שימוש בuber
-
בקרוב אני טס לארצות הברית לתקופה ...רבים המליצו לי להשתמש באפליקציית uber
השאלה שלי אם זה לא מסוכן לעלות לרכבים שהם לא נהגי מוניות באמת ?
במיוחד אני כישראלי לא אמור להיזהר יותר ?
יש אנשים כאן שיצא להם להשתמש בזה ויכולים לתת טיפים ?
תודה
-
באוקטובר האחרון השתמשנו בארה”ב ב uber פעמים רבות.
היה נהדר.
לא הרגשנו שיש ממה לחשוש…
פוריה
-
אני משתמש באובר לעיתים תכופות ברחבי העולם. למעשה, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה הזמנתי מונית רגילה.
אגב, התיאור שלך נכון לשירות UberX שהוא באמת שירות הדגל של אובר. אבל, יש לאובר שירותים נוספים לרבות UberTaxi. כלומר, אתה יכול להשתמש ביתרונות של אובר מבלי ׳להסתכן׳ באמת. אבל בעיניי הסיכון אפסי.
ביעדים מאוד מסוימים, כמו ניו-יורק, החילו על אובר רגולציה מחמירה. במקרים כאלו הנהגים של UberX ידרשו לקבל רישיון מתאים מהרשויות ממש כמו נהגי מוניות.
-
גם מנהגי מוניות “אמיתיים” צריך להיזהר לפעמים. כללי הזהירות שרצויים במונית תקפים גם לאובר.
-
22 דולר מתנה לנסיעה הראשונה -
חובה להוסיף אמצעי תשלום ?או שאפשר לשלם לנהג במזומן במקום?
-
חובה אמצעי תשלום, כן. כל הרעיון באובר זה לחסוך לך את הצורך לשלם במזומן.
-
ממש מקנא בך שאתה נוסע למנהטן, אם אני הייתי נמצאת שם כרגע הייתי מעדיפה להשתמש באפליקציית של גט טקסי. בארץ אני משתמשת בה ומרוצה ממנה לא רואה סיבה למה לא תעבוד גם שם כמו שצריך. בנוגע לאובר אני לא יודעת, אבל זה נשמע לי קצת מפוקפק. דרך אגב גם אם תרצה וגם אם לא ישר מזהים אותנו כישראלים בייחוד שם, אז לא חייב לפחד מזה. אבל גם לא צריך לנסות להבליט את זה יותר מדי לדעתי...
-
אין בעיה מיוחדת עם Uber. הנהגים רשומים ומבוקרים כמו נהגי מוניות רגילים
ואף מעבר לכך (מקבלים פידבקים מהמשתמשים באפליקציה, בניגוד לנהגי
מוניות רגילים).
כמו”כ, ברוב חלקי ארה”ב יש שירות מתחרה ופופולרי באפליקציה
הנקראת Lyft, לרוב המחירים שם עוד יותר זולים ויש לא מעט מבצעים.
גט-טקסי בארה”ב הרבה פחות פופולרי מאובר ומליפט.
-
ספיר,
גט-טקסי היא על תקן מונופול בשוק הישראלי, כי אובר חסומה רגולטורית בינתיים, אבל בניו-יורק גט-טקסי היא שחקן קטן ויחסית שולי. אובר הם הכוח השולט ויש עוד חברות אחרות לרבות כרמל (עם סיכוי לא מבוטל לקבל נהג דובר עברית). האפליקציה של כרמל, אגב, טובה מאוד בעיניי אבל אני חסיד גדול מדי של אובר.
עם גט-טקסי היו לי כבר כמה וכמה אכזבות בישראל. בחו״ל אני כמעט לא משתמש בשירותי החברה.
-
אין שום סיבה להשתמש במונית כשיש לך אובר.
-
יכולה רק להרגיע אותך שאפילו בריו דה ז’ניירו אמרו לנו המקומיים שעדיף להזמין אובר מאשר לעצור מונית ברחוב. וככה עשינו.