מצא את ההבדלים
-
מתכנן 17 יום עם האשה בתאילנד. אנחנו בני 50 פלוס, אוהבים טבע ולא נוסעים בשביל בטן/גב, מסיבות וכדומה. האם יש הבדל בין קופיפי, פוקט וקראבי? (בכולן יש חופים יפים). האם עדיף לעשות 9 ימים בצפון בטיולים ואז 5 ימים בדרום באיים ויומיים בבנגקוק או ששווה להשקיע זמן במעבר בין איים?
-
כל יום מעבר בין איים למשל זה לוקח כחצי יום. יש לקחת את זה בחשבון במסגרת הזמן העומד לרשותכם. איים זה יותר בטן גב.
בפוקט יש יותר מה לעשות (אטרקציות) בהשוואה לקופיפי וקראבי. יש לקחת בחשבון שהתמורה ביחס למחיר בנוגע למלונות בקופיפי נמוכה יותר בהשוואה ליתר המקומות בתאילנד.
אם כבר הייתי מרכז את כל 5 הימים באי אחד ומקסימום יוצא ממנו לטיולים יומיים. אין מה לפצל את 5 הימים בין שני איים.
לדעתי, לאור מה שתארת הייתי מוריד אפילו יום אחד מחמשת הימים שהוקצבו לאי כזה או אחר ומעביר את היום הזה לטובת בנגקוק.
-
תודה על התגובה המהירה.
אמרו לי שפוקט זה “קצת כמו עזה”… האם יש שם אטרקציות ל-3 ימים (אם לוקחים בחשבון יומיים בטן-גב).
הבנתי שבבנגקוק אין הרבה מה לעשות. לא מספיק יומיים וחצי?
-
לצערי, מה ששמעת לא נכון.
מספיק שתבדוק כאן באתר בחלק של יעדי טיול מה יש לעשות בפוקט ובנגקוק ותתרשם בעצמך (אתה יכול לבדוק גם בגוגל).
אח”כ תוכל לחזור עם שאלות נוספות / ספציפיות.
-
אני אישית לא אוהב את פוקט אבל אני מניח שמי שאמר לכם את זה התכוון לחוף פאטונג. (וגם זה לא ממש נכון).
אם תבחרו לשהות באחד מהחופים השקטים בפוקט זה לא יהיה המוני ורועש.
לא הייתי בוחר בקופיפי, כפי שנאמר בתי המלון שם גרועים מבחינת עלות/תועלת ובכללי האי הזה ממסוחר בטירוף ואני מאד התאכזבתי ממנו.
לא לוותר על לפחות יום אחד ביקור בחופי ריילי , חופים מדהימים.
-
אז כמה זמן היית ממליץ לאיים ובאיזו חלוקה?
-
תישארו בתכנית המקורית –
9 ימים צפון
5 ימים באי אחד (נניח פוקט בחוף שקט, ומשם ניתן לצאת לטיולי יום לריילי ו/או קופיפי. וכמובן גם לכל טיולי 4/7 איים וכו’).
אם אתם רוצים לשלב אי נוסף אז תוסיפו ימים , כי 5 ימים ל2 איים זה מעט מדי
-
השאלה מה עושים 9 ימים בצפון. יש מספיק טיולים? חשבתי על 3-4 ימי טיול גיפים, יום אומגות ויום סדנת בישול. מה עוד מומלץ?
-
יש המון מה לעשות בצפון: צ'אנג מאי והסביבה, צ'אנג ראי ומשולש הזהב, פאי ,מה הונג סונג.
אתה לא תספיק את הכל ב 9 ימים תקרא חומר ותחליט מה אתה מעדיף מהמקומות שהמלצתי לך.
-
תודה. כך אכן אעשה.