ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דעתכם על המסלול הבא

פורום צפון אמריקה
    5
    9
    1685
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yoyo999
      yoyo999 נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      מתכננים נסיעה בתחילת מאי לארה”ב, ורציתי לבדוק אם יש הערות על המסלול הבא, בין היתר מבחינת הזמן שכדאי להקדיש לכל מקום ואם יש המלצות.

אנחנו שני מבוגרים.

4-5/5 הגעה אחר הצהריים לגראנד קניון

5-8/5 הגעה בערב לאזור ציון פארק

9/5 נסיעה לברייס ליום וחזרה לכיוון שדה התעופה (לא יודע עדיין איזה)

10/5 טיסה לסולט לייק ונסיעה לכיוון ילו סטון

11-19/5 ילו סטון

19/5 טיסה לסאן פרנסיסקו

19-22/5 סאן פרנסיסקו

22-26/5 יוסמיטי

26-29/5 פארק סקויה ונסיעה לאורך כביש אחד לכיוון סאן פרנסיסקו, על כביש אחד עוד לא יודע איפה נעבור אבל מתכנן לעצור בכמה מקומות.

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

היי,

יש כמה חורים בתוכנית הזאת:

- יש פה מספר ימים שכתובים פעמיים. ה19/5 כתוב שלוש פעמים.. ה22/5. זה סן פרנסיסקו או יוסמיטי? 

- הגעה לגראנד קניון – מאיפה? איפה אתם נוחתים? באיזה יום? לא כדאי להתחיל לנסוע לגראנד קניון כבר ביום הנחיתה. תהיו עייפים מאוד.

- אין טעם מברייס לחזור לשדה תעופה (אני מניח שלאס וגאס כי אני לא מכיר אחד אחר בסביבה), משום שהנסיעה לסולט לייק היא בסה”כ 4 שעות, שזה בעצם הזמן שלוקח להגיע לשדה התעופה בלאס וגאס. עדיף להמשיך עם הרכב.

- מה אתם הולכים לעשות 8 ימים בילוסטון? אפשר להקדיש לו 4 ימים ועוד יומיים לגראנד טיטון הסמוך. יותר מזה זה כבר למטיבי לכת שעושים מסלולים ארוכים עם לינת שטח.

- כנ”ל לגבי יוסמיטי. שלושה ימים מלאים יספיקו לכם.

אם תכתבו איפה נוחתים ומאיפה ממריאים חזרה, ובאילו תאריכים, אנסה לעזור עם מסלול מתאים שעובר בנקודות שציינתם, ועם עודף הזמן (אם יהיה כזה) אוכל להמליץ על עוד עצירות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • yoyo999

תודה רבה,
          מנסה לכתוב מחדש בצורה יותר ברורה:

30/4 נחיתה בפיניקס ושהייה אצל משפחה

4/5 נסיעה לכיוון הגראנד קניון והגעה לקראת אחר הצהריים

5/5 יום בגראנד קניון ובסיומו נסיע לכיוון ציון פארק

6-8/5 ציון פארק

9/5 נסיעה לברייס ליום והתחלת נסיעה לכיוון ילו סטון (אלא אם יש אפשרות לקצר זמן בטיסה? האם יש שדה תעופה קרוב לילו סטון)

10/5 המשך נסיעה לכיוון ילו סטון

11-19/5 ילו סטון (צריך לבדוק אבל אולי באמת נקצר יומיים בהמלצתך)

19/5 טיסה לסאן פרנסיסקו

20-22/5 סאן פרנסיסקו

23-26/5 יוסמיטי ופארק סקויה

27-29/5 נסיעה לאורך כביש אחד לכיוון סאן פרנסיסקו, על כביש אחד עוד לא יודע איפה נעבור אבל מתכנן לעצור בכמה מקומות.

• dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

בגלל בעיה טכנית אצלי, תגובה ארוכה שכתבתי הלכה ל-big bit bucket in the sky.  אנסה שוב, אבל אני מניח שהתגובה תהיה קצרה יותר.

מועד הביקור הוא קצת מוקדם בשביל ילוסטון.  הפארק פתוח כל השנה, אבל לא כל חלקיו פתוחים.  החלק שפתוח כל השנה הוא החלק הצפוני של הפארק.  אני מצרף קישור לאתר מועדי פתיחת הכבישים הצפוי שבאתר הפארק:

מועדי פתיחת הכבישים השנה בילוסטון

קחו בחשבון מועדים אלו.  יתכן וכדאי לשנות את זמן הביקור בילוסטון לסוף הטיול שלכם ולהקדים את החלק של קליפורניה לתחילתו, כך שתוכלו לבקר בחלקים גדולים יותר של ילוסטון בזמן שתגיעו לשם.

עוד הערה הנוגעת למזג האויר.  לא רק ילוסטון נמצא ברום גבוה, יחסית.  גם ברייס קניון ובמידה פחותה הגרנד קניון.  הכביש בברייס קניון מגיע לכ- 3,000 מטר גובה ובגרנד קניון מדובר על כ- 2,000 מטר גובה.  מדובר במקומות שיכולים להיות די קרים, גם אם שם אין בעיה של סגירת כבישים.  אני מניח שבדעתכם לעשות טיולי הליכה ארוכים (אחרת הייתם יכולים להסתפק ביום אחד בפארק ציון), ואני מציע להתיעץ עם הריינג’רים לגבי מסלולי הליכה אלו לפני היציאה לדרך.

לגבי הנסיעה לילוסטון (בהנחה של נסיעה מברייס לשם) – מדובר ביומיים של נסיעה (אני מניח לינה בסולט לייק סיטי או בסביבתה).  יש מספר שדות תעופה קטנים באיזור ילוסטון (ג’קסון הול, בוזמן, בילינגס, איידהו פולז), אבל אין שדה תעופה בקרבת ברייס קניון.  לדעתי תזדקקו ליום נסיעה למקום בו יש שדה תעופה (למשל, סולט לייק סיטי) ממילא, כך שהרווח איננו כה גדול.

• SJM
              SJM נערך לאחרונה על ידי

ראשית, אני מקווה שאתם לוקחים בחשבון את מגבלות מזג האויר שיהיו באיזורים הגבוהים בחודש מאי. ילוסטון, טיטון, יוסמיטי וסקויה עלולים להיות חסומים בחלק מהאיזורים. השנה היה חורף קשה מאוד ועמוס בשלגים, כך שצפי פתיחת הכבישים נדחה לעומת הסטנדרט של השנים האחרונות.

נראה שיש לכם זמן להוסיף מקומות נוספים (כמו סדונה ואיזור פייג’) ולצמצם במקומות שהקדשתם להם יותר מידי זמן.

שלושה ימים בציון זה קצת אוברקיל. אפשר להסתפק ביומיים.

יש שדות תעופה ליד ילוסטון. נראה לי שהגדול מביניהם הוא בבוזמן. יש גם בג’קסון וב Idaho Falls. הבעיה היא שאין מאיפה לטוס באיזור ברייס. מציע לעשות את הדרך ברכב. בחזור תוכלו באמת לטוס, רק צריך רק לבדוק שניתן לקחת רכב בפיניקס ולהחזיר באחת מהעיירות הנ”ל. אם לא, הכי הגיוני יהיה לחזור לסולט לייק סיטי ולטוס משם לסן פרנסיסקו.

שכחתי לכתוב בהודעה הקודמת שכביש 1 חסום כרגע בגלל התמוטטות גשר, אז תצטרכו לבקר בחלק אחד שלו, לנסוע בכביש המהיר יותר לחלק השני ולבקר בו.

מציע את המסלול הבא:

30.4 – 3.5 – ביקור משפחתי

4.5 – סדונה והסביבה הקרובה

5.5 – נסיעה לגראנד קניון וביקור

6.5 – נסיעה לפייג’, ביקור בפרסת הסוס וקניון אנטילופ

7.5 – אגם פאוול ונסיעה לציון

8.5 – ציון

9.5 – השלמות בציון ונסיעה לברייס

10.5 – ברייס ותחילת נסיעה לילוסטון, לינה בסולט לייק או טיפה קודם אם לא הספקתם

11.5 – המשך עד ג’קסון וביקור בגראנד טיטון

12.5 – גראנד טיטון

13-16.5 – ילוסטון

17.5 – נסיעה לשדה תעופה כלשהו וטיסה לסן פרנסיסקו

18-20.5 – סן פרנסיסקו

21-23.5 – נסיעה ליוסמיטי וביקור

24-25.5 – סקויה וקינגס

26.5 – נסיעה לסנטה ברברה והמשך עד מורו ביי

27.5 – נסיעה צפונה על כביש 1 לאיזורים הניתן לביקור מדרום לחסימה, חזרה לכביש 101 ונסיעה למונטריי

28.5 – מונטריי והסביבה הקרובה

29.5 – חזרה לסן פרנסיסקו

כאמור, אם איזור TIOGA ביוסמיטי עדיין חסום, ייתכן ששלושה ימים יהיו יותר מידי לביקור בפארק. תוכלו להוריד יום ולהעביר אותו למקום אחר. כנ”ל לגבי הביקור בטיטון וילוסטון. שם אני פחות מעודכן באיזורים העלולים להיות חסומים בחודש מאי.

• adirgali
                adirgali נערך לאחרונה על ידי

יש כמה דילוגים במסלול על מקומות שמתבקש לעצור ולהקדיש להם קצת זמן. במיוחד לאור העובדה ששמרת לילוסטון הרבה יותר ימים מהנדרש.

1. בין פיניקס לגרנד קניון חובה להקדיש יום טיול בסדונה!

2. אפשר לנסוע ישירות מגרנד קניון לציון, אבל לא חבל לעבור על פני לייק פאוול ולא להקדיש לו יום? או לחילופין לווגאס אם נוסעים מהצד השני, שהוא ארוך יותר.

3. לדעתי מיותר לטוס לסולט לייק סיטי אם כבר הגעתם לברייס. אישית הייתי מאריכה מכאן את הדרך ומטיילת בעוד פארקים של יוטה, אבל גם אם אין ענין להאריך כאן, יקח לכם יותר זמן כולל לטוס מאשר לנהוג את זה ודי.

4. עוד לא הייתי באזור ילוסטון, אבל זה התכנון שלנו לקיץ הקרוב, אז מרשה לעצמי לתת המלצות על סמך הקריאות הרבות מאוד שלי:

מתוך הימים שהקדשת לפרק ילוסטון, מציעה לחלק את זה ליום או חצי יום בג'קסון (לצורך הענין, אחרי לילה בסולט לייק סיטי לנסוע לגקסון, לבלות שם את שארית היום, להשאר ללון ולהמשיך למחרת הלאה), יום שלם בגרנד טיטון, וארבעה ימים בילוסטון.

5. מאיפה הכוונה לטוס לס.פ? בחזרה מסולט לייק סיטי?

• baba4ko
                  baba4ko נערך לאחרונה על ידי

כמו שכתבו לך קודמיי , גם אני מהוסיף את שלי  אפילו שכבר נאמר

אחרי יום בגרנד קניון-  נסיע ל ציון אריכה כ 5 שעות , תעצרו בטוח בפייג' להתרענן ותטיילו סביב הסכר. זאת אומרת עוד שעה לפחות, לכן עדיף לישון בפייג'. בבוקר אפשר לבקר באנטילופ קניון ואז להמשיך לציון.

אם אתם מגיעים לבריס עדיף לישון בערב שם , לא לחזור לציון

נסיע ל סלט לייק סיט מברייס- דרך כביש המהיר כ5 שעות בדוק , כביש נוח מאוד לא מעיף. אם תבחרו לנסוע דרך כביש 12 , זה מאריך את הנסיעה כשעתיים. בכל מקרה חייבים לישון בסלט לייק. אפשר  לנצל את העצירה כדי לעשות קניות בטראוורס אווטלט או בטאנג'ר בפארק סיטי, או סיור בעיר.

מסלט לייק אפשר לטוס לכיוון גרנד קניון ( Jackson or Bozeman, או פשון לנסוע צפונה כ 5 שעות לג'קסון , שם טיול יום יומיים בטטונס ו נסיע לילווסטון.

כאן יש לך בעיה נוספת  עם טיסה לסן פרנסיסקו כמו שכתבת.

הזמנת כרטיסים ? נראה לי צריך עם קונקשן , מה עם עלות של שכירות חד כיווני והחזר רכב בשדה קטן ,לזה גם יש עלויות. כרטיסי טיסה גם לא זולים , אולי עדיף פשוט אחרי ילווסטון ללחזור דרך כביש המהיר לסלט לייק ומשם לטוס לסן פרנסיסקו.  כ6 שעות נסיע

בקשר לפרקים בדרום יוטה כרגע אין שום בעיה הכל פתוח,  ברייס לפני שבוע וכביש 12 היו פתוחים,  בגובה 3000 מטר  נסיע חלקה ללא בעיות.  רק צד הצפוני של גרנד קניון סגור עד 15 במאי.

כביש 12ברייסברייסכביש 12
                  • yoyo999

adigardil

על פי מה שאני קורא כאן חושב שמילו סטון נחזור לסולט לייק ומשם לסאן פרנסיסקו.

dhz

ראיתי את המפה הזו ועל פי מה שהם כותבים תחת 2017 Spring Road Opening Dates  רוב הכבישים אמורים להיות פתוחים עד ה 12 למאי, האם לא כדאי להסתמך על המידע הזה?

• yoyo999

תודה רבה אבי,

העמקתי עכשיו במסלול שהצעת והוא נשמע הרבה יותר מוצלח.

בנוגע לילו סטון, מתלבט האם ללון במקום אחד או לשנות, קראתי/שמעתי דעות לכאן ולכאן, מה דעתכם?

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון