טיול לויאטנם
-
שלום, אנחנו נוסעים בשבוע הבא לשלושה שבועות בויאטנם ורצינו לברר מספר דברים.
1) האם יש דרך להגיע מסאפה ישירות להלונג ביי ולא לעבור דרך האנוי?
2) מבחינת מזג האוויר והגשמים, האם כדאי להגיע לאזור דאלאת ונה טראנג בתקופה זו (אמצע אוקטובר) או שכדאי להישאר בצפון ויאטנם??
תודה רבה!
-
טיול לויאטנםלגבי 1 קשה לי להאמין. ז"א אפשר למצוא נהג פרטי שיסיע אתכם בכלמיני דרכי משנה, או שתוכלו לעשות איזה סיבוב עוקף עם תחבורה ציבורית לכל מיני ערי ספר וכו' וכו'- זה בטוח יהיה מסורבל יותר ויקח הרבה יותר זמן, שמן הסתם אתם לא רוצים להשקיע...
-
טיול לויאטנםלא בטוח שנסיעה ישירה מסאפה להלונג ביי היא דבר חכם לעשות. זאת תהיה נסיעה ארוכה בטירוף ומתישה שלאחריה תצטרכו יום התאוששות.
עדיף לטעמי לעצור בהאנוי ליום התרעננות ולמחרת בבוקר לנסוע רעננים מהאנוי להלונג ביי
-
טיול לויאטנםהרכבת מסאפה מגיעה להנוי מאד מוקדם בבוקר. אפשר להספיק לצפות בעשרות אלפי תושבים מבצעים תאי צ'י על גדות האגם ואז ממליץ לקחת מלון לחצי יום להתרעננות, וקצת להסתובב בעיר. אם אתם מזמינים את השייט מראש אז בצהריים כבר מתבצע האיסוף להלונג ביי.
-
טיול לויאטנםנדמה לי שדובר פה בפורום ממש לא מזמן שיש אוטובוס ישיר מלאו קאי להאלונג (לא זוכרת לאיזה משתי הערים המרכזיות שם).
מישהו כבר נסע באוטובוס בכביש החדש ללאו קאי? האם זה באמת לוקח 6-6.5 עד סאפה כמו שקראתי באינטרנט?
-
טיול לויאטנםאיסוף בצהריים?
ז"א שהשיט בערב/לילה?
נשמע לי טיפה מוזר.
כשאני נסעתי לשם יצאנו מהנוי סביב 9 בבוקר.
-
טיול לויאטנםגם אנחנו יצאנו מהאנוי לשיט בהלונג בסביבות 8-9 בבוקר.
בגלל זה אני ממש לא ממליץ להגיע מסאפה להאנוי ברכבת לילה שמגיעה ב5 בבוקר (ואף אחד לא מבטיח שינה טובה ברכבת) ומיד ב9 בבוקר לצאת להלונג ביי.