יפן 19/-/29 אפריל
-
הי
נוסעים ליפן פעם ראשונה ובאופן עצמאי (גימלאים מרמת אביב)
- טוקיו – 25/4 – 29/4 טיפים?
- המלצה על מלון טוב נוח במקום מרכזי?
- מדריך מלווה לטוקיו למספר שעות ?
- הדרכה באוסקה?
- הדרכה בקיוטו (נגיע מאוסקה ברכבת לגיחה של יום)
- תודה
-
אני חושב שזה טעות לתת את מירב הימים לטוקיו ורק יום אחד בקיוטו. קיוטו
יותר אטרקטיבית ואני הקדשתי לה כולל Nara ארבעה ימים. לטוקיו יומיים.
-
לכמה זמן מתוכנן הטיול? קשה לתת חו”ד לגבי מספר הימים שכדאי להקציב למקום כזה או אחר בלי לדעת על מה תאלצו לוותר במקום.
טוקיו מדהימה, ואת זה הבנתי רק בביקור השני שלי שם בו נשארתי בעיר מספיק זמן. לכן, אני לא חושב שכדאי לקצץ דרסטית במספר הימים בה. הזמן שלכם בטוקיו לא רב מדי אבל גם לא מעט מדי. בשביל ניצול יעיל יותר של זמן וכסף, תקצו לכל יום אזור מסויים בעיר.
אי אפשר ממש להצביע על מקום מרכזי (אם כי שינג’וקו ושיבויה נחשבות כמרכזיות כמוקד משיכה תיירותי), כי נקודות העניין מפוזרות על פני כל העיר. בכל זאת, לטעמי, מה שהכי חשוב זה למצוא מלון שסמוך לתחנת מטרו/ימאנוטה ליין, ואז האזור הספציפי בו נמצאים בעיר לא כ”כ חשוב. יצא לי לישון גם בשינג’וקו וגם באזור פחות תיירותי אך כזה שמקושר טוב, וללא ספק האזור הפחות תיירותי היה לי נעים יותר.
אני גם חושב שיום אחד לקיוטו זה בעצם כלום, אבל בהחלט ניתן לישון באוסקה ולעשות את הגיחה בכל יום לקיוטו (לטעמי אוסקה נחמדה למקסימום יום אחד). אני מעריך שתפספסו במעט את שיא הפריחה בקיוטו וזה קצת חבל (בהנחה שאתם מתחילים בטוקיו).
לצערי לא אוכל להמליץ על מדריך כי טיילתי לבד (וקראתי המון לפני על כל מקום שבו ביקרתי).
-
היי,
בטיול שלי אוסקה שימשה לי כבסיס לטיולים בכל האיזור, כולל כמה גיחות לקיוטו, נארה, קובה. בסך הכל שהיתי בה 8 ימים. אוסאקה מאוד מגוונת, מהנה, במיוחד במישור הקולונארי . אך בטיול כה קצר כמו שלכם הייתי מוריד אותה ומוסיף את זה לקיוטו.
אתם נוסעים עצמאית, נראה לי חבל לבזבז את הזמן עם מדריך בכל מקום, זה מוריד את עצם החוויה בטיול עצמאי. ממליץ לכם לנסות לחקור את המקומות בכוחות עצמכם. הערים שתיהיו בהן ידידותיות למטייל, כל האנשים ישמחו לתת עזרה ולכוון אתכם.
-
מצטרף לדעת קודמי.
ממה שאני מבין הטיול בן 10 ימים. אני מנחש שהנחיתה באוסקה וההמראה מנאריטה.
לכן הייתי מקדיש 4 ימים לקיוטו ושישה לטוקיו.
משדה התעופה באוסקה לוקח רכבת ישר לקיוטו ומדלג על אוסקה.
בשתי ערים אלה תחוו את יפן בצורה מתומצתת – קיוטו הרגועה יותר על גניה ומקדשיה וטוקיו המודרנית והתזזיתית.
-
מצטער, לא שמתי לב לתאריכים בכותרת ההודעה.
אני חושב שאולי כדאי בכל זאת לחלק את הימים באופן שווה בין טוקיו לקיוטו, ואז להוסיף גם חצי יום בנארה.
-
בסוף אפריל פריחת הדובדבן צריכה להיות בשיאה בצפון הונשו (האי המרכזי של יפן). אפשר להקדיש גם לזה יום, יומיים.