לה פלאן או לה זארק?
-
אני בכול מקרה ארחיב את הסקי פס, אבל...
אשמח לשמוע דברים בעד או נגד על שתי האזורים האלו כבסיס לישון בהם???
- רוצה לשמוע חוויות ודעות אישיות - חוץ מסנאופאק לא מחפש מהו ספציפי
( הגעה עם רכב )
מה הסיכוי שיש חניה ( לא בתשלום ) באזור ARC 1800?
תודה לעוזרים -
הייתי בלה פלאן 4 פעמים. תמיד בקלאב מד. כל פעם מגיח ליום או יומיים בלז ארק. נראה לי שלה פלאן עדיף בקצת. בכל מקרה לב פלאן משופעת באיזורי חנייה חינם. אתר מהטובים שיש.
-
הייתי בלז ארק במצטבר 3 שבועות. לגולש טוב הצד הזה הרבה יותר מעניין ומאתגר….יש דרופ של 2000מ! את הירידה הזאת גם אפשר לעשות באופ פיסט! כדאי לציין כשיש ימים עם רוח חזקה אין חיבור בין 2 האתרים, סוגרים את המעלית ואתה תקוע בלה פלאן. כשיש ראות לא טובה יש בלז ארק אפשרות לגלוש בין העצים. בלה פלאן אין אם אני זוכר נכון. יש למטה בעיירה BOURG ST MAURICE אפשרויות לבילויים וקניות (יש גם סניף של דקטלון). אם יש רכב כדאי גם לקפוץ יום אחד ל- SAINTE FOY אתר קטן אבל מוכר מאוד לאופ פיסט מצויין. יש לך גם אופציה לעלות לואל דיזר במקרה של שלג “בעייתי” במתחם של לז ארק. ל-VDI ו-SF יש מחירים מוזלים אם אתה מגיע עם סקי פס של לז ארק.
נב שכחתי ...יש לך שם גם המסלול התלול למדידה מדויקת של מהירות הגלישה אם זה עדיין חשוב לך.
-
לז ארק -
אאאאממממממ....בלה פלאן למדתי סקי לראשונה בשנת 2000. אז יש לי סנטימנטים לאתר הזה למרות שאז לא יכולתי להעריך את עצמת ויופי האתר.
בשנים האחרונות הייתי כ-3 פעמים בלז ארק.
שני אתרים מצויינים שכל אחד עומד בפני עצמו ללא הרחבה. לה פלאן גדול יותר ורגוע יותר.
כפי שמרקוס כתב לז ארק יותר אגרסיבי עם שחורים ואופ פיסט ארוך (אבל לדעתי אשתך לא ברמה הזאת... אם אני לא טועה).
חניה יש בשפע בשני המתחמים.
"הרחבה" מאתר אחד לשני זה עסק יקר וגם במהירות גלישה גבוהה אתה "לא מספיק" את האתר השני. המעבר הוא בגובה נמוך דבר שגוזל זמן גם בהלוך וגם בחזור.
לה פלאן עשוי להיות יקר יותר...
לאחר כל מה שנכתב למעלה ומה שאני כתבתי... אם אני צריך להזמין: לה פלאן
-
אם אני הייתי מזמין הייתי הולך פעם על לזארק ופעם על לפלאן וחוזר לאוסטריה.
-
חזרתי אתמול מ Arc1800.
כאחד שגולש על מסלולים מהודקים. (בעדיפות אדומים) les arcs עדיפה.
המעבר מ לס ארקס ללה פלאן די קשה (בזבוז של שעה מעליות כמעט ללא גלישה בהלוך. חוזרים במסלול כחול משעמם ושלג במצב גרוע.)
המצב במסלולים הנמוכים קשה מאוד (מתחת ל 1800).
בעיקר ב-מונטשבין ו-לס קושס. (איזור לה פלאן)
הייתי ב-1800 (חניה לשבוע תעלה לך 70 יורו)
עדיף דירה שקרובה למעלית ה- Trans-Arc.
-
לגבי חניה.
אין ב-ארק 1800 חניה חינם. (כדי להיכנס לכפר צריך לעבור מחסום שבו לוקחים כרטיס חניה)
יש לך 4 שעות חינם, כדי להוריד את הציוד ולהוציא את האוטו ל-1600 ששם כל החניות חינם.
יש שטל בין הכפרים. הסתכל ב-לינק: http://en.lesarcs.com/getting-around.html
-
אני אוהב את הגישה שלך... אגב...זה בדיוק מה שאני עשיתי...

-
לישון על הגבול בין האתריםהפיתרון הכי פשוט לישון באחד מהכפרים שנמצא קרוב לרכבל בין שני האתרים.
אנחנו ישנו ב- לס ארכס 1800, וגלשנו 3 ימים בכל אתר…..
לדעתי – הצד של לס ארכס הוא עדיף ומעניין יותר, במיוחד עם שלג טרי (שלא ראינו השנה…..)
יונתן
-
אדוארו- כנראה עדין לא יצא לך לראות את אישתי גולשת! מפכינת המסלולים , לה אין משהו מועדף או לא … מה שנמצא בדרך פשוט גולשים….
השארנו מאחור כבר מזמן את נושא צבע המסלול והקושי שלו.. אנחנו בשנתיים האחרונות לא ממש מסתכלים על המפה – פשוט גולשים מה שנמצא מולינו.
( אבל באופפיסט היא עדין חלשה )
לגבי המעבר- גם בפלאכו המעבר הוא לא להיט אבל זה המציאות.
לקחנו דירה ב1800 ממש צמוד למעלית Trans-Arc ולפי המפה אני רואה שצריך לקחת אד מעלית אחת למטה כדי לחזור חזרה ל1800.
אם אני מתכנן לגלוש בלא פאן אין שום בעיה להשקיע את הזמן במעבר- בכול מקרה גולשים רק בצד אחד.
לגבי החניה- טוב לדעת שב1600 זה חינם והשאטלים יכולים באמת לעזור ( אני מבין שזה בדיוק על העיקרון כמו בטין )
תודה רבה לעוזרים