנוי
יום 19 שלישי- קריולה באיסטון. הגעה לניו יורק אחר הצהרים, החזרת הרכב. לינה בניו יורק
יום 20 רביעי – ניו יורק. לינה בניו יורק
יום 21 חמישי – ניו יורק. לינה בניו יורק
יום 22 שישי – ניו יורק. ב 23:55 טיסה לישראל.
יום 23 שבת – טיסה לישראל. נחיתה ב 20:00
כמו שאתם רואים כרגע יום 18 פנוי לי.
כמה רעיונות שהיו לי:
להזיז אותו לתחילת הטיול, ולהוסיף יום בין בוסטון להרים הלבנים. למשל סיילם, מבוך תירס בחוות קונורס, לנסות למצוא מגדלור, ועוד. מפה
להזיז אותו ליום של הנסיעה אחרי מונטריאול, וככה להספיק בנחת גם את המוזיאון הפתוח, אלף האיים, פורט הנרי ועוד. ביום אחד זה לחוץ עד בלתי אפשרי
להוסיף אותו ליום של הנסיעה הארוכה מההרים הלבנים לקוויבק
להקצות יום לטורונטו או אוטווה (לא מרגיש לי צורך)
להשאיר אותו ביום 18, ולרדת בפנסילבניה עד האיימישים
להשאיר אותו ביום 18 ולנסות לשלב משהו בפוקנוס
רעיונות נוספים?
הערות? הארות? תובנות?
-
הפעם האחרונה (והראשונה….) בה בקרתי בקוויבק סיטי היתה מזמן אבל נראה לי שהקדשת לה יותר מדי זמן, ככל הזכור לי העיר העתיקה שלה לא ממש יכולה למלא יום וחצי. גם היום המוקדש לניאגרה און דה לייק קצת דל, העיירה לא גדולה ואין בה מוקדי עניין מדהימים גם אם תעבו את הביקור עם חנות פאדג’ וגלידה. אולי כדאי להוסיף ליום הזה את הגנים הבוטניים של המילטון…. לגבי קנדה’ס וונדרלנד - מדובר בפארק גדול שחלקו פארק מים, אם הילדים אמיצים למדי ויבקרו בכל האטרקציות המוצעות הביקור יקח כמה שעות טובות ואולי לא כדאי לבנות על נסיעה של 4 שעות באותו יום. דרך אגב, די קרוב לפארק יש את black creek pioneer village, שחזור פעיל של כפר מהמאה ה-19 שיכול להוות תחליף לupper canada village . כמובן שבמקרה שתחליטו לבקר בו כדאי שתשנו באזור. בכל מקרה לדעתי כדאי שתשקלו להקדיש יום לטורונטו ולו רק למען האקווריום החדש והמרשים שנפתח ב2013.
-
תודה רבה!
רשמתי בפני את כל ההערות ונחשוב עליהן.
לגבי היום של ניאגרה און דה לייק:
היום אכן דליל, אבל לא ריק. משחק הפוטבול ב 19:30 ובמרחק של כשעה נסיעה מניאגרה און דה לייק. אני מעריך שצריך לכוון לצאת לדרך לא יאוחר מ 17:30.
אבל באת אבדוק מה יש בהמילטון.
אני לא סגור על קנדה וודרלנד. יש כמה פארקים באיזור טורונטו, ואני מניח שנבחר אחד. המטרה של פארק שעשועים (או מים) היא כפולה – גם כדי לא לעשות נסיעה ארוכה של 4 שעות ברצף, וגם פארק שעשועים. ברור לי שלא נוכל להגיע ב-9 בבוקר, ולא לצאת ב-8 בערב.
קוויבק סיטי – אם נחליט שיש יותר מדי זמן אולי נוסיף את קניון סינט אן או משהו אחר. אבל ממה שאני הבנתי העיר העתיקה יכולה למלא יותר מיום, מה גם שצפויים להיות אירועי קיץ. אני גם מנסה לחפש דברים בסביבה כמו חוות מייפל או משהו בסגנון.
-
הייתי מציעה לבדוק אפשרות לבקר ב Letchworth State Park וכן לוותר על המוזיאון בקורנינג. ווטקינגס גלן מקום מקסים.
פוריה
-
מסכים לגמרי. Wonderland זה פארק גדול, לגמרי יום שלם. הייתי ישן באזור ולמחרת מבקר באקווריום (הבאמת שווה) , עולה לתצפית בcn tower ומשוטט קצת בטורונטו.
-
אני מכירה את טורונטו ממש לא רע….לא מכירה פארקים מלבד קנדה’ס וונדרלנד. ועוד משהו – יש שני אאוטלטים יחסית חדשים באזור טורונטו, בגלל הדולר הקנדי הנמצא בשפל כדאי לשקול ביקור.
-
מסלול מעניין. ומאוד באיזי. אני הייתי שוקלת כן לפצל את הנסיעה לקוויבק עם לילה באמצע.
יש לך תכניות מה לעשות יומיים שלמים במונטריאול?
אם אתה כבר מתכנן להגיע לניאגרה מכיוון קנדה, ממליצה לשקול יום טיול לטורונטו איילנד: יום שמשלב שיט לאי, טיול בפארק יפה ומעוצב עם כל מיני פינות משחק, מבוך צמחים וכיוב', אזור מתקני שעשועים כמו לונה פארק קטן, ובסוף הדרך חוף רחצה מקסים (כדאי לבוא מצויידים. אנחנו לא ידענו והתבאסנו).
על קריולה פקטורי הייתי מוותרת.
כן הייתי מנצלת את הימים שהתפנו כדי להמשיך לאיימיש.
בפנסילבניה יש עוד פארקי שעשועים פחות ידועים שכדאי לך לבדוק:
1. Dorney park פארק מעולה גם לחובבי רכבות הרים מטורפות, וגם לקטנטנים. ויש בו הרבה פחות תורים מבכל פארק אחר שהיינו בו באמריקה.
2. Dutch wonderland. רק אם אתם לא מחובבי המתקנים האקסטרימיים, זה לונה פארק חמוד+אזור פארק מים (גם בדורני פארק מהסעיף הקודם יש פארק מים), באווירה נאיבית איימישית (זה בלנקסטר, בלב האיימישים) בנושא נסיכות ואבירים ודרקונים. אנחנו עם קטנטנים מאוד נהנינו שם.
3. ראיתי שהזכרת בשרשור אחר, אז אולי אתה מכיר את ססמי פלייס. בעיקר פארק מים+מתקנים לקטנים בעיקר, מצעד דמויות ומופעים.
-
תודה לכולם
נראה לי שלא נשלב עוד אתרי טבע בטיול. באופן כללי יום וחצי בהרים הלבנים, חצי יום בפארק מונטגומרי בקוויבק, וכמה שעות בווטקינס גלן זה המקסימום שנראה לנו שמתאים לנו. אז תודה על ההצעה ל Letchworth State Park, אבל לא נראה לי
לגבי פארק שעשועים בטורונטו
לא עשיתי עדיין מספיק שיעורי בית, אז תודה על הטיפים. אני מודע לזה שקנדה וודרלנד זה פארק גדול (מאד) שדורש יום שלם. יחד עם זאת, אני מניח שאפשר לבקר בו גם פחות שעות. ברור שזה ישאיר קצת תחושה של החמצה, אבל אלו החיים. המחירים שלו קצת גבוהים כדי לא להיות שם יום שלם, אבל מצד שני העלות של כל יום בטיול היא גם גבוהה, אז להוסיף יום רק כדי לא “לבזבז, עלות של כרטיס זה נראה לי גם חבל. מה שמטריד אותי יותר לגבי הפארק הזה זה שבגלל שהוא פארק מאד גדול מן הסתם יש עליו הרבה תורים. בדרך כלל בפארקים הגדולים התורים מתרכזים במתקנים האקסטרימים שפחות מדברים אלינו, אבל אני לא יודע. צריך לעשות עוד שיעורי בית.
בכל מקרה מחיפוש לא מעמיק ראיתי עוד כמה אפשרויות באיזור:
Centreville – שזה אני חושב גם מה שהזכירה גלית פה מעלי
fantasy fair – שזה פארק קטנטן בתוך קניון. לא משהו לספר עליו בבית, אבל יכול להתאים לעצירה של 3 שעות באמצע הנסיעה (כולל למשל אפשרות שאני ושני הקטנים בפארק, ואישתי והגדולה עושות קצת שופינג – לא יודע אם קנדה וונדרלד לא יותר זול בסוף)
wild waterworks – פארק מים בהמילטון
waves indoor waterpark – מאד קרוב למפלי הניאגרה כבר. לא משהו ששובר את הנסיעה, אבל כן משהו לחכות לו בסוף נסיעה ארוכה.
אכן אפשר לשנות כך שנבקר בטורנטו ביום הזה. האי של טורנטו (עם או בלי מתקני שעשועים), CN וכו’.
ובמקרה כזה כנראה שביום הפנוי שיש לי כדאי לדחוף פארק שעשועים.
זה יכול להיות Dorney park שמאד קרוב לקריולה. הבעיה עם הפארק הזה, היא איך להגיע אליו. מאיתקה לדורניי זה כבר למעלה מ-3 שעות נסיעה. כלומר אם ישנים ביום ראשון בלילה באיתקה קשה להגיע אליו בצורה נורמאלית בשני בבוקר (יותר גרוע מהנביעה לקנדה וונדרלנד). ובשלישי הוא לא מתאים כי בערב רוצים להכנס לניו יורק ואני לא רוצה להגיע מאוחר בערב/לילה, אלא מכוון להיות בעיר בסביבות 6, כך שאפשר להספיק בנחת להוריד את המשפחה, להחזיר את הרכב ולהשאיר מספיק זמן להתברברות או בלת”מ.
ברור שאפשר לשנות כך שבראשון בערב לא נישן באיתקה. אבל אם לישון בדרך מאיתקה לדורנל – זה אומר שלושה לילות רצופים של לילה בכל מלון (אחד באיתקה, אחד בדרך לדורנל, אחד אחרי דורנל). ואם נישן כבר מאד קרוב לדורנל (ואז אפשר שני לילות רצופים באותו מלון) – זה אומר למעלה מ-3 שעות נסיעה ביום ראשון בערב. כלומר יום ראשון כבר לא אותו יום רגוע שפנטזתי עליו, אלא שבאיזור 4 יוצאים לנסיעה ארוכה.
רחוס סומסום לא קטן עלינו?
לגבי קריולה – זו בקשה של ילדת הבת מצווה.
עוד מחשבות? רעיונות?
החלק הראשון של הטיול נראה טוב? לא רגוע מדי ולא צפוף מדי?