ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הולנד למשפחה - כמה שאלות

פורום טיולי משפחות
    9
    21
    4561
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אנו נוסעים להולנד באוגוסט. יש לי כמה שאלות לידענים, אני מניח שיש תשובות כבר לחלק מהדברים אז אני מתנצל מראש. 

הילדים בגילאים מגוונים: 13, 11, 8. ייתכן שיתווסף ילד בן 4 כך שבכלל תהיה חגיגה, בינתיים נניח שלא. 

הטיסה הלוך ביום ד’ בערב מגיעים לסכיפהול. התוכנית היא להיות חמישי-שבת כולל באמסטרדם. 

הטיסה חזור ביום ה’ בשעה 14:30. 

יום אחד יהיה לאפטלינג. וואליבי היה מצוין לשני הגדולים, אבל הקטן פחות אוהב. לפארק המים ודאי לא נלך. 

1. אנו זקוקים להמלצה לכפר לשהות בת 4 לילות. נדמה לי שפחות כפר נופש (חניה רחוקה, זבובים, לא זקוקים לבריכה וכד’) ויותר לסתם צימר/מקום לינה כייפי. משהו במרכז הולנד, באמצע בין חיטהורן ובין אוטרכט, נניח. יש המלצות? לא זקוקים לארוחת בוקר, אבל למשהו הולנדי אותנטי ויפה…
      2. אני מבין שקיקנהוף סגור. כך מופיע באתר שלו. האם אכן כך? איפה אני רואה מצע של פרחים כמו שרואים ‘בתמונות’ (נהיה בשוק אלסמיר, אבל מהתמונות נראה שזה לא ‘מצע’) בקיץ?
      3. מדורודם – מעין ‘מיני ישראל’. האם משמעותית יותר יפה? 
      4. פארק הקופים אפלדורן. הילדים היו בפארק הקופים באלזס. האם שונה? 
      5. ביום של חיטהורן – האם כדאי את הדולפינריום? האם palais het too מומלץ, והאם שייך להכניס אותו ביחד עם שני הנ”ל (בהנחה שהילדים טיילנים)? או לחלופין את גן החיות בוחרס?
      6. כילד, וולנדאם לא זכור לי כמעניינת. מטעמי כשרות גם לא נאכל גבינות צהובות, אז השאלה היא אם כדאי להשקיע באחת העיירות, שיש טענות שחלקן ממוסחרות, או ללכת למוזיאון הפתוח בארנהיים ולכפר zaanse schans וזהו? 
      7. ביום החזרה, בבוקר ננסה להגיע לשוק הפרחים באלסמיר. בהנחה שיש לי עוד שעתיים, ומצד שני סכיפהול ממש קרוב, מה אפשר ‘להספיק’ עוד?

תודה. רק באתר הנפלא הזה אני מעז לשאול כל כך הרבה שאלות… 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

כמה תשובות:

אנחנו ישנו בחווה (פעילה) במרכז הולנד. אבל המיקום היה בין ליידן לאוטרכט ולא במיקום ששאלת. האזור הזה מכונה הלב הירוק. אתר שבו יש הרבה חוות:

http://www.groenehartlogies.nl/en

מדורדם – לדעתי יפה כמו מיני ישראל. אגב, אני חושב שמיני ישראל מוצלח מאוד, והילדים שלי אהבו… נחמד מאוד להגיע לשם לקראת סוף הטיול כאשר מזהים את המקומות. 

דולפינריום – אנחנו העדפנו להימנע. הדולפינים עוברים עינויים כדי לבדר את הקהל האנושי. לנו זה לא התאים.

חיטהורן – אפשר להיות שם גם יום שלם. כדאי להגיע ביום יפה וכדאי להזמין סירה מראש. מי שמגיע לשם לזמן קצר מוגבל לשייט במקום הכי עמוס והכי תיירותי. אם יהיה לכם זמן, כדאי לבחור במסלול שייט שמתרחק מההמון ומגיע למקומות יותר שקטים. הנאה מובטחת – תביאו איתכם צידנית לפיקניק Smile

ארמון הט לו – אנחנו מאוד אהבנו. הזכיר לנו קצת את וורסאי. מעבר לגנים היפים, יש אפשרות לצאת לטיול ביער. לנו לא היה זמן לזה אבל בדיעבד הייתי צריך להקדיש לזה את הזמן…

מצרף סיכום טיול שלנו:

טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

גני קוקנהוף פתוחים רק לכמה שבועות באביב. בקיץ לא רואים בהולנד שדות פרחים אבל אל דרגה – יש הרבה גינות פורחות משגעות ליד הבתים.

לא רחוק מחיטהורן יש גם שמורת טבע (לטייל ברגל, באופניים או בקייק) וכמה עיירות חמודות להשלמת היום.

• shaulb123
            shaulb123 נערך לאחרונה על ידי

ביום של חיטהורן – האם כדאי את הדולפינריום? אנחנו הייהו בשניהם באותו יום ומאוד נהננו

גן החיות בוחרס – כנ”ל. מאוד מהנה

כמו כן היינו בכפר נופש מיגלנברג מאוד פסטורלי ונעים במרכז הולנד. 

• ענמה
              ענמה נערך לאחרונה על ידי

למיטב זכרוני בפארק הקופים באלזס יש קופים מסוג אחד מסוים שמסתובבים “חופשי”, המבקרים מאכילים את הקופים (במזון שקונים שמקבלים בכניסה).

בפארק הקופים אפלדורן יש הרבה מאוד סוגים של קופים שנמצאים במתחמים סגורים, אין אפשרות להאכיל את הקופים. היינו שם לפני די הרבה שנים, זכור לי בתור גן חיות (קופים) מאוד מטופח ויפה.

• mcmcmc

תודה רבה על התשובות. 

להלן מסלול מוצע, ואודה על הערות. כאמור, אני עם ילדה בת כמעט 14, ושני בנים בני 9 ו-11. הימים עצמם יכולים להשתנות כמובן בינם לבין עצמם. 

1. יום ה-ו-שבת: אמסטרדם. 
                2. יום א’ – כפר דייגים zaanse schans. אח”כ אפשרי מדורודם ודה האג או פארק de hoge voluwe (מה עדיף?)
                3. יום ב’ – דולפינריום, חיטהורן. בערב אולי ביקור חטוף ברוטרדם או אוטרכט. 
                4. יום ג’ – אפטלינג. 
                5. יום ד’ – מוזיאון פתוח ארנהיים, גן חיות בורחס. או ארמון הט לו. 
                6. יום ה’ – טיסה ב-14:30. עד אז בורסת אלסמיר. האם אספיק קפיצונת לליידן? אם לא, מה יש באזור סכיפהול? 

האם יש משהו שהייתם מורידים או מוסיפים בדרך? הילדים שלי יטיילו ללא בעיה בין השעות 9-21… 

תודה

• joyroy1
                  joyroy1 נערך לאחרונה על ידי

ידידי,

אתה מתכנן מסלול עוד לפני שבחרת מקום לינה, אני חושב שזה צריך להיות הפוך.

לפחות לגבי יום א’ ויום ב’ מציע לך לפתוח מפה ולראות כי המרחקים בין האתרים שהצגת יחסית גדולים. ביום ב’ אני לא חושב שתספיקו להגיע לאוטרכט או לרוטרדם במצב שיהיה לכם עדיין כח לטייל לאחר הבילוי בדולפינריום ובחיטהורן.

ממליץ לך גם להיכנס לבלוג שלי על מנת לקבל יותר טיפים

בהצלחה

• Tallula
                    Tallula נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם מה שנאמר מעלי… כשאתה מתכנן מסלול של יום אתה חייב להסתכל על מפה ועל המרחקים בין האתרים.

חיטהורן ורוטרדם נמצאות בשתי קצוות של הולנד ולכן אין סיבה להכניס אותן לאותו המסלול ולשרוף זמן מאוד יקר על נסיעות ארוכות.

צריך לתכנן מסלול כך שהאתרים של אותו היום יהיו קרובים זה לזה על מנת לנצל מקסימום של שעות הפתיחה.

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שרובם המוחלט של האתרים בהולנד פתוחים בין 10:00 ל17:00 כך שבאמת אי אפשר להספיק הרבה (היוצא מן הכלל הוא פארק הוחה ולואה שנסגר באוגוסט בשעה 21:00).

הערות לגבי הימים שרשמת:

ביום א’ – אולי אולי תצליח להספיק להגיע למדורודם (גם הוא חריג אצל ההולנדים ונסגר ב20:00).

יום ב’ – חיטהורן ודולפינריום ממלאים יום שלם.

יום ד’ – המוזיאון הפתוח יכול למלא יום שלם אז או שתקציבו מראש את הזמן ותעזבו באמצע לגן החיות או שתהנו שם כמה שאתם רוצים ולאחר מכן תגיעו לפארק הוחה ולואה – מרכז המבקרים נסגר בשעות הרגילות אבל עדיין יש שם אופניים לשימוש חופשי אז אתה יכול לנסות להכניס אותו ביום הזה לטיול אופניים קצר בפארק.

אגב, אנחנו עשינו את זאנסה סכאנס ביום של הטיסה חזור מאחר והיה לנו בוקר פנוי, הוא נפתח מוקדם מהרגיל (בשעה 09:00) והוא יחסית קרוב. נכון שזה קצת מוריד מהחוויה לראות את התחנות רוח ביום האחרון ולא ביום הראשון אבל אז תוכל אולי לפנות את יום ראשון למשהו אחר...

• mcmcmc

שלחתי כבר כמה מיילים לחוות שהומלצו כאן, ובאחת מהן, בהנחה שלא כולן תפוסות, אסגור. בסופו של דבר המרחקים לא גדולים ואני מחפש באזור ספציפי (בין אפלדורן לאוטרכט, בגדול) כך שהמרחקים ‘קבועים’. 

טלולה – האם זאנסה סכאנס דורש יום שלם? כי אם לא, מה הבעיה להספיק חצי יום שם (נניח עד 13:00) וחצי יום בדה האג-מדורודם? 

על גן החיות ראיתי עוד ביקורות ואני לא בטוח שהוא כל כך מיוחד ששווה לשרוף עליו חצי יום. האם הייתם מוותרים עליו בשביל פארק הקופים? אולי באמת ניסע אחה”צ לפארק הוחה ולואה. 

אם אדחוס ליום הטיסה חזור את שוק הפרחים על הבוקר (נניח שבע וחצי עד תשע וחצי), האם שווה לי לנסוע לזאנסה רק כדי להיות שעתיים, כי ב-12 אני חייב לחזור? זה נראה לי עמוס מדי, יותר מלנסוע נניח לליידן לביקור חטוף, מה גם שהיא 20 דקות מסכיפהול. 

כרגיל, תמיד ‘חסרים’ לי עוד יום יומיים שהיו יכולים לסדר הכל… 🙂 

• Tallula

לא משנה לכמה זמן טסים, תמיד חסרים יום יומיים למה שרוצים להספיק…

את זאנסה סכאנס מיצינו בשעתיים וחצי בערך… אפשר לטייל רגלית בין החנויות

לבקר שם בסדנאות ולעלות לתחנת רוח אחת ולדעתי זה די ממצה.

אפשר בהחלט לשלב עם חצי יום במקום אחר, פשוט כתבת בפוסט שלך שאת זנסה תעשה עם עוד כפר דייגים… 

קשה לי לענות לגבי השאלה של גן החיות/פארק הקופים כי לא הייתי בשניהם.

אנחנו באופן עקרוני מוותרים על אטרקציות שכוללות בעלי חיים בשבי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • mcmcmc

תודה רבה. 

אני לפני סגירה באחת החוות. 

פשוט יש משהו שחסר לי פה – רוב ככל ההמלצות פה הן על חוות ב’ארץ הירוקה’ שמדרום לאמסטרדם, לכיוון גאודה-אוטרכט ומערבה. 

הרבה מהאטרקציות הן באזור אפלדורן וארנהם. אבל יש הרבה פחות הצעות על חוות באזור ההוא, המזרחי יותר. מדוע? האם בגלל גובה המחירים? או שפחות יפה שם? 

שאלה נוספת: אנו כאמור ארבעה, אני ושלושה ילדים בגילאים 9-13. האם הרכב הקטן ביותר יספיק? תהיה לנו מזוודה אחת גדולה, ועוד שלושה-ארבעה תיקי עלייה למטוס. על מה הייתם ממליצים (סה”כ הנסיעות לא ארוכות בהולנד, ואני מעדיף רכב זול, אבל לא עד כדי כך שיהיה צפוף ותהיה חוויה שלילית...)

תודה

• Tallula

לגבי חוות, יש לי פחות ניסיון, אבל באיזור של אפלדורן וארנהיים ובכלל סביב הפארק הוחה ולואה יש הרבה פארקים של צימרים מאוד נחמדים ולא יקרים. אני לא מדברת על פארקי נופש גדולים וממוסחרים אלא יותר על המקומות הקטנים שהתיירים לא מכירים ואז אפשר להנות גם מבריכה/מיני גולף וכדומה, שלרוב הפארק מציע. כדי למצוא אותם צריך לעשות את החיפוש בהולנדית (bungalowpark op de veluwe) ובתוך האתר אפשר להסתדר עם תרגום אוטומטי של גוגל (לאנגלית ולא לעיברית אחרת זה לא מוצלח)

ממליצה לבדוק כמה כאלה… למשל:

http://dedikkenberg.nl/

http://www.wittewieven.nl/

http://www.bungalowparkbok.nl/

http://www.kastelenhof.nl/

לגבי רכב, אני לא חושבת שכדאי לקחת את הרכב הכי קטן – מיני כי אז בספק אם תצליח להכניס את המזוודה הגדולה ושאר התיקים לתא המטען.

לדעתי הכי טוב לקחת רכב משפחתי רגיל עם תא מטען בגודל סטנדרטי...

• mcmcmc

הי, 

בדקתי קצת והזמנתי רכב שהיה רשום עליו 4 מקומות ישיבה (אני ועוד שלושה ילדים בגילאים 9,11,13, כך שזה בסדר), ועוד 5 מזוודות. יש לנו מזוודה גדולה ועוד 3-4 תיקי עלייה למטוס. 

כללית אין המון נסיעות ורק פעם הלוך ופעם חזור נהיה עם כל המזוודות. 

אבל, ההזמנה הייתה על קיה פיקנטו. זה נראה לי אוטו קטנטן. איך יכול להיות שנכנסים כל כך הרבה מזוודות לפי ההגדרות? 

• עמיחי13
                                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ואם יכתבו 10 מזוודות? הם הרי לא מתחייבים לזה. אפילו לא מתחייבים שיתנו לכם פיקנטו – יכולים לתת כל רכב בקטגוריה.

ממליץ בחום לשנות את ההזמנה לרכב הרבה יותר מרווח. זה אחד המקומות שהשקעה כספית לא גדולה תשפר לכם מאוד את איכות הטיול.

• efratga
                                  efratga נערך לאחרונה על ידי

מהזוית שלי:

הדולפינריום בנוי מסדרה של מופעים המתרחשים ברחבי הפארק. לפני תחילת כל מופע (במיוחד בקיץ) יש תור לכניסה וזמן בו מאפשרים כניסה למקומות ישיבה. יש מקומות שאפשר להציץ מהצד גם אם לא עמדתם בתור להכנס.

המופעים מתוזמנים כך שיהיה אפשר לעבור ממופע למופע אבל בגלל התור סביר שלא יסתדר לכם. לכן אם אתם רוצים להספיק משהו אחרי הדולפינריום תצטרכו לוותר על חלק מהמופעים, או להתנהל כמו מבצע צבאי כולל שליחת חלוץ לתפוס מקומות...

ביקור ערב בערים שציינת – עד כמה שזכור לי למעט בימי חמישי וסופ”ש הכל נסגר לקראת 18 למעט מסעדות. מה בדיוק תרצו להפיק מהביקור בשעה זאת? אפשר להגיע קודם, לבקר באחת האטרקציות שיש בכל אחת מהערים הללו ( למשל שייט בסירה מהירה בנמל רוטרדם, מוזאון רכבות או שייט בתעלות באוטרכט מוזאון או תחנת הרוח בליידן) ולהמשיך להסתובב עד הערב כולל ישיבה במסעד נחמדה. נראה לי יותר הגיוני מלהגיע לביקור חטוף כשהכל סגור.

• mcmcmc

תודה. 

אנחנו לא יושבים במסעדות (דתיים) אבל דווקא לכן יש לי חשיבות שמרכזי הערים יהיו שוקקים. פחות אכפת לי קניות וכו’, אבל שיהיו אנשים בחוץ. כך שבאמת לא יצא הרבה. עם זאת, בהאג למשל המדורודם פתוח עד מאוחר, אז אפשר לטייל אחה”צ ואז ללכת אליו. אבל זה באמת לא משהו של הערב. 

אגב, שייט באוטרכט יפה יותר מבאמסטרדם? מאז ביקרתי שם כילד אני לא זוכר את השייט באמסטרדם כמשהו מיוחד. 

לגבי הדולפינריום התרשמתי ששלוש ארבע שעות מספיק. לא? 

אם כן, מה הבעיה להיות שם ב-10, וב-15 לכל המאוחר להיות בחיטהורן, ולהיות עד הערב? 

• mcmcmc

שאלה שאלתית: 

מוזיאון קורפוס בליידן – שמעתי הרבה המלצות עליו, אבל לילדים שעדיין לא יודעים איך נולדים ילדים (...) – האם המוזיאון יגרום להם לדעת? 🙂 

• mcmcmc

בנוסף לשאלה דלעיל, שנשאלה ברצינות ואשמח לתשובה, חשבתי שוב על התוכנית של הטיול (שהייתה כבר ‘סגורה’) ונראה לי שטעיתי. אשמח לדעתכם. 

אני נוחת ביום ד’ בערב. לקחתי באמסטרדם דירה לילדים ולי לארבע לילות. אח”כ ביום א’ התכנון לקחת רכב ולצאת עד יום ה’ בצהריים למרכז הולנד. אז טסים חזרה. 

השאלה אם לא כדאי לי, במקום התוכנית הנ”ל, לקחת מלון עם הנחיתה, באזור שדה התעופה (נניח אלסמיר), כי ממילא אנחנו נוחתים ביום ד’ מאוחר (21:30).

העלות היא כ-40% מהעלות באמסטרדם, ובהפרש אפשר לקחת רכב ליום אחד (מלבד הרכב בשבוע שלאחריו) או – מה שמסתמן כיותר כדאי – רכב לכל התקופה – מהנחיתה ועד ההחזרה (כתשעה ימים). בשבת לקפוץ לאמסטרדם (אנחנו דתיים, וממילא ביטול הדירה עולה כסף, כך שאפשר להצטמצם ליומיים), לעשות את השיטוט הרגלי, ולהשאיר את יום א’ לכל מה שאני לא יכול לעשות בשבת: ואן גוך-רייכסמוזיאום- אנה פרנק. את הרכב להשאיר מחוץ לעיר, לקחת מונית הלוך ושוב ממקום חניה חינמי כלשהו אל הדירה, וחסל… 

יומיים הרכב עומד בטל (שבת, ויום א’ שנעשה את אמסטרדם רגלית)

ההתעסקות (הכייפית! ) בטיול, מראש, גורמת ליותר מדי אפשרויות… הייתם נשארים בתוכנית הקודמת או עוברים לתוכנית הנוכחית? 

• Tallula

בטיול שלנו אנחנו פיצלנו את הטיול ל2 לינות. אחת באמסטרדם ללא רכב והשניה מחוץ לאמסטרדם עם הרכב. לדעתי זה היה מאוד מוצלח מאחר והצלחנו למצות את אמסטרדם ואת הולנד והיינו צריכים “לעבור דירה” עם כל הציוד רק פעם אחת.

אני חושבת שהוספה של לינה נוספת ליד שדה התעופה (עוד פעם לארוז ולעבור דירה) עם רכב שאחר כך יעמוד יומיים לא שווה את החיסכון של ה40% שדיברתי עליו.

אני חושבת שכדאי להישאר עם התוכנית המקורית של 2 לינות ולקיחת הרכב רק כשאתם יוצאים מאמסטרדם.

בכל אופן, גם אם תשנה אז תדע שיש חניוני חנה וסע סביב לאמסטרדם ויותר משתלם לחנות שם ולהשתמש בתחבורה הציבורית להכנס לעיר (ולא לקחת מונית כמו שכתבת).

• mcmcmc

תודה. 

זו באמת הסיבה שאני מסתפק. בטיול הקודם עברנו כמעט כל לילה מקום (מלבד פעמיים) וזה היה בעוכרנו. כאן זה היה פשוט – 4 לילות באמסטרדם וארבעה בכפר. מאידך המחיר (אוי המחיר… ) וגם האפשרות שהילדים יהיו עייפים עם הנחיתה המאוחרת. ככה פשוט ישנים במלון ליד, וגם ‘מרוויחים’ על הבוקר את שוק הפרחים. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון