המלצות לטיול נופים בקליפורניה וסביבתה- אמצע אפריל
-
אנו זוג בני 30+, נוחתים באמצע אפריל בסן פרנסיסקו לחופשה של שבועיים ( אילוצי עבודה, לא ניתן לשינוי). לראשונה בחוף המערבי.
אני מנסה לגבש מסלול שיכלול את החלקים שאינם חסומים בכביש 1 וכן את יוסמיטי ופארקים נוספים ( קינגס קניון וסאקויה? לייק טאהו? אולי עדיפים הפארקים המדבריים?) ככל שרלוונטי באמצע אפריל-תחילת מאי.
קראתי את השרשורים בעקבות החסימה ועיינתי באתרי הפארקים ואני מודה שנשארתי ממש מבולבלת. אשמח להמלצות מחברי הפורום המנוסים:)
כאמור מעדיפים יותר נופים ופחות זמן בערים כמו לוס אנג'לס.
-
קודם כל זה זמן טוב מאד לטייל בקליפורניה, מזג האוויר די טוב ויש הרבה פחות עומס בפארקים.
הייתי הולך על מסלול מעגלי שכזה:
https://goo.gl/maps/FpSxQLGyHWx
המפה לא מראה בדיוק את הכבישים המומלצים בהכרח (חלק מהם סגורים עכשיו בחורף), אבל בגדול במסלול כזה אפשר לבלות יומיים או שלושה בכל מקום בכיף.
בכביש 1 אפשר לנסוע בערך שעה דרומה ממונטריי, למשל עד Julia Pfeiffer Burns State Park (החוף עם המפל הקטן שמופיע בהרבה גלויות של כביש 1). כרגע נדמה לי שאי אפשר להגיע ממש עד לשם, אבל נראה לי שזה יתוקן עד אז.
בכל מקרה אם מדרימים יותר מדי, זה כבר מביא אותך לאזור לוס אנג׳לס ומרחיק אותך מהפארקים הלאומיים האחרים שלא כדאי לוותר עליהם. החופים באזור מונטריי ודרומה מספקים טעימה בהחלט מוצלחת מנופי כביש 1 ואם מחפשים יותר גיוון כדאי לחתוך לכיוון הרי הסיירה נבאדה אחרי הביקור שם (לעניות דעתי).
-
אני מסכים עם יובל , עם כמה שינוים
היתי הולך יותר צפונה מאשר דרומה
במקום סקוויה תבקרו בלאסן , שונה מכל השאר ,אצי סקויה יכולים לראות במריפוסה שליד יוסמיטי. גם ביקור בנאפה , מויר וודס ומיסטרי ספוט . כל ה שאר בסדר
-
תודה! מריפוסה לא סגורה במהלך אפריל?
-
לפי האתר של הפארק מריפוזה סגור עד הסתיו עם גישה מוגבלת להולכי רגל (נדרשת הליכה לא קצרה כדי להגיע). יש עוד כמה חורשות של סקויות ביוסמיטי אבל אני לא בטוח שהן מרשימות כמו אלה בפארק סקויה.
בכל מקרה, אם הרעיון הוא רק לראות סקויה או שתיים ולסמן וי, בהחלט אין חובה לנסוע עד פארק סקויה, ואפשר להקדיש את הזמן הזה לצפון קליפורניה – פארק לאסן, הר שאסטה, ואולי אפילו Redwood National Park. אבל אם כבר מגיעים עד שם הייתי גם קופץ לקרייטר לייק מתוך חזירות… עוד כמה שעות נסיעה בודדות.
-
בפארק סקויה יש אמנם כמה חורשות גדולות ומאוד מרשימות של עצי סקויה שאין באף מקום אחר. אבל זהו גם פארק יפהפה בפני עצמו עם כמה מסלולי הליכה מדהימים (יכול להמליץ). בנוסף צמוד אליו פארק לאומי נוסף – קניון קינגס.
-
נראה לי שתהיה בעיה לטייל בלאסן בחודש אפריל.. בקרייטר לייק אפשר להגיע לאגם עם רכב אבל רוב נקודות התצפית יהיו סגורות.
-
אז סאקויה וקינגס ניתנים לגישה במחצית השניה של אפריל? זה מה שלא הצלחתי להבין לגמרי…
אם כן נשמח לקבל המלצה למסלול הליכה.
-
באופן עקרוני כן, אבל כמובן שזה משתנה משנה לשנה, אז צריך לבדוק.
אפשר למצוא פרטים על הביקור שלנו כאן:
דרום קליפורניה: שמורת הסקויה + עמק קינגס + האי סנטה קטלינה
הביקור שלנו היה גם בתקופה הזו (אפריל או מאי).
-
לא שמתי לב שנסיע באפריל , אז לאסן יורד מהמסלול
-
אני הייתי בסקויה בפברואר כשהכל היה מושלג.
הם משאירים את הצירים הראשיים פתוחים, או לפחות כך היה לפני מספר שנים.
אם יש סופה רצינית זו בעיה. אבל באפריל לא חושב שצפוי משהו כזה.
לגבי לאסן, אני לא ממש יודע (הייתי שם בסתיו).