אומדן עלויות דלק
-
מנסה להכין אומדן לעלויות חופשה במערב ושואל לגבי מחירי הדלק ותחנות דלק.
מהי העלות המוכרת לכם לדלק ?
האם יש אחידות במחירים, שינויים קטנים או גדולים בין התחנות ?
מה לגבי פריסת תחנות בכבישים הבינעירוניים, למשל מלוס אנג’לס לווגאס או פניקס ?
בונה על התחנות גם לעצירות רענון
-
יש באתר הזה ממוצעים לפי כל מדינה. אין אחידות במחירים. זה לפי איזור בד”כ. למשל ליד פארק פופולרי המחירים יהיו גבוהים יותר מאשר סתם באמצע הכביש המהיר. לפני שמגיעים לפארק מומלץ לתדלק משום שבתוך הפארק המחירים יקרים בהרבה. לגבי פריסה, בכבישים הבינעירוניים שנוסעים דרך ריכוזי אוכלוסיה יש כל הזמן תחנות.. במקומות נידחים הזמינות נמוכה בהרבה. למשל בנוואדה תדירות התחנות נמוכה בהרבה.
-
ראשית, יש הבדלים בין חברות שונות גם אם התחנות נמצאות אחת ליד השניה. אני זוכר צומת עם 3 תחנות והבדלים קטנים במחיר בין תחנה לתחנה.
שנית, לתחרות יש השפעה גדולה מאד על המחיר. אני זוכר נסיעה על כביש נידח יחסית בקרולינה הצפונית ותחנת דלק עם מחיר גבוה (לא בסנטים בודדים) מהממוצע שראיתי במקומות אחרים. דוגמא יותר קרובה. לפני כשנה וחצי ביקרתי בעירת העשירים אספן בקולוראדו. תחנת הדלק במקום הציעה גלון דלק באיזור $4.50, כאשר בשאר המדינה המחיר היה באיזור ה- $3.
עוד מקום עם תחרות מעטה ולכן מחיר גבוה הוא בתוך פארקים לאומיים. אני זוכר כדוגמא את פארק גרנד טטון, כאשר לנתי בלודג’ ליד אגם ג’קסון ובסמוך היתה תחנת דלק.
עוד נקודה – בדרך כלל, תחנת הדלק ביציאה מהכביש המהיר (intestate) תהיה יותר יקרה מתחנת דלק בעיר או ביציאה מהעיר על כביש אחר. גם זה די טבעי כי רבים מהמתדלקים בתחנה ליד יציאה מהכביש המהיר הם נוסעים על אותו כביש שצריכים לתדלק. אין להם זמן וחשק להתחיל לחפש תחנה יותר מוזלה באיזור והם פחות מכירים את העיר (כדי לדעת שיש תחנה טובה יותר במרחק מייל מהיציאה).
-
ספציפית לכביש לוס אנגלס – לאס וגאס.
אני לא זוכרת יותר מידי תחנות דלק ותחנות עצירה להתרעננות.
ממליצנ בחום לתדלת מיכל מלא לפני שיוצאים בלוס אג’לס.
-
כתבו לך כבר הסברים נכונים. לצורך האומדן הגס תעריך את מרחקי הנסיעה ותחשב לפי מחיר דלק כחצי מאשר בישראל. לא מדוייק, אבל יתן לך אומדן טוב.
אגב כדאי להביא בחשבון גם את סוג הרכב והמטען (רכב גדול וכבד שותה יותר דלק).
-
מניסיון של לפני שנה וחצי מחיר הדלק היה 2.5 שקל לליטר (בתרגום ליחדות שלנו).
לי זה יצא 10 מיילים לדולר.
-
הערה כללית – בארה”ב מחיר הדלק מצויין בדולר לגלון. גלון הוא 3.8 ליטר בקירוב. דולר הוא 3.7 דולר בקירוב.
כלומר באופן כללי דולר לגלון שקול לשקל לליטר. כלומר אם מחיר הדלק 2-3 דולר לגלון, זה שקול ל 2-3 שקל לליטר.
זה פשוט מקל על הבנה של מחירי הדלק.
-
לא יודע איזה רכב אתב שוכר לכן נותן לך ממוצע
20-22 מייל פר גלון צריכת דלק לרכב ,SUV עם מנוע V6
מיחר ממוצע כרגע שלדלק 85 או 87 אוקטן 2.50 דולר לגלון באריזונה , יוטה, קליפורניה. בכבישים המרוחקים או highway תהיה מוכן לשלם יותר עד כדי 2.89 לגלון
תוריד לך GASBUDDY אם אתה יכול , או בחיפוש בGPS ברכב גם כתוב מחירי הדלק בתחנות בקירבתך או בדרך שלך.
-
טיפ חיפוש תחנת דלק עם מחיר טובמחיר הדלק משתנה כל הזמן.
אנחנו כרגע משלמים סביב 3.0-3.2$ לגלון (בקליפורניה).
תחפשו תחנות של ARCO, זו רשת זולה יחסית.
ובוויז, אם מבקשים לחפש תחנת דלק דרך האייקון
הוא נותן מפה שכוללת את מחיר הדלק בתחנה נכון לאותו היום.
-
התכוונתי נבדה לא קליפורניה
בקליפורניה יותר יקר
-
לפותח השירשור ,
יש באינטרנט הרבה מחשבונים לחישוב עלויות נסיעה , למשל :
http://www.calculator.net/fuel-cost-calculator.html
אני חזרתי מניו יורק לפני שבועיים , המחיר היה 2.7-3 דולר לגאלון .
אני מניח שכמו שכתבו לך כאן תיתקל בתחנות מבודדות שיקחו עוד דולר , דולר וחצי .
חשוב לראות איזה רכב את שוכר , וגם לגבי אותו דגם יש הבדלים בין הוורסיות השונות , למשל בSUV , האם זה הנעה 4X4 או 2X4 , רכב פרטי יצרוך הרבה פחות , חשוב מהירות הנסיעה שלך , סיגנון הנהיגה שלך .
SUV ממוצע עושה כ-20 גלון לליטר
לעומת אילנטרה שעושה כ-30 גלון לליטר
-
סליחה על השאלה אבל – למי אכפת?
עלויות הדלק בארה”ב הן יחסית זניחות. אני רוצה לקוות שלא נוסעים בממוצע יותר מ-300 ק”מ ליום (ממוצע!). כלומר עלות הדלק היומית היא מהותית פחות מ-100 ש”ח. כן, זה תלוי בסוג הרכב, אופי הנהיגה, ובאיזה תחנה מלאתי. אבל ההפרש בין כל אלה הוא ברמה של 10-20 ש”ח ליום.
יותר מזה -אם לא נוסעים הרבה – אז ההפרשים קטנים יותר
אם כן נוסעים הרבה – אז בזבוז הזמן של הנסיעה חשוב בעיניי הרבה יותר מעלות הדלק. בנסיעה של 3 שעות ויותר, העצירות לקפה באמצע הדרך יעלו לי יותר מ 10 ו-20 ש”ח :). אז ההפרש במחיר הדלק זה מה שחשוב?
אם כבר, אולי לבחור תחנת דלק שמחיר הקפה בה זול?
-
צודק. בטיול של 18 יום בהרי קולורדו וסביבם שארך כ- 3000 מיילים הדלק עלה לי 300 דולר בלבד. בערך שווי של 3 לילות לינה אז הבדלים במחירי הדלק או בהרגלי הנהיגה או בסוג האוטו הם זניחים ביחס לעלות הטיול.
-
אנשיםטובים צודק
עצירה בסטארבק עולה מינימום 8 דולר לשני כוסות הפוך , אם מוסיפים עוגיות לילדים או עוד משהו מגיעים ל20 בקלות. ובכל זאת זה לא נחשב בעלות הנסיע מכיוון שבכל מקרה הינו נכנסים לשם.
-
אזהרה – אני הולך לכתוב משהו מאד קטנוני

ברור שבכל מקרה נעצור לקפה במהלך היום.
אבל – באופן כללי ככל שהיום שלנו יותר קשה – יותר נרצה להתפנק. למשל בנסיעה ארוכה וקשה נרשה לעצמנו בעצירה יותר פינוקים – לא רק קפה אלא גם מאפה, אולי איזה קולה ועוגיות לנשנש בדרך. אם יש נסיעה ארוכה במיוחד, אז נעשה עצירה כזו כל שעתיים, בניגוד ליום בלי נסיעות שנעשה עצירה לקפה פעמיים ביום.
באופן גס – בהנחה שנוסעים 100 קמ”ש, הרכב צורך 10 ק”מ לליטר, והדלק עולה 3 ש”ח לליטר, הרי שאנחנו מוציאים 30 ש"ח דלק לכל שעה של נסיעה.
אבל באופן עוד יותר גס – על כל שעתיים של נסיעה אני אוציא בבית קפה בתחנת הדלק 20-40 ש”ח לזוג, או 50 ש”ח ויותר למשפחה. כלומר 10-30 ש”ח פינוקים לכל שעה של נסיעה
ובכללי – עלות הפינוקים היא חצי מעלות הדלק לזוג, ומשתווה לעלות הדלק למשפחה.
ובכל זאת – אף פעם לא נתקלתי במחשבונים לעלות הפינוקים, או אנשים שמתלבטים האם לעשות נסיעה ארוכה כי הפינוקים יקרים...
-
אני חושבת שזה לגיטימי לרצות לחשב עלות מוערכת של דלק, במיוחד למי שלא בקיא בעובדה שהדלק בארה”ב זול יחסית.
מי שנוסע על תקציב, רוצה לדעת כדי לתכנן (ואולי לא עוצר בסטארבאקס אלא קונה תרמוס בוולמארט ומכין קפה לכל הנסיעה בבוקר במוטל).
אז כן, זה אכפת.
-
הכל לגיטימי.
וגם ברור שיש מי שתקציבו מוגבל ביותר ומי שתקציבו פחות מוגבל
אבל אני אפריד רגע בין שתי שאלות:
- כמה בגדול יעלה לי הדלק, ותשובה של 2-3 דולר לגלון, או סדר גודל של 6 דולר לכל 100 ק"מ היא בעיניי טובה מספיק
- איך אפשר לחסוך בנושא הדלק ואז אפשר להכנס לדיוק על איזה תחנה, סוג הרכב, סגנון הנהיגה וכו’
השאלה הראשונה מאד חשובה לכל מי שלא מודע למחיר הדלק בארה”ב. לרובנו הטיול לארה”ב כולל קילומטרז’ גדול ולכן טבעי שמי שחושב במחירי הארץ עשוי לחשוש מהנושא.
השאלה השניה הגם שמאד ראויה פחות רלוונטית בעיניי לדיון כללי.
המלצה על חברה קונקרטית היא באופן כללי נקודתי. בכל מדינה או איזור בארה”ב נקבל המלצות אחרות.
בנושא סוג הרכב – ברוב המקרים הפרש המחיר בין עלות השכירות של רכב X מול רכב Y גדול יותר מהפרש המחיר של הדלק שלהם. אז מי שזה חשוב לו צריך להסתכל על המכלול.
ולנושא סגנון נהיגה וכו’ – לרבים מאיתנו הזמן בטיול זה דבר יקר, אי הנעימות של נסיעה למרחקים גדולים היא חשובה. ולכן לנסוע יותר לאט למשל כדי לחסוך דלק זו המלצה שלא תמיד נכונה.
ברור שיש אנשים שטוחנים קילומטרז’ מאד גבוה ולהם נושא הדלק מאד חשוב. וברור לי שיש גם את מטיילי התרמוס שלא יקנו קפה בדרך.
אבל אני חושב שלרבים מאיתנו – נושא מחירי הדלק המדוייקים זה דבר פחות חשוב. ואני חושב שרבים מאיתנו כן יקנו קפה ומאפה בדרך בנסיעה הארוכה.
בהחלט עולה פה בפורום השאלה של כמה יעלה לי הדלק. ובשיא הרצינות – מעולם לא ראיתי דיון על מחירי הקפה בדרך.
אין לי כוונה לזלזל במי שכן מתאמץ לחסוך כל גרוש בטיול ולכן חסכון של כמה סנטים בעלות הדלק זה דבר שחשוב לו. אני מזכיר שפותח השרשור שאל בזמנו על טיסה במסוק בגרנד קניון. כלומר אני מניח שלא מדובר על טיול שממומן בדולרים האחרונים וחשוב לחסוך כל שקל, אלא טיול שאמור להיות מאד מהנה. ולכן אני חושב שהפרש המחיר בין תחנת דלק אחת לשניה זה לא מה שיעשה לו את הטיול.
-
השאלה שלי הייתה ממקום של תכנון.
עברו כמה שנים מאז שנהגתי בארצות הברית ורציתי לקבל קצת מידע עכדני.
-
אולי לא שואלים על מחיר הקפה בסטארבקס, אבל כן יש מדי פעם שאלות על מחירי האוכל למשל. כי זה משהו שאפשר לשלוט בו יחסית – יש טווח רחב של אופציות.
בדלק קשה יותר לשלוט, כי אם רוצים להגיע מסאן פרנסיסקו ללוס אנג’לס, אי אפשר לא למלא דלק, אבל כן אפשר להחליט לחסוך קצת על ידי שכירת רכב משפחתי ולא SUV או על ידי תדלוק בתחנות יותר זולות.
גם אני לא נמנית עם מטיילי התרמוס (אני בכלל לא שותה קפה
), אבל אוהבת לדעת מול מה אני עומדת בקטע התקציבי. -
מי שרוצה באמת לחסוך צריך להשקיע מאמץ בכיוון של הלינה למשל ולא בדלק.
אני מבין שלשואל חשוב מה ההוצאה הצפויה לדלק כדי לצרף את זה להערכת התמחור הכללית אבל חיסכון ע”י חיפוש תחנה זולה יביא לחיסכון זניח ביותר.
כמובן שאם אני אראה 2 תחנות עם מחיר לא זהה אני אלך לזול אבל אני לא
אטרח בכלל למצוא תחנה זולה למעט מידע כללי למשל שלא כדאי לתדלק
בשטחים של האינדיאנים. החיסכון המזערי לא מצדיק את השקעת הזמן.