ארבעה ימים מלאים באתונה..
-
שלום
אנחנו זוג, יש לנו ארבעה ימים מלאים באתונה (5 לילות ). יש לי כמה שאלות אם אפשר בבקשה
- מה הדרך הלא יקרה, להגיע משדה התעופה לאתונה (בשעות הלילה בערך שעה עשר)
- עוד לא סגרנו מלון. כי אני לא יודעת מה המקום המרכזי שכדאי לסגור שם ?אשמח לקבל המלצות..
- בעלי מאד רוצה להיכנס לטוורנה יוונית עממית (הוא התאכזב פעם בכרתים כשהטוורנה הייתה יותר הצגה לתיירים מאשר משהו אותנטי)
- והאם יש טעם לצאת ליום שיט מפיראוס לאחד האיים מהבוקר עד הערב? אם כן, לאן כדאי ? (מקום שניתן לטייל שם, לא בטן גב בלבד)
- מקווה שלא חפרתי, אשמח לתגובות המון תודה

-
קבלי קישור לשאלה דומה “שרצה” עכשיו בפורום אירופה: אתונה
1] הגעה עם המטרו הקו הכחול מש.ת. לכיכר סינדגמה או מונסטריאקי. הסבר מפורט בקישור.
2]מלון, יש בקישור מס. מלונות. המתאים ביותר : מלון אלקטרה. בתחילת המדרחוב, רח’ ERMO וכ, 2\3 דקות הליכה מתחנת המטרו בכיכר סינדגמה.
3] טוורנה: יש קישור ל: אתר של הזהוב. כל ההופעות במועדונים לפי ימים. באופן כללי אלו מקומות אותנטיים.
-
ארבעה ימים באתונה זה ממש תענוג! עיר נהדרת.
1. בעיקרון מאוד פשוט להגיע כיום משדה התעופה למרכז העיר.
באמצעות המטרו – 10 יורו לאחד, אבל הרכבת פועלת רק עד חצות.
ישנם מספר אוטובוסים בקווי אקספרס מיוחדים, שפעילים לאורך כל הלילה. חשוב לדעת שהחל משעה 12 בלילה ועד 5 לפנות בוקר – הם יוצאים בתדירות של פעם בשעה. קו האוטובוס נקרא X95 ותחנתו הסופית היא כיכר סינטגמה המרכזית.
במידה ומעדיפים לקחת מונית -מומלץ לקחת מונית מוסדרת מהיציאה מהטרמינל ולא נהג “חאפר”, ולוודא מראש את התעריף שעומד היום על 38 יורו כולל מזוודות.
- אזור מעולה למלונות הוא איזור כיכר סינטגמה שקרוב לרובע הפלקה. ככה תוכלו לטייל ברוב האטרקציות המרכזיות ברגל, וגם מאוד תוסס שם בערב, וקרוב לרחוב הקניות השווה – ארמו.
- טברנות – הנה כמה שתי המלצות למקומות יותר אותנטיים:
Stamatopoulos – ברחוב Lisiou 26
Diogenes – ברובע פלאקה, Pl. Lisikrati 1
את אתונה אפשר למצות ב-3 ימים, אני בהחלט הייתי נוסעת יום אחד לטיול מחוץ לעיר. למשל לגן החיות המהמם http://www.atticapark.com/?lang=en אם נוסעים לפיראוס, אפשר לקחת שייט לאגיסטרי, אחד האיים הכי סמוכים לאתונה, או לאנדרוס.
תהנו!
-
טברנה בכרתים.
הטברנות רובן מקומיות ואיכותיות ויש רבות כאלו בעיקר בערים שיש גם זמרים/נגנים שמנעימים לאורחים.
אני מניח שלמה שהתכוונתם זה “כרתה נייט” שהוא מועדון לתיירים המציג הופעה למשך כשעתיים עם מגוון סוגי המוזיקה היוונית והכרתית, התלבושות, הריקודים והאוכל.
אין בשום מקום אתר כזה שמתנהל לטובת המקומיים בלבד.
באתונה
אני יכול להמליץ על שני מועדונים (טברנות יש המון ברובע הפלאקה למשל, אבל יש להניח שלא לזה אתם מתכוונים) באופן אישי:
- המועדון של גליקריה בשוק הבשר
- מועדון “גאזטה” בשכונת גאזי עם הזמרת כריסטופלסטי או מישהו אחר
- המועדון של אנה ויסי במלון “ארמו”, שם יש תחלופה של זמרים בעיקר בימי שישי-שבת.
- אם אתם מתעניינים בארכיאולוגיה, תוכלו לקחת מהמלון “וואן די טור” לדלפי, שם היה מקום משכנה של האורקל מדלפי, וכן מגרש לתחרויות ריצה מהאולימפיאדה הראשונה בשנת 776 לפני הספירה.
-
המועדון המועדף ניקרא סטואה אתנאטון והוא נימצא אכן בשוק הבשר. אבל בגלל המצב הכלכלי פתוח כעת רק בסופי שבוע. רחוב : SOFOKLEOUS 19 המועדון בסימטה צרה שיוצאת לתוך השוק מצד בית מס. 19
טלפון: 4362 0321 21 30 + לבקש מהמלון להתקשר ולהזמין מקום אם אתם לא דוברי יוונית. לפעמים יש תקליט ביוונית.
קישור לטריפאדוויזר: סטואה אתנטאון
מומלץ מאד.
-
כולכם בתגובות כל כך מקסימיםהמון תודה על התשובות

-
אויי ונזכרתי בעוד שאלה חשובההימים המלאים שנהייה שם הם : חמישי שישי שבת ראשון .
מבין ימים אלו, אני מתכננת שלושה ימים לטייל באתונה, יום אחד שיט. וערב אחד טברנה.
השאלה היא – האם יש להתחשב ביום מסויים בו משהו מבין אלו סגור? (אתר כלשהו, טברנות, שיט .
תודה

-
מועדון הסטואה אתנטאון עובד רק בששי שבת. לכן עדיף להתקשר אפילו ביום חמישי, ע”מ לוודא ולהזמין מקום.