ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חשבון מטח

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    5
    1318
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tamuz_3716331
      Tamuz_3716331 נערך לאחרונה על ידי

היי

אני מתכנן לטוס למזרח ל4 חודשים… מתחיל בקמבודיה ואהיה בהמשך בוויאטנם פיליפינים נפאל הודו ותאילנד..

השאלה שלי מה הכי מומלץ? לפתוח חשבון מטח (אם כן למה)? להסתובב עם שני כרטיסי אשראי בינלאומיים?

תודה מראש Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל, לא כל כרטיסי האשראי זהים. יש כאלו עם עמלה יותר גבוהה על פעילויות בחו”ל ויש שפחות, והעמלה גם שונה אם זה גיהוץ או משיכה. בשביל לקבל מידע עדכני על האם השער טוב ומה העמלות וכו’ צריך ללכת לבנק או לחברת האשראי ולשאול שם – כמה עולה לי כל משיכה/גיהוץ בחו”ל, והאם זה יוצא יותר משתלם עם חשבון מט”ח (כי הרי חשבון מט”ח הוא בדולרים אמריקאים או ביורו, כך שבכל מקרה תצטרך המרה אחת למטבע המקומי בכל מדינה), ומה התנאים של חשבון מט”ח וכמה זה עולה ובמה זה כרוך.

אישית מעולם לא הסתובבתי עם שני כרטיסי אשראי בינלאומיים. לא רואה מה הטעם בזה. הרי ממילא סביר להניח ששניהם יהיו עליי, ולכן אם יגנבו אחד אז יגנבו גם את השני. מספיק לקחת אחד ולשמור עליו בצורה טובה, ושיהיה גם קצת מזומן, לכל מקרה.

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

להלן, שוב, טבלה המרכזת עמלות כרטיסי אשראי לגיהוץ/משיכה בחו”ל. אמנם הטבלה מ 2015 אבל תקפה גם היום.

אם למי יש הסדר מיוחד עם חברת האשראי, אז העלויות תהיינה פחותות.

כבש, לא רק אבדן/גניבה יש על כרטיסי האשראי. יש מקומות שמקבלים רק אחד מהמבחר. כספומט עלול, לא עלינו, לשאוב את הכרטיס פנימה וכו’.

חוצמזה, נכון תמיד להפריד בין השניים. כיס ימין וכיס שמאל, נעל ימין ונעל משאל blush וכד’.

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

נסכים שלא להסכים בעניין הזה.

קודם כל, לא תמיד יש לי כיסים… גם מהרבה כיסים קל לכייס. אם שודדים אותי, יבקשו ממילא את כל תכולת הכיסים כולם. אם בהוסטל אתה שם חפצים בלוקר, יש רק לוקר אחד שמי שיפרוץ אליו (לא שזה סביר בעיניי) ימצא את שניהם. לא אשאיר אחד במזוודה, כי עבור תרמילאי זו לינה בהוסטלים או בקמפינג. בסופו של דבר, אם אתה שומר על חפציך כראוי, רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה.

אם יש לך ויזה או מאסטרכרד (ולא הנטענים למיניהם או אמריקן אקפרס), לא אמורה להיות בעיה בכך שלא יקבלו אותם. קרה לי פעם אחת בחיי שאחד מהם לא התקבל בכספומט בקנדה לפני 20 שנה, אז הלכתי רחוב וחצי לכספומט אחר. זהו.

אישית נראה לי מיותר להוציא לראשונה בחיי כרטיס אשראי שני בשביל כל זה. אם קורה משהו – יש לי גם מזומן, ומתקשרים לחברת האשראי ושהיא תשבור את הראש.

• רוני סופר
              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

מסכים blush

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון