אמסטרדם באופניים
-
בפסח נטייל 5 ימים באמסטרדם עם שני ילדים גדולים.
מצאתי חנות השכרת אופניים במרחק 5 דקות הליכה מהדירה. המחיר ממש זול – 9 יורו ל 24 שעות.
בדקתי בגוגל מאפס נסיעה באופניים מול תחבורה ציבורית והליכה ברגל. זה יוצא שלהתנייד בעיר עם אופניים זה הכי זול וגם הכי מהיר.
השאלה אם זה לא מלחיץ או מסוכן לנסוע עם כל המוני האמסטרדמים המנוסים בשבילי האופניים, במיוחד במרכז העיר.
אשמח לשמוע מנסיונכם.
תודה!
-
לא הייתי מסתמכת על האופניים כאמצעי תחבורה בעיר ולא הייתי מרגישה בטוחה עם ילדים על אופניים במרכז העיר. הכבישים שם מאוד מאוד עמוסים. בהולכי רגל, אופניים, מכוניות, חשמליות ולא כל כך מקפידים שם על חוקי התנועה.
לפני כשבועיים ראיתי באמסטרדם תאונה קשה בין חשמלית ורוכב אופניים.
אי אפשר לרכב אחד ליד השני אלא רק בטור ועם כל העומס מאוד קל לאבד חוליה.
המרחקים סך הכל ממש לא גדולים וניתן להגיע לכל מקום ברגל. החשמליות גם מאוד יעילות. ואין את העול של לקשור ולאבטח את האופניים ואז לשוב ולמצוא אותם ביער האופניים שחונים שם בכל מקום אפשרי.
אם רוצים לחוות את הרכיבה אפשר לצאת אל מחוץ לעיר. יש גם טיולים מוסדרים על אופניים שיוצאים מהעיר (country tour) שכוללים ביקור בחוות גבינות (לא כשר) ומפעל לקבקבי עץ.
-
בתור הולכת רגל ברחובות העמוסים יותר של אמסטרדם התפלאתי מאוד איך רוכבי האופניים מצליחים לצאת בשלום. ברחובות והצמתים העמוסים יש בלאגן ולעיתים אפשר לראות על כביש אחד רכבים, חשמלית אופנועים ואופניים.
אני מניחה שמי שגדל שם ורגיל לכאוס המוחלט מצליח לנווט ולהמנע מפגיעה אבל מי שלא רגיל אני חושבת שיהיה לו מאוד קשה.
מה שכן, ברחובות הפחות עמוסים הסדר הרבה יותר נראה לעין ויש שבילי אופניים ברורים לצד הכביש, וכמובן רמזורים ייעודיים לרוכבי האופניים. ברחובות כאלה אפשר לנסות להסתדר.
כהכללה לכל הטיול באמסטרדם לא חושבת שהייתי לוקחת את הסיכון...
-
תודה למשיבות,
באמת נשמע מלחיץ…
כנראה שאחזור לתוכנית המקורית לשכור אופניים רק לטיול ב VONDELPARK.
בנוסף בתכנית טיול אופניים באזור של גני קוקנהוף.

-
המקום להיות עם אופניים הוא הפארק של הוחה-וולואה, שם גם אין אפשרות אחרת.
באמסטרדם אכן לא מומלץ להתנייד עם אופניים בביקור קצר של 5 ימים – עדיף ללכת ברגל כי ההליכה עצמה בעיר מאוד מהנה, ואם עייפים להשתמש בתחבורה הצבורית היעילה.
-
גם אני לא הייתי נוסעת באמסטרדם באופניים. בוונדלפארק לא ניסינו אבל זה נראה לי אפשרי וברגע שיוצאים מהעיר אפשר לרכוב במיליון מקומות ולא רק בהוחה וולואה. ביוני האחרון רכבתי עם הבת המתבגרת שלי מווייספ למיודן. זה מסלול קצר. ירד גשם ולכן נאלצנו להסתפק בזה. אני מאמינה שבסביבת קוקנהוף ובכלל באזורי גידול הצבעונים זה יהיה נהדר. קחי בחשבון שמזג האוויר זה פיס וטיול קצר, במיוחד באפריל, עלול ליפול על קור וחורף במושגים שלנו.
-
תודה זיוה,
בינתיים ויתרתי על רעיון האופניים בעיר וקניתי כרטיס IAMSTERDAM למרות שהכדאיות שלו קצת גבולית. הוא נותן תחבורה ציבורית חינם וגם הנחה בהשכרת אופניים.
קראתי פעם את סיכום הטיול שלך על הולנד – אהבתי את המסלול הלא שגרתי…
כבר טיילנו בהולנד לפני כמה שנים במשך שבועיים ונסיעה באופניים באזור הכפרי זה אחד הדברים הכי זכורים לטובה (יותר מהוחה וולואה).
לקוקנהוף אנחנו נוסעים בבוקר באוטובוס ישר משדה התעופה ולאחר הביקור בגנים התוכנית היא לשכור אופניים ולטייל בשדות הצבעונים. מאוד מקווה שמזג האוויר יהיה סביר.