סין - קונמינג
-
אשמח לקבל המלצה על לינה בקונמינג במקום שיש בו תרמילאים ומידע על מסלולים (גם טיולים מאורגנים)
-
כל מה שהגבתי לך לפני דקה על צ’נגדו, כאן אני אומר ההיפך… (מצטער).
העיר עם האכסניות הכי גרועות שנתקלתי בהן בסין מבחינת שירות.
הכי פחות גרועה – Upland.
(אל תתבלבל עם cloudland, זו אכסניה אחרת).
אחת הנפוצות בקונמינג (משום מה) היא The Hump - ממוקמת במרכז, אבל השירות שם הוא הכי גרוע שנתקלתי בו בסין.יש בקונמינג קהילה לא קטנה של ישראלים, רובם סטודנטים, אבל יש גם כמה עשרות שמתגוררים שם. תנסה לחפש בפייסבוק.
-
מסכים ומחזקקלאודלנד היא אכסנייה די נוראית, לפחות נכון ל-2010. מהמקומות הגרועים יותר שיצא לי להתאכסן בהם. למרות שיש גם בונוס בדמות מסעדה סבירה ואפשרות לרכוש כרטיסי רכבת.
באופן כללי, קונמינג היא לא משהו. יש כמה אטרקציות נחמדות, אבל ממש לא חובה.
-
היכן מומלץ ללון בקונמינג במטרה לצאת ל DONGCHUAN?
-
זה לא כ”כ משנה איפה אתה ישן.
תבדוק מאיזו תחנת אוטובוס אתה אמור לצאת, תעתיק את השם של התחנה לסינית ותשמור תצלום מסך, כך תראה לסינים את השם של התחנה ללא צורך ב-wifi.
רק שים לב שאתה לא נוסע למקום (עיירה) שנקראת דון צ’ואן, אלא ל - Fazhe.
אתה יורד כמה תחנות קודם, לא בתחנה הסופית ב-Fazhe,
במקום שנקרא Huashitou או Huakou (לפעמים כתוב Huagou).אני הגעתי לשם מ-Upland. אוטובוס עירוני עד התחנה המרכזית (כחצי שעה נסיעה) ומשם אוטובוס בין עירוני לדון צ’ואן כ-5 שעות.
-
הי
טיילנו באוקטובר האחרון
בתור עיר מעבר שלא ציפינו ממנה לכלום והשתדלנו להיות בה מינימום- קונמינג הפתיעה אותנו מאוד לטובה. עיר נעימה מאוד לשהות בה, לפחות במרכז העיר באזור שוק סמוך לאגם הירוק והאוניברסיטה.
הגסטהאוס שלנו , LOST GARDEN היה מצוין. לא היתה מספיק אווירה תרמילאית- אבל הוא היה די ריק באוקטובר, אז לא יודעת כמה אפשר לשפוט. ישנו בחדר זוגי ולא בדורמס. לגבי טיולים- יש להם טיולים מאורגנים אבל לא ניסינו אותם ונסענו עצמאית.
הם בהחלט שיתפו פעולה בנסיון שלנו למצוא שותפים- שלחנו להם מייל והם שמו מודעה על הלוח שלהם כמה ימים לפני שהגענו.
לגבי דונגשואן- בשביל מי כתבתי טיפ כל כך מפורט?
מקומות הלינה הם במרכז העיר והתחנה לפחות חצי שעה משם, בפרברים. קונמינג נראית קטנה על המפה- אבל גרים שם 7 מיליון איש. זה ענק.
בהצלחה
יולי