ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עריכת מסלול קלאסי לחוף המערבי

פורום צפון אמריקה
    6
    7
    1551
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bilabu
      bilabu נערך לאחרונה על ידי

שלום

אנחנו משפחה של ארבעה מבוגרים שיוצאים לטיול עם קראוון מלוס אנג’לס בשבוע הראשון של ספטמבר 2017. עומדים לרשותנו ארבעה שבועות (ללא לוס אנג’לס עצמה). פעם ראשונה לכולנו בארה”ב. המסלול הוא מעגלי- התחלה וסיום בלוס אנג’לס. הן הטיסות והן הקראוון כבר הוזמנו.

אנחנו מעוניינים לעשות את המסלול הקלאסי של החוף המערבי, ולפיכך בניתי את המסלול הבא:

יציאה מלוס אנג׳לס

סן דייגו

(מסלול העובר בעיירות נידלס, אוטמן, קינגמן, סליגמן)

גרנד קניון

פייג׳

ברייס

ציון

לאס וגאס

יוסמיטי

סקרמנטו

הרי שאסטה

סן פרנסיסקו

מונטריי

כביש 1

לוס אנג’לס

מספר תהיות בנוגע למסלול:

1. קודם כל אודה לעזרה ביחס לזמן. כמה זמן בממוצע נכון “להתעכב” בכל יעד? אני מנסה להעריך היכן נהיה בזמן ראש השנה כדי שאדע להיערך בהתאם.
      2. אני מודעת לכך שסקרמנטו והרי השאסטה אינם קלאסיים במסלול, ואף טיפה מרחיבים אותו- מדובר ביעד חובה מבחינתנו. לפיכך אני תוהה האם יהיה נכון לוותר על מספר יעדים לטובת אחרים.
      3. בהמשך לשאלה השניה, האם יהיה נכון לוותר על סן דייגו? או להחליפו ביעדים כגון פאלם ספרינגס ופארק לאומי Joshua Tree?
      4. האם נכון להתרחק לכיוון סדונה?

תודה רבה ושבוע טוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

היי,

לא יודע מה האילוצים שלכם בסקרמנטו, אז אני אניח שיום אחד (שני לילות) מספיק שם. עיירות כביש 66 פחות מעניינות לטעמי. עדיף לנסוע דרך ג’ושוע טרי וסדונה (סדונה מאוד שווה). אפשר לעשות מסלול כזה:

יום 1 – נסיעה לסן דייגו

יום 2 – סן דייגו

יום 3 – נסיעה דרך פאלם ספרינגס וג’ושוע טרי עד Blythe

יום 4 – המשך עד סדונה

יום 5 – סדונה ונסיעה ללינה ליד הגראנד קניון

יום 6 – גראנד קניון והמשך לפייג’

יום 7 – פייג’

יום 8 – נסיעה לברייס וביקור

יום 9 – נסיעה לציון וביקור

יום 10 – המשך ציון ונסיעה ללאס וגאס

יום 11 – לאס וגאס

יום 12 – לאס וגאס

יום 13 – נסיעה ליוסמיטי

יום 14 – יוסמיטי

יום 15 – יוסמיטי

יום 16 – יוסמיטי ונסיעה לסקרמנטו

יום 17 – סקרמנטו

יום 18 – נסיעה לשאסטה וביקור

יום 19 – המשך שאסטה ונסיעה לרדווד (אם אתם כבר כ”כ קרובים..)

יום 20 – רדווד

יום 21 – נסיעה על החוף לסן פרנסיסקו עד אמצע הדרך

יום 22 – המשך עד סן פרנסיסקו

יום 23 – סן פרנסיסקו

יום 24 – סן פרנסיסקו

יום 25 – סן פרנסיסקו עד הצהריים ונסיעה למונטריי

יום 26 – מונטריי

יום 27 – נסיעה לסנטה ברברה על 101 או 5 (כביש 1 כנראה עדיין יהיה חסום באמצע הדרך בגלל שקרס שם גשר)

יום 28 – הגעה ללוס אנג’לס

אפשר כמובן לוותר על דברים כדי לרווח במקומות אחרים.. או לוותר על משהו מדברי תמורת ביקור באגם טאהו ופארק לאסן וולקניק. זה כבר לשיקולכם.

• dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

מספר תובנות על סמך טיולי באיזורים בהם תבקרו:

1. אם אתם מצפינים עד צפונה של קליפורניה, הייתי מצרף את Lassen Volcanic  לטיול ואם תסכימו להשקיע את הזמן, גם את החוף של צפון קליפורניה, לרבות הפארק של ה- Redwood שנמצאים שם והעירה המקסימה Crescent City, הצפונית ביותר על החוף של קליפורניה.  אגב, בהקשר של שאסטה, מדובר בהר בודד ובולט בגובהו באיזור.  יש גם אגם שאסטה שנוצר על ידי סכר שאסטה.  אם תרצו לבקר בסכרים, הרי שזהו אתר הרבה פחות צפוף מסכר הובר או מסכר גלן קניון, והסיור שם חינם.  את הסיור שם עשיתי כבודד, כלומר המדריך ואני.
          2. לגבי הדרך לאורך כביש 66 באריזונה, אני כן ממליץ לעשות את הדרך ל- Oatman ומשם לKingman.  לגבי סליגמן, אני לא ביקרתי שם.
          3. לו היה לכם זמן רב יותר, הייתי מציע לכם להכנס לאורגון.  כמובן שזה קצת בעייתי במסגרת הזמן שלכם והשטח שאתם רוצים לכסות.
          4. ביקרתי בסקרמנטו ביום חופשי מנסיעת עבודה לאיזור.  להערכתי, חצי יום יספיק לכסות את המקומות המענינים בעיר.  אלו בהם ביקרתי כוללים את הקפיטול של קליפורניה, איזור old sacramento והמצודה הישנה.
          5. סן פרנסיסקו ← לוס אנג’לס לאורך כביש 1, כולל מונטריי זה ענין של 3 ימים.
          6. שוה לשקול לעשות את החלקים הצפוניים במסלול קודם ולהשאיר את החלקים הדרומיים לסוף.
          7. יהיו לכם ימי נסיעות מלאים.  למשל, הדרך מסקרמנטו עד lassen Volcanic או עד איזור Shasta היא של כמה מאות קילומטרים.  ניתן לעשות זאת ביום נסיעה, אבל זה מה שתעשו רוב היום.

• adirgali
            adirgali נערך לאחרונה על ידי

לדעתי כדאי לשקול לוותר על סן דייגו.

ובהחלט ממליצה להוסיף את סדונה!

• montilio
              montilio נערך לאחרונה על ידי

לגבי הסיבוב בפארקים: ע”מ לחסוך יום ממליצה : להגיע בערב לגרנד קניון , לראות את הסרט וללון בעיר, בבוקר (עד 10:00) להיכנס מצד אחד של הגרנד קניון לעצור בכל התחנות במסלול לצאת מהצד השני ולהמשיך יש לפייג’. ככה אולי תספיקו את הסיור האחרון שיוצא (באוקטובר 15 זה היה ב 15:30) . לינה בפייג’ (בערב אפשר “לבלות” בוולמארט). בבוקר נסיעה לברייס מסלולי הליכה מקסימים אבל לא הכי קלים (מצד שני גם לא כ”כ קשים). לינה קרוב לברייס. בבוקר להמשיך לזיון פארק (היפה שבפארקים) ומשם  לוגאס. בוגאס ממליצה על מינימום יומיים מלאים. כלומר 3 לילות.

במסלול של כביש 1 ראינו המון המלצות על האקווריום במונטריי. אישית ממליצה לוותר. לא שווה.  

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אם בכל זאת רוצים “לטעום” קצת כביש 66, אפשר במסלול שהכין אבי ביום 5 לשלב את וויליאמס בין סדונה לגראנד קניון.

• bilabu
                  bilabu נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכל המגיבים.

dhz- הרעיון של הכללת הנקודות שציינת בצפון קליפורניה נשמע מעניין, אך האם לא מדובר בפרק זמן קצר מדי כדי לבקר בהם?

לגבי סאן דייגו בשילוב של עיירות כביש 66 באריזונה- האם זה לא סיבוב גדול מדי?

אני תוהה כמה סן דייגו מעניינת כדי להגיע עד אליה.

לגבי כיוון נסיעה, האם התכוונת שעדיף להצפין תחילה לכיוון סנטה ברברה ומונטריי? אשמח לדעת מאיזה שיקול. האם מזג אוויר עשוי להיות בעייתי בתקופה הזו?

עמיחי, הרעיון של ביקור בוויליאמס בין לבין נשמע מצוין. תודה.

גלית, גם אני מתחילה לחשוב שעדיף לוותר על סן דייגו במסלול שכזה.

montilio- באיזה סיור מדובר?

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון