חופשה ראשונה עם הילדים
-
שלום לכולם, אשמח להמלצות.
אני משתמש הרבה בפורום הזה וחיפשתי טיפים לגבי סקי עם הילדים וגם קראתי את הבלוגים.
אנחנו 3 אחים שגולשים ברמה בינונית כבר כמה שנים טובות
השנה החלטנו לקחת את הילדים אתנו בפעם הראשונה.
הצעיר בן 9 ועד 16 ( 7 ילדים סה”כ)
היעד המועדף עלינו אוסטריה.
חשוב לנו אתר שדומה בגודלו לעמק Zillertal כי אנחנו אוהבים מרחבים גדולים לגלישה ומצד שני יש מקום מרכזי שבוא הילדים יכולים ללמוד לגלוש.
אשמח מאוד להמלצה על אזור שדומה וכמובן דירה או בית שיכיל את כולנו ( 10 אנשים).
מדברים כמובן על החורף הבא

-
עם כל האהבה שלי לאוסטריה...אני חושב שמה שמתאים ביותר לחופשה שלכם זה קלאב מד.
יצאו היום עם מחירים של 1300 יורו לאדם.
עד עכשיו גלשת אתה עם אחיך...
חופשה עם ילדים זה סיפור אחר לגמרי...
)קראת בפורומים...)
בקלאב מד הילדים יהו במסגרת המאימה להם והם ילמדו לגלוש בצורה נכונה ולכם יהיה פנאי לגלוש ןלהינות.
באוסטריה תהיה עסוק בלוגיסטיקה ובישולים (משהו שאני מאד אוהב) אל יהיה מתיש.
מניסיון, אפילו שתיקח באוסטריה שיעורים לילדים לכל היום ולכל הימים, הם ילמדו פחות טוב מאשר בצרפת המסגרת הקלאב.
אולי החופשה תעלה לך זולה יותר באוסטריה, אבל בקלאב מד תמורת יותר כסף תקבל הרפבה ייתר תמורה: אוכל מפנק, מסגרת נכונה יותר לילדים, אתם תוכלו לגלוש מבלי להיות עסוק בלוגיסטיקה וגם נושא השפה יכול להיות משמעותי. בקלאב יותר חשופים לאנגלית מאשר אצל מדריכים אוסטריים
אם בכל זאת לא השתכנעת, אז עמק צילר הוא אופציה מעולה.
אזור סקיוולט וקיצבוהל
וגם בקי אמדה.
דירה זו לא בעיה
-
מנסיוני במאירהופן עם שני ילדים, אחד גולש סנובורד טוב והשני 12 ,שבוע שני , מאירהופן לא הייתה בחירה מוצלחת במיוחד. ראשית עם אתה רוצה לחבור לילדים במהלך היום או אפילו רק לקחת אותם לשיעורים ובחזרה , אתה מוגבל לאזור ה panken. האזורים האחרים מצריכים התנהלות של כשעה לכל כיוון ברכבת וסקיבס. ספציפית ,לא הייתי מרוצה מההדרכה , אבל זה יכול להיות גם אחרת.
הייתי הולך על מרחב שמאפשר להתרחק בגלישה ולחזור בזמן קצר יחסית כמו בצרפת או אנדורה.
-
נקודות מצויינות!!! לא סובל את הצרפתים אבל זה באמת יתרון גדול במקרה הזה.
-
כמו שידו אמר, קלאבמד נותן תמורה ויש לך חופש לגלוש. מצד שני אתם גולשים ברמה בינונית , למה שלא תלמדו את הילדים אתם , הם יאהבו את זה. את שלי אני למדתי , הסברים בעברית , מתקן , מעודד תפסו מהר מאוד. אחרי יומיים הינו יורדים כחולים ללא בעיה ואדומים רחבים.
אם תחליתו ללכת לאוסטריה , ממליץ לך לשכול סאאלבך הינטרגלם. אתר מצוין לכל הרמות , אני מעדיף אותו מזילרטל ועם כרטיס מורחב ורכב אתם יכולים לגלוש בכל קיצבואלר אלפן (kitzbueler alpen)
בעיה שרב האתרים ללא הקרחון הם נמוכים יחסית ובמרץ אפריל לא נשאר הרבה שלג.
-
אני עכשיו בקלאב מד ולא ממש מבינה את ההתלהבות שלכם - התמורה ביחס למחיר ממש לא משהו.
אין שום בעיה למצוא מדריכים דוברי אנגלית באוסטריה ואפשר לקחת מדריך פרטי לכל הילדים יחד.
-
איזה כייף לי להשתתף...בדיון על גלישה עם ילדים שאפילו מומחית התחום מיכל ע משתתפת בו.
כנראה אני מתקדם בצעדי ענק לכיוון הנכדים

חולק על ללמד את היחדים בכוחות עצמך.
ברטב תחומי החיים גישה זו לא נכונה. שלא לדבר על זה שאפילו גולש ישראלי טוב במקרה הטוב יכול ללמד את עצמו...
לא בעד לימוד ילדים ע"י ההורים.
מיכל ע: אין ספק שהחופשות שאת יצאת בעברית עם גרייבר או פנגווין הן הסביבה העדיפה, אבל גם כאן יש עלות גבוהה יחסית.
היתרונות של קלאב מד הם ברורים למי שחשוב לו:
עלות סבירה במבחן עלות תועלת
לימוד הכי מקצועי שקיים באירופה ע"י מדריכי ESF
ואפשרות להורים לגלוש ממש חופשת גלישה מבלי להיות עסוקים בלוגיסטיקת ילדים.
הפיתרון של מדריך פרטי באוסטריה הוא טוב אך עדיין ההורים צריכים להיות בקרבת מקום בצהריים.
ובמבחן מחיר חופשה זו תעלה באופן דומה לחופשת קלאב.
-
חולק מעט על עמיתיהרשו לי לחלוק מעט על המגיבים האחרים. ניתן ובעלות סבירה לעשות חופשה עם ילדים מתחילים באוסטריה. יצא לי הן עם ילדי (בגילאים דומים לגילאי הילדים שלכם) והן פעם נוספת כשהצטרפה אלינו משפחה נוספת, להיות באוסטריה בחופשה שבה ההורים גלשו לחוד והילדים הלכו לבית ספר מקומי ללמוד את רזי הגלישה (בסקי אמאדה).
הדבר הנכון הוא שמבחינת הלוגיסטיקה, לפחות לגבי הילדים הקטנים יותר, אתה מוגבל בשעות. בתי הספר מתחילים ב09:45 ונגמרים ב- 15:00. אבל מעבר לכך אנחנו לא חווינו כל בעיה. הילדים הלכו לקבוצות בבתי הספר (מאחר ובשתי הפעמים החופשה היתה במרץ, לאחר החופשות באירופה, הילדיים שלנו היוו את הרוב בקבוצה). ההדרכה היתה באנגלית, ובתוספת של כ- 10€ ליום, היא כללה גם ארוחת צהריים ביחד עם המדריך.
לגבי התנאים, אוסטריה לא מחייבת לבשל, ואפשר למצוא מלונות 4 כוכבים במחירים סבירים ביותר (זולים בהרבה מקלאב מד).
ולנקודה החשובה ביותר – הדרכה עצמית. הטעות הגדולה ביותר שניתן לעשות הוא לחשוב שאם אנחנו ההורים גולשים ברמה בינונית, אנחנו נוכל ללמד את ילדינו. זה יבטיח להם רק דבר אחד, שלכל היותר הם יתפתחו להיות גולשים בינונים. גם היום לאחר שנים של גלישה, אנחנו משתדלים לקחת בכל שנה יום אחד של הדרכה לשיפור סגנון, ובכל שנה מתפלאים מחדש כמה טעויות קטנות אנחנו עוד עושים וכמה הדרכה ממי שמבין משפרת את יכולת הגלישה, מפחיתה את המאמץ המופעל על השרירים ומאפשרת להאריך את ימי הגלישה.
-
האתר שלדעתי יתאים מכולם- זלבאך. די גדול, מגוון, אזורים מרכזיים שמותאמים למתחילים וקישוריות נהדרת. האתר מרוכז סביב עמק אחד וקל להגיע מכל מקום למקום אחר. ברוב המקרים אין צורך להתנייד ברכב במהלך השבוע.
אתר נוסף גבוה יותר-סרפאוס. גם לו מרכז ללמידה ומסביב פרוס אתר לא קטן עם שפע מסלולים אדומים בעיקר. גם פה אין צורך יום-יומי ברכב.
-
-
אוף, כתבתי הודעה ארוכה והיא נמחקה. אסכם בקצרה וארחיב כשנחזור לארץ ולמחשב (במקום הטלפון).
קבוצות הדרכה בעברית לדעתי טובות מקלאב מד ולא בהכרח יקרות יותר.
גם אני לא בעד הדרכה של ההורים, אלא אם הם גולשים מומחים. לילדים הגדולים שלי יש טכניקה טובה יותר מאשר לבעלי (שלמד מעט עם הדרכה וגלש הרבה איתי).
כמו שכבר כתבו יש סידור לצהרים לילדים גם בהדרכה מקומית. ואם לוקחים מדריך פרטי לילדים אפשר לסגור איתו מה שרוצים (כולל ליווי של הילדים למלון בסוף היום).
-
יצא לך חופשה משפחתית באוסטריה? גם דרך אחת החברות המארגנות?
-
בדקתי את קלאב מד
הכי זול ב La Plagne
1,500 יורו כולל השכרת ציוד
אשמח לשמוע המלצות על המקום
-
La Plagne...אוי לה פלאן...
בשנת 2000 למדתי שם סקי לראשונה.
אז לא יכולתי להבין שזה אחד האתרים היפים בצרפת.
לפני שנתיים גלשתי בלז ארק והגעתי ללה פלאן בגלישה.
אתר משובח. גם הרבה מסלולים כחולים מעולים...
-
חזרנו לפני יומיים מקייטנת סקי של סקי-דיל בפאסו טונאלה.
זו האופציה היחידה שאני מכיר כך שזה לא מאוד מאוזן אבל עשיתי מחקר שוק די רציני לפני כולל פה, הילדים שלי הם בני 6 & 10.
כמה תובנות שלי:
- הדרכה לא ע”י ההורים אלה אם כם הם ממש טובים בסקי, יש להם סבלנות והם מוכנים לוותר על רוב החופשה שלהם.
- הדרכה בעברית אלה אם הילדים דוברים אנגלית טובה, אחרת אתם מסתכנים שהילד יחליט אחרי כמה דקות/שעות/ימים שאין לו כוח למדריך שהוא לא מבין מה הוא מדבר (במיבטא כבד בד”כ) ויהרוס את החופשה לו ולכם, מכיר יותר מידי סיפורים כאלו.
- את ההדרכה בקלאבים אני לא מכיר, אבל שמעתי יותר מידי סיפורים על ההדרכות למבוגרים שהיא לא משהו בהרבה מקרים, אני לא חושב לקחת את הסיכון הזה עם הילדים, גם בטיחותית וגם מבחינת הנאה, אני כשלא אוהב את ההדרכה, פשוט עובר לגלוש לבד, הם לא יכולים (קטנים ומתחילים)
- יש חשיבות לזה שכל הקבוצה בגילאים דומים, הבנתי שבקלאב זה לא תמיד ככה, החלק החברתי היה מאוד לילדים שלי והופך את כל החופשה להרבה יותר כיפית מבחינתם.
- לא רואה הבדל גדול בין המחירים שפורסמו פה למחירים של חברות ישראליות כך שזה כנראה לא שיקול עקרוני אלה אם כם מוצאים דיל ממש טוב.
- אנחנו היינו מרוצים מסקי דיל, הבנתי שגם ממליצים על פינגווין וגרייבר, בחרנו בהם כי כלל השיקולים, בעיקר מיקום היו שם הכי טובים.
-
אני חזרתי עכשיו מחופשה בFISS עם הילדים בני 8, 13, 16. אתר מאוד מומלץ במיוחד למשפחות. היה כיף גדול, הבית ספר לסקי טוב, כמו כל הבתי ספר לסקי באוסטריה. כל הילדים שלי הלכו מגיל קטן מאוד לבתי ספר לסקי באוסטריה והם יודעים לעשות סקי מצוין. ממליצה מאוד.
-
ואייך הסתדרת עם הלוגיסטיקה? כלומר זה חייב אותך לגלוש איפה שהילדים היו?
-
ממש לא, הבנות יודועות לעשות סקי מצוין, הרבה יותר טוב מאיתנו והם עשו סקי לבד. כל יום דאגתי שיהיה לכל אחת 20 יורו לצהרים (זה יותר ממספיק) ולפמים היינו נפגשים איתן בצהרים. את הבן היינו מביאים ב9.40 לנקודת המפגש עם הממדריך והקבוצה שלו ולוקחים אותו ב3.30 מאותה נקודה. הוא היה אוכל צהריים ביחד עם המדריך והקבוצה תמורת 16 יורו. ביום האחרון עשינו כולנו סקי ביחד. יותר נכון, כל הילדים גלשו ביחד ואנחנו, ההורים, היינו הרבה אחורה.
בקיצור, אין לוגיסטיקה, שמים את הילד ב9.30 לוקחים ב3.30 וזה נותן להורים 6 שעות לגלוש לבד, איפה שרוצים.
-
ממש לא, הבנות יודועות לעשות סקי מצוין, הרבה יותר טוב מאיתנו והם עשו סקי לבד. כל יום דאגתי שיהיה לכל אחת 20 יורו לצהרים (זה יותר ממספיק) ולפמים היינו נפגשים איתן בצהרים. את הבן היינו מביאים ב9.40 לנקודת המפגש עם הממדריך והקבוצה שלו ולוקחים אותו ב3.30 מאותה נקודה. הוא היה אוכל צהריים ביחד עם המדריך והקבוצה תמורת 16 יורו. ביום האחרון עשינו כולנו סקי ביחד. יותר נכון, כל הילדים גלשו ביחד ואנחנו, ההורים, היינו הרבה אחורה.
בקיצור, אין לוגיסטיקה, שמים את הילד ב9.30 לוקחים ב3.30 וזה נותן להורים 6 שעות לגלוש לבד, איפה שרוצים.
-
רוצה להבהיר נקודה שכנראה לא הסברתי את עצמי נכון והמלצתי על ההדרכה מההורים. אני גולש ברמה גבוה מאוד ,לצורך השווה לפי מה שכתבו בפוסטים אחרים על רמות גלישה, רמה שלי היא שווה לרמה של סקי אינסטרוקטור PSIA LEVEL 2 לפחות, ( דיסקליימר : גולש מגיל 4 ,ו20 שנה גרתי ליד אתר סק קטן :עדיין צריך לשפר את הרמת האופ פיסט במקומות תלולים במיוחד ופריסטייל לא עשיתי לאולם) . ככה שבשבילי ללמד את הילדים שלי היה מובן מאליו. עם מישהו מהגולשים לא ברמה כזאת או קרוב לזה , אז באמת עדיף לקחת הדרכה ממקצוענים. שנה הבאה אני כנראה אהיה בארה"ב לעונה ואם מישהו מכם מגיע לכאן אשמח לגלוש איתו/ה.