תחבורה מאתונה לנמל פיראוס
-
אני רוצה להזמין מלון ללילה אחד באתונה, שממנו יהיה הכי נח להגיע לנמל פיראוס .
איך מגיעים מאתונה לפיראוס בדרך הנוחה ביותר.
איפה כדאי להזמין מלון (באיזה איזור)
-
עפ”י שתי השאלות שלך, האם המלון באתונה הוא רק לצורך לינה בדרך לפיראוס ? מפני שאם כן הוא ממש מיותר. ועדיף מהשדה לצאת ישר לפיראוס ולישון שם. נמל התעופה, העיר אתונה, והעיר פיראוס ממוקמות על המפה בגס כמו משולש. מנמל התעופה נוסעים לכיוון צפון לאתונה ומערבה לפיראוס. אין צורך, להגיע לפיראוס דרך אתונה. מהשדה לפיראוס יש אוטובוס 96X. מהשדה לאתונה אוטובוס 95X וקו המטרו הכחול. שניהם מגיעים למרכז אתונה לכיכר סינדגמה. מאתונה לפיראוס: קו המטרו האדום מתחנת כיכר מונסטריאקי.
-
תודה על התשובה המפורטת.
לא, הלינה במלון באתונה היא לאו דווקא תחנת מעבר.
אני מנסה לבנות תוכנית אופטימלית.
ויש כמה אפשרויות.
- לנחות וישר לנסוע לפיראוס לעלות על מעבורת ולהפליג לאיים . רק נראה לי שמסגרת הזמן לא מתאימה.
- לשהות באתונה מס ימים ואז לנסוע לפיראוס ומשם להפליג. ושוב אני מנסה לבדוק לוחות זמנים אופטימליים
- פרח בשבילך

-
קישור חומר על אתונה, אולי יעזור לך בהחלטה. אתונה .
-
לגבי מלון. אני לא יודע באיזה הרכב אתם. ילדים \ עגלות \ מזוודות, טרולי. אבל במידה ואפשרי, ההגעה לעיר עם רכבת המטרו הקו הכחול מש.ת. הינה הטובה ביותר עד לתחנת כיכר מונסטריאקי. מאותה תחנה יוצא גם קו המטרו האדום לפיראוס. התחנת במקום מרכזי מאד בעיר: תחילת מדרחוב ארמו, תחילת הפלקה, הכניסה לשוק הפישפשים, לרגלי האקרופוליס. הייתי מחפש מלון באזור הכיכר.
-
תיקון : סליחה. יש לי בעיית צבעים. המטרו לפיראוס הוא הקו הירוק. ומתאים גם להגעה למוזיאון הארכיאולוגי והמכוניות העתיקות.
הקו הכחול, הגעה משדה התעופה לכיכר סינגדמה, כיכר מונסטריאקי. המוזיאון הצבאי ותחילת המדרגות לגבעת ליקוויטס [ תלול וקשה ].
הקו האדום: הקו השלישי בעיר. לאקרופוליס ולמוזיאון האקרופוליס.
-
אם הכוונה לשוט במעבורת מפיראוס לאיים, אפשר לקנות כרטיסי שייט מהמשרד של המעבורות בשדה התעופה, שם המחיר זול יותר מהמשרדים בפיראוס.
לנסוע באוטובוס לנמל פיראוס ומשם במעבורת.
את הלילה אפשר לבלות בסוויטה באוניה, עם מקלחת וטלויזיה (יש להניח שהמחיר לא השתנה הרבה , למשל פיראוס-כרתים היה 78 יורו לסוויטה ו-35 יורו און דק שזה כבר לא כסאות נח על סיפון פתוח, אלא מושבים כמו במטוס בקומה מחופה ושירותי מזנון.
המחיר עבור לינה ושייט למעשה זול מאוד יחסית.
מי שרוצה לשהות לילה באתונה, משתמש במטרו משדה התעופה לאתונה ככר קרייסקאקי, בצמוד לככר ישנו מלון סטנלי, ולמחרת ממשיכים במטרו לפיראוס.
-
וואו, איזה טיפ מעולה . תודה רבה.
ואני חשבתי לשוט קרוב רק ליום יומים , לכן חשבתי על הידרה .
בטח גם לשם ניתן לקנות כרטיס בשדה , אבל שיט קצר כזה לא כולל לינה.
יותר מיומיים משבש לי תוכניות אחרות.
יש לך רעיונות שווים נוספים עבורי?
נראה לי שאתה בענינים, אשמח לשוחח איתך אם זה מתאים לך
-
רק אני.
ואני כבר ילדה גדולה בגיל
-
אני לבד ואני ילדה גדולה . לא מחפשת קרחנה.
-
אני מומחה בינלאומי לכרתים אבל לא ככלל לאיי יוון, והשימוש בשייט לפעמים הוא הכרחי אם יש שביתת טיסות למרות שהן אינן מרובות.
יומיים באתונה, אפשר להקדיש יום אחד לסיור באתונה גופא, למשל לקחת מונית לליקאויטוס שם עולים לפסגה בפוניקולר (מעין כרמלית) שאורך הנסיעה שלו 59 שניות…
לבקר באקרופוליס, לבקר בשוק הפשפשים, לראות את חילופי המשמרות בארמון הנשיאות, להיכנס לספריה הלאומית הסמוכה, לראות את העתיקות , בערב ללכת למועדון של גליקריה בשוק הבשר ברחוב ארמו. או במועדון “גאזי” של כריסטופלאטיס שם המוזיקה קצת קיצבית יותר .
אפשר להירשם במלון ליום טיול לדלפי להתרשם מהמקום ולראות את מסלולי הריצה של המקום הראשון בעולם שקיימו אולימפיאדה (בסרט “חתונה יוונית שלי” מראים את האתר ושם המבוגר משחק את “האורקל” של דלפי), יש שם גם מוזיאון קטן ומענין, בדרך חזרה עוצרים בכפר אורחואובה לקניית מזכרות.
בסך הכל יום נחמד עם מורת דרך מקומית.
-
שאלה נוספת. תחבורנ מפיראוס לשדה התעופה.
מתי יוצאת האחרונה בלילה?
-
או, מצוין.
יציאה מהמלון ליום טיול . זה בדיוק מה שחיפשתי