ריו סלסטה קוסטה ריקה
-
שלום לחברי הפורום,
רציתי לדעת הבנתי שיש מסלול קצר לריו סלסטה כ 3 שעות.
לאיזה נקודת ציון צריך להגיע לנסיעה לפארק, יש כפר כלשהו? WAZE או MAPSME?
דבר שני אפשר לרחוץ במי האגם שם?
תודה רבה לכולם
-
אי אפשר להכנס למים.
יש מספר מסלולים. יש מפה בכניסה עם האפשרויות. למפל והבריכה הראשונים לקח כ40 דקות הליכה. משם אפשר להמשיך למסלולים נוספים.
נראה לי שרשמנו בוויז ריו סלסטה נשיונל פארק.
-
אפשר להגיע לשמורה משני מקומות- מ- Bijagua או מאזור Guatoso.
מהראשונה יש דרך יותר חדשה, ונחשב יותר קל להגיע.. אם כי המסלולים למפל משני הצדדים נראים בערך באותו אורך.
אני באופן אישי עשיתי את המסלול מהצד של גוואטוסו. אם אתם משם נוסעים עם רכב שכור, תצטרכו עם 4X4. אנחנו לקחנו מונית 4X4 מגוואטוסו לכפר ריו סלסטה והיא העלתה אותנו עד לפתח של השמורה, שם ישנו ולמחרת על הבוקר יצאנו עם מדריך לטיול של כ-3 שעות למפל הלוך ושוב.
אם יוצאים מהצד של הכפר ריו סלסטה- יש מקום בנהר שיש נביעה של מים חמים ואפשר להתרחץ שם. אם ירד הרבה גשם- המקום של הנביעה החמה מאוד מצומצם כי הכל נשטף, ואז גם הצבע בבריכה ליד המפל לא כחול-ירוק כמו בתמונות….
-
תודה לכם,
רציתי לשאול את המסלול הזה ניתן לטייל ללא מדריך?
וגדליהו אולי תעזור לי בהכוונה לשם, קודם כל אני מעדיף את המסלול היותר קל וקצר. מ- Bijagua המסלול יותר קצר? ומה אני רושם ב-waze כדי להגיע לנקודת ההתחלה הזו?
תודה

-
השמורה עצמה נקראת Tenerio volcano national park. אני לא יודע מה זה יראה לך בלייזר. אני כאמור לא נהגתי שם מעולם. שני המסלולים המרכזיים כמו שכתבתי נראים לי על המפה באותו אורך ובד"כ אנשים הולכים עד המפל וחזרה ולא סוגרים מסלול מעגלי, שטכנית אפשרי עם חזרה על כביש.
את החלק שאני עשיתי מהכפר ריו סלסטה נראה לי שאפשרי בלי מדריך ( אני קיבלתי את המדריך חינם מהמקום שישנתי בכניסה לשמורה). ושוב- דווקא המסלול מביאג’ה יותר פופולרי.
דרך אגב-אם אתה לא רואה פתרון נוח בלייזר, אתה תמיד יכול להכניס את אחד ממקומות הלינה הסמוכים לכניסה.
-
הנסיעה לשמורה מחייבת 4×4 כיוון שמהרגע שיורדים מהכביש הראשי לכיוון השמורה מדובר בנסיעה מאתגרת (עליה תלולה, אבנים ועוד...)
המסלול הלוך חזור כ-3 שעות. אנחנו היינו עם 2 ילדות (בגיל 5 ו-7). ביצענו את המסלול עצמאית. המסלול לא קשה, אך כיוון שהגענו לשם לאחר יממה גשומה...המסלול היה בוצי וחששנו מהחלקות... מספר אנשים סביבנו החליקו…
מקום יפהפה ושווה את ההגעה המאתגרת אליו.
רובי
-
הי.
אנחנו היינו בריו סלסטה לפני מספר ימים.
בווייז פשוט רשמנו ריו סלסטה. כשמתקרבים יש שילוט לכיוון השמורה.
המסלול כולו עד לחיבור הנחלים וחזרה לקח לנו 3 וחצי שעות עם 3 ילדים..…
אנחנו לא לקחנו מדריך (וגם לא ראינו כאלו בכניסה) אבל אחר כך הבנו מאנשים שטיילו עם מדריכים שראו קופים ותוכנים.
למסלול עצמו אין צורך במדריך. הכל משולט בצורה ברורה מאד