חופשת גלישה ראשונה בחרמון
-
עד כמה זמן באמת לא כדאי?
כי המחירים במזרח אירופה לא זולים בכלל, ולא מציעים הרבה יותר ממה שמציע החרמון. ואם אני רוצה אתר איכותי במערב אירופה שמציע הרבה יותר ממה שמציע החרמון, אני כבר מגיע לסכומים מטורפים...
אם אני ברמה מתקדמת, ברור שאסע למערב אירופה. אבל כמתחיל? אולי בשיקולי עלות-תועלת כדאי פעם-פעמיים ראשונות בחרמון.
אולי תוכלו להסביר לי מה כל כך גרוע בשבוע גלישה בחרמון, לגולש מתחיל?
תודה.
-
בלי להכנס לשיקולי עלות מול תמורה, מתחיל מוגדר בדרך כלל חופשה-שניים, כך שזה יוצא בערך 10 ימי גלישה, לא יום יומיים…
מזרח אירופה זה יותר מחרמון.
-
התנאים למתחילים בחרמון ממש לא טובים!
בכלל לבלות שבוע בחרמון, כאשר כל בוקר אתה צריך לצאת מנווה-אטיב (או משהו כזה) ולהתחיל לעלות בתורים האין-סופיים עד לאתר (במקום לשים מגלשיים ופשוט לצאת לגלוש – כמו שקורה בהרבה אתרים בחו”ל...) – נשמע לי מאד לא אטרקטיבי. גם מסלול הלימוד למתחילים (ביה”ס) – מאד צפוף, תורים במעלונים, ואין באמת מסלולים טובים לשלב הביניים, שאינם כוללים איזה קטע אדום או מסלול צר שמאד מקשה על מתחילים.
לא בדקתי, אבל אני גם כמעט בטוחה שאם תחשב את הימים בצימר + הסקי-פס+ הציוד+ הדרכה + אוכל וכו’ – תגלה שבמזרח אירופה זול יותר כולל הטיסה!
והאתרים שם מציעים הרבה יותר מהחרמון…
ועדין , אחרי שתלמד סקי בחופשה-שתיים בחו”ל (של שבוע בכל פעם), בהחלט מומלץ לקפוץ ליום-גלישה בחרמון! זה כאן, זה קרוב, אפשר להיות ספונטניים ואם בדיוק ירד שלג יום-יומיים לפני – אז גם התנאים מהנים בהחלט!
-
חזרתי לא מזמן בלוגריה באתר פאמפורובו.
חפש את הדיווח שלי שם.
אתה תקבל תמורה רבה יותר לכסף שלך מאשר חופשה בחרמון.
רון.
-
האמת - כרעיון זה "פוסט השנה"הרעיון המוצג הינו כל-כך הזוי, שההסברים האפשריים:
- מי שפירסם ממש ממש נאיבי
- מי שפרסם קשור – לחבורת :”נווה אטיב”… מחפש פראיירים..
נכון, לחרמון יש:
- מקום שנסים ללמד לגלוש
- מסלול קצר אחד למתחילים
אבל:
- זהו, יש רק אופציה אחת למתחילים
- למיטב זכרוני (מלפני הרבה שנים) אפילו באופציה הזו אין זכות קדימה למתחילים
- אין שום מסלול בינוני
כלומר, מבחינת סקי למתחילים אחרי “הטעימה” הראשונה, אין משהו שונה לעשות בהמשך “השבוע”.
וכפי שכבר נכתב, התנאים אינם “סקי אין, סקי אאוט” או משהו נוח
אלא
“אחלא פקק אין” + “אחלא פקק אאוט”
אם אנשי החרמון היו רוצים ומעוניינים בלמשוך גולשים לתקופות יותר ארוכות, צריך:
- לפתור את בעיית הפקקים למי שיושן באיזור
- להחליף את כל המעליות האיטיות והמיושנות…
- להשקיע בתותחי שלג (אם ניתן מבחינת טמפרטורה בלילה להפעיל...)
- להגדיל את שטח האתר (בעייתי מבחינה בטחונית)
אבל
זה לא יקרה, ואנחנו נגלוש באירופה …… ורוזמר בוייל…...