סלובניה קרואטיה או הולנד עם תינוקת
-
הי,
אני מנסה להגיע להחלטה על יעד לקיץ.
ההרכב שלנו הוא זוג ו שלושה ילדים (10.5, 7.5, שלושה חודשים).
היינו ביער השחור וגם באלפים הברניים בשוויץ וכולם מאוד נהנו.
מצד אחד אנחנו רוצים לוקיישן שיהיה קצת שונה מהמקומות שביקרנו בהם, מצד שני אנחנו כעת עם תינוקת, ורוצים מקום שיהיה לה נעים ונוח, וכמובן צריך אטרקציות לגדולים יותר.
הולנד עלתה לגמר כי היא מישורית וקטנה יחסית, עם טמפ’ נוחה.
קרואטיה סלובניה עלו לגמר כי כל מי שהיה שם פשוט מוקסם.
אוסטריה נפלה בחצי הגמר כי החלטנו לשמור אותה לחבר’ה כשיגדלו.
צפון איטליה כי חם ופקוק סביב האגמים, אלא אם כן תגידו אחרת.
דעתכם?
-
השיקול לגבי אוסטריה, לדעתי, מוטעה. אוסטריה מתאימה לילדים צעירים (אין שם פארקי שעשועים מדהימים שילדים קצת יותר גדולים יעדיפו).
גם שאר האפשרויות טובות – רק מציין את העובדה שפסלתם את אוסטריה מסיבה לא נכונה, לדעתי. נכון הוא שאוסטריה עלולה לתת הרגשה דומה לזו שבשוויץ.
-
אני מסכים שחבל לוותר על אוסטריה שמתאימה לכל גיל.
אני נוסע לאוסטריה בפעם השלישית השנה עם ילדים בגילאים 10 ו-6.
סלובניה מאוד דומה לאוסטריה מכל בחינה, פרט לשפה ולשרידי הקומוניזם. הנופים יפים אבל באוסטריה יפים יותר. העלויות דומות. אם טיילתם באלפים הברניים סלובניה עלולה לאכזב אתכם.
את קרואטיה אני לא מכיר, אבל אני חושב שמזג האוויר בחופים יהיה חם כמו באיטליה.
-
מצחיק כי בדיוק בשעות האחרונות התעמקתי בהולנד וגיליתי שהיא עלולה להיות מעט ילדותית מבחינת אטרקציות עבור החבר’ה שלי, ואשתי לא בעניין של מקומות חמים (27 מעלות בקרואטיה סלובניה בקיץ), אז חזרנו לאופציית אוסטריה, ובכלל אני מתרשם שאנשים אוהבים לחזור ליעד זה מספר פעמים.
אז אם אתם כבר פה..
הטיסות לוינה זולות בכמה מאות דולרים ממינכן. האם לא קשה מדי לעבור את הדרך מוינה לאזור זלצבורג? או שבכלל שווה אולי לנצל זאת ולשלב יום או יומיים בוינה?
תודה
-
בגילאי הילדים שלכם והיות ולא הייתם בעבר באוסטריה-היא “לוקחת בהליכה” את סלובניה.
בהיבט הנופים -הן דומות (לטעמי אוסטריה יותר יפה)
בהיבט השעשועים-אוסטריה (הרבה) יותר טובה (כן,כולל לגילאי הילדים שלכם)
בהיבט האקסטרים- לא רלוונטי לכם בכל מקרה
בהיבט כמות הלינות המשפחתיות, המחירים, האיכות- אוסטריה בוודאי.
בהיבט המחירים של הטיסה הישירה למינכן מול לובליאנה (שתיהן לא לואו קוסט ).
בהיבט מחיר ואיכות השכרת רכב במינכן או וינה מול לובליאנה או זגרב.
בהיבט מחיר בילוי, כרטיסים מקומיים (זלצבורלגנד כארד בעיניי הוא “הכרטיס” הכי אפקטיבי וכלכלי למשפחות בגדול!)
בקיצור אם הורדתם את אוסטריה- שווה להחזיר אותה שנית.
מעבר לכך בגיל 3 חודשים אין בעיה לקחת את התינוק במנשא
בעוד שנה שנתיים יהיה הרבה יותר מסובך .
אבל הולנד מאד מתאימה -נוחה- וידידותית למשפחות כולל עם עגלה.