מבקשת עצה בנוגע להגעה מקמלופס לויקטוריה
-
הי, פעם ראשונה בפורום אמריקה. נוכחת יותר באירופה. לנו זו הפעם הראשונה ביבשת ומתחילים דווקא בקנדה, מערב קנדה הרוקיס וונקובר.
רציתי עצה בנוגע להגעה מקמלופס לויקטוריה.
התכנון שלנו הוא להגיע מקמלופס לונקובר (לאחר הטיול ברוקיס) ושם בונקובר יש לנו 2 לילות. במהלכם נרצה לעשות את המעבורת לויקטוריה ולגני בוצ'רד. מה שאומר שצריך מהבוקר לצאת למעבורת ולחזור באותו היום. כאשר כל זה בתחילת אוקטובר, ובערב מחשיך בשש וחצי.
עלה לי רעיון חדש, לנסוע מקמפלוס ישר לויקטוריה. הכוונה לעשות את הדרך עד נמל המעבורת בונקובר כ 4 שעות נטו. לקחת את המעבורת כשעה וחצי ובטח להגיע סביב השעה 16:00/ 17:00 אחר הצהריים לויקטוריה. ואז לנים לילה. בערב מטיילים בעיר ולמחרת בבוקר עושים את גני בוצ'רד ואז חוזרים במעבורת לוונקובר. מגיעים לוונקובר סביב הצהריים המוקדמות. אין לי מספיק ימים גם לפסיפיק רים וכל השאר.. מעוניינים רק לחוות את הנסיעה לויקטוריה בים הפסיפיק שזה חווייה בפני עצמה ולראות את הגנים.
בונקובר עצמה אנחנו לנים בדאון טאון, הולידיי אין ויהיו לנו שני 3/4 ימים. כי הטיסה למחרת ב 9 בערב.
לא עושים את גשר קפילנו.
פשוט חסר לי יום אחד נוסף בטיול.... האם אני חושבת בצורה הגיונית?תודה
סיגל
-
אפשרי .
לטעמי הבחירה שלכם לא נכונה.
ונקובר הרבה יותר מגוונת וכיפית מויקטוריה. וגני הבוצ’ר הם ממש סתם לטעמי.
אני במקומכם לא הייתי מבזבזת את הזמן ( וזה לא מעט זמן ) על הפלגה הלוך וחזור לויקטוריה.
רק לא הבנתי איך יש לכם 2 שלושת רבעי יום בוונקובר.
ביום שבו אתם לנים בויקטוריה
תגיעו לגנים ב 10:00 ( אז נפתחים לא? ) תשהו בהם בערך שעתיים ( מינימום לא? באתם במיוחד בשבילם ) משם למעבורת עד שעולים ויורדים ) נגיד ב 2:00-3:00 לוונקובר.
איתור המלון , צק אין למלון. אנחנו ב 5:00ב 6:30 כבר חושך. אין לכם שום דבר בוונקובר ( חוץ. מאולי מסעדה )
נשארתם עם יום אחד בוונקובר שבסופו יש טיסה , כל שזה לא באמת יום תיירות כיפי.
שוב לדעתי טעות , וונקובר מהממת. גני הבוצ’ר ממש סתמיים . ממש לא שווה לוותר על וונקובר עבורם.
-
הי איילת, הבנתי את תשובתך. אחשוב על הקטע שלוותר על הנושא, פשוט חבל לי לוותר על השיט שאומרים שהוא נהדר.
לגבי הגנים פותחים באוקטובר בשעה 09:00. אנחנו די מהמתקתקים. ולכן חשבתי להגיע כבר בצהריים לוונקובר.
תודה
סיגל
-
השייט במעבורת? נהדר?
נוף חביב ( אם יש יום יפה – לא וודאי בכלל אצלנו היה מזג אויר אפור ולא ראו כלום. בילינו את השייט בחנות הבגדים של המעבורת) אבל לא שום דבר מדהים.
-
בשייט אין משהו מיוחד, עולים עם הרכב למעבורת, מסביב מים ומים, עדיף לשהות בונקובר בה יש הרבה יותר מה לראות
-
איילת וארמון שתיכן אומרות לי את אותו הדבר
אני בהחלט מבינה מה אתן אומרות.
היינו בשייט בשנה שעברה משטוקהולם לווקסהולם שזה אי בשבדיה. והיה באמת שייט רגיל לא מי יודע מה.
אני בהחלט יבדוק את זה לעומק, למרות שאני קוראת בטיפים שגני בוצארד הם ממש יפים ולא כדאי להפסיד. והיינו בגנים באירופה. השאלה באמת אם זה באמת שווה.
תודה
סיגל
-
גנים בוטניים זו שאלה של טעם. אני אישית לא מחובבי הז'אנר. לא הייתי משקיע את הזמן והמאמץ בשביל זה. אם אתם ממש רוצים שייט- יש מעבורת 20 דקות לאי בואן. אפשר לעשות שם מסלול טיול קצר ולתפוס מעבורת חזרה אחרי כ’ 3 שעות.
-
הי גדליה תודה גם לך. הבנתי את העניין.
אני בהחלט אבדוק את הכדאיות.
תודה
סיגל
-
אין מה לעשות בויקטוריה באוקטובר לתיירים.
זאת עיר מקסימה והגנים באמת יפים, אבל האווירה הכייפית היא בקיץ, עד ללייבור דיי, עם מופעי רחוב בנמל הפנימי, דוכנים במדרחוב, זיקוקי דינור בגנים במוצ”ש וכו’.
גרנו בוונקאובר 8 שנים, ושטנו מספר פעמים לאיים. בקיץ – מקסים. מאמצע ספטמבר – קצת מבאס.
הגנים יפים אבל לא מצדיקים את הטרחה המיוחדת.
וונקאובר עיר מהממת ושוקקת חיים. גם בימים קרירים וגשומים אפשר להסתובב ולהנות. אבל עדיף בימי שמש

-
אם אתם רק זוג, הייתי שוקל לטוס מקלגרי לוונקובר או לויקטוריה
-
הי אביבית וגם גרדין וכולם תודה.
אני ממש הבנתי את העניין. וזה באמת טירחה ממש גדולה לעשות את הסיכוב. נראה לי שהרעיון של הגנים פחות מלהיב. היינו כבר בגנים גדולים בכמה ערים באירופה וגם אחרי כל השמורות המהממות שמחכות לנו ברוקיס אז עוד גינה כנראה שלא תעשה לנו את זה. וצריך להינות מהעיר וונקובר.
סיפרתי לבני משפחתי והחלטנו שטוב ששאלתי כאן כי נוותר.
פשוט הסוכן שלי ממש המליץ לי על הסיבוב שזה משהו משהו. וגם בזמנו למדתי בקורס נסיעות על האיזור שזכור לי לטובה. מיילא אם באמת היה לי עוד יום.
לא אמרתי קודם. נוסעים בשלושה עם הסטודנט שלנו בן 24. בסוכות.
וגם בדקתי את נושא הטיסה כי ראיתי שהופיע באחד הדיונים כאן. זה בערך עוד 1700 שח לשלושתינו. והבנתי שהנסיעה מגספר לקמלופס יש בה עוד דברים יפים שרואים בדרך וגם נוסעים בקנדה עצמה. אז זה בסדר מבחינתינו.
אשמח לטיפים בוונקובר עצמה. ובכלל רשמתי לגבי גשר קפילנו שאולי לא נלך. אבל במחשבה שנייה אולי כן. האם אפשר רק לראות בלי לעלות עליו?
תודה שוב
סיגל
-
היי סיגל,
אפשר לוותר בלב שלם על השייט לויקטוריה.
אם היה לכם זמן וזה היה בקיץ, אז מילא.
אבל המעבורת באמת לא ממש מעניינת, וגנים בוטניים יפים יש מספיק גם בונקובר עצמה (למשל, גני ואן דוסן שנמצאים מדרום למרכז העיר ליד פארק המלכה אליזבת׳).
לגבי קאפילאנו, אי אפשר לראות מבחוץ. לדעתי המקום שווה ביקור. מלבד הגשר המפורסם יש גם סדרת גשרים תלויים בין העצים ועוד מסלול הליכה חדש שמעוגן לצוק מעל הנחל. מה גם שבאוקטובר יהיו שם הרבה פחות אנשים (שזו המכה העיקרית של המקום בקיץ).
מצד שני אם אתם מחפשים גשר בחינם, אפשר לנסוע לקניון לין שנמצא לא רחוק משם. הגשר אמנם קצר בהרבה מקאפילאנו אך המקום עדיין יפה מאד.
אם אתם עם אוטו, ההגעה לשם קלה מאד. אבל אפשר גם בשייט קצר מהדאון טאון ואז באוטובוס. הטבע שם נחמד מאד (יערות גדולים, נחל זורם עם מפלונים ובריכות) אך בטוח לא ידהים אתכם אחרי הרוקיז. זה מסוג המקומות שיותר מרשימים אם מגיעים אליו לפני הרוקיז.
את לא צריכה להחליט עכשיו. כשאתם מגיעים תראו מה מזג האוויר, ותראו אם עדיין בא לכם לעשות עוד טבע או שאולי עדיף להתמקד באטרקציות עירוניות יותר.
-
הי יובל תודה רבה גם לך. כולם כאן פה אחד. כל הטיולים שלי נבנים ויבנו מאתר הנפלא הזה. גם אני תורמת את חלקי וניסיוני בו, ובהחלט סומכת על תשובות האנשים ונעזרת המון.
זהו אני החלטתי שאנחנו לא נסע לשם, זה מיותר עבורנו.
אבדוק את נושא גשר הקפילנו.
תודה רבה לכולם.
סיגל
-
הי סיגל
קודם כל בחרתם אזור מקסים לטיול
מצטרפת לאלה שאומרים לותר על ויקטוריה. אנחנו היינו בקיץ הקודם ולנו בה שני לילות , אבל אלה הצטרפו לעוד 3 לילות בונקובר. במסגרת של 3 ימים סך הכל לונקובר , ממש לא הייתי טורחת עד ויקטוריה לא בשביל הגנים ולא בשביל השייט.
אגב בתוך ונקובר יש את גני המלכה אליזבת שחלק מהם מאד מזכיר את גני בוטשרד. יכול להיות תחליף נחמד אם ממש יחסר לכם גן .
אני מצרפת לך את הבלוג שלי. לא יודעת אם את מכירה. יש שם תאור מפורט של האזורים הללו כולל ונקובר , ויקטוריה וגשר קפילנו. אנחנו לא מאד התלהבנו ממנו אבל אולי זה קשור בכך שהיינו בשיא העונה והצפיפות הייתה עצומה
מהחלק הזה תוכלי להגיע לשאר הסיפור אם מעניין אותך
תהנו
איריס
-
הי איריס תודה בהחלט ראיתי את הבלוג שלך, יצא לי לעבור עליו וסימנתי לי אותו בפייבוריט, ביחד עם עוד כמה בלוגים.
את זוכרת שעזרת לי בטיול לאלפים הצרפתיים עם הכביש משאמוני למרטיני לכיוון מונטרקס ו- וואלה הכל היה כמו שאמרת…
אז בהחלט אני אקח את עצתך.היעד הזה הוא בהחלט יעד שבראש שלי כבר הרבה זמן ולנו זאת הפעם הראשונה שיוצאים מאירופה וגם הבן מסכים לבוא איתנו אז בכלל…. יש למה לצפות.

תודה
סיגל
-
איריס, חלק א’ שלך בבלוג לגבי הרוקיס מאלף, אין לי מילים. אני הולכת לאמץ אותו.
תודה
סיגל
-
תודה רבה סיגל
כיף לקבל תגובות מפרגנות
תהנו המון ( זה לא טריביאלי שבן ה 24 שמח להצטרף אליכם. בן ה 24 שלי כבר לא רוצה )
איריס
-
סיגל, לגבי וונקאובר עניתי בסיפור הטיול של איריס עם קצת רעיונות. אם יש עוד שאלות אז בשמחה.
-
לגבי גשר קפילנו - בעיניי הוא בהחלט יפה ונחמד. אם יש לך רק שלושה ימים בעיר, גשומים חלקית (אוקטובר זה כבר סתיו וסביר שיהיה חלקית גשום) אז אפשר לוותר ולנצל את ימי השמש לסנטלי פארק ולטייל באזורי החופים היפים. ביום גשום אפשר להסתובב ברחובות העיר (רובסון, 4th ave) שנחמדים ותוססים גם בגשם.
-
לגמרי.... תודה.