ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בורמה—מיאנמר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    8
    2011
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעל פ.ר
      יעל פ.ר נערך לאחרונה על ידי

שלום, רציתי לדעת האם משהו/י היו בברומה שנה שעברה או השנה ויכולים לכתוב לי מבחינת בטחון, התנהלות באנגלית באתרי התיירות האטרקטיביים (אין לי כוונה לטייל במקומות נידחים, כפרים וכו') ושתייה ומזון משום שקראתי שהמים באופן כללי שם לא ראויים לשתייה. תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Monk71
        Monk71 נערך לאחרונה על ידי

היי,

חזרתי לפני חודש מטיול של שלושה שבועות.

זה המקום שבו הרגשתי הכי בטוח במזרח.

לא נתקלתי בבעיה עם אנגלית. את הטרק עם לינה בכפרים עשיתי בקבוצה עם מדריכה מקומית.

מים לשתיה ניתן להשיג בכל מקום.

הנה הפוסט שכתבתי לחברים שלי בפייסבוק:

“ההתלבטות היתה אם לנסוע שוב לחופשת בטן-גב בתאילנד או לטיול הרפתקני ביעד לא מוכר. בהחלטה ספונטנית ועם מעט חששות החלטתי לצאת לטיול אמיתי בבורמה.
         גיליתי מדינה מדהימה ביופייה עם אנשים מקסימים. הבורמזים אנשים טהורים וטובים. במהלך שלושה שבועות נתקלתי באפס רוע, אפס זימה, בלי טיפת תחמנות, קינאה ותחרות.
         הם בודהיסטים אדוקים והדת תופסת חלק משמעותי בחייהם. ביקרתי באין ספור מקדשים, פגודות ופסלים. פגשתי נזירים ונזירות נחמדים ומסבירי פנים. הבורמזים חייכנים וחברותיים. הם מתרכזים בחיים שלהם עצמם (במובן הטוב של המילה, הם לא אגואיסטים), הם עדינים, מנומסים ואוהבי אדם.
        בהרבה מהבתים אין חשמל (למעט פאנל סולרי קטן שמאפשר טעינה של טלפונים ניידים Smile. גם אין מים זורמים ואין שירותים. אבל האנשים נקיים ומטופחים. נהנתי לראות איך הם מקרצפים את עצמם מתחת לצינור שבפינת הרחוב או במי הנהר, בסופו של יום עבודה מפרך. וכן, גם אני זכיתי להתקלח בעזרת דלי קטן שאיתו שפכתי על עצמי מים מתוך פיילה של מי באר. אחת המקלחות הטובות!
         איך אמר חבר שפגשתי במהלך הטיול.., "האנשים האלה שאין להם כלום אבל יש להם הכל.."
         בכמה מקומות בעולם אתה יכול להשאיר את הטלפון הנייד או את התיק שלך באמצע הרחוב, לחזור אחרי שעתיים ולמצוא אותו שם? אף אחד לא לוקח מה שלא שלו. כמה פשוט, כמה נכון וכמה אנחנו רחוקים מזה. רק לחשוב שבתל אביב אנשים מסתובבים עם הכיסא של האופניים ביד כדי שלא יגנבו להם. 
         זה צריך להיות מאד מיוחד כדי שאני אקום מוקדם בבוקר לצפות בזריחה. ובבורמה, לא אחת קמתי בחמש בבוקר כדי לצפות בזריחות על רקע המקדשים והכדורים הפורחים. גם את השקיעות לא פיספסתי. נהניתי מהאוכל המקומי, מהנופים עוצרי הנשימה ומהשלווה. 
         מעניין היה לראות חיים כמו לפני עשרות שנים. אני זוכר שיום אחד שוטטתי על אופניים ברחובות העיר מנדליי ומצאתי את עצמי ברחוב של בתים שבחצר שלהם היתה מכבסה ענקית. חשמל אין אז על מכונת כביסה אין מה לדבר. אבל הגיהוץ.. הגיהוץ של אלפי חולצות ביום נעשה בעזרת מגהץ שעובד על פחמים (כמו של מנגל). לא להאמין! הידית של המגהץ היתה כל כך חמה שלא הייתי מסוגל להחזיק אותו בידי.
         למדתי הרבה על תעשיות מסורתיות כמו ריקוע מתכות, דייג ואריגה. הצפיה בטוויה הידנית של חוטים שהופקו מצמח הלוטוס השאירה אותי בפה פעור..
        בורמה שונה, ולטובה, מכל המקומות האחרים במזרח שבהם טיילתי. 
         אלה היו שלושה שבועות מרתקים ומהנים. מומלץ לאוהבי המזרח הרחוק שמחפשים את הדבר האמיתי, תמים ולא ממוסחר.” 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • Monk71

והנה קצת תמונות:

פגודה על הר הר פופהארוחת צהריים של בעלת הבית בו התארחתי בטרק לאינלהגשר יו-ביין שבקרבת מנדלייגולדן רוק פגודהדייג או פרפר?
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • Monk71

הנה עוד קצת תמונות..

שוודגון פגודהזריחה בבאגן 2פרחי נזירותדייג באגם אינלה עושה פוזותאני כבר ילדה גדולה..זריחה בבאגן 1
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • Monk71

מעט תמונות מתוך רבות של האנשים שעושים לך את הטיול

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • תאי
                תאי נערך לאחרונה על ידי

תמונות מדהימות! שאפו.
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יוסי ל
                  יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

• karnielr
                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

תמונות מרהיבות שמעלות זכרונות נעימים...בהחלט מדינה שמספקת חווית טיול שונה ונעימה. מבחינת אנגלית – אין מה לחשוש, המדינה היתה תחת מנדט בריטי ואיכשהו האנגלית נשמרה שם.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון