ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול במיאנמר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    15
    4190
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • *Shir* 0
      *Shir* 0 נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אנחנו שתי חיילות משוחררות שטסות לתאילנד ורוצות גם לטייל במיאנמר.

האם מיאנמר היא מדינה שנוחה לטיול ראשון?

אנחנו נהיה שם בחודש יוני, האם המונסונים יהוו בעיה משמעותית?

האם עשרה ימים מספיקים לטיול באטרקציות המרכזיות? או שאפילו אפשר פחות?

התניידות בין האתרים התירותיים- חובה טיסה?

נשמח למסלולי טיול מומלצים.. (מחפשות בעיקר תרבות, מקדשים, טרקים קצרים וטבע)  

תודה רבה!  🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

עשרה ימים זה המינימום למיאנמר וגם זה אפשרי רק אם אתן טסות ממקום למקום (זה בעצם הטיול שאנחנו עשינו שם). הטבע במיאנמר לא מדהים אבל תרבות ומקדשים יש שם בשפע.

• Roi eco
          Roi eco נערך לאחרונה על ידי

"הטבע במיאנמר לא מדהים" – קרניאל, תוכל לפרט באילו מקומות ביקרתם?

מיאנמר היא מדינה יותר מאוד גדולה (יותר גדולה מתאילנד). בדרום זה ים אנדמן עם חופים ושמורות טבע עם אלמוגים, בצפון זו הרמה הטיבטית, במזרח נהר המקונג. ג’ונגלים וטבע בטולי במקומות רבים, חיות בר ועוד.

10 ימים יהיה המינימום לאטרקציות המרכזיות, ואפשרי ללא טיסות (תצטרכו לנסוע באוטובוסי לילה). אם אתן גמישות למה לא להישאר עוד זמן במיאנמר? כעת מיאנמר כבר מדינה נוחה לטיול, אבל פחות נוחה בהשוואה לתאילנד. בעצם, כמעט כל מדינה פחות נוחה מטיול בתאילנד...

כמה תמונות ממיאנמר:

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • dregev03
            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התמונות רועי. 

• karnielr

מיאנמר מדינה מרתקת והטיול בה היה בלתי נשכח. עדיין אני חושבת שהטבע בה לא מדהים כמובן שהערה זו נכונה רק לגבי המקומות התיירותיים בהם בקרתי ולא כוללת מקומות בהם לא בקרתי ואני משערת שגם השואלות לא יבקרו בטיול של עשרה ימים... . יש בי אהבה רבה לטבע וטיוליי הם בדרך כלל בדגש על טבע, אני משערת שהבעיה היא לא במיאנמר עצמה (כמובן שטיילתי רק בחלק קטן מאוד ממנה) אלא בי, בהעדפותיי מבחינת נופים ובמקומות אחרים בהם בקרתי. אני כן מצפה ומקוה שבטיולי המתוכנן בטייוואן בקיץ הקרוב אמצא נופים מרשימים יותר.

• משה ר
                משה ר נערך לאחרונה על ידי

אני חולק עלייך בנוגע לנוף. בצפון-סיפו והסביבה הנופים מאוד יפים

• Roi eco

אכן קרני, בגלל זה מעניין אותי באילו מקומות ביקרת…

לגבי טאיוואן – לא זכור לי ששאלת על על טיול בטאיוואן. אוכל לשתף כמה נקודות טבע מיוחדות Smile

• karnielr

כמובן שאתיעץ על בניית המסלול בטייוואן, אנחנו כרגע בשלב ראשוני...

• Monk71
                      Monk71 נערך לאחרונה על ידי

מצאתי שנסיעה באוטובוס לילה VIP נוחה יותר מטיסה. זאת בעיקר כי הטיסות יוצאות בשעת בוקר מוקדמת מה שלא ממש מאפשר לישון.

האוטובוסים יוצאים בסביבות תשע בערב ומגיעים לפנות בוקר מה שמאפשר לישון כמה שעות. הכיסאות מרוווחים וניתנים להשכבה.

בחלק מהמקומות כמו קלאו כשהגענו בחמש בבוקר בעלי המלון נתנו לנו חדר זמני לשינה ללא תוספת תשלום עד שהחדר שהזמנו יתפנה.

במקומות אחרים כמו באגן מומלץ לצאת מיד כשמגיעים לפנות בוקר לצפות בזריחה וכך לא צריך לקום במיוחד ביום המחרת.

לגבי משך הטיול, הייתי ממליץ על שבועיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • *Shir* 0
                        *Shir* 0 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולם!

אז בעצם כדיי לעבור ממקום למקום במיאנמר זה כמעט רק באמצעות טיסה?

ודבר נוסף, כדאי לקחת מדריך צמוד לאטרקציות שונות?

כדאי לדעתכם לקחת טיסה מבנגקוק למנדליי, להתחיל את הטיול במנדליי, לרדת דרומה, לסיים בינגון ומשם לקחת טיסה לצפון תאילנד? (כלומר במקום להתחיל בינגון כנהוג..)

• dorona
                          dorona נערך לאחרונה על ידי

חזרנו לפני שבוע מטיול בבורמה, מדהים. אנחנו התחלנו בבירה יינגון, בביקור בבית הכנסת, ומשם טסנו (חבל על זמן הנסיעה), לקלאו ואחר כך בילינו כמה ימים על אגם Inla, הביקור באגם חובה, מקום ענק עם מספר כפרים, באגם בקרנו משפחות, מפעלים משפחתיים ועוד. אגב עשינו את זה עם מדריכה מקומית מדהימה Lay Lay Myint ([email protected]) הביקור באגם, מדהים ואסור לפספס. משם טסנו ל bagan וסיימנו במנדליי גם כאן היה לנו מדריך מדהים sai wunna ([email protected]) המלצתנו, טיילו בין הבתים, דברו תבקרו מששפחות, כן גם פגודות וסטופות. ארץ מדהימה עם אנשים חמים ומקסימים

דורון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • רוני סופר
                            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אני מוצא ששימוש בתחבורה הציבורית, בעיקר בלוקלים, מעצימה את חווית הטיול והכרת האוכלוסיה, מנהגיה וחיי היומיום שלה.

אבל בשביל זה צריך יותר מעשרה ימים. אבל גם טיסה גוזלת לא מעט זמן בגלל הצורך להגיע מהמלון לשדה התעופה זמן מה לפני הטיסה וכך גם לאחריה. טיסה של שעה שעתיים גוזלת חצי יום ובעצם “מחסלת” יום טיול.

בדרך לקאלאו
                            • dorona
                              dorona נערך לאחרונה על ידי

לגבי הנסיעה בתחבורה הציבורית, אני בהחלט מסכים שזו חוויה יוצאת דופן. אם זאת כאשר זמן הטיול מוגבל, לא ההיתי משתמש בתחבורה אלא טיסה. הכבישים שם זה לא מה שאנו מכירים, זה לא אספלט, הנסיעה איטית מאוד, כ 40 קמ”ש וכוללת לא מעט עצירות. לחוויה נסיעה בתחבורה ההיתי עושה בערים הגדולות. אנחנו לקחנו טיסות בשעות הבוקר שאיפשרו גם לישון במלון כמו שצריך, וגם לטוס. אפשר להגיע שעה לפני טיסה, הטיסה עורכת שעה, והיציאה מהירה מאוד, כך שאולי “ביזבזנו” שלוש שעות, מיד עם הנחיתה ממשיכים לטייל כשאנחנו רעננים. בהצלחה

• karnielr

אכן, עניין הטיסות בבורמה איכשהו קצר יותר מאשר במדינות אחרות, בדרך כלל הגענו ליעד בבוקר והיה יום שלם לפנינו. כמו כן חשוב לציין שהרוב המכריע של הטסים עימנו היו תושבים מקומיים, זו לא בועה לתיירים.

• Roi eco

סעו באוטובוסים

טיסות או אוטובוסים תלוי גם בתקציב ואופי הטיול של המטיילים.

“אנחנו שתי חיילות משוחררות שטסות לתאילנד ורוצות גם לטייל במיאנמר” – 

ללא ספק אתן יכולות לנסוע באוטובוסים. ב-2015, נסעתי באוטובוס לילה מיאנגון לבאגאן והיה מצויין. מגיעים בדיוק לפני הזריחה וכבר אפשר ללכת לראות את הזריחה המרהיבה. אח”כ נסעתי במיני-ואן מבאגאן למנדליי והיה סבבה גם כן. אח”כ נסעתי לנאי פי דו (אין סיבה לבקר שם) ומשם חזרה ליאנגון.

הנסיעה הייתה חלקה, על כבישים באיכות גבוהה. אני לא יכול להעיד על אזורים פחות מרכזיים (עדיין).

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון