ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גם אני רק שאלה

פורום צפון אמריקה
    7
    14
    2073
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tayebron
      tayebron נערך לאחרונה על ידי

התיכנון שלי זה מתאריך 08-08 אני יוצא מלאס וגאס לכיוון Zion שזה נסיעה די ארוכה ולן ב Quality Inn Bryce Canyon Western Resort

ב 09-08 אני נוסע לברייס וחוזר ללון Quality Inn Bryce Canyon Western Resort 

ב-10-08 אני ממשיך לפייג’ מנסה באותו יום לעשות את קניון אנטילופ ופארסת הסוס לאחר מכן לן ב Rodeway Inn Page  

ב-11-08 רוצה לעשות שייט באגם פאוול,ולן ב BEST WESTERN Red Hills קנאב 

ב12-08 נוסע ל  לגדה הצפונית של הגרנד קניון ולן La Quinta Inn & Suites Saint George

ב-13-08חוזר לכיוון לאס וגאס 

ברצוני לשאול האם יש הצעות לשינוי או לוותר על פארק אחד או לשנות כיוון קודם לברייס ואחרי זה לציון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יובל ש.
        יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

היי,

בסה״כ הכיוון נשמע טוב אבל אני לא בטוח למה אתה ממהר לוותר על פארק Zion?

כלומר, רק תעבור דרכו, אבל לא באמת תספיק לטייל בו.

לדעתי, למרות כל ההילה של הגרנד קניון, אם צריך לבחור בין שניהם - החוויה ב-Zion יותר גדולה וגם מאפשרת להתרחק מעט מהכביש במסלולי הליכה יפים (קצרים יותר או פחות). שווה לישון שם לילה, אם כי באוגוסט כנראה יהיה חם מדי לטיולים רגליים שכרוכים בחשיפה ממושכת לשמש. 

אפשר לשקול טיול אל ה-Narrows – קניון יפה מאד, צר, עם קירות גבוהים, שנחל Virgin זורם דרכו (יש לקחת נעליים להליכה במים). המסלול נמצא בסוף העמק. באופן טבעי נעים ללכת בו כי הוא מוצל והמים צוננים, אך גם יהיה שם עמוס במטיילים אני משער – זה אחד המסלולים הכי פופולריים בכל מערכת הפארקים האמריקאית. 

צריך לזכור שבקיץ יש להשתמש בשאטל של השמורה כדי להיכנס לתוך העמק – אבל זו לא בעיה, הכל מוסדר ונוח, ומרחקי הנסיעות קצרים.

אם זה מהווה שיקול עבורך, הגדה הצפונית של הגרנד קניון גבוהה (מעל 2,000 מ׳) ומזג האוויר שם כמעט בטוח יהיה נעים יותר מאשר בחלק התחתון של Zion. כנראה שגם יהיו שם פחות אנשים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • baba4ko
          baba4ko נערך לאחרונה על ידי

במקומכם הייתי יושן בקנאב ועושה כוכב , למה  כל המעברים?

ביום אחד ניתן לעשות כל מה שכתבת בפייג’. פרסת הסוס זה כשעה שעה וחצי אם חם מאוד והולכים לאט.  שייט כמה זמן ,שעתיים ? אנטילום  גם שעתיים שלוש תלוי בסיור , עוד חצי שעה בחומה של הסכר. נסיעה מקנב לפייג’ שעה חצי מקסימום , הכביש מצוין. מקנב גם מבקרים ציון וברייס. גם מרחק מווגס סביר מאוד .עוד אופציה לבקר גם צד הצפוני של גרנד קניון. אם רוצים לראות כוכבים באחד הפרקים אז כדאי לישון בקרבתו.

• יובל ש.
            יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

טכנית מה שאתה מציע זה אפשרי ובהחלט הגיוני בסיטואציות מסוימות, אבל יש גם יתרונות בלישון קרוב לכל יעד. בעיקר האפשרות להגיע מוקדם יותר לאטרקציות – גם פחות חם וגם יש פחות אנשים. יכול להיות שלפחות על הלילה של פייג׳ אפשר לוותר ולחסוך את המעבר הזה (לישון שני לילות בקאנאב במקום. אגב, יש בסביבה עוד מקומות מדהימים אבל צריך לקחת סיורי ג׳יפים עם אחת החברות המקומיות כדי להגיע אליהם).

• baba4ko

מרחקים לא גדולים בין כל הפרקים ולפרק מזוודות, צק אין ואוט לוקח זמן. גם לוגיסטיקה והזמנות מקומות לינה. ישנתי בברייס ,שעמום אחד גדול בערב , ואין שום סיבה לישון שם. רוצים להגיע מוקדם , אז יוצאים יותר מוקד בבוקר. כתבתי אם רוצים לראות כוכבים או זריחה כפי שיציעו , אז יש משמעות לישון בקרבת הפרק.

• tayebron
                tayebron נערך לאחרונה על ידי

רשמת שאתה במקומי היית עושה כוכב למה אתה מתכוון כמו שרשמתי

08/08/2017 מגיע מוגאס לכיוון ציון מטייל בפארק ולן Quality Inn Bryce Canyon Western Resort

09/08/2017 נוסע לברייס מטייל ולן Quality Inn Bryce Canyon Western Resort

10/08/2017 נוסע לפייג’ כמו שאתה אומר הכל ביום אחד אפשרי נראה לי שזה לוקח 8 שעות בערך אז לא כדאי לישון בפייג’ 

11/08/2017 בבוקר להתחיל לנסוע לגדה הצפונית של הגרנד קניון North rim 

ואז יושן בקנאב BEST WESTERN Red Hills

12/08/2017 ואז מקנאב BEST WESTERN Red Hills נוסע חזרה לוגאס

וככה חסכת לי באמת יום

• baba4ko

בכל אחד מהמקומות יום אחד מספיק , המלון הראשון שבחרת הוא בקרבת ברייס וכשעה נסיע מציון וקאנב,

לכן היה יותר הגיוני להתמקד בקאנב ל4-5 לילות. תיקון של בסדר- 2 לילות בברייס ו3 בקאנב ייעשו את העבודה. לגבי שייט , אני חושב שעדיף ( יותר מרשים) לעשות שייט בנהר בולורדו מהחומה לכווין הפרסת הסוס, ולא באגם. לא עשיתי , תבדקי אולי מישהו בפורום עשה. ראיתי שיש  Colorado River Discovery

http://www.raftthecanyon.com/

במקרה כזה לישון בפייג'.

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עשינו את השייט הזה על הקולורדו מסכר גלן ועד פרסת הסוס עם החברה בקישור שהבאת – בעיקבות המלצה של עופר כאן בפורום. השייו נהדר ומומלץ, אבל לא בא במקום השייט באגם פאואל ולא סותר אותו. אפשר לעשות את שניהם.

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

מילה על השייט בלייק פאוול

כולם בפורום בוחרים אוטומטית בשייט קצרצר של שעתיים גג, אבל למי שיש זמן מומלץ מאוד לשקול חוויה לגמרי אחרת – אנחנו לקחנו סירה ליומיים, שטנו לבד עם מפה לכל מיני חופים מבודדים בלי נפש חיה, ויצאנו למסע תגליות. במפות כתוב על קניונים, ציורי קיר אינדיאנים, קשתות טבעיות, ופשוט יוצאים ומנסים למצוא. בין השאר איתרנו גבעה שלמה מכוסה בפרחים בשלל צבעי אדום-ורוד בלב המדבר בחוף שבו עשינו קמפינג, שקיבלה צבעים מרהיבים באור השקיעה.

למשפחות יש אפילו אופציה לשכור סירה-בית עם מיטות והכל, כולל מגלשה.

בעיניי ככה חווים יותר לעומק את המקום, ובלי תיירים מסביב. בכל מקום שעצרנו לא היה אף אחד (יש לומר שהגענו לפני הקיץ, וגם בחרנו לשוט ממרינה שלא בפייג’ כדי ליהנות מיותר שקט).

• baba4ko

הכל האילוצים של זמן ,כסף ועדיפויות. רב האנשים שמטיילים פעם ראשונה בארה"ב רוצים לראות כמה שיותר דברים בזמן הקצוב שיש להם, אין כאן מישהו שלא רוצה. אני אישית הייתי משקיע את הזמן שלי בטיול לילוסטון, או אורגון לראות דברים שונים. דרום יוטה ואריזונה כמה שיפות , מאוד דומות לישראל.   

• SJM
                          SJM נערך לאחרונה על ידי

דרום יוטה ואריזונה דומות לישראל? טוב שלא אמרת שרמת הגולן דומה ליוסמיטי...

• baba4ko

אני לא אכנס לפולמיקה ,כל אחד ודמיון שלו, אבל אם אתה לא מוצה דברים בהחלט דומים , אין מה להגיד.

ההשוויה שלי הייתה בגדול לא פרטני , אזורים מדבריים עם צבע סלע דומה  , צורות שלהם, פלורה באזורים אלה זה כבר משהו אחר. אתה יודע לטעם וריח אין חברים.

• keves160
                              keves160 נערך לאחרונה על ידי

בגלל זה סייגתי ואמרתי “אם יש לכם זמן”. ברור שלא לכולם זה מתאים ולא את כל אחד זה מעניין, אבל שתדעו על האופציה כרעיון. בקרב תיירות הפנים באזור זה מאוד פופולרי, ובעינינו זה היה מהדברים המרשימים ביותר בטיול שלנו – וזה אומר משהו כשמדובר לא על ריצה של שבועיים אלא חצי שנה בארה”ב-קנדה שרובה טיול טבע.

באשר לדומה או לא דומה לארץ, לכל אחד האסוציאציות שלו, אבל לייק פאוול עצמו מאוד שונה. לצערי אין לנו את השילוב המיוחד הזה של גוף מים כה ענק וקריר ותכול עם תצורות סלע מיוחדות כה כתומות, שילוב ממש מרהיב שכאמור מתרשמים ממנו ומהמגוון שלו הרבה יותר כשמקדישים לו יותר מיום אטרקציות מרוכז.

• יערי
                                יערי נערך לאחרונה על ידי

צר לי אבל אני תוהה… 

מה מטרת הטיול… נסיעות או ביקור וטיול? 

התכנית שלך היא במגמת תפסת מרובה לא תפסת…. 

אנחנו עשינו מסלול כזה… 

יום 1 –  יציאה מווגאס לציון, טיול קצר, שקיעה ולינה בציון 

יום 2- מסלול הנרו ויציאה אחה"צ לפייג ולינה בפייג 

יום 3 – אגם פאוול ולינה בפייג 

יום 4 –  קניון אנטילופ, פרסם הסוס ונסיעה לברייס  שקיעה בברייס ולינה בברייס 

יום 5 –  זריחה בברייס ונסיעה לווגאס

מציע לוותר על הגראנד 

בהצלחה 

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון