ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בריכות איזמרגד - פארק ציון

פורום צפון אמריקה
    10
    16
    2165
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

מסלול שווה או לא?
      קראתי גם שמקסים וגם שמדובר בשלולית עלובה?
      מה הגירסה שלכם?

אנחנו נהיה שם באמצע יולי השנה ( זאת לגבי כמה מיים)

כדאי או לא?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שאני כתבתי שמדובר בשלולית Smile

קשה לנחש מה יהיה ביולי.. הכי טוב יהיה לשאול את הריינג’רים אם הבריכות במצב טוב או לא.

• ayeletback

לא רק אתה, הרבה כתבו.
          אני אנסה לשאול אחרת.
          מישהו ראה את המסלול הזה בתפארתו וממליץ?

באיזה חודש בשנה?

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

הייתי פעמיים ביולי אוגוסט. בפעם הראשונה הבריכות היו מרהיבות. בפעם השניה שלולית עלובה. צריך פשוט לשאול את הריינג’רים, זה כנראה תלוי בכמות הגשם שירדה בחורף הרלבנטי….  דרך אגב, לאור ההתנסות המצערת הזו אני ממליצה לא לקבוע מסלולים ספציפיים מראש אלא להתיעץ תמיד במקום. כך אני נוהגת מאז.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • adirgali
              adirgali נערך לאחרונה על ידי

בהמשך לשאלה של איילת (גם אנחנו מתוכננים להגיע לציון באמצע יולי)-

האם יש סיכוי להספיק ביום אחד, שיתחיל נניח בסביבות עשר (הגעה לכניסה לפארק) ויסתיים לכל המאוחר בארבע בחזרה ברכב ליציאה מהפארק, יותר ממסלול אחד? או שאולי עדיף להתמקד רק בריברסייד ווק+ חלק מהnarrows? עד איפה? יש איזו נקודת ציון שממנה זה נהיה עמוק יותר או מורכב יותר? (צעיר הילדים בן שש וחצי גבוה) או עדיף לא להתחיל בכלל את הnarrows (מעבר לשכשוך בכניסה אליו) אלא לחזור ולעשות את אמרלד פולז? מה ריאלי?

אין לי מושג כמה לקחת בחשבון לכל המסביב- חניה, זמני המתנה לשאטל (מניחה שכבר לא תהיה חניה בתוך הפארק אז נצטרך בטח גם שאטל מספרינגדייל), זמן נסיעה בשאטל עד התחנה האחרונה של ריברסייד, אחכ חזרה...מקוה שלפחות למסלול אחד ישאר זמןsmiley

• SJM
                SJM נערך לאחרונה על ידי

אני די בטוח שבקיץ בכלל אין אפשרות להיכנס עם הרכב וחייבים להשתמש בשאטל. בכל מקרה, אני הספקתי (עם האוטו, זה היה בחורף) ביום אחד: אנג’לס לנדינג, ריברסייד רק עד האמצע, אמרלד פולס (שימו לב שיש כמה.. יש עליון, תחתון ואמצעי. לא זוכר איזה עשיתי) והסלע הבוכה. אני הייתי מטייל בודד והקצב שלי יחסית מהיר, אבל אני מניח שתוכלו להספיק לפחות שני מסלולים. לדעתי אם אתם לא מוכנים בשום אופן לעשות את אנג’לס לנדינג הנהדר, אז תתמקדו ב NARROWS ואם נשאר זמן תוכלו לעשות עוד מסלול אחד קצר.

• roshaked
                  roshaked נערך לאחרונה על ידי

לגבי מסלול narrows

ביולי האחרון עשינו טיול חד יומי לפארק זאיון   - יש שאטלים חינם מספרינגדייל הסמוכה עד מרכז המבקרים צריך לקחת בחשבון שלהגיע למסלול  לוקח בערך 40 דקות להגיע עם השאטל השני  שיוצא ממרכז המבקרים בפארק. כמו כן כדאי להתעדכן לגבי מזג האויר  ביום המקורי שתכננו להגיע היו גשמים שגורמים להצפות במסלול ולכן דחינו את הטיול ביומיים

מומלץ להשכיר מקל הליכה (7$) לטובת המסלול ולבוא עם נעלים סגורות שאפשר ללכת איתן במים

אני הלכתי בערך קילומטר ומשהו פנימה וחזרתי – המים לא עמוקים אבל ההליכה היא איטית ולוקחת זמן.

עופר

• adirgali
                    adirgali נערך לאחרונה על ידי

אני יודעת שאין כניסה עם רכב לתוך הקניון בקיץ. התכוונתי שנצטרך שני שאטלים, כי גם החניה של מרכז המבקרים שעד לשם כן אפשר להכנס עם הרכב ומשם יוצא השאטל מתמלאת מוקדם, כך שנצטרך בטח לחנות מחוץ לפארק לגמרי (איפה חונים אגב? עם קרוואן 30 פיט...).

לגבי הnarrows, לפחות אם לא הולכים את כל אורכו- אי אפשר עם סנדלי שורש ודומיהן? או סתם נעלי הליכה שלא אכפת לנו להרטיב ולהירטב מבפנים ואחכ לייבש? ברור לי שזה פחות בטיחותי ממגפי גומי סגורים שמגנים על כפות הרגליים, השאלה עד כמה זה קריטי. לא נראה לי שנרצה להתעכב על שכירת ציוד וכיוב’.

כמה זה שונה מללכת בתוך נחל ג’ילבון נניח?

ואני חושבת שהמסלול הקל, שמומלץ למשפחות, מבין האמרלדים זה התחתון.

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

לגבי מקל הליכה

מניסיון של שנים ארוכות בטרקים, מקל הליכה אחד אינו גליק גדול – אבל נסו ללכת עם שניים. זה מוזר בהתחלה, אבל אחרי חצי שעה מתרגלים, ואחרי שעתיים כבר תגידו לעצמכם שאתם חייבים לקנות מקלות לעצמכם לטיולים רגליים עתידיים. שני מקלות באמת עושים את ההבדל, בגדול.

באשר להליכה במים – בדקו מה גובה המים. אם הוא עובר את קו הנעל, ייקח זמן לייבש מבפנים נעל אטומה למים, וכבר עדיף לזרוק בתיק סנדלי שורש ולהחליף כשמגיעים למים גבוהים מגובה נעל.

זה המלצות בכללי לגבי ציוד, לא לגבי המסלול הספציפי הזה.

• ludar
                        ludar נערך לאחרונה על ידי

הייתי במרץ בשנה שעברה, והבריכות נראו כמו שלוליות עלובות. היה מיותר.

למחרת (גם אני הייתי לבד) עשיתי את הקניון אוברלוק, אנג’לס לנדינג, הסלע הבוכה וריברסייד (ללא ה- Narrows בגלל חשש משטפונות)

לדעתי אנג’לס לנדינג עולה בכמה רמות על המסלולים האחרים (אבל הוא גם יותר קשה).

הסלע הבוכה זו הליכה של כמה דקות – מבחינתי היה מיותר (אבל אולי זה בגלל שבדרך לאנג’לס לנדינג כל הסלעים בכו עליי)

ריברסייד נחמד ופשוט – אבל לא מלהיב במיוחד. כנ”ל הקניון אוברלוק (שוב, אולי בגלל שמזג האוויר לא היה משהו).

נהיה שם באוגוסט השנה ונעשה(בתקווה) את ה- Narrows  – נראה לי הכי מלהיב לילדים

• itzikc78
                          itzikc78 נערך לאחרונה על ידי

מסלול הבריכות לא אטרקציה מאוד מלהיבה, גם לא בשיאה. מדובר במסלול  קצר,

הבריכות באמת חמודות ויש מפל יפה בקצה. לא מעבר.

אם תעשו את אנג’לס לנדינג (מאוד ממליץ, למרות הקושי), אז מסלול הבריכות

ממש בסמוך אליו ולא יגזול מיכם יותר מ 40 דקות, ויכול להוות התרעננות מים

נחמדה לאחר המסלול התובעני של ה Angels Landing.

• davidkalir
                            davidkalir נערך לאחרונה על ידי

תתעמקי בתוכן המצורף בלינק תהיה לך אולי תשובה יותר מדויקת לגבי בריכת האיזמרגד. עד לNarrows זה מסלול לא פשוט ונחשב לקשה.

זאיון פארק

דוידי

• davidkalir
                              davidkalir נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות והארות

1 סנדלים- ההצעה שלי ללכת עם נעליים גם אם ייקח להם זמן להתייבש. ההליכה בתוך המים היא בינות סלעים במקומות רבים. המים עכורים ואתם לא רואים היכן אתם מניחים את הרגליים. לקבל מכה מסלע יכולה להיות ממש לא נעימה. כמו כן יכנסו לכם לסנדלים אבנים קטנות שיהפכו את ההליכה ללא נעימה. בתוך המים יש גם ענפים לא מעטים שיכולים לחבול בכפות הרגליים שלכם. ניתן להשכיר נעלי הליכה במים בכניסה לפארק.

2 מקל הליכה- גם מקל אחד עדיין יותר טוב מכלום ובהליכה בתוך המים על סלעים חלקים הוא ישפר את היציבה שלכם. אני הייתי מגדיר מקל הליכה ונעליים  כחובה ולא כהמלצה.

3-הכניסה לפארק היא אך ורק באמצעות השאטל למעט מי שלן במלון שנמצא בתוך הפארק.

4-זמן הנסיעה של השאטל ממרכז המבקרים ועד לתחנה האחרונה –                        TEMPLE OF SINAWAVA הוא כ-20דקות.

5-כמה זמן לעשות את המסלול בתוך המים? כל המסלול הוא 15 ק”מ ולא נחשב למסלול קל. אפשר לעשות כמה זמן שמגדירים מראש להליכה. לא לפי ק”מ אלא לפי זמן. שעה שעתיים הלוך ושעה שעתיים חזור בהחלט מספיקים ומהנים. ההליכה בתוך המים בערוץ הצר שיש מקומות שרוחבו אינו עולה על 10 מ היא חוויה שווה.

6-הסלע הבוכה הוא מסלול קל מאוד ומעבר לזרזיפי המים הנוף משם נהדר אז לא לוותר. מתי תהיו עוד פעם במקום מדהים שכזה?

7- מסלול בריכות האמרלד מתחלק ל-2 הבריכה הנמוכה והבריכה הגבוהה. הנמוכה גדולה יותר עם מפל ששביל הטיול עובר תחתיו אז זה לכשעצמו נחמד והמסלול עד לבריכה הזאת נחשב לקל. לבריכה העליונה הטיפוס כבר יותר אינטינסיבי  והבריכה קטנה. אז אם יש לכם זמן תעשו את המסלול עד לבריכה הראשונה. היא גם הרבה יותר מרשימה.

8- Angels Landing via West Rim Trai מסלול קשה ומדהים. זה לפי היכולות של כל אחד ואחד ואם אתם עם ילדים יש את נושא הבטיחות.(תהומות)

דוידי

• ayeletback

תודה
                                מתגבש לי הטיול פחות או יותר.
                                את האנגלס לנדינג לא נעשה.
                                גם העליה התלולה תהיה לי מאוד קשה , ואת החלק האחרון בחיים לא אעשה וגם לא הילדים. 
                                לעומת זאת את ה NARROW בהחלט נעשה בתור בוגרי אין סוף טיולי זאכי הליכה במיים מתאימה לנו. ניקח נעליים ומקלות ונטייל.
                                יש נקודה ב NARROW שכדאי להגיע עד אליה לפני שחוזרים ( מפל כלשהו? )

• אביבית2015
                                  אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

ב zion אפשר להגיע עד ל mystery falls. זה בערך חצי מייל לתוך ה narrows. שם הרבה מסתובבים וחוזרים.

• roshaked
                                    roshaked נערך לאחרונה על ידי

קחו בחשבון מבחינת הזמנים שמתחנת השאטל עד לתחילת המסלול הרטוב זה מעל ק”מ וככה גם בחזור.

במידה והמסלול עמוס זה כמובן מעט את הקצב.

מצרף תמונה מהנקודה הכי רחוקה שאני הגעתי אליה , אפשר לראות שהמים מאוד עכורים וזה מאט את ההליכה.

עופר

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון