ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קלאב מד מול קבוצת הדרכה בעברית לילדים

פורום סקי וסנובורד
    6
    15
    7179
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיכל ע
      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

אחרי עשר שנים עם קבוצות הדרכה בעברית (פינגווין, רגינה טורס, גרייבר וגם סקי טריפ שכבר לא קיימים), החלטנו השנה לנסות שוב את קלאב מד (ביקור קודם שלנו שם היה לפני 15 שנה).

אכתוב בנפרד סיכום של החופשה, אבל פה אני רוצה להתייחס רק להשוואה בין שתי אפשרויות אלה לחופשה עם ילדים עד גיל 12 (לגבי בני נוער זה אחרת).

אסייג ואומר שהמסקנות שלי מתבססות רק על חופשה אחת בקלאב מד, ומדובר בקלאב אלפ דואז, שהוא 3 קלשונים – אולי זה אחרת בקלאבים היקרים יותר.

אתחיל במסקנה שלנו: כל קבוצות הדרכה בעברית שהיינו בהם היו עם החברות שרשמתי למעלה היו טובות משמעותית, עבור ילדים עד גיל 12, מהחופשה האחרונה בקלאב מד. ועכשיו אפרט:

בקבוצות הדרכה בעברית מתחייבים לעד 8 ילדים בקבוצה, כשבפועל ברוב המקרים הקבוצות שהילדים שלי היו בהן היו קטנות יותר. בקלאב מד הילדה היתה בקבוצה של 12 ילדים.

מספר הילדים בקבוצה משמעותי לא רק להדרכה עצמה, אלא גם לבזבוז הזמן במעליות כיסאות ונפילות וגם לביטחון של הילדים (פעמיים ילדים הלכו לאיבוד בקבוצה של בת ה-8 בקלאב מד). 

המדריכה הצרפתייה לא תיקשרה הרבה עם הילדים והתקשורת נעשתה דרך המלווה. לא היתה אווירה קבוצתית והמדריכה והמלווה היו עם הילדים נטו בזמן הגלישה עצמה. להורים לא היה בכלל קשר איתן – ראינו את המדריכה רק באחה”צ של היום הראשון (אז הציגו את המדריכים) ובסוף היום האחרון לקבלת התעודה ורכישת המדליה (אז גם פגשנו את המלווה הישראלית). 

בקבוצות ההדרכה בעברית המדריך נמצא עם הקבוצה מהבוקר ועד אחה”צ. הוא לא רק מלמד אותם לגלוש, אלא גם אוכל איתם צהרים, דואג שהם ישתו (יש לו מים בתיק), ילכו לשירותים ויסתדרו חברתית. המדריך נמצא במלון שלנו ואנחנו והילדים רואים אותו בארוחות ומדברים איתו.

אומנם אנחנו צריכים לארגן בבוקר את הילדים לגלישה בקבוצות ההדרכה (במיני קלאב ה-GO עושים את זה) ואנחנו מביאים את הילדים אל המדריך עם נעלי הסקי (זה תלוי באתר, אבל בדר”כ המגלשיים בלוקר אצל המדריך), אבל ככה הביגוד לא רטוב (במיני קלאב הביגוד הרטוב של הילדה, כולל הכפפות שהיו בתוך הקסדה, אופסנו בתוך ארון ולא אווררו). ואם אני הייתי נועלת לילדה את הנעליים בבוקר ולא ה-GO הייתי רואה שהן לא סגורות הדוק מספיק והייתי מטפלת בזה ביום הראשון ולא ביום האחרון כמו בקלאב מד. 

במבחן התוצאה בת ה-8 כמעט ולא שיפרה את הגלישה שלה בשבוע זה.

לגבי פעילויות חברתיות לילדים, אז גם זה בקושי היה בקלאב מד – רק בין השעות 20:00-20:45. בקבוצות הישראליות יש הפעלה חברתית אחה”צ וגם במהלך הגלישה הם עושים לפעמים כיף עם המדריך (בונים איש שלג וכו’). בקאב לא היה חדר משחקים והבריכה היתה גיגית וזאת לעומת חדרי משחקים מאובזרים היטב ובריכות נחמדות במלונות של קבוצות ההדרכה בעברית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • alto
        alto נערך לאחרונה על ידי

כל הכבוד על הסקירה, למרות שנשמע לא משהוא.

ואם כבר התחלת Smile

איך היית משווה את גרייבר ורגינה לעומת סקידיל ופינגווין?

• yarivhar
          yarivhar נערך לאחרונה על ידי

מאוד לא מסכים עם רוב הדברים יש לי שני ילדים בני 6 ו 9 כול שנה אנחנו בקלאב מד, הקטנה כבר גולשת מסלולים אדומים והגדול התחיל אופ-פיסט, הגדול סיים כוכב שלישי, והקטנה סיימה כוכב ראשון, מנסיוני מדריכי ה ESF ברמה גבוהה, וגם אני מקבל קבוצה שמתאימה לי במיקרה שלי, לרוב סנוובורד אוף פיסט, לגבי פעילות אחה”צ בקלאב אפשר להשאיר את הילדים עד הלילה, באופן אישי, אני מעדיף להיפגש לצהריים עם הילדים. אני חושב שאת המחירים של הקלאב מד קשה לנצח, למשל אני זוכר שבקלאב באל-דואז יש בריכה, אני כבר הזמנתי ל 2018 בלה פלאן. מבחינתי קלאב מד זה המקום המושלם לבוא עם ילדים. 

• מיכל ע

עם סקי דיל מעולם לא נסענו, מכמה סיבות:

לא התאים לנו שהקבוצה מפוזרת על כמה בתי מלון.

אני אוהבת לדבר עם בעל מקצוע לפני הנסיעה (בועז מרגינה, ירון ואורן מפינגווין, שרי מגרייבר) ולא עם סוכן מכירות צעיר שלא מבין מהחיים שלו.

עצבן אותי המחיר שהם גבו לילד כשלישי בחדר, שהיה שערורייתי (נתנו הנחה של 100 אירו על מחיר של מבוגר בחדר זוגי, כאשר לפחות בחלק מבתי המלון מדובר על הנחה של 50% ממחיר הלינה וגם הסקי פאס עולה הרבה פחות לילד).

יכול להיות שההתרשמות שלנו ההורים מהמיניקלאב היתה חיובית יותר לו לא היה לנו למה להשוות... 

הילדה מאוד נהנתה, כיוון שמצאה לה חברה ביום הראשון והן היו צמודות אחת לשנייה כל השבוע.

עם רגינה נסענו 4 פעמים אבל ממש מזמן והיינו מאוד מרוצים. הפסקנו לנסוע איתם בגלל המחיר שנהיה גבוה מדי עבורנו. 

עם פינגווין נסענו 3 פעמים לאנדורה. היה מתוקתק וזה בפירוש הדיל שבו לדעתנו התמורה הכי טובה לכסף. החסרון הוא שאין שם מסגרת בעברית מעל גיל 12 וכיוון שההדרכה המקומית היא עד 13:00 זה לא מתאים לנו עם בני הנוער שלנו. הקבוצות של פינגווין לאוסטריה יקרות לנו מדי.

עם גרייבר נסענו שנה שעברה למאיירהופן. היה נחמד מאוד (אם כי לא מתוקתק כמו פינגווין באנדורה) ושקלנו לנסוע איתם השנה שוב, אבל הם נסעו לשלדמינג בפורים וזה נראה לנו אתר שלא מתאים לאמצע מרץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • מיכל ע

יריב, אני שמחה שהניסיון שלך היה מוצלח יותר.

כאמור היינו רק פעם אחת ויכול להיות שנפלנו לא טוב או שזה המחיר של לנסוע בפורים כשהמיני קלאב מפוצץ (למרות שנאמר לי בפברואר קבוצות הגלישה של הילדים גדולות עוד יותר).

זה נכון שאפשר היה להשאיר את הילדים להסתובב בקלאב עד הלילה, בדיוק כמו בכל בית מלון גדול, אבל למעט בין השעות 20:00-20:45 לא היתה בשבילם כל פעילות וזה היה מאכזב עבורנו. 

אציין שלילדים הגדולים (13 ו-16) היתה הדרכה נהדרת בסנובורד (גם שם התחילו בקבוצה גדולה, אבל זה השתנה בהמשך). אני בכוונה השוותי דווקא את ההדרכה והטיפול בילדים עד גיל 12, כי לבני נוער הצרכים אחרים לגמרי והחשיבות של העברית יורדת משמעותית.

• alto
                alto נערך לאחרונה על ידי

לגבי סקי דיל, מהנסיון שלנו השנה עם הילדים ולפני שנתיים לבד.

- נכון, מדברים עם סוכן מכירות, אבל לנו לפחות לא היות תקלות איתם, מה שהבטיחו – קיימו ונתנו מידע טוב , דווקא השנה מפינגווין היה לי רושם לא טוב מהמסוכן שדיברנו איתו.

- לגבי מחירים, סקידיל ופינגווין מאוד דומים (אם משווים אתרים) בכוונה שאלתי על רגינה וגרייבר שיותר יקרים, מעניין אותי דעת אם גם מקבלים יותר?

אישית, לא מעניין אותי איך הם מחשבים את המחירים, לגבי ילד בחדר הורים וכו’, אם הסך הכל בסדר… וכאמור המחירים דומים מאוד.

- אם יוצאים עם סקידיל – חשוב לוודא שאתם במלון איכן שהפעילות, השנה באמת היו כאלו שהיו במרחק 500 מטר – הרבה פחות מוצלח.

• מ. פולני
                  מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

מנסיוני - אין על הדרכת ילדים בעברית

וגם למבוגרים זה לא רע….

• מיכל ע

alto, איך הגעת לזה שסקי דיל ופינגווין דומים במחירים?

לפינגווין יש קבוצה יקרה (בדר”כ לאוסטריה), קבוצה במחיר סביר לאנדורה וקבוצה זולה לבאנסקו.

אם השוות את המחיר של סקי דיל לפאסו טונלה למחיר של פינגווין לאנדורה, אז לדעתי זו טעות, כי האתר באנדורה הרבה הרבה יותר מוצלח פאסו טונלה אכן מתאימה למתחילים, אבל אותנו היא שעממה). למיטב הבנתי גם המלון באנדורה טוב משמעותית, לפחות אם אני משווה את מלון מירמונטי בפאסו טונלה, שם היינו לפני 12 שנים, למלון של פינגווין באנדורה (אני לא יודעת איזה מלונות סקי דיל מציעים בפאסו טונלה).

אני כאמור לא יכולה להשוות לסקי דיל, כי לא נסעתי איתם. אבל בקבוצות היקרות יותר ההדרכה בעברית היא לכולם ולא רק לילדים עד גיל 12 (אני ובעלי לא אוהבים לגלוש בקבוצה ולכן מזדכים מראש על ההדרכה). לנו זה משמעותי כי יש לנו גם בני נוער. חוץ מזה כל הקונספט קצת שונה, כי יש יותר אופי של קבוצה ולא רק מדריכים שאוספים את הילדים וזהו.

• alto
                      alto נערך לאחרונה על ידי

לא שולל כמובן את הידע והדעה שלך, קראתי את כל הפוסטים שלך שמאוד עזרו.

האופציות שהיו:

Skideal, Passo Tonale:  6064, Hotel Miramonti 
                      SkiDeal Val Thorens 7900, דירה, 
                      Pingwin Andorra 5796, hotel Piolets Park & Spa
                       Pingwin Austria Mayrhofen 6961, hotel Strass

בנסקו ירדה מהפרק, לדעתי זהו אתר גרוע למתחילים.

מאיראופן וול טורנס יקר מידי, אנדורה בפינגווין ופאסו טונאלה בערך אותו מחיר (200 יורו הבדל)

כאמור בחרתי בטונאלה,:

- לדעתי, טונאלה מעולה למתחילים, כנראה ששנה הבאה נחפש כבר אתר יותר מאתגר.

- המירמונטי מול האתר, הולכים 150 מטר ומתחילים לגלוש, בכלל אני הייתי מרוצה ממנו.

- נציג פינגווין לא ידע להגיד לי איך מגיעים מהמלון באנדורה לאתר, התחיל לדבר על הליכה קצרה באיזה מעבר, בגוגל זה נראה כמו 350-500 (נדמה לי ממה שאת כתבת) מטר בעליה, הבנתי שיש בכלל הסעות (לא ממנו), בכל מקרה מאוד לא אהבתי את החוסר מקצועיות  ומה עוד לא בדיוק מספרים לי

- שלי קטנים, מאוד התאים לנו ההדרכות שם, אני לא סובל קבוצות משום סוג ובכל מקרה מסתדרים טוב באנגלית

- ממש לא רק מדריכים שאוספים וזהו: מלוים, גננות, אחראית על קינוח אף Smile, מדריכים מעולים. מהבחינה הזאת היה מעולה

תוספת: היו 12 קבוצות ילדים, בכל טווח גילאים שתיים, אחת למתחילים לגמרי, אחת, ליותר מתקדמים. לקטנים שני מדריכים לקבוצה (מצויינים), סה”כ הסתובבו שם כ 30 אנשים (ישראלים) מסביב לילדים.  

- התחזיות היו לשלג יותר טוב באיטליה (נידמה לי שבסוף היה כמובן הפוך)

כאמור כל אחד ושיקוליו, בטח שיש לך יותר נסיון ממני. בהחלט שוקל את אנדורה לשנה הבאה.

• מיכל ע

Alto זה באמת נשמע סבבה.

זה מלא קבוצות לילדים ומאפשר הומוגניות רבה.

• מיכל ע

מוסיפה עדכון מחוויות האחיין בפסח - קלאב ואל ד'יזר

אחותי ומשפחתה היו בפסח בקלאב מד ואל ד’יזר. הם נוסעים כבר כמה שנים לקלאב מד (בהמלצתי, כי אצלה מדובר בבני נוער ולא בילדים) והם מאוד אוהבים את הקונספט של קלאב מד.

השנה בן ה-15 לא היה מרוצה מקבוצת הסקי שלו ביום הראשון (היה שם רק עוד נער אחד והשאר מבוגרים) ולכן ביום השני עבר לקבוצת מתחילים בסנובורד. הוא מאוד נהנה ב-3 השעות שלו שם, אבל אז שבר את היד ופונה למרכז הרפואי.

המדריך לא ליווה אותו (זה הגיוני, יש לו קבוצה לדאוג לה), אבל מהקלאב לא טרחו לשלוח אף אחד שיהיה שם עם בן ה-15 וגם לא יצרו קשר עם אחותי (דרך מדריך שלה למשל). כל מה שהם עשו זה לשים מכתב על המיטה בחדר ושם כתבו שהילד במרכז הרפואי.

עקב מזג האוויר ומצב השלג גולשים בקלאב רצוף עד שתיים ואז ארוחת הצהרים. האחיינית שנכנסה בשתיים לחדר לא שמה לב למכתב והם הלכו לאכול. רק כעבור כמה זמן הילד הצליח ליצור קשר עם אחותי דרך טלפון של אחת הרופאות. בינתיים הוא בילה לבד כמה שעות במרכז הרפואי, כשהוא רעב ולא מרגיש טוב. 

זה מתקשר למה שאני ראיתי בקלאב – רק על הילדים הקטנים יש אחריות כלשהי, ילדים גדולים יותר צריכים לדאוג לעצמם. לי זה לא ממש מאפשר לגלוש בראש שקט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • YairT
                            YairT נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע מה היה בפאסו טונלה לפני 12 שנים כשאת היית שם אבל את בהחלט לא מעודכנת בעובדות.. פאסו טונלה הוא אתר סקי יקר יותר מהאתר סקי באנדורה ויותר חדיש ממנו לא במעט! אני הייתי באתר באנדורה ב-ינואר האחרון דרך דיל של ארקיע ב1000 יורו לאדם כולל סקי פס, ההעברות, הדרכות וציוד במלון 4 כוכבים צמוד למעליות על בסיס אירוח חצי פנסיון! אם תשיגי מחיר כזה כיום או קרוב לזה לפאסו אני אשמח להתעדכן. המעליות בפאסו כיום הינם מעליות מהמתקדמות והטובות בעולם מעליות כסא עם מגן רוח וריפוד ממש כמו לנסוע ברכב יוקרתי זה קודם כל להשוואה לאתר באנדורה בו המעליות מעט מיושנות לטעמי.

מעבר לכך האתר בפאסו טונלה ביחד עם הסקי פס המורחב מהווה אזור גלישה כפול אם לא יותר מהמרחב המורחב באנדורה.. והוא מקושר לפונטה די ליניו עם גונדולה חדישה ומהירה.

ובנוסף אמרת “משעמם” אני לא יודע למה התכוונת אבל למען הסר ספק שלא תטעי פה אנשים לפאסו יש את אזור הקרחון “PRESENA” שמהווה אתגר גם לגולשים ברמה מאוד מתקדמת ונותן חוויה אדירה “ממש כמו גלישה על קצפת” המסלולים האדומים בפונטה די ליניו והשחורים הם לא רק שהם למתקדמים הם למתקדמים בלבד… ויש גם מסלולים אדומים וחלקם שחורים ממש ממש טובים באזור של מדונה ויתר הכפרים שבדולמיטים כגון מריבלה פלוגארדיה ופינזולו עם נופים הכי יפים שתראו באירופה אולי למעט אזור צרפת -המון בלאן.

בנוסף האתר יושב באחד האזורים הכי יפים באירופה אם שואלים אותי באזור הדולמיטים וניתן לבקר במדונה שהיא אחת העיירות הקסומות והכי והיפות באירופה (ניתן גם לגלוש שם ע”י הרחבת הסקי פס).

לסיכום האתר בפאסו כיום (לא לפני 12 שנים) מתקדם יותר ויקר יותר ע”פ כל קנה מידה אם זה בארגון עצמאי או בארגון עם דיל מוכן וגם מחיר הסקי פס ללא האזור המורחב בפאסו יקר יותר מהסקי פס מהאתר באנדורה. ומרחב הגלישה המורחב של ADAMELLO (פאסו טונלה)  מציע מרחב גלישה גדול יותר עם נופים יפים יותר ללא ויכוח.

חשוב להתעדכן בעובדות שנכונות להיום כשעונים למישהו במטרה להכווין ולעזור לו לסגור חופשת סקי עדכנית .

• מיכל ע

יאיר ברוך הבא לפורום. אם היית בפאסו טונלה אתה מוזמן לשתף את הפורום בחוויות שלך, כי מה שאתה כותב נשמע כמו חלק מעלון פרסומת…

הקרחון בפאסו טונלה אכן חביב, אבל קטן. האתר שקרוב לעיירה לטעמי משעמם כיוון שרוב המסלולים מקבילים (לכן לדעתי זה אתר שמתאים למתחילים).

לצערי כשהיינו שם אי אפשר היה לרדת למסלולים בפונטה די ליניו, כי לא היה מספיק שלג וזו עיירה נמוכה יחסית.

לגבי הסקי פאס המורחב, זה נחמד בתיאוריה אבל ממה שראיתי יש מפאסו טונלה סקי באס רק למרילבה 900 וגם הוא רק פעם ביום ולוקח 50 דקות.

במדונה הייתי בנסיעה אחרת. כמובן שהיא יפה מפאסו טונלה והמסלולים שם מעניינים יותר, אבל לטעמי יש אתרים שעדיפים עליה. בכל מקרה לנסוע לפאסו טונלה בשביל לגלוש במדונה זה לדעתי תכנון שגוי.

אני התייחסתי בעיקר לקבוצות ההדרכה בעברית לילדים, אבל אם אכן פאסו טונלה יקרה משמעותית מגרנד ואלירה כפי שאתה כותב (וזה מן הסתם כיוון שאיטליה יקרה מאנדורה) אז בוודאי עדיף לנסוע לאנדורה.

• YairT
                                YairT נערך לאחרונה על ידי

אוקיי…

אז קודם כל תודה לך… ועכשיו ברשותך אני אגיב למרות שכוונתי היתה רק לעשות הבהרה לגבי אינפורמציה שנתקלתי בה (להלן הפוסט שלך) במהלך חיפוש אחר משהו אחר לגמרי.

מה שאני כותב לא לקוח משום אתר פרסומת זה קודם כל.. אני לא מקבל שום אחוזים עדיין לצערי מאף אתר סקי ולכן אין לי שום עניין לפרסם שום אתר ספציפי בהתנדבות.

מה שכתבתי לקוח מניסיון של גלישה של חודשיים בשנה ובעבר אף יותר מזה במקומות שונים. עכשיו לגבי זה שאין טעם לגלוש במדונה כאשר לנים בפאסו אז תרשי לי לציין שככה זה כמעט בכל מרחב סקי ששטחו ענק כמו זה של הדולמיטים באיטליה ואני לא נתקלתי בבעיות בתחבורה גם כאשר שבפעם הראשונה השתמשתי באוטובוסים ובפעם אחרת ששכרתי רכב (שלא ממש היה הבדל) לכן אמרתי שמידע שנאסף לפני 12 שנה יכול להיות כבר לא רלוונטי. אנחנו הגענו ל85% מהמקומות במרחב כולל כפרים קטנים שבהם יש 3 מסלולים בסך הכל שכולם שחורים ומצריכים רמה טכנית טובה שאותם כבר ציינתי קודם לכן, אבל יש עוד שאני אולי לא זוכר את כולם כמו טמו למשל. ההתניידות בין אזורי הגלישה לא שונים מאזורי גלישה בשוויץ (הטיטליס) וגם באזור לז ארק ששם בכלל המעליות מאוד מיושנות ואיטיות החזרה ללז ארק 2000 כאשר גולשים לנקודות התחתנות לא לוקחת פחות זמן מההגעה למדונה ככה זה פשוט שמדובר במרחבי גלישה בסדר גודל הזה, ההתניידות היא לא נוחה ואולי קצת מסורבלת אבל לאנשים שאוהבים סקי/סנובורד זה לא משהו שיהווה מכשול או יגרע מחווית הגלישה כי זה חלק מהעניין להתנייד ממקום למקום ולאסוף חוויות עד למסלול הבא. (מצב דומה בשלושת העמקים בצרפת)

“אזור הקרחון בפאסו קטן” למי שבשלב גלישה דיי מתקדם אולי זה נכון אבל למי שבשלב של לשפר טכניקה ויכולות גלישה כגון הקפצות זנב או השכבות ושיפור זוית הנטייה בקארבינג הקרחון הזה הוא אחד המקומות הכי טובים בשבילו כי יחסית למסלולים שחורים אחרים הוא מאוד רחב וניתן לעשות אותו מספר פעמיים רב ולשפר את טכניקה שרוצים.. וכמובן שאם את לא ספרת את אזור פונטה דה ליניו אז זה חבל.. כי זה אזור גלישה למתקדמים שכולו מוגדר כשחור (למרות שבמפות העדכניות ראיתי שמסלול אחד או שניים הפכו אדומים) לגולשים ברמה טובה וניתן להגיע אליו גם בלי הגונדולה החדשה ע”י גלישה מפאסו טונלה.

ורק נציין שאני חבר ולקוח ב-למטייל הרבה מאוד שנים פשוט מאוד אף פעם לא היה לי יותר מידיי זמן להתפנות ולכתוב בפורומים, התגובה שלי פה נעשתה ממש במקרה כפי שציינתי קודם לכן.

ודבר אחרון לגבי ההשואה שלך עם האתר באנדורה (הגרנד ואלירה) קודם כל לטעמי אם אני נשאל איפה אני מעדיף להיות וזה לא משנה אם זה סקי או סתם לשתות בירה כשהאופציות זה אנדורה או איטליה כמובן שהבחירה תהיה איטליה באנדורה חוץ מחויית קנייה (שופינג לאישה כמובן) לא מצאתי בה כלום. המסלולים בה לא מאתגרים וכשאת מדברת על “משעממת” אומנם מדובר במרחב גלישה לא קטן אך אין בו כמעט הבדל בין המסלולים לא ברמת הקושי ולא בנוף שנשקף מהם למעט כמה מהם שאולי כן היה, ועוד אולי מסלול אחד שהשיפוע בו היה נחמד המסלול השחור באזור סולדאו (את המסלולים האחרים בקצה העליון וימינה מסולדאו לא הייתי מגדיר כשחורים למרות שיש שם מסלול אחד שמוגדר שחור שהוא דיי ארוך אבל שיפוע מאוד מתון) אבל עדיין השחור בסולדאו רחוק מהשיפועים של הטומבה בבנסקו או כמובן החריקירי במייארהופן. מעבר לזה כל אזור פאס דה לה קאס הוא אזור קל מאוד לגלישה ואם כבר משווים אז מסלול מספר 32 בפאסו לפחות ככה הוא היה כשאני הייתי (שחור) יותר קשה ומהנה מרוב המסלולים (אם לא מכולם) שתמצאי בכל המרחב באנדורה וניתן להגיע בו למהירויות ממש גבוהות ובפרדיסו השחור בכלל.. השיפוע בו חד יותר מהטומבה בבנסקו בקטע מסויים ולדעתי הוא מהנה יותר וכמובן שהוא ארוך יותר מהטומבה בבנסקו. לסיכום אני לא רואה איך פאסו ומרחב הגלישה בדולמיטים יכול לשעמם.. ועוד בכלל את ההשוואה לאנדורה אבל זו כבר דעתך וזה בסדר.

• dfl
                                  dfl נערך לאחרונה על ידי

אנחנו לא היינו מרוצים מהדרכת הילדים בקלאב מד

אני לא חושב שיש טעם “להסכים” או לא להסכים עם ביקורת על נותן שירות. תמיד יהיו לקוחות מאוכזבים וכמעט תמיד יהיו לקוחות מרוצים, השאלה היא מה היחס בין הקבוצות ומה הסיכוי להשתייך לאחת מהן.

יצא לי לנפוש בקלאב מד פעמיים עם ילדים, לצד עוד יותר מעשר חופשות עם ילדים במסגרות אחרות או בארגון עצמי. קלאב מד היה בהפרש ניכר השירות הגרוע ביותר במה שנוגע להשגחה על ילדים, פעם ב-Peisey-vallandry ופעם ב-Avoriaz.

הקבוצות היו גדולות מדי, המון זמן בוזבז בשינוע הילדים לשיעור וממנו, המון זמן בוזבז בשיעורים כשרוב הילדים פשוט עומדים ומשתעממים על השלג. איכות ההדרכה עצמה תלויה ברמת מדריך ה-ESF שמצוות לקבוצה, כך שהדיווחים שונים מאד וקשה לקבוע כללים. נתקלתי במדריכים כריזמטיים ומלאי התלהבות לצד שבוזים ועייפים.

באופן כללי, האורחים בקלאב מד הם קהל שבוי, מה שמעצב במידה רבה את השירות שהם מקבלים: ציוד סקי לא טוב ויקר ב-50-100% ממה שזמין בחנויות בעיירה, אוכל שרובו סתמי ומיותר והשגחת ילדים שהיא הרבה פעמים בייביסיטר משודרג. גם בתנאים האלה חופשה יכולה להיות נהדרת – למשל, אם תנאי השלג נפלאים ולילדים יש חברים בקבוצה – אבל זה לא פונקציה של המחירים המפולפלים שמשלמים לקלאב, סתם מזל.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון