התייעצות מסלול ללונדון
-
שלום רב,
אשמח להתייעץ בנוגע למסלול שבניתי לסוף מרץ, עבור שני מבוגרים וילדה בת 12, 4 ימים מלאים בלונדון (משם לוקחים יורוסטאר לדיסנילנד פריז):
- יום שישי
סיטי של לונדון, ביג בן, קתדרלת סנט פול, חילופי משמר בארמון המלכה, פארק סט.ג’יימס, כנסיית וסטמיניסטר, גשר המצודה, שייט בתמזה, סקיי גרדן
- יום שבת
שכונת נוטינג היל, הייד פארק, הולנד פארק, לונדון איי (סמוך למלון, ניתן לשלב ביום ראשון אחה”צ)
- יום ראשון
מאדם טוסו, שוק קמדן ופארק ריג’נט
- יום שני
כיכר פיקדילי, קניות וכו’, כיכר לסטר, צ’יינה טאון, קובנט גרדן, כיכר טרפלגר ובערב הוזמנה הצגה אלאדין.
האם המסלול “עושה שכל”? האם דחוס מידי?
אשמח לתובנות / הארות / הערות
בתודה רבה מראש,
אפרת
-
כנסיית וסטמינסטר – הכוונה למנזר? בכל אופן, היום הראשון נראה לי עמוס מדי.
-
ביום הראשון הגיוני אם אינכם נכנסים ממש לכל המקומות שהזכרת אלא יותר עוברים,מתבוננים מצטלמים. בנוסף- בדקי על המפה, וסדרי את הביקור באתרים לפי קרבתם זה לזה- למשל סנט פול והסקיי גרדן.
היום ה2- מה זה הולנד פארק?
יום 3 ( ראשון נשמע מצוין
היום האחרון עמוס מאד! שימי לב שלא תגיעו להצגה גמורים מעייפות
-
הולנד פארק זה פארק ליד קנסינגטון. לא הייתי אבל צריך להיות מקסים.
-
כן, המנזר.
שווה לדעתך להיכנס למנזר וסטמיניסטר?
איזה מהאתרים שציינתי ביום הראשון שווה כניסה ואיזה רק מבט מבחוץ?
תודה רבה על העזרה!
-
תודה רבה.
אני בהחלט מנסה לרווח את הטיול ולא להפוך אותו לעמוס מידי.
מנסה להבין מבין האתרים ביום הראשון שווה כניסה ואיזה הצצה מבחוץ.
על איזה מהאתרים היית ממליצה לוותר?
תודה רבה!!
-
מנזר וסטמינסטר מאד מעניין. בסיטי אין משהו מיוחד לראות. את הביג בן רואים מבחוץ. קתדרלת סט. פול מאד מפוארת מבפנים. את גשר הטאואר אפשר לחצות בשתי דרכים: רגיל או דרך התצוגה על תולדות הגשר (הייתי מזמן אבל אני זוכרת שמאד נהננו). שייט אפשר לשלב במעבר מוסטמינסטר לטאואר (לשוט מרציף הוסטמינסטר לרציף הטאואר). בפארק סט. ג’יימס אפשר לנוח לפנות ערב. בסקיי גרדן לא הייתי. דרך אגב, את הביג בן רואים היטב מרציף וסטמינסטר. קחו בחשבון את זמני הסגירה של האתרים (רובם נסגרים בחמש). החלפת המשמרות היא באחת עשרה וחצי אם אני לא טועה, אז תבדקו איך זה מסתדר לכם עם יתר המסלול.
-
יום שישי
סיטי של לונדון, ביג בן, קתדרלת סנט פול, חילופי משמר בארמון המלכה, פארק סט.ג’יימס, כנסיית וסטמיניסטר, גשר המצודה, שייט בתמזה, סקיי גרדן
היום ראשון סופר עמוס מדי בעיני וגם סדר האתרים לא “עושה שכל” – חלק מהדברים במקומות שונים לגמרי.
כדאי להיכנס לאחת הכנסיות הגדולות שבלודנון – ובעיני – סט פול היא היפה שביניהן (עם גלריות הלחישות, והתצפית המרהיבה).
בעיני אפשר בקלות לוותר על חילופי המשמר, אבל ככל הנראה בגלל שתהיו עם בת מצווש תלכו לשם בכל מקרה. וזה בסדר.
אני הייתי שם ביום זה ביג בן, ווסטמינסטר מבחוץ, חילופי המשמר (קחו בחשבון שזה עניין ארוך – להגיע הרבה קודם ולחכות), סט ג’יימס ומשם ללכת ברגל לכיכרות טרפלגר, לסטר ופיקדילי (וללכת לחנויות מעניינות כמו מ&מ וכו’..) וגם לאוקספורד.
יום שבת
שכונת נוטינג היל, הייד פארק, הולנד פארק, לונדון איי (סמוך למלון, ניתן לשלב ביום ראשון אחה”צ)
קראו קצת על לונדון איי – זו אטרקציה מיקרות בלונדון ונחשבת לכזו שיש עליה חוסר הסכמה בין אוהבים למאוכזבים. גם היום הזה קצת עמוס. נוטינג היל והשוק שלה ייקחו לכם כמה שעות טובות (תראו את הסרט קודם – יוסיף הרבה), ומשם ללכת להולנד פארק זה בהחלט מאוד נחמד או להייד פארק. לא לשניהם.
יום ראשון
יום הגיוני.
יום שני
כיכר פיקדילי, קניות וכו’, כיכר לסטר, צ’יינה טאון, קובנט גרדן, כיכר טרפלגר ובערב הוזמנה הצגה אלאדין.
בקובנט גארדן יש פעילות רבה יותר בסופ”ש (ראשון ואולי גם שבת). כך שבשאר הזמן זה פשוט עוד שוק יוקרתי ומקורה. ביום הזה, מכיוון שביום הראשון (לפי הצעתי) הייתם בחלק מהמקומות – הייתי עושה משהו אחר לגמרי: מצודת לונדון (טאוור) + סט פול (אם לא הייתם בווסטמינסטר) + גשר לונדון ומשם לנסוע להצגה. חשוב לא להתאמץ יותר מדי ביום הזה – כי ההצגות ארוכות וחבל שתגיעו לשם עייפים מדי
כמה טיפים קשורים:
-
אתם מגיעים ללונדון ביום שישי? קחו בחשבון שהטיסה ללונדון ארוכה ועד שמגיעים למלון אז מאוד עייפים.
כמו שכתבו כבר התכנון ליום הראשון הוא לא ריאלי,אין טעם לרוץ ממקום למקום.
איפה המלון ממוקם?
סיור מודרך במצודה זו חוויה מהנה ,משעשעת וכייפית.ההדרכה היא קצרה ואחכ מסתובבים חופשי וכמה שבא.
אני מאוד נהנתי מחילופי המשמר-מציעה לחכות להם לפני שמגיעים לארמון,כשצועדים ומנגנים-כל האדום אדום הזה מדהים!
מזכירה את חנות M&M!!!
-
כמה הערות:
- בידקי באתר של הארמון אם מתקיימים חילופי משמר בימי שישי במרץ. אם כן – זה צריך להיות ה”עוגן” שלך. לפני כן תוכלו להספיק לטייל בפארק סנט גיימס ובMALL שזוהי השדרה המובילה לארמון.
- האתרים ביום הראשון רבים ומפוזרים. כנסיית סנט פול היא בסיטי. בסיטי עצמה אין יותר מדי מה לראות, נחמד להסתובב לראות את כל המעונבים, בעיקר סביב שעת ארוחת הצהרים. זה בכל מקרה על הדרך שלכם לסנט פול.
- שני פארקים בשבת זה יותר מדי. הולנד פארק יותר קטן וסימפטי. הייד פארק פחות יפה למיטב זכרוני, החלק של קנסינגטון פארק יותר אטרקטיבי.
- למיטב זכרוני קובנט גרדן יותר אטרקטיבי בסופ”ש מבחינת הופעות רחוב וכו’.
-
ראשית תודה רבה על התגובה המפורטת!!
כמה שאלות:
המלון שלנו צופה על הביג בן ועל כנסיית וסטמיניסטר (מלון ווסטמיניסטר בריג’)
אנחנו נוחתים ביום חמישי בלילה (לא הכנסתי אתרים ביום הנחיתה) כך שיש לנו ארבעה ימים מלאים.
- באיזה יום היית משלבת את כנסיית סנט פול והתצפית מסקיי גרדן?
כדאי לשלב אותם ביום האחרון, יחד עם גשר המצודה ושייט?
האם הגיוני, לדעתך, ללכת אליהם ביום האחרון אבל אז זה יהיה לי רחוק מידי מאזורי הקניות, היינו רוצות לשלב קניות ביום האחרון. לא חובה, אבל רצוי לנשמה
- האם יש יום אחר שהיית משלבת קניות?
- לגבי סנט פול והתצפית, לא עדיף לשלב אותם ביום הראשון של הטיול?
- האם מצודת לונדון היא אתר מומלץ?
- צ’יינה טאון זה אזור שלא שווה להגיע אליו?
תודה ענקית מראש, את עוזרת לי המון

אפרת
-
הי תודה על תגובתך.
אנו מגיעים בחמישי בלילה ומתחילים לטייל למחרת, ביום שישי.
המלון ממוקם בווסטמיניסטר (שמו ווסטמיניסטר בריג’) והבנתי שהוא צופה על הביג בן.
איך מגיעים לסיורים מודרכים במצודה?
האם יש סיורים כאלה בעברית?
לא נפספס את חנות M&M…!
-
סיורים במצודה-
מומלץ מאוד!
נדמה לי שכל חצי שעה עגולה יוצא סיור כזה מהכניסה.
ההדרכה היא באנגלית,מאוד נחמד ולא חופר.
אפשר גם לוותר ולהסתובב במצודה אם חוששים מהאנגלית אבל אם אין חשש אז זה באמת קליל.
ממליצה לשמור כל זרימה במהלך הטיול ואם רוצים קניות אז להתחיל את היום בזה ואחכ לראות אם נשאר זמן,כח,אפשרות לעוד משהו.
-
לאחר המלצותיכם, מנסה לשנות את המסלול, להלן:
יום שישי
ביג בן (תצפית מבחוץ, מול המלון שלנו), כנסיית וסטמיניסטר (תצפית מבחוץ), חילופי משמר בארמון המלכה, פארק סט.ג’יימס ומשם ללכת ברגל לכיכרות טרפלגר, לסטר ופיקדילי (m&m), אוקספורד קניות וכו’
יום שבת
שכונת נוטינג היל, הולנד פארק, הייד פארק (אופציונלי), לונדון איי (סמוך למלון, ניתן לשלב ביום ראשון אחה”צ)
יום ראשון
יום שני
קתדרלת סנט פול, תצפית מסקיי גרדן וגשר המצודה (שייט אם יתאפשר)
בערב הוזמנה הצגה אלאדין.
הערות
** קובנט גרדן – אם נספיק בשבת או ראשון
** צ’יינה טאון אופציונלי ביום שישי
מה דעתכן כעת?
אלפי תודות,
אפרת
-
נשמע מאוד נחמד
מהי העלות לסיור כזה?
תודה רבה,
אפרת
-
כדאי שתיכנסי לאתר-תראי שם גם את השעות,גם מחיר-הכל.
אני לא זוכרת(:
-
שלום שוב
אני זה הוא ולא היא , אבל בסדר.. טעות נפוצה, אל תקחי ללב

כדאי לשלב אותם ביום האחרון, יחד עם גשר המצודה ושייט?
האם הגיוני, לדעתך, ללכת אליהם ביום האחרון אבל אז זה יהיה לי רחוק מידי מאזורי הקניות, היינו רוצות לשלב קניות ביום האחרון. לא חובה, אבל רצוי לנשמה
כן. לדעתי היום האחרון יכול להיות שונה – וכפי שאמרת. במקום מה שרשמת בהתחלה. - האם יש יום אחר שהיית משלבת קניות? ביום הראשון – שבו אתם נמצאים במרכז ומגיעים גם לרחוב אוקספורד
- לגבי סנט פול והתצפית, לא עדיף לשלב אותם ביום הראשון של הטיול? לא. רחוק מאוד משם ולא ככ קשור.
- האם מצודת לונדון היא אתר מומלץ? בעיני – מאוד. גם מצודה גדולה ומרשימה וגם תערוכת תכשיטי יהלומים מטורפים. לדעתי – אטרקציה שווה בהחלט.
- צ’יינה טאון זה אזור שלא שווה להגיע אליו? לא הייתי בצ’יינה טאון בלונדון. אומרים שהמקבילים שלהם בארה”ב מרשימים יותר. במקומך הייתי עובר שם רק אם זה “ליד” המקומות שאני מגיע אליהם בכל מקרה.
יום שישי
ביג בן (תצפית מבחוץ, מול המלון שלנו), כנסיית וסטמיניסטר (תצפית מבחוץ), חילופי משמר בארמון המלכה, פארק סט.ג’יימס ומשם ללכת ברגל לכיכרות טרפלגר, לסטר ופיקדילי (m&m), אוקספורד קניות וכו’
יום שבת
שכונת נוטינג היל, הולנד פארק, הייד פארק (אופציונלי), לונדון איי (סמוך למלון, ניתן לשלב ביום ראשון אחה”צ)
יום ראשון
יום שני – היום הכי עמוס שלכם.
מצודת לונדון, גשר מצודת לונדון, הליכה לשוק בורו (אוכל), קתדרלת סנט פול, תצפית מסקיי גרדן (לא חובה בעיני – כי תהיו “גבוה” במקום קרוב- בסט פול שם תעלו במדרגות למעלה) .
בערב הוזמנה הצגה אלאדין.
הערות
** קובנט גרדן – אם נספיק בשבת או ראשון
** צ’יינה טאון אופציונלי ביום שישי
-
אופסססס(: