אטרקציות בבלגיה גבול דרום הולנד
-
הי,
אשמח לקבל המלצות לאטרקציות לילדים( 12,9)בבלגיה קרוב לגבול עם דרום הולנד.
מרחק נסיעה עד שעה וחצי מהעיר Maastricht.
-
בטווח של שעה וחצי ממסטריכט נמצאת כמובן פלקנבורג שבהולנד וגם ובמיוחד חלקים נרחבים מהארדנים, לרבות הארדנים הכחולים (ולמשל – אזור דורבי, נמור, דינן בקצה הטווח וגם מלמדי, סטבלוט, ספא ואפילו מונשאו המקסימה שבצד הגרמני).
על מה שניתן לעשות באזורים האלה עם ילדים תוכלי לקרוא כאן.
-
גם אני בדיוק בשלבי תכנון טיול עם בת 12 באיזור הארדנים בבלגיה… אני מעתיקה האטרקציות שהכי מצאו חן בעיני הבת עם הפרטים שרשומים לי על כל אחת:
- גני אנווה (annevoie) – גנים יפים סביב טירה. ניתן לטייל בין המזרקות והפסלים (8 יורו מבוגר, 5 יורו ילד)
- טירת בויון (Rue du Château, 6830 Bouillon) – מצודה יפה שמתקיים בה מופע עופות.
- אופני רכבת (Monlignee Rue de Gare 82, B-5522, Falaen ) – אופניים גדולים שיושבים על מסילת רכבת. יציאה מכפר Falaen ועצירה למנוחה במנזר. לוקח כשעתיים. (18 יורו לאופניים ל4 אנשים)
- אפשרות לעשות קארטינג בעיר Mariembourg.
- פארק אתגרי בדורבאי – שייט קייקים, פארק חבלים, קפיצות בנג'י, אומגות וכדומה (40 יורו לאדם. 09:00-18:00)
- פארק חבלים עם מגלשות הרים ואומגות, מאוד מאתגר יחסית לפארקים אחרים (SnowWorld Landgraaf, יש כרטיס משפחתי 30 יורו, פתוחים רק בימי רביעי החל מהשעה 13:00)
- העיר מכלן, טכנופוליס – מוזיאון מדע (שלוש שעות) מאוד מומלץ.
- מערת נטיפים The Grotto of Han-sur-Lesse (אפשר לשלב עם הסאפרי שנמצא ליד, 19 יורו, 10:00-16:30)
- העיר דינאן (עליה למצודה ברכבל) והעיר נאמור
- העיירה מלמדי ומגלשות הרים בMonschau – מגלשות מאוד טובות. מומלץ לבקר בעיירה
- העיירה La Roche -en-Ardenne
- מסלול הליכה בבלגיה שכולל נופים יפים, מערות ועתיקות (10:00-17:00, 4 יורו למבוגר, 1 יורו לילד http://www.parcdefurfooz.be/fr/nous-rejoindre/)
- מבוך הצמחים ( Rue Basse Commène, 6940 BARVAUX-SUR-OURTHE) כשלוש שעות. פותחים החל 1.7
- פארק הצמחים המפוסלים (Parc des Topiaires). ביקור של שעה.
- גן חיות Pairi Daiza נחשב לאחד מגני החיות היפים באיזור. אפשר לבלות יום שלם
- פארק וואליבי בלגיה
-
באזור הקרוב למסטריכט יש פלקנבורג-רכבל,מגלשת הרים ומערות
ואת שביל הרגליים היחפות http://www.lieteberg.be/
לקח לנו בערך שעתיים והיה מקסים ומהנה במיוחד
יש כמובן את אזור הארדנים אבל אז כדאי ללון באזור עצמו (אנחנו הקדשנו לאזור שבוע נפרד)
-
מעניין אתכם אטרקציות בגרמניה?
הנה מפה שהכנתי עם אתרים באזור המערב התיכון של גרמניה – הרבה מהם די קרובים למאאסטריכט.
-
בטח מעניין! תודה אבל אני לא מצליחה לפתוח את המפה. אתה יכול לבדוק אם יש הרשאות מתאימות או אולי הלינק לא טוב….תודה!
-
ניסיון נוסף: אתרים במערב התיכון של גרמניה
-
תודה הצלחתי לפתוח.
סחטן על המפה!
-
ובשם טלולה, daf12 ובשמי – אין בעד מה (אני פשוט משוכנע שהתכוונת להגיד תודה וזה פשוט איכשהו נשמט מזכרונך).
-
לא שכחתי – עשיתי LIKE לכולם לפני מספר ימים זאת הדרך להגיד תודה בימינו.
אבל אפשר שוב והפעם במילים למען הסר ספק:תודה ענקית!!!!
-
עכשיו אני שמה לב שאי אפשר לדעת מי עשה LIKE לתגובה אז בגלל זה שמוליק לא יכולת לדעת שזאת הייתי אני...
-
תמיד ידעתי שאני מיושן והנה ההוכחה …
(אם כי הודעתך הנוספת עוד נתנה לי קרדיט..)
ובדיוק כמו שאמרתי – אין בעד מה ובשמחה

-
אין לי יותר מדי מה להוסיף, דיברתם על הכל, ובטח קראתם גם סיפור טיול שלנו מהקיץ האחרון,
לגבי דינאן – כדי מאוד להגיע (אם מסתדר בתאריכים) ב 15.8 – משט אמבטיות שלא כדי לפספס, חגיגה לגדולים ולקטנים