אל תסעו לאיסלנד
-
היום, 16/9/2015 החליטה עיריית בירת איסלנד ריקייויק להחרים את כל המוצרים תוצרת ישראל כל עוד יש אצלנו מה שהם מכנים "מדיניות אפרטהייד".
אני קורא לכם לא לנסוע לאיסלנד עד שההחלטה תבוטל.
לא מתקבל על הדעת שהם יחרימו אותנו ואנחנו נתרום לפרנסתם.
-
לאן נטוס ? לירח...אתה צודק. אבל...
אוהבים אותנו רק בירח
לכן טוס למקום שנוח לך וטוב לך.
אהבה תחפש בארץ...

-
אל תסעו לאיסלנד -
אל תסעו לאיסלנדולטוס עם קטאר זה יותר מתקבל על הדעת?
-
אל תסעו לאיסלנדבתור מי שטסה באוגוסט האחרון לאיסלנד, צרם לי מאוד לשמוע על החרם האיסלנדי. יש הרבה בדבריך....
-
אל תסעו לאיסלנדיש משהו בדבריך, אבל...

בקצב הזה נוכל אולי לנסוע לבקר באיי מיקרונזיה...
-
אל תסעו לאיסלנדבוקר טוב
מציעים כאן התנהגות פוליטית שגויה של פרטים. אנחנו לא בעמדת התנצלות ובטח שלא בבריחה..
צריך לנסוע לכל מקום ביין השאר גם כהצהרה. אנחנו כאן כישראלים וכיהודים.
.אנחנו לא רק תיירים סתם, אנחנו שגרירים ומסבירים. מי שרק יכול ,שיכנס לדיון עם תיירים ומקומיים בכל מקום ובקומה זקופה..
-
אל תסעו לאיסלנדלמה לנסוע למקום שלא מכבד אותך ?
-
אל תסעו לאיסלנדבואו נשים דברים בפרופורציה.
מדובר בהחלטה של העייריה ולא של הממשלה.
מלבד הצהרה מקוממת ומעצבנת אין כמעט כל השפעה על השטח.
בוודאי על החלטות של סחר חוץ של המדינה.
-
אל תסעו לאיסלנדצודק אל תיסעו
-
אל תסעו לאיסלנדהדבר לא פשוט. נקח למשל את טורקיה. ישראלים רבים לא נוסעים לשם אבל הסחר בין שתי המדינות עומד על 5,000,000,000$. בלי חרמות ובלי בטיח.
-
אל תסעו לאיסלנדאז עיריית רקייאויק החליטה. אתה רוצה להחרים, אל תלון ברקייאויק. למה להחרים את כל המדינה?
חוץ מזה, לא ברור לי מה עוזר להילחם בחרם על ידי חרם אחר. כמו שכל אחד מאיתנו הוא לא נציג רשמי של מדינת ישראל ולא בהכרח מסכים עם כל החלטה של הממשלה, כך האיסלנדים לא בהכרח כולם נגד ישראל או בכלל מתעניינים בה.
ישראלים ממשיכים לנסוע לטורקיה או עם החברה הטורקית, גם החברה הקטארית זוכה ללא מעט לקוחות ישראליים, כמו גם חברות מצוינות אחרות ממדינות ערב. אם נתחיל להחרים כל מדינה שהביעה דעה נגדנו נישאר רק בארץ או באיי ונואטו. ההסתגרות הזו פנימה לא עושה לנו טוב - מה גם שראית כמה עולה לטייל בישראל עם לינה?...
-
אל תסעו לאיסלנדזה רק יעזור למתחבטים למה לא לנסוע לריקיאויק . אפשר בכייף להנות מאיסלנד בלי אפילו לעבור בריקיאויק. אפילו שדה התעופה די מנותק ממנה. האמת שבכל הטיול בקושי רואים איסלנדי. 95% מאלו שנקרים בדרכך הם תיירים בדיוק כמוך.אז כמו שאמרו חז"ל שיקפצו לי !!!
רנצי
-
אם יש לך שכן שלא אוהב אותך למרות שלא ממש מכיר אותךמה הדרך הטובה ביותר להתנהלות? לפחות בשלב הראשון?
להתלהם מולו בחזרה או להראות לו שהוא טעה בך ואתה אדם נחמד?
אולי כדאי לעבוד מהראש ולא מהעלבון?
-
בדיוק -
אם יש לך שכן שלא אוהב אותך למרות שלא ממש מכיר אותךשם לך סטירה אז תן לו גם את הלחי השניה.
-
אל תסעו לאיסלנד -
בדיוקאני מטייל בגרמניה למרות שאני יודע שהמפלצת הנאצית לא נעלמה היא רק מתחבאת ולובשת צורה שונה שלא לדבר על אוסטריה...גם היריקה מאיסלנד היא לא גשם.
ועדיין אני מטייל לא כדי להראות להם, ולא כדי לשנות את דעתם אלא פשוט בגלל שהמקומות האלה יפים. בקיצור אל תהפכו את הטרגדיה (העדפת טובת ההנאה הרגעית שלכם על פני הערכים) לאידאולוגיה...
נתנחם בכך שבעקבות גלי ההגירה לאירופה, גם האירופאים יתחלקו קצת בכיף, מה יש, רק לנו מגיע?
-
בדיוקאתה מתיחס להחלטה של עיריית ברלין להחרים מוצרים מישראל ?
-
אל תסעו לאיסלנד