קליפורניה יוטה קולורדו - מסלולים והתניידות
-
חודש וטיפל'ה לפני טיולנו הגדול, נשמח לחכמת ההמונים:
אנחנו זוג, נוחתים בLA ולרשותנו חודש ימים (מתוכם שבוע בLA לביקור משפחה).
מתכננים על קליפורניה, יוטה, קולורדו.
1. קרוואן או רכב - יתרונות/חסרונות - לכאן ולכאן
22. ערים ואתרים - איפה חובה לבקר ועל מה כדאי לוותר (הכנסנו פנימה את :סן פרנסיסקו, סאן דייגו, יוסימיטי, ציון, דנבר . חס לנו עוד מידע על קולורדו)
3. טיפים נוספים - אוכל, אתרים, נסיעות ועוד...
4. מכירים rbnb מומלץ ב- בברלי? אולי יש לכם חברים שמסבלטים? נשמח לקבל פרטים
תבוא עליכם הברכה
אפרת ורעי -
היי,
שלושה שבועות זה לא מספיק זמן בשביל לשלב גם את קולורדו.. וגם מזג האויר לא מתאים כ”כ באפריל. בשלושה שבועות באפריל-מאי אתם יכולים לעשות את המסלול הקלאסי של קליפורניה, אריזונה ויוטה.
את יכולה לעיין באתר של ענת, יש שם מסלול לדוגמא באיזור.
-
הי תודה,
אנחנו נהיה שם במאי, עד תחילת יוני,
אז יותר מתאים קולורדו?? -
אני מסכימה עם אבי (תודה על הקישור לבלוג!
). יש לכם בעצם רק שלושה שבועות, כי שבוע תהיו בלוס אנג’לס. זה מספיק לטיול של דרום-מערב + אולי ההרחבה של דרום-יוטה וגם זה די בלחץ, במיוחד אם אתם מכניסים גם את סן דייגו. אין מצב להגיע עד קולורדו בזמן הזה. תסתכלו על זמני הנסיעה בגוגל מפס, תוסיפו עשרים אחוז ותראו שפשוט לא נכנס בשלושה שבועות וגם לא בארבעה. קחו גם בחשבון שיש המון מה לראות ולעשות בקולורדו. אפשר בשקט לבנות מסלול של שלושה שבועות רק בקולורדו. אם יש לכם אפשרות להוסיף עוד חודש לטיול, אפשר בהחלט להוסיף גם את קולורדו ולחבר אותה עם איזור מואב ואולי אפילו טעימה מצפון ניו מקסיקו. אם אין לכם אפשרות להאריך את הטיול, אז או לוותר על קולורדו, או לוותר על קליפורניה...
-
היי אפרת
אתם זוג , לא צריכים משאית/ קרוואן , שכרו לכם רכב ספורט , קבריולט , מזג האוויר במאי עדיין לא חם מדי.
מהערים תהנו חוץ מל.א, סן דיאגו ( מקום מצוין לבילוים) לס ווגאס, סן פרנסיסקו. מהפרקים – סדונה , גרנד קניון , ציון, יוסמיטי, סקוויה. אם מתפשר לכם תעשו כביש 12 ביוטה (מצפון לדרום) , קניונלנד, אזור פייג (אתם תעברו משם) ואזור דורנגו-טלורייד בקולורדו. אתם לא חייבים לבקר בכל הפרקים כי כולם עושים ככה. תטעמו גם מכביש 66 באזור פלאגשפ- ווליימס.
-
קבלי קישור לשרשור שעשיתי על טיול מסביב לקולורדו
אבל כמו קודמיי אני חושב שלעשות את כול המסלול שלך בזמן שיש לך זה
לא מעשי.
-
הו תודה לכולם!
הרעיון של קרוואן היה יותר מהמקום של חוויה,
אלא אם כן הוא מקשה על ההתניידות (למשל בערים הגדולות)
יש את הרעיון שלא צריך לפרוק ציוד כל פעם, ובחניונים הזדמנות להכיר הרבה מטיילים. שזה תמיד נחמד
מבחינת המסלול-
אם יוצאים מאל. איי, וכוללים את סן דייגו ווגאס גם,
אז זה לעלות ואז לרדת, כן?..
ובכלל, וגאס חובה?
כי אם נוותר עליה, אולי אפשר לעלות לדייגו ולעשות “עיקוף” מלמעלה?
אני הגיונית?…חח
מנסה להבין את המפה
-
אם אתם רוצים להכיר מטיילים, כדאי לישון באכסניות (יש ברובן גם חדרים זוגיים אם רוצים פרטיות). לפחות כשאני ישנתי באתרי קמפינג בארה”ב, ובטיול האחרון מדגימות באתרים כאלו בניו זילנד, יש פחות התרועעות עם מטיילים אחרים – כי כל אחד מגיע עם המרחב שלו, וגם כי זו צורת טיול שחביבה על משפחות.רוצים להכיר מטיילים אחרים בגילכם וכאלו שבאים מלכתחילה ברצון להכיר אנשים – אכסניות.
גם בערים גדולות אין כל טעם בקראוון. לעתים הוא ממש בבחינת חיסרון בעיר.
באשר לפריקת ציוד – לא צריך לקחת כל כך הרבה. אורזים בגדים ל-5 ימים ועושים כביסות. פותחים את המזוודה/תרמיל, מוציאים מה שצריך, מחזירים. קל ומהיר.
כדי “להבין את המפה” הדרך הטובה ביותר היא לסמן על מפה את כל הנקודות החשובות לכם, ואז לראות איך מחברים אותן. אח”כ למדוד מרחקי וזמני נסיעה (אפשר למצוא את המידע בגוגל) ולזכור שלעתים הדרך הארוכה היא יפה יותר מלבלות את רוב הטיול על כבישים מהירים – ואז להבין מזה האם יש לכם יותר מדי שעות נסיעה, האם יש לכם מספיק זמן לכל הנסיעות ולהישאר גם דיו בכל האתרים, האם יש צורך לקצר או לעשות שינויים.
לדעתי, ותרו על קולורדו. מלכתחילה אמרתם שאין לכם הרבה מידע על קולורדו, אז למה להתעקש עליה? יש בה משהו ספציפי שאתם לא יכולים לוותר עליו?
אם לא, קליפורניה-יוטה-אריזונה יכולות למלא בקלות גם יותר משלושה שבועות (אחרי LA), עם יופי של אתרי טבע.
-
תודה רבה!
מאמצת את ההמלצה לתכנון מסלול ,
לגבי קולורדו- זו יותר תמונת טבע מדהימה שלה, עם הנוף של הרוקיז, שחרוטה לי בזכרון ומשם הבטחתי לעצמי שאגיע לשם יום אחד.. טוב, החייםעוד ארוכים
עוד שאלה- בדרך ה”חוצה” מאל.איי, לכיוון סאן פרנסיסקו- נקודות מומלצות לעצירה?
הבנו שיש לא מעט -
האמת שבשביל תמונת נוף באמת מדהימה של הרוקיז – קנדה. ללא תחרות בכלל. -
לדעתי קולורדו היא המדינה הכי יפה בארה”ב. זה לא עניין של אתר כזה או אחד. פשוט הרוב הגדול של שטח המדינה (בערך 2/3) הוא מקום של טבע יפה. במהלך הנסיעות שלי שם (הייתי כבר כמה פעמים) נתקלתי במקומות מקסימים שטיילתי בהם שהם לא מוכרים. חלקם אפילו לא מוגדים בתור אתר תיירות או מסלול מסומן.
אבל – בזמן שיש לכם קצת קשה לדחוס את הכל, ואם לא תוותרו על לוס אנג’לס תאלצו לוותר על קולורדו.
בתור זוג צעיר אני מאוד ממליץ לכם לשקול לטייל בארה”ב בקמפינג (אוהל) ולא קרוואן. יצאתי לטיול כזה עם אישתי בעידן של טרום הילדים ומאוד נהננו.
לא טיילתי עוד עם קרוואן. אבל להבנתי לטיול עם קרוואן יש כמה חסרונות – כמו למשל קושי למצוא חניה, עלות גבוהה גם בהשכרה, בדלק, בזמן נסיעה ובתשלום גבוה לחניון לילה.
טיול קמפינג אוהל יאפשר לכם לשכור רכב רגיל וחסכוני, וגם התשלום לחניון לילה נמוך מאוד. אתרי הקמפינג בארה”ב מסודרים מאוד ולא דומים בכלל לקמפינג בישראל. לכל אחד יש חלקה ממוספרת שרחוקה מהשכנים, במקום יש אזור לאוהל שכמובן מפולס ומנוקה, חניה צמודה, שולחן קק”ל וגם עמדה לקומזיץ.
את ציוד הקמפינג קנינו בארה”ב בזיל הזול.