ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי לגאורגיה עם תינוקות!!

פורום טיולי משפחות
    4
    6
    1885
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • alonamirim
      alonamirim נערך לאחרונה על ידי

אנחנו שוקלים לנסוע לטיול משפחתי מורחב לגאורגיה למשך עשרה ימים, מדובר בזוג עם תינוקת בת ארבעה חודשים, ילדה בת שנתיים וחצי וסבא סבתא...האם מישהו התנסה בטיול עם ילדים בגילאים באלה ושרד כדי לספר על זה..?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוליב י
        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

מה אתם מתכננים לעשות שם?

עד כמה הטיול כרוך בנסיעות ארוכות?

בני כמה סבא וסבתא ומה היכולת הפיזית שלהם, כולל יכולת בנשיאת תינוק/ פעוט?

האם כל ארבעת המבוגרים נוהגים ומסוגלים לנהוג בטיול?

אם אתם מעוניינים בטיול הכולל נסיעות ארוכות – בהרכב המשפחתי הזה הייתי מוותרת. גילאי הילדים לא נוחים לזה. 

אם אתם מעוניינים בטיולי הליכה – תלוי בהרגלים שלכם וביכולות של סבא וסבתא [אנו טיילנו עם תינוקות ופעוטות על הגב, אבל צריך להיות רגילים לזה ולא לנסות בפעם הראשונה בארץ זרה]

אם יש הגבלה על יכולות הנהגים – קחו בחשבון שההרכב של תינוק+פעוט עלול לפגוע משמעותית בשעות השינה, יש לזה משמעות בנהיגה בכבישים לא מוכרים [וגם בכבישים כן מוכרים]

ולמה דווקא גיאורגיה?

והערה: לגבי התינוק, ההערה הדי קבועה שלי פה לאחרונה

לפני נסיעה לגיאורגיה לרוב ממליצים על חיסוני טטנוס, צהבת, טיפוס הבטן וחצבת. צהבת, חצבת וטטנוס אלו חיסוני שגרה אך בגיל ארבעה חודשים התינוק טרם סיים לקבלם. טיפוס הבטן לתינוק בגיל כזה, אני הייתי נרתעת. חשבו האם שווה לכם הסיכון תמורת הטיול. 

לשאלה “האם מישהו התנסה בטיול עם ילדים בגילאים האלו” – בהחלט, טיילנו לא מעט עם ילדים בגילאים האלו. אבל למדינות עם רפואה מתקדמת שאין צורך להתחסן במיוחד לפני הטיול בהן. 

[ויש גם משפחות אחרות שטיילו למקומות אחרים בעולם, פשוט צריך להיות מודעים לנושא]. 

• alonamirim
          alonamirim נערך לאחרונה על ידי

אין ספק שמדובר בפרויקט מאתגר...כרגע רק שוקלים...גאורגיה כי מעונינים בטיול שורשים, מדובר בסבא וסבתא שיעזרו מאוד אבל יתקשו מבחינת נשיאת הילדים על הידיים..ותיקון קטן ..הקטנה תיהיה בת חצי שנה...

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

זה עניין של גישה ואינני שופטת איש.

אני – לא הייתי נוסעת לטייל עם תינוקות במקום שאינו מדינה מערבית עם שירותי רפואה מתקדמים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • אוליב י
              אוליב י נערך לאחרונה על ידי

כלומר – הפוקוס בטיול הוא בעצם סבא וסבתא?

מה זה אומר “יתקשו בנשיאת הילדים”? האם מצבם הבריאותי טוב וסתם קשה להם לסחוב ילד, או שיש להם בעיות בריאות?

אם הפוקוס של טיול השורשים הוא סבא וסבתא, אז תוספת התינוק והפעוט עלולה ממש לקלקל אותו. כי הצרכים מאד מאד שונים, ואתם כהורים תמצאו את עצמכם ממוקדים בקטנים כאשר סבא וסבתא רק ירצו להעביר לכם את הנוסטלגיה שלהם. זה עלול להיות מילכוד  מתסכל. 

מצד שני, אם סבא וסבתא לא צעירים אז קשה לומר “חכו”...

במצב דומה [היינו עם קטנטנים בגילאים בערך דומים] בן הזוג נסע עם הוריו לענייני שורשים [אם כי לא בגיאורגיה] ואני נשארתי עם הילדים. הוריו קיבלו את תשומת הלב המלאה שלו, והילדים קיבלו טיולים אחרים איתנו. שנינו לא הצטערנו על ההחלטה הזו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • Salvador26
                Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

מתנצלת מראש, אבל אהיה יותר נחרצת מקודמיי.

אם אתם רוצים להיות בטביליסי או באטומי, יכול להיות שזה יעד מתאים. אבל לא מתאים לטיולי טבע להרכב שלכם.

זאת לא מדינה מערבית. זאת מדינה הררית. אופי האטרקציות הוא ספציפי לטבע הררי. לא מתאים לטיול עם פעוט. האמת שלא הייתי בוחרת אפילו באוסטריה לטיול טבע עם תינוקות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון