ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התחלה בסאן פרנסיסקו

פורום צפון אמריקה
    5
    11
    1363
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Noam12
      Noam12 נערך לאחרונה על ידי

אהלן, מקווה שאני אצליח להסביר את עצמי:

אני מתכנן להתחיל את הטיול באזור סן פרנסיסקו/וגאס/לוס אנג'לס עוד לא סגור בדיוק על המיקום ההתחלתי.

התכנון שלי לעשות מסלול מעגלי, לדוגמא להתחיל בסאן פרנסיסקו ולסיים שם.

התכנון שלי זה לעלות צפונה ואז לרדת חזרה, זתומרת להגיע עד לוונקובר/סיאטל ומשם לחזור לסאן פרנסיסקו.

השאלה שלי היא כזו: יש דרך "לעקוף" את הדרך חזור דרך ערים ומקומות מעניינים עד לסיאטל כדי שאני לא אצטרך לעשות את אותה דרך פעמים?

התכנון הוא לחזור לסאן פרנסיסקו דרך סיאטל/פורטלנד יילוסטון וכו'

יודע שלא הסברתי את עצמי טוב כי לא ידעתי כ"כ איך לנסח את זה אבל מקווה שתענו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

אכן לא כ”כ ברור מה אתה שואל Smile אני מניח שהתכוונת שאתה רוצה לנסוע בדרכים שונות הלוך וחזור?

כמה זמן בכלל יש לך לטיול? למתי מתוכנן הטיול? יכול להיות שבזמן שלרשותך בכלל לא ריאלי לעשות הלוך חזור לסיאטל.

אם יש מספיק זמן, אפשר לנסוע לסיאטל דרך יוטה, ילוסטון וגליישר, ובחזרה דרך אורגון (פורטלנד) וקו החוף.

• Chen0487
          Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

כמה זמן אתה מקציב לטיול? אתה כותב כדרך אגב- “התכנון הוא לחזור לסאן פרנסיסקו דרך סיאטל/פורטלנד יילוסטון וכו'”. אני מניח שאתה מתכוון לצאת מאחת הערים הנ”ל לכיוון ילוסטון ואז לחזור לס”פ. קח בחשבון שהמסלול שלך יתארך כך באופן משמעותי.

• Noam12

בדיוק, לסוע ולחזור בדרכים שונות.

אני גמיש מאד מבחינת תאריכים וזמן שהייה, אבל בגדול התכנון שלי לצאת סביב מאי ולשהות חודשיים - שלושה אולי אפילו יותר אם יהיה צריך(אני מפחד שיתנו לי אשרה רק לשלושה חודשים ולא חצי שנה).

המסלול שהצעת באמת נשמע מעניין.

חן - אני עדיין בשלבי התכנון המוקדמים של הטיול, ככה שאני לא סגור עוד על המקומות המדויקים והמרחקים ביניהם.. תודה על ההערה לקחתי לתשומת ליבי

• SJM
              SJM נערך לאחרונה על ידי

בחודשיים אתה עושה יופי של מסלול, כמו שתיארתי לך ואפילו נשאר לך מספיק זמן להשקיע בכל מקום שאתה מגיע אליו. בשלושה חודשים אתה כבר עושה מסלול מטורף שיכול לכלול גם את קולורדו.

• reuben13
                reuben13 נערך לאחרונה על ידי

איך תעשה את המסלול ? ברכב שכור ? בדקת עלויות ? מה הגיל ? מתחת לגיל 25 יש תוספת משמעותית עבור שכירת רכב לנהג צעיר.

איפה אתה מתכוון ללון ? בתי מלון, מוטלים, הוסטלים לצעירים ? טיול כזה עולה לא מעט. בדקת מחירים של לינה ?

בדקת טיפים, כתבות, בלוגים באתר זה לגבי המקומות בהם אתה רוצה לבקר ?

פתח גוגל מאפס ותתחיל לבנות מסלול ראשוני, תחזור לפורום, תציג לפחות שלד של מסלול ראשוני ואז תוכל לקבל הערות/הארות.

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אתה רוצה אולי לפרט מדוע האילוץ של מסלול מעגלי?

מציע לך לעיין כאן:  מסלול W5: השמורות היפות במערב

• Noam12

אכן רכב שכור, הלווואי היה אפשרות אחרת.

בן 23, מבדיקה שטחית באתר אחד רק כדי לקבל סדר גודל - סביב ה4000 לחודש לרכב..זה הכיוון או שזה סכום גבוה?

רוב השינה תתבצע בקמפינג, בערים כמובן שמלון(יותר לכיוון של מוטל/מלון זול)

קראתי ספרים, קורא באתר ככה שאני יודע פחות או יותר מה יש לעשות בכל מקום.

עמיחי - זה לא באמת אילוץ כן? פשוט אני מעדיף להתחיל ולסיים את הטיול ב"טעם טוב" בס"פ או ווגאס, זה לא משהו שאני נעול עליו עליו... לפי מה שאני רואה במסלול המעגלי אני מכסה גם המון מקומות שלא הייתי מכסה במסלול לכיוון אחד

• עמיחי13

אם המסלול המעגלי לא בא מתוך אילוץ של החזרת הרכב במקום מסויים, אלא משרת את הטיול שלך, אז מצויין. במיוחד אם יש לך גם את הזמן הנדרש לטיול (חודשיים ומעלה) וגם את הממון (הטיול הזה  יהיה יקר...).

אם תקרא קצת ותעלה לכאן טיוטא של מסלול אז אני בטוח שיוכלו לעזור לך.

• Noam12

זה בהחלט השלב הבא שלי..

סתם מתוך עניין - על איזה סדר גודל של סכום לדעתך מדובר בחודש?(כולל הכל)

• עמיחי13

קשה מאוד להעריך את העלות הכספית בערים כי זה מאוד תלוי בסוג הלינה, רמת האוכל, ועלויות של אטרקציות.

לפחות באזורים של הטבע זה יותר קל.

רכב: יעלה לך 30$-40$ ליום (רכב מידסייז) + תוספת לנהג צעיר.

דלק: העלות היא בערך חצי מישראל. תחשב עלות לפי ק”מ מתוכנן + תוספת 30%.

קמפינג: חלקה תעלה לך כ 15$ – 25$ ללילה

מזון: בכלכלה עצמית מבוססת רכישה בסופרים, תחשב לפי חצי מחיר מישראל.

כניסה לשמורות: לפארקים לאומיים אתה תעשה מנוי שנתי ועלות של פארקים של המדינה הם כ 8$-10$.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון