אוסלו ושפיצברגן מספר שאלות.
-
נתחיל מהעובדות ומהן יצאו השאלות.
טיול זוגי (גיל 60...
)5/7 טיסה ישירה לאוסלו עם ארקיע נוחתים בשעה 19:35
7/7 טיסה מאוסלו לעיירה LONGYEARBYEN (בקיצור נקראת ליר)שבאי שפיצברגן (נורבגיה)נוחתים בשעה12:50.
8/7 בצהרים יוצאים לשייט מסביב לאי עד 18/7בשעות הבוקר.
18/7 טיסת צהרים לאוסלו, נחיתה בשעה 18:55.
19/7 13:35 טיסת ארקיע ישירה לת”א.
שאלות:
- מהן הדרכים היעילות עם מזוודות משדה התעופה באוסלו לעיר.
- מלון מומלץ באוסלו לשני לילות (קיבלתי פה המלצה אחת או שתיים בשאלה קודמת שהעלתי- אשמח להמלצות נוספות).
- מה אפשר לעשות בעיר בערב ההגעה לאוסלו בהנחה שדיסקו וכד’ לא מתאים לנו, קראתי על פאב הקרח, מישהו מכיר?המלצות נוספות?משהו הקשור לפולקלור אולי?
- 6/7 אוסלו, ברשימת החובה שלנו יש את המוזיאון הימי, מוזיאון הויקינגים ופארק הפסלים, האם ניתן יהיה לדחוס עוד משהו ואם כן מה אתם ממליצים?
- כיצד מגיעים משדה התעופה בLONGYEARBYEN לעיירה?
- יש לנו כמעט 24 שעות בעיירה LONGYEARBYEN, הבנתי שעיירה מאד ציורית, מישהו יכול לתת יותר פרטים.
- מתלבטים בדרך חזרה , לאחר נחיתה ב18:55 באוסלו האם לקחת מלון בשדה או בעיר בהנחה שהטיסה הביתה למחרת בשעה 13:35? אם בשדה, יש המלצה? אם בעיר מה ניתן לעשות בשעות הערב(זוכרת ששאלתי גם קודם..)?
-
סוף סוף מישהו נוסע לשפיצברגן
לא אוכל לענות על אוסלו, כי החלטתי לחסוך את העלות של הביקור בה ולהשקיע את כל כספי בשפיצברגן – אבל נראה לי שעל אוסלו יהיו מספיק אנשים שיוכלו לענות… בחזור ישנתי במלון רדיסון בלו בשדה של אוסלו, הוא מצוין, ממש מעבר למעבר החצייה מהטרמינל, אבל כנראה יקר מאוד (אין לי מושג, זו היתה מיטה עודפת לחברת התיירות שאיתה נסעה שותפתי לתא בשייט בשפיצברגן, אז הם הזמינו אותי על חשבונם).הגעה משדה התעופה בשפיצברגן לעיר: אין שום בעיה. יש אוטובוס. המחיר שלו נכון ללפני שנים ספורות היה כ-70 או 60 קרונות לאדם, והוא מביא אתכם ישר למלון.
לונגיירביין: האממ… טוב, כדאי לעשות תיאום ציפיות. “עיירה” הרגישה לי כמילה קצת גדולה על המקום… אין בה הרבה, ובעונה הזו כבר השלג גם לא יהיה, אז ממבט ראשון הנוף יהיה יותר חום-אפור. בכלל, הנוף בשפיצברגן הוא לא תמיד “קוטב צפוני” קלאסי כמו שאנחנו מדמיינים, יש הרבה אפור, חום ושחור קודרים (ראו פה), ועדיין זהו מקום נהדר ומיוחד במינו, שמאוד מאוד אהבתי.
העיירה, כאמור, קטנטונת. אין בה הרבה, והקאטץ’ הגדול – אי אפשר ממש לצאת ממנה עצמאית, לרמת ה-אי אפשר להגיע לקצה העיירה הניגלה לעיניכם וללכת משם ברגל אל ההרים מסביב וכו’, כי, קודם כל, זה מנוגד לחוק לצאת ברגל מהעיר עצמאית ללא נשק ואישור, ושנית, יש סכנת תקיפה מדובי קוטב… אל תנסו.
יש סיורי מאורגנים באזור, אבל לא בטוח שמבחינת זמנים עם הטיסות והיציאה לשייט זה יסתדר – לי זה לא עבד. בעיירה עצמה יש מוזיאון קטן, חנויות של מזכרות וציוד טיולים (יקרות), כמה בתי קפה/מסעדות/ברים (יקרים) וסופרמרקט (יקר). המחירים הם בגלל שהכל מיובא, פרח בגובה 7 סנטימטר הוא ממש “עץ” בשפיצברגן. קישור למראות ורשמים מהעיר.הליכה יפה וקצרה שאפשר לעשות היא לרדת לחוף (זה עדיין בגבולות העיירה) וללכת לאורך הכביש עד השלט המכריז שמכאן והלאה זה אזור דובים מחוץ לעיירה. בדרך רואים נופים, מכלאה של כלבי מזחלות ואתר קינון של שחפית הקוטב (אל תתקרבו אליה מדי, כי אחרת היא מנסה לתקוף). תמונות וטקסט על המסלול.
אבל זהו, באמת, אם אין לכם סיור מאורגן כלשהו, אין ממש מה לעשות בעיירה.
הקטע הכי מדהים הוא שאם אתם עייפים בהגעה אתם יכולים פשוט ללכת לישון, להתעורר בלילה ולטייל אז – בעונה הזו יש 24 שעות של אור יום חזק. השמש לא מתקרבת לשקוע בכלל.
עוד על האיים תוכלו לקרוא פה. לחצו על כותרת של כל פוסט כדי לקבל את הכתבה המלאה.
-
ראשית, תודה על האינפורמציה וכל הקישורים הנהדרים.
האם כדאי למצוא סיור מאורגן באי, למקומות שאולי לא מגיעים אליהם בהפלגה? יש לך רעיון איפה אפשר למצוא את הסיורים האלו? אולי סיור ב“שעות הלילה”?
-
למרבה הצער, נראה שהאנשים בשפיצברגן נצמדים לשעות המקובלות, אז לא היו אז עד כמה שזכור לי “סיורי לילה” (כאמור, נסעתי לפני משהו כמו 4 שנים, אז אולי דברים השתנו). אני חיפשתי סיור ספציפי למקום מסוים, ארוך יחסית, אז זה לא הסתדר מבחינת שעת ההתחלה ביום ההגעה ושעת העזיבה ביום שאחרי.מקום טוב להתרשם בו מהפעילויות השונות וכל מה שיש לאי להציע: http://www.visitsvalbard.com/en/Frontpage
בגדול הספינה בכלל לא מתעכבת באזור לונגיירביין, אלא עוברת באזורים שונים בשפיצברגן ולעתים גם באיים נוספים בסבאלברד (שהוא שם כל קבוצת האיים, שפיצברגן הוא פשוט האי הגדול ביותר מביניהם). יש סיורים שמקיפים את הארכיפלג, ויש כאלו שנוסעים הלוך-חזור (תלוי באורך השייט וגם במצב הקרח בצפון ומזג האוויר).
אגב, שימו לב שאתם קונים מספיק ביגוד חם ואיכותי כולל תרמי, צעיף או חם צוואר, וכפפות שרצוי שיהיו עמידות למים. ולהביא בטריות ספייר למצלמה! בטריות הליתיום הלא מקוריות שהיו לי נגמרו מהר מאוד בכל פעם בגלל השילוב של הקור שמשפיע עליהן עם העובדה שיש המון מה לצלם.
-
הבנתי שמקבלים מעיל מתנה ומגפים בהשאלה.
נגיע בהחלט עם ביגוד חם, אנו למודי ניסיון מלפלנד (אבל שם מקבלים בהשאלה ציוד מלא) ואיסלנד באוקטובר…
וכמובן גם הרבה שקיות חימום….
האם יש צורך במקלות הליכה כדי לא להחליק על הקרח?
-
מממ… עם איזו חברה אתם נוסעים שמקבלים מעיל במתנה, אם אפשר לשאול? לרוב זה מקסימום מעיל בהשאלה (הדיל שלי, למשל, כלל השאלה של כמה פריטים, בהם מעיל אטום, מכנסי סערה ומגפיים).ודאו בדיוק מה אתם מקבלים ואם אתם מקבלים, כי מגפיים זה חיוני. אי אפשר בלעדיהן. כדאי גם לבדוק באיזה מעיל מדובר – לרוב אם הם משאילים זה מעיל אטום נגד רוח וגשם, אבל הוא לא תחליף למעיל מחמם, מפליס למשל, שצריך להביא כדי ללבוש מתחתיו.
אין צורך חיוני במקלות הליכה לטעמי, רק אם רוצים.
אני הבאתי כי ממילא היו לי בבית, אבל בסוף השאלתי אותם לחברה טובה – אישה בת גילכם מאירופה שפגשתי לראשונה בספינה, שעברה פציעת ברך באותה שנה ושכחה להביא מקלות משלה…
למען האמת, כמו שאמרתי, החלקים בהם מבקרים הם עם הרבה פחות קרח ושלג ממה שאנחנו מצפים. יש מי שמתאכזבים בהתחלה, אבל יש לנוף העגום הזה יופי משלו. ההליכה היא על אדמה או סלעים כמעט תמיד, שלפעמים יכולה להיות בוצית או רכה-ספוגית. היה אפילו מקום בדרום שהיה כה ירוק עז שכל הבריטים התבאסו מכך שזה נראה יותר כמו אנגליה ולא כמו הקוטב…
-
הטיול באמצעות חברת יומן מסע
מתוך מה כלול:
• מעיל דו-שכבתי עמיד למים ורוח במתנה.
• זוג מגפי גומי אטומות למים בהשאלה למשך תקופה ההפלגה.
-
לא שמעתי עליהם, אבל התכוונתי למיהי חברת השייט – הסוכנים הישראלים רק מוכרים מקומות בסיורים בינלאומיים קיימים לשפיצברגן (ומקסימום מוסיפים לזה טיסות ואת הלילה בלונגיירביין), זה לא שהם מארגנים את השייט. בלינק לא כתוב לגבי איזו חברת שייט זו, או אפילו באיזו ספינה מדובר (שמי שמכיר יוכל מזה להבין מי המארגן של השייט).כמו שחשבתי המעיל הוא נגד מים ורוח. צריך מעיל פליס מתחתיו, חולצה תרמית וכו’. אני גם בעד מכנסיים אטומות למים.
-
KEVES מצאתי סיור אחר צהרים/ערב, אבל לצערי אין ביום שבו נהיה.